Ravanelli złożył fatalne zeznania dla Juventusu
- DeeJay
- Juventino
To jest właśnie najgorsze co może być!! wtedy zawsze będziemy występować z etykietką tych, którzy niszczą piękno sportu.Rybeq pisze: Jedyną, ale jakże ogromną karą będzie hańba dla klubu. Już na zawsze
No właśnie chodzi mi o te na JP, a jak wiadomo na JP pojawiają się informacje tylko z zagranicznych portali.swiergot pisze:Gdzie indziej o tym czytałeś? Chodzi mi o zagraniczne serwisy, bo polskie to wiadomo skąd ciągną. Od kilku dni widziałem tylko takie informacje, jakie były na JP. Na calciomercato.com i gazetta.it też cisza (o ile ufać babelfish.altavista.com i mojej intuicjiDJ Juventinho pisze:Najgłośniej o całej sprawie jest właśnie w Rzeczpospolitej. Inne źródła również podają różne informacje, ale nikt z taką precyzją i dokładnością ja Rzeczpospolita.).
Właśnie wchodziłem na forum, by zapytać czy wie ktoś może (m.in. np. MediMedi pisze:jakie portale polskie i zagraniczne podaly ta informacje?
Z tego co ja wiem to Ravanelli mowil o kroplowkach dla przywrocenia formy w tygodniach kiedy odbywaly sie mecze zarowno ligowe jak w CL i braniu kreatyny przez 15 dni.
Swoje zeznania zakonczyl:
"Juventus zawdziecza swoje zwyciestwa wlasnej sile a nie dopingowi!"
Zapewniam Was, ze te zeznania nie wywolaly zadnego skandalu we Wloszech, kibice Juve sa spokojni i nawet antijuventini nie komentuja, bo przynajmniej narazie nie maja sie czego czepiac. Podobnie prasa i dziennikarze.
Do auli powroca pilkarze Juve (byli - Zizou i Inzaghi) 12.01.
Zdaje sobie sprawe, ze wszystkich to meczy ale narazie nie ma podstaw zeby sie martwic.
Takze poki co, nie przejmujcie sie i spedzajcie spokojnie Swieta
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
No to Medi nas uspokoiła. Zgadzam się z DJJ, polska prasa zawsze wszystko wyolbrzymia szukając sensacji :evil:
Czekam na całkowite i pomyślne zakończenie całej tej sprawy.
Czekam na całkowite i pomyślne zakończenie całej tej sprawy.

- Shadow_Alex
- Juventino
Ale kichaDaw pisze:Sprawa toczy się od lata 1998 roku. Ówczesny trener Romy, Czech Zdenek Zeman, powiedział tygodnikowi "L'Espresso", że "futbol powinien wyjść z aptek i banków". Sugerował, że bez stosowania dopingu Gianluca Vialli i Alessandro Del Piero nie dorobiliby się tak szybko tak imponującej muskulatury.
No jakby nie bylo to te miesnie sa jak u Shwarzeneggera (patrz moj avatar), a nie pilkarza!!! Smialo by mogl z Pudzianowskim konkurowac :evil: :evil:
- Pawel29
- Juventino
Zawsze myślałem,że Rzeczpospolita to poważna gazeta.To już prędzej Super Expres lub Fakt powinien szukać tego typu sensacji.Jednak czy to wszystko może być zmyślone?Onet również jest szanowanym portalem,co prawda często szuka dziury w całym no ,ale informacje są tam raczej sprawdzane :? Dziwi mnie fakt,że we Włoszech nic nie piszą na ten temat,może pani Moderator Medi
nie chce nas dobijać.Rzeczywiście nie jest to temat dobry przed tak , radosnym i spokojnym czasem świątecznym.Poczekajmy jak to się rozwinie,ale ja bazując na informacjach podanych przez polskie media, nie widzę tu wesołego zakończenia.
- Medi
- Qualità Juventino
Pawel, to za powazna sprawa na takie zagrywki, nigdy bym sie nie osmielila nabijac Was w butelke tylko dlatego, zebyscie spokojniej spedzili Swieta, juz raczej wolalabym sie nie odzywac.Pawel29 pisze:Dziwi mnie fakt,że we Włoszech nic nie piszą na ten temat,może pani Moderator Medinie chce nas dobijać.Rzeczywiście nie jest to temat dobry przed tak , radosnym i spokojnym czasem świątecznym.
Te info sa sprawdzone, (mam je nie tylko z gazety), pisali o tym na wszystkich wloskich portalach tyle, ze tego samego dnia, a pozniej sprawa ucichla po prostu dlatego, ze nie ma zadnych podstaw do robienia afery. Oprocz tego, ze pokazywali skroty z procesu w TV (ktorych ja niestety nie widzialam) ale jesli napisaliby cos innego niz pokazano to zapewniam Cie, ze wybuchlby skandal.
- BIANCONERI
- Juventino
Tylko,że ja nigdzie nie widziałem żadnych informacji na ten temat,nie licząc oczywiście onetu.Musze ci tez powiedzieć,że nie jest to taki nieomylny portal,bo w dziale sportowym wielokrotnie czytałem zwykłe bzdury!Pawel29 pisze:Zawsze myślałem,że Rzeczpospolita to poważna gazeta.To już prędzej Super Expres lub Fakt powinien szukać tego typu sensacji.Jednak czy to wszystko może być zmyślone?Onet również jest szanowanym portalem,co prawda często szuka dziury w całym no ,ale informacje są tam raczej sprawdzane :? Dziwi mnie fakt,że we Włoszech nic nie piszą na ten temat,może pani Moderator Medinie chce nas dobijać.Rzeczywiście nie jest to temat dobry przed tak , radosnym i spokojnym czasem świątecznym.Poczekajmy jak to się rozwinie,ale ja bazując na informacjach podanych przez polskie media, nie widzę tu wesołego zakończenia.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- Tarnos15
- Juventino
Hmmm.....śmierdząca sprawa. Już wcześniej coś o tym slyszalem. Ciężko z tego będzie wyjść obronną ręką. Ale już mam ciężko. Kumpel już: gadam z nim i mówie- widzisz ja to przynajmiej mam klub któremu kibicuje a Ty. JEsteś za tymi którzy wygrywają. A on- wole być za tymi co wygrywają niż za tymi co sie szprycuja. A ten Del Piero ćpun je.....ny. No gdyby nie fakt ze jest ode mnie 15 cm wyższy i 12 lat starszy to bym mu przywalił.
FORZA JUVE
FORZA JUVE
- DeeJay
- Juventino
Dokładnie popieram Bianconeriego. Onet nigdy nie był dla mnie żadnym priorytetowym źródłem. A po kilku dosłownie śmiesznych informacjach wyrobił sobie u mnie całkowicie ujemną opinie. Myśle jednak, że żaden z głównych portali - wp, interia czy właśnie onet, nie podchodzą do sprawy sportu zbyt poważnie. Najlepsze są serwisy typowo sportowe czy typowo piłkarskie. Te strony to całkowity misz-masz i musi być wszystkiego po trochu.BIANCONERI pisze:Tylko,że ja nigdzie nie widziałem żadnych informacji na ten temat,nie licząc oczywiście onetu.Musze ci tez powiedzieć,że nie jest to taki nieomylny portal,bo w dziale sportowym wielokrotnie czytałem zwykłe bzdury!Pawel29 pisze:Zawsze myślałem,że Rzeczpospolita to poważna gazeta.To już prędzej Super Expres lub Fakt powinien szukać tego typu sensacji.Jednak czy to wszystko może być zmyślone?Onet również jest szanowanym portalem,co prawda często szuka dziury w całym no ,ale informacje są tam raczej sprawdzane :? Dziwi mnie fakt,że we Włoszech nic nie piszą na ten temat,może pani Moderator Medinie chce nas dobijać.Rzeczywiście nie jest to temat dobry przed tak , radosnym i spokojnym czasem świątecznym.Poczekajmy jak to się rozwinie,ale ja bazując na informacjach podanych przez polskie media, nie widzę tu wesołego zakończenia.
Mam jeszcze pytanie do Medi. Czytałaś może ten tekst z rzeczpospolitej, który jest kilka postów wcześniej?? czy takie fakty jak tam zostały podane są wogóle znane we Włoszech?? Co się zgadza a co kompletną bzdura??
- Pawel29
- Juventino
Dobra rzeczywiście może z onetem nie jest tak różowo, jest wiele pokręconych informacji, ale wszystkie one mają coś z prawdy nikt tam przecież nie siedzi i nie wymyśla historyjek z księżyca. Pomińmy jednak kwestie tego portalu, co z tekstem z Rzeczpospolitej? To przecież na tym tekście bazowała informacja z onetu. Jeżeli czytaliście ten artykuł, to przecież na pierwszy rzut oka jest on bardzo wiarygodny, te historie z Paulo Montero, cytaty z rozprawy?Skąd się to wzięło?Nie wierzę, że to była fantazja jakiegoś nawiedzonego redektora. Przepraszam, może pomyślicie ,że za bardzo się tym przejmuje, zbyt pochopnie wyciągam wnioski, ale całą tą sprawę od początku w miarę możliwości śledzę dość uważnie(Chciałbym bardziej dogłębnie ją zanalizować, jednak nie mam wystarczającej ilości czasu i co najważniejsze możliwości aby to czynić.), a wszystko powoli układa się w logiczną całość. Czy nie jest trochę tak, że wszyscy po trochu bronimy się przed najgorszym, odsuwając od siebie prawdę? Dobra przyjmijmy jednak optymistyczny scenariusz, że jakoś Juve z tego wyjdzie. Czy na prawdę wszystko będzie w porządku? Dla mnie nie, jestem bardzo związany z tym klubem, tak jak My wszyscy tutaj, ale to nie zmienia faktu, iż pozostanie niesmak. Ja ze swojej strony zamykam ten temat, nie będę się więcej wypowiadał w tej sprawie(już i tak dość napisałem)zobaczymy jak to wszystko się potoczy.A jeszcze jedno, Medi pisze,że we Włoszech jest spokój,że nie ma żadnego skandalu,dobrze ale to jest normalna zasada,iż do póki nie ma wyroku nie należy nikogo oskarżać(obywatel bądz też jakaś instytucja jest niewinna do momentu ogłoszenia prawomocnego wyroku sądowgo),a tym bardziej nie powinny się do tego wtrącać media,bo mogłoby to zasugerować werdykt sędzią.I może dlatego te wiadomości pojawiły się w polskiej prasie jako pierwsze.To są jedynie moje spekulacje i możecie się z tym zgodzić lub nie .Pewne jest jedno coś w tej całej sprawie jest nie tak. A obecną sytuację moim zdaniem można przedstawić jako tzw. ciszę przed burzą. Obym się mylił.Pozdrawiam.
- Medi
- Qualità Juventino
szczerze mowiac po tych dzisiejszych debatach na forum doszlam do takiego samego wniosku, tzn. ze to niemozliwe zeby ktos sobie to wszystko wyssal z palca i ze musi byc gdzies w necie jakis artykul ktory w szczegolach odtwarza przebieg rozprawy (o Montero wiedzialam bo o tym pisali ale nie powolywalam sie na to bo mowa w tym temacie tyczyla sie w szczegolnosci zeznan Ravy).Pawel29 pisze: ale wszystkie one mają coś z prawdy nikt tam przecież nie siedzi i nie wymyśla historyjek z księżyca. Pomińmy jednak kwestie tego portalu, co z tekstem z Rzeczpospolitej? To przecież na tym tekście bazowała informacja z onetu. Jeżeli czytaliście ten artykuł, to przecież na pierwszy rzut oka jest on bardzo wiarygodny, te historie z Paulo Montero, cytaty z rozprawy?Skąd się to wzięło?Nie wierzę, że to była fantazja jakiegoś nawiedzonego redektora.
Na oficjalnych portalach jest tylko to co napisalam, ale sa jeszcze fora gdzie jesli tylko znajdzie sie jakis pretekst zeby zgnoic Juve to kibice wytrzasna artykuly chocby spod ziemi, czyli forum Toro :?
No i sprawdziily sie moje przypuszczenia, ktos tam podal link do artykulu bardzo zblizonego do tego polskiego, nie jest identyczny ale niektore rzeczy sie potwierdzaja.
Znalazlam tez cos jeszcze innego, link do artykulu "Zatruta pilka" .
w ktorym przedstawione sa wypowiedzi wdow po zmarlych pilkarzach i pilkarzy nieuleczalnie chorych.
Artykul jest przerazajacy, po prostu serce mi stanelo jak go czytalam.
Wynika z niego, ze od lat 60tych mniej lub wiecej szprycuja sie pilkarze wszystkich klubow!!
Artykuly sa dlugie i trudne do przetlumaczenia, szczegolnie ten drugi, ale postaram sie to zrobic i wrzuce je na forum na poczatku stycznia.
Tymczasem zycze Wam wszystkim spokojnych Swiat

- a_JaH_fu
- Juventino
Do tej pory myslalem, ze ta sprawa skonczyla sie bardzo dawno.. jak cos takiego moze wychodzic po tylu latach? koniec lat 90-tych to okres prawie obecnej cywilizacji, a wiec czemu nie wykryto tego w tamtym okresie? czemu Ravanelli dopiero teraz sobie o tym przypomnial? jak taki stan mogl sie utrzymywac przez 4 lata?
Dla mnie to jakas chora sytuacja i nie moge doczekac sie jej rozstrzygniecia. Niech to sie wreszcie skonczy!
Dla mnie to jakas chora sytuacja i nie moge doczekac sie jej rozstrzygniecia. Niech to sie wreszcie skonczy!
Ave Juve 

- Walo
- Juventino
Mam nadzieje że klu na tej aferze zabardzo nie ucierpii , i że nie odbije się ta sytuacja na grze zespołu czego wszyscy b nie chcieli. Mam nadzieje że to szybko się roztrzygnie , i nie będzie żadnych skandali 

- juveluck
- Juventino
I co jest dziwnego w tym newsie. Udinese rowniez mia bialo-czarne barwy wiec tak samo jak mu mozna na nich mowic bianco-neri. Nie rozumiem twojego zdziwnienaWajron pisze:
Racje maszTe niby serwisy nieraz gadały kompletne banany. Nawet przed wczoraj pisali o tym ze ten mały Inzaghi odejdzie do Udinese. Postaram sie zacytować "Inzaghi miałby przejść do BIANCONERICH ! jeszcze w styczniowym oknie transferowym" czy jakoś tak.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- krzyzu
- Juventino
FORZA MILAN pisze:Za branie tabletek powinni Juventus zdegradowac do 4 ligi!!! I moge sie założyć ze piłkarze chcieli brac skoro nie ciekwilo ich to co im dają. Gdy Ravanelli powiedzial o zastrzykach nagle wszystkim sie przypomnialo ze tez dostawali.Brawa dla Ravanelliego!!!.
Nie ams ie co cieszyc , bo jezelis ie okaze ze to wszystki jednak prawda ( odpukac w niemalowane ) to wtedy sie rozpocznei dopiero afera. Jezeli brali to nie dotyczy to na pewno tylko Juve tylko calej wloskiej pilki i sie okaze ze to samo bylo w Milanie , Romie i innych klubach.................
A jezeli tak to beknie tez squadra, masiakra.....
Forza Italia !