Superpuchar Włoch 2017: JUVENTUS 2-3 Lazio
- Gandalf8
- Juventino
Ale gramy kupę
. Pierwsze 5 minut fajne a potem już nie gramy nic.
Cuadrado to jest parodia piłkarza, nie dość, że nie strzela setki to jeszcze przez 45 minut ma ze 20 strat i po jednej z nich tracimy gola.
Barzagli na PO gra mizernie, Benatia na SO też nie lepiej, środek boiska opanowany przez Lazio a w ataku mamy tylko Alexa Sandro. Do tego, gdyby nie wygrywane pojedynki główkowe przez Mandzukicia w naszym polu karnym to by już że 3:0 było - Buffon mógłby czasem wyjść i coś wypiastkowac...

Cuadrado to jest parodia piłkarza, nie dość, że nie strzela setki to jeszcze przez 45 minut ma ze 20 strat i po jednej z nich tracimy gola.
Barzagli na PO gra mizernie, Benatia na SO też nie lepiej, środek boiska opanowany przez Lazio a w ataku mamy tylko Alexa Sandro. Do tego, gdyby nie wygrywane pojedynki główkowe przez Mandzukicia w naszym polu karnym to by już że 3:0 było - Buffon mógłby czasem wyjść i coś wypiastkowac...
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Jestem zażenowany tym co zobaczyłem w pierwszej połowie, zero ambicji, zagrożenia i chęci do gry...Cuadrado poniżej krytyki.
Lazio nas gniecie w osłabieniu i prowadzi całkiem zasłużenie, szkoda, że nie wbili drugiej bramki na którą w pełni zasłużyło. Topy przyjechały do Rzymu i kładźcie się przed wielkim Juve
SMS to bajka, on wymiata i jest pierwszoplanowa postacią tego meczu, taki ktoś uzdrowiłby nasz środek pola. Najwyższa pora wpuścić tych, którzy maja głód gry i myślę tutaj o Bernie lub Coście, ciężko kogokolwiek wyróżnić w naszym zespole, nie chyba takiego, który zasługiwałby na wyróżnienie. Lazio jest niesamowicie zmotywowane i bardzo ładnie grają, chyba wreszcie zdobędą trofeum bo po Cardiff chyba nie tylko w kibicach coś pękło. A to my mieliśmy pokazać po Cardiff tę sportową złość
Lazio nas gniecie w osłabieniu i prowadzi całkiem zasłużenie, szkoda, że nie wbili drugiej bramki na którą w pełni zasłużyło. Topy przyjechały do Rzymu i kładźcie się przed wielkim Juve
SMS to bajka, on wymiata i jest pierwszoplanowa postacią tego meczu, taki ktoś uzdrowiłby nasz środek pola. Najwyższa pora wpuścić tych, którzy maja głód gry i myślę tutaj o Bernie lub Coście, ciężko kogokolwiek wyróżnić w naszym zespole, nie chyba takiego, który zasługiwałby na wyróżnienie. Lazio jest niesamowicie zmotywowane i bardzo ładnie grają, chyba wreszcie zdobędą trofeum bo po Cardiff chyba nie tylko w kibicach coś pękło. A to my mieliśmy pokazać po Cardiff tę sportową złość

- Osgiliath
- Juventino
ja proszę Costę/Fede i Markiza na start. Cuadrado - opędzlowałbym go choćby za 15 mln. Dawno twierdziłem, że może wiatr robi, ale pomyślunku brak. Khedira ociężały, z tyłu niepewnie.
No ja nie wiem, gdzie to zacięcie po Cardiff... Przydałaby się piwnica i psycholog od bonuca.
No ja nie wiem, gdzie to zacięcie po Cardiff... Przydałaby się piwnica i psycholog od bonuca.
- kawek
- Juventino
Przez cały okres przygotowawczy dziwiliy mnie wywiady dziennikarzy specow od mercato czy np zawodnikow Napoli ktorzy twierdzili ze bedzie to bardzo wyrownany sezon ze Napoli mimo ze kupilo tylko jakiegos czeresniaka z Bordeaux ktory juz jest kontuzjowany to zaczeli naprawde powaznie mowic o Scudetto w tym roku pomijajac fakt ze jestesmy mistzrami swiata w przegrywaniu meczow najwazniejszych to jednak bezjajecznosc tej druzyny bije na odleglosc i nawet najwieksi optymisci musza to widziec. Mozna bylo przegrac z realem ale z frajerskim milanem czy teraz z Lazio ktore gra bez polowy najwazniejszych zawodnikow zeszlego sezonu
Wystawienie Barzy na prawa strone pokazalo dobitnie w jakim stanie jest w tej chwili ten sektor boiska. Wszyscy od napoli po Hellas beda wjezdzac w nas ta strona

Wystawienie Barzy na prawa strone pokazalo dobitnie w jakim stanie jest w tej chwili ten sektor boiska. Wszyscy od napoli po Hellas beda wjezdzac w nas ta strona

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Człowiek w Bieszczadach zamiast odpoczywać albo iść do Siekierezady to się skazuje na oglądanie tego gówna.
Wszyscy dno dzisiaj. SMS zjada i wypluwa naszych pomocników jak Cowboy tytoń. Jak ja nie mogę patrzeć na Cuadrado, sprzedajmy go Beppe

- zabekmj23
- Juventino
kupujemy de sciglio a gra barzagli 36 lat na po kosomos.....
nie ma co komentowac.. 10 dla dybali to narazie jakis absurd chlop od meczu z barcelona nie gra na to co pobiera z klubowej kasy...
nie wiem czy sie smiac czy płakac bo narazie to jest ponizej krytyki a gra przypomina sezon kiedy po 4-5 kolejkach bylismy w strefie spadkowej oby tylko sie skonczylo tak jak w owym sezonie

nie ma co komentowac.. 10 dla dybali to narazie jakis absurd chlop od meczu z barcelona nie gra na to co pobiera z klubowej kasy...
nie wiem czy sie smiac czy płakac bo narazie to jest ponizej krytyki a gra przypomina sezon kiedy po 4-5 kolejkach bylismy w strefie spadkowej oby tylko sie skonczylo tak jak w owym sezonie
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Dalej ktoś się łudzi, że po naszych transferach ofensywnych będziemy grać bardziej odważnie do przodu, a nie kisić się na własnej połowie? Tylko tym razem dodatkowo nasi zapomnieli o tym, że przed cofnięciem się nie wyszli jeszcze na prowadzenie 

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- pablo1503
- Juventino
Fatalnie to wygląda. Zaraz sobie odpalę superpuchar, ale Hiszpanii, bo wiem, że tam przynajmniej dostanę piłkę.
Poszukiwani są mali kosmici - odpowiedzialni są za kradzież umiejętności Juana Cudrado. Ostatnio widziani byli w 1996. Jeżeli ktoś widział, to proszę się odezwać, bo Kolumbijczyk ma problem z podaniem.
Poszukiwani są mali kosmici - odpowiedzialni są za kradzież umiejętności Juana Cudrado. Ostatnio widziani byli w 1996. Jeżeli ktoś widział, to proszę się odezwać, bo Kolumbijczyk ma problem z podaniem.

- deszczowy
- Juventino
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Największy problem to aspekt fizyczny, Lazio jest szybsze, silniejsze, oni z kontrą jadą w 5-6 Juve w 2 góra 3 bo za nim reszta się ruszy to jest po zabawie i trzeba znowu wracać. Jak się nie jest fizycznie w optymalnej formie to i głowa wtedy nie działa jak powinna i zamiast podać wyjść na pozycję to każdy holuje piłkę ile się da i wpada w ślepy zaułek.Lazio dużo świeższe bardziej wybiegane a Juve jakieś przytłumione. Aczkolwiek z biegiem czasu proporcje w aspekcie fizycznym mogą się zmieniać na korzyść Juve.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2017, 21:48 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- koki90
- Juventino
Ludzie nie ma co panikować. Mamy kolejne 45 minut i musimy się spiąć jesli chcemy coś ugrać. Mamy zmienników, którzy wniosą dużo sił, jakości i wiary. Teraz pewnie jeszcze obejdzie się bez zmian, ale im dalej w las to pewnie koło 60 minuty zobaczymy nowe twarze.
Wymieniamy skrzydła, dajemy Marchisio do środka i będzie dobrze. Ten mecz pokazuje póki co, że nasz środek wcale nie jest taki mocny. W wariancie ofensywnym można jeszcze zostawić Cuadrado i ściągnąć Barzagliego.
Widać, że fizycznie jesteśmy jeszcze ociężali. Forma przyjdzie pewnie za 2-3 tygodnie. Dobrze o tym wiedzieliśmy i stąd ten mocny akcent na początku.
Wymieniamy skrzydła, dajemy Marchisio do środka i będzie dobrze. Ten mecz pokazuje póki co, że nasz środek wcale nie jest taki mocny. W wariancie ofensywnym można jeszcze zostawić Cuadrado i ściągnąć Barzagliego.
Widać, że fizycznie jesteśmy jeszcze ociężali. Forma przyjdzie pewnie za 2-3 tygodnie. Dobrze o tym wiedzieliśmy i stąd ten mocny akcent na początku.
- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
No i niech mi ktoś powie, ze Max nie jest betonem (takim jak Conte, to na pewno nie, ale wbrew pozorom w skali wiązania siedzi całkiem niedaleko). Jakbym miał wskazać piłkarzy, którzy u nas ostatnio regularnie wskazywali na brak formy, to byliby to Barzagli (ten dzisiaj jeszcze się uchował), Cuadrado i Khedira. Oczywiście dzisiaj wyszli wszyscy w pierwszym składzie kosztem znacznie lepszych od siebie, przy czym Cuadrado i Sami prezentują poziom rynsztoka, a na ławce ich popisom przyglądają się Marchisio i Costa
Dodatkowe smaczki to Benatia przed Ruganim, mimo że grą w Juve i tegorocznych sparingach Marokańczyk pokazał, że jest słabszym piłkarzem od Włocha, oraz bezproduktywny jak to bardzo często bywa Mario (chociaż tu mu odpuszczę). Dodać do tego fakt, że Dybala szuka gry raz na dziesięć minut (ahh te nasze 7mln € netto oraz numer 10), to mamy obraz dzisiejszego spotkania.
Przegapiłem pierwsze dziesięć minut, także z mojej perspektywy widzę tylko i wyłącznie bardzo słaba grę. Całe szczęście, że mamy tak jakościową ławkę, więc może coś z tego wyjdzie. W sumie pokręconą logiką Maxa może być, wystawienie słabszych w pierwszym składzie, żeby potem puścić na plac tych w lepszej formie, w końcu miewał już dziwne pomysły (gra kontuzjowanymi w finale Ligi Mistrzów, żeby wpuścić zdrowych na wypadek dogrywki)

Przegapiłem pierwsze dziesięć minut, także z mojej perspektywy widzę tylko i wyłącznie bardzo słaba grę. Całe szczęście, że mamy tak jakościową ławkę, więc może coś z tego wyjdzie. W sumie pokręconą logiką Maxa może być, wystawienie słabszych w pierwszym składzie, żeby potem puścić na plac tych w lepszej formie, w końcu miewał już dziwne pomysły (gra kontuzjowanymi w finale Ligi Mistrzów, żeby wpuścić zdrowych na wypadek dogrywki)
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Prosiłbym o dokładniejsze streszczenie drugiej połowy, albo jakiś link do skrótu, gdyż mam zamiar obejrzeć trochę piłki nożnej. Transmisja na Canal + Sport.
Dziękuję.
Dziękuję.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2017, 21:52 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!