Serie A 16/17 (22): Sassuolo 0-2 JUVENTUS
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
To nasze nowe ustawienie podoba mi się. Szybko zaatakowaliśmy i są efekty. Miałem na to nadzieję przy okazji Milanu, mam i teraz - chciałbym, żebyśmy zagrali dwie równe połowy. Jednak zrozumiem, jeżeli zaczniemy oszczędzać siły biorąc pod uwagę jakie mecze nas niedługo czekają.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- PlanetJuve
- Juventino
Już się rozgrzewa- Bonu do zmiany. A Dybala to się wyglupia na boisku. Tak gra gość który strara sie o taka podwyzke...LukaszJuve pisze:Dzisiejsza gra naszych środkowych obrońców woła o pomstę do nieba... Dawać Ruganiego..
W drugiej będziemy pewnie kontrolować zawody. Ostatnio strzelamy dwie do połówki i spacerek.
- pumex
- Juventino
1. Pluto dobrze prognozował - lewa flanka, z Sandro i Mandzukiciem wspartymi przez Higuaina, funkcjonuje dziś bardzo dobrze. Póki co podoba mi się nowa rola Chorwata.
2. Bonucci i Chiellini mają dziś jakiś problem z najprostszymi podaniami. Cud, że Sassuolo ani jednego prezentu nie wykorzystało, a było ich kilka, Karygodne.
3. Przy tym wolnym z 30-tej minut bitym przez Pjanicia sędzia chyba źle policzył kroki, bo mur stał absurdalnie blisko, a była to wymierna szansa na bramkę.
4. Dybala przeciętnie.
2. Bonucci i Chiellini mają dziś jakiś problem z najprostszymi podaniami. Cud, że Sassuolo ani jednego prezentu nie wykorzystało, a było ich kilka, Karygodne.
3. Przy tym wolnym z 30-tej minut bitym przez Pjanicia sędzia chyba źle policzył kroki, bo mur stał absurdalnie blisko, a była to wymierna szansa na bramkę.
4. Dybala przeciętnie.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dominujemy, wygrywamy bez żadnych problemów, jest zaangażowanie.
Popełniliśmy kilka niepotrzebnych błędów, gdy na początku jeden z zawodników Sassuolo odebrał piłkę w polu karnym, pod koniec połowy jeden z zawodników pojawił się sam przed polem Buffona. A tak poza tym to gramy tylko my i Sassuolo nie potrafi nas nawet postraszyć.
MVP meczu Higuain. Ten gość robi niesamowitą robotę. Bramka, wywalczona piłka i podanie do Khediry przy bramce nr 2, wywalczony wolny. Szkoda tylko, że nie wykorzystał podobnej do bramki sytuacji i przestrzelił.
W Genui póki co remis.

MVP meczu Higuain. Ten gość robi niesamowitą robotę. Bramka, wywalczona piłka i podanie do Khediry przy bramce nr 2, wywalczony wolny. Szkoda tylko, że nie wykorzystał podobnej do bramki sytuacji i przestrzelił.
W Genui póki co remis.
- LukaszJuve
- Juventino
To prawda - Dybala jest totalnie pod formą, co się stało z naszym złotym chłopcem, od dobrych paru meczy totalnie męczy bułę, ma ktoś jakiś pomysł ?
Fino alla fine.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
W sumie dobry mecz, wszystko ok choć bardzo obawiałem się tego meczu. Przy prowadzeniu 2-0 kolejny raz widać zbyt duże rozluźnienie i bezsensowne podawanie piłek do rywala przez Bonu i Kielona, wykończą mnie nerwowo. Mandżur bardzo pożyteczny dla drużyny, Igła zrobił co do niego należało ale ten wolny powinien być lepiej wykonany i to chyba była pozycja Dybali.
Teraz możemy przygotować się na nerwy w drugiej połowie bo wiadomo jak to u nas wygląda przy zbyt dużym rozluźnieniu a Sassuolo nie będzie miało nic do stracenia. Trzeba walnąć jeszcze jedną bramkę.
Nie zgodzę się ze stwierdzeniem Robaka, że jedyny w Sassuolo, który potrafi coś wykreować to Berardi. To nie nasz poziom, niech idzie gdziekolwiek ale jak najdalej od Juve.
Teraz możemy przygotować się na nerwy w drugiej połowie bo wiadomo jak to u nas wygląda przy zbyt dużym rozluźnieniu a Sassuolo nie będzie miało nic do stracenia. Trzeba walnąć jeszcze jedną bramkę.
Nie zgodzę się ze stwierdzeniem Robaka, że jedyny w Sassuolo, który potrafi coś wykreować to Berardi. To nie nasz poziom, niech idzie gdziekolwiek ale jak najdalej od Juve.

- pumex
- Juventino
hę..? :eh:mnowo pisze:Z Twoich postów już teraz bije smutek, boisz się, że niedługo nie będziesz miał na co narzekać...pumex pisze:(...)
1. Pochwała
2. Stwierdzenie faktu
3. Luźne spostrzeżenie
4. Stwierdzenie faktu
Gdzie tu smutek?

- juvemaroko
- Juventino
Podoba mi sie ta gra w tym nowym ustawienie.
Moim zdaniem prawa strona jest mniej widoczna mam nadzeje ze jak wroci Alves bedzie gral lepiej niz podczas ostanie spotkanie i tez bedzie tak samo wspierac atakow.
Moim zdaniem prawa strona jest mniej widoczna mam nadzeje ze jak wroci Alves bedzie gral lepiej niz podczas ostanie spotkanie i tez bedzie tak samo wspierac atakow.
- Sorek21
- Juventino
Jest moc a będzie jeszcze większa jak na dobre wróci Dani Alves.
Kapitalna forma Higuaina.
Pjanić ładnie prowadzi grę zespołu.
Khedira wycofany gra znacznie lepiej
Letnie mercato powinno być prowadzone z myślą o 4-2-3-1 ( Berardi ? )
Leo bez formy
Kapitalna forma Higuaina.
Pjanić ładnie prowadzi grę zespołu.
Khedira wycofany gra znacznie lepiej
Letnie mercato powinno być prowadzone z myślą o 4-2-3-1 ( Berardi ? )
Leo bez formy
- Robaku
- Juventino
Fajnie to podusmował na tt Adam Digby - ciężko porównywać zawodników na tle Juve. Czy to Berardiego czy np. zawodników Atalanty, a to nie znaczy ze nie mają wartości.alessandro1977 pisze: Nie zgodzę się ze stwierdzeniem Robaka, że jedyny w Sassuolo, który potrafi coś wykreować to Berardi. To nie nasz poziom, niech idzie gdziekolwiek ale jak najdalej od Juve.
Ja nie zauważyłem aby ktokolwiek z Sassuolo oprócz Berarsdiego probował coś skonstruować. To Domenico wchodzi w dryblingi, to on próubuje wykreować akcje i sytuacje swoim kolegom.
Czy to poziom Juve nie wiem, tego nie oceniałem i nadal nie oceniam.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Druga połowa do przewidzenia. Coś tam próbowaliśmy, ale brakło skuteczności. Pod bramką Buffona coś się działo, ale udało się wyjechać z kompletem punktów.
Kolejny raz kapitalnie pokazał się Marko "połączenie Neymara i CR7" Pjaca? Czekam na komentarz @Forzy
Kolejny raz kapitalnie pokazał się Marko "połączenie Neymara i CR7" Pjaca? Czekam na komentarz @Forzy

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!