Liga Mistrzów 2014/15
- Wojtek
- Juventino
To tylko nas utwierdza w tym, że karne to loteriaCrunny pisze:Hahaha :rotfl:
Nie ma to jak wygrać w karnych, gdy na bramce nie ma się bramkarza

Sam byłem w tych karnych za Bułgarami

Anglia 4, Hiszpania 4, Niemcy 4, Włochy 2...nawet Portugalia ma 3 ekipy :roll:
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Według mnie Serie A sportowo oraz pod względem tego, jak się nas postrzegają w Europie kibice innych drużyn, już dawno zrównała się z portugalską i francuską. Układ sił jest teraz taki, że są te 3 najsilniejsze ligi: niemiecka, hiszpańska i angielska, potem jest duża przerwa i kolejna praktycznie równa trójka: francuska, włoska i portugalska. Na szczęście potem znowu mamy sporą przerwę przed turecką, rosyjską i holenderską.Wojtek pisze:Anglia 4, Hiszpania 4, Niemcy 4, Włochy 2...nawet Portugalia ma 3 ekipy :roll:
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Najlepiej?bartekoo2 pisze:
Porto, Juve, Ajax, NK Maribor
Porto/Benfica, Juve, CSKA/Sporting (ale nie mógłby być w takiej grupie marzeń, bo teoretycznie najłatwiejsi rywale z I koszyka to kluby portugalskie), BATE/Maribor
Najgorzej?
Real/Bayerm, Juve, Liverpool, Monaco
- Mateuszello
- Juventino
Nie oglądałem tego meczu(jutro sobie nadrobię), ale przy losowaniu wiadome było, że Napoli trafiło najgorzej. Arsenal z Besiktasem sobie ledwo poradził. Trudno. Będzie teraz walić w LE, bo nauczeni tamtym rokiem wiedzą już jak bardzo istotne są punkty w rankingu, które teraz będzie im łatwiej nabić.
Jaki koszyk chciałbym to pisałem wcześniej. Najprostszy. Ale nie wierzę w podobny blamaż jak rok temu i o awans jestem jakoś spokojny nawet jak będzie silna konkurencja.
Jaki koszyk chciałbym to pisałem wcześniej. Najprostszy. Ale nie wierzę w podobny blamaż jak rok temu i o awans jestem jakoś spokojny nawet jak będzie silna konkurencja.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Z Tobą

--------- Alex Del Piero
- Mateuszello
- Juventino
Nie patrzyłbym na to w ten sposób i ocenił raczej po fazie grupowej, gdzie przykładwo Niemcy/Portugalczycy pożegnają się już z LM nawet nie zahaczając o LE.Wojtek pisze:Anglia 4, Hiszpania 4, Niemcy 4, Włochy 2...nawet Portugalia ma 3 ekipy :roll:
Francja/Portugalia spada. A my za rok, 2 podskoczymy. Ja jestem pewny, że między nimi dystans zwiększymy i liczę na dogonienie Niemców
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Z Tobą
--------- Alex Del Piero

-Z Tobą

--------- Alex Del Piero
- Ivory
- Juventino
Za czasu kadencji Allegriego z Milanie, gdy dochodziło do losowania - to UEFA zawsze dolosowywała hiszpańską ekipę (Barcelona, Real, Malaga). Jest duże prawdopodobieństwo, że ten trend utrzyma się i w Juventusie, do którego zawitał Max.
Tak typuję:
Atletico, Juventus, Sporting, Łudogorec
Tak typuję:
Atletico, Juventus, Sporting, Łudogorec
- stahoo
- Juventino
Można wiedzieć z czego wynika to prawdopodobieństwo? :roll:Ivory pisze:Za czasu kadencji Allegriego z Milanie, gdy dochodziło do losowania - to UEFA zawsze dolosowywała hiszpańską ekipę (Barcelona, Real, Malaga). Jest duże prawdopodobieństwo, że ten trend utrzyma się i w Juventusie, do którego zawitał Max.
Bo mi się wydaje, że nawet jeśli UEFA podgrzewa kulki, to nie ze względu na osobę Maxa...
- Ivory
- Juventino
Nie śmiem nawet podejrzewać UEFĘ o tak niecne czyny. :naughty:stahoo pisze:Bo mi się wydaje, że nawet jeśli UEFA podgrzewa kulki, to nie ze względu na osobę Maxa...
Myślę, że nie do końca zrozumiałeś clue mojej wypowiedzi, które jest bardzo proste i sprowadza się do tego, że osoba Maxa Allegriego potocznie mówiąc "ma szczęście" do wylosowania hiszpańskich ekip. Teorie spiskowe zostawiam natomiast innym osobom.
- cziro
- Juventino
Określenie "optymista" to w Twoim przypadku mało powiedziane. Prawda jest zupełnie inna. Portugalia ma dwie ekipy w 1 koszyku + jedną w 3, a my jako mistrz jesteśmy w 2, wicemistrz w 4 a trzecia drużyna ligi dała wczoraj popis gry w defensywie w Bilbao. To w tej chwili pokazuje "siłę" Serie A. Chcesz dogonić Bundesligę? Widziałeś ranking na stronie uefa? Bundesligę dzieli od Premier League 3 punkty, a od Serie A 8- w drugą stronę. Jesteśmy mistrzami bardzo średniej ligi, ale wczoraj niektórzy bardzo cieszyli się z zawrotnej sumy 9 milionów euro. I to też o czymś świadczy.Mateuszello pisze:Nie patrzyłbym na to w ten sposób i ocenił raczej po fazie grupowej, gdzie przykładwo Niemcy/Portugalczycy pożegnają się już z LM nawet nie zahaczając o LE.Wojtek pisze:Anglia 4, Hiszpania 4, Niemcy 4, Włochy 2...nawet Portugalia ma 3 ekipy :roll:
Francja/Portugalia spada. A my za rok, 2 podskoczymy. Ja jestem pewny, że między nimi dystans zwiększymy i liczę na dogonienie Niemców
- Max_LP
- Juventino
Informacja dla tych, którzy tak jak ja nastawiali się na losowanie w piątek:
Losowanie grup odbędzie się dzisiaj o 17:45 i będzie transmitowane na Eurosporcie
Edit: Nie zauważyłem newsa na głównej
Losowanie grup odbędzie się dzisiaj o 17:45 i będzie transmitowane na Eurosporcie

Edit: Nie zauważyłem newsa na głównej

Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2014, 10:03 przez Max_LP, łącznie zmieniany 1 raz.
bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
biel, która obejmuje czerń..
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
No i dobrze, że Napoli odpadło z Champions League. Jakoś tego nie przeżywam. A jeśli ktoś mówi mi coś ''dla dobra Serie A'' to niech wykażą się w Lidze Europy. Punktacja do rankingu taka sama jak w Champions League, a rywale o dwa poziomy niżej. Po prostu trzeba wygrywać, tak jak to robią drużyny z miejsc 4-6 z La Liga.
- Tobor
- Juventino
Haha, niech Napoli wygra LE, przynajmniej wtedy będzie pewne awansu do LM (od tego roku wchodzi zapis, że zwyciezca LE jest automatycznie kwalifikowany do przyszłorocznej LM) Swoją drogą, gdyby wygrała znowu drużyna, która nie kwalifikowałaby się do LM, wtedy bierze miejsce kwalifikanta? np. wygrywa Sevilla, która kończy na 6 miejscu ligę. Top 4 w Hiszpanii to Real, Barca, Atletico, Bilbao. Zakładając, że LM będze wygrane przez inny zespół (Juventuszoff pisze:No i dobrze, że Napoli odpadło z Champions League. Jakoś tego nie przeżywam. A jeśli ktoś mówi mi coś ''dla dobra Serie A'' to niech wykażą się w Lidze Europy. Punktacja do rankingu taka sama jak w Champions League, a rywale o dwa poziomy niżej. Po prostu trzeba wygrywać, tak jak to robią drużyny z miejsc 4-6 z La Liga.