Serie A 13/14 (34): JUVENTUS 1-0 Bologna
- Lypsky
- Juventino
czym różni się zwycięstwo 1:0 od 6:0? 3 punkty to 3 punkty, a że na siłę próbujesz udowodnić nieudolność Llorente ( przy okazji mieszasz do tego Conte), to już Twój odwieczny problem, lamusie.Maly pisze:my im też nie ;] napastnicy 0 strzałów i obaj grają po 90 minut ;] stworzyliśmy 3 akcje i padł jeden gol więc należy się cieszyć ale impotencja taktyczna Conte jest po prostu... brak słów... jak można stworzyć drużynę i oprzeć jej taktykę o takiego zawodnika jak Llorente to ja nie wiem... nie daje się tego oglądać po prostu tej naszej gry, nawet dziś przy 64% posiadaniu piłki człowiek się męczy i jak sobie jeszcze przypomnę, że Antek zarzucał Capello brak stylu jego Juventusu to śmiech mnie ogarnia... 11 zwycięstwo 1-0 w tym sezonie ;]mrozzi pisze:Bologna kompletnie nam nie zagrażała
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Lypsky pisze:czym różni się zwycięstwo 1:0 od 6:0? 3 punkty to 3 punkty, a że na siłę próbujesz udowodnić nieudolność Llorente ( przy okazji mieszasz do tego Conte), to już Twój odwieczny problem, lamusie.
uuu grube słowa już tu lecą

- wagner
- Juventino
U mnie jakoś Llorente nie wzbudza aż tak skrajnych emocji. Chłop strzelił u nas swoje, niektórzy na niego psioczą niektórzy chuchają i dmuchają. Nie wiem co jest dobre i odpowiednie. Mnie samego jeśli już miałbym się do czegoś przyczepić to taka duża nieregularność. Musiał się zaaklimatyzować dwa miechy żeby później raczyć nas następne dwa miechy golami, a następne dwa trochę się schować i mówić że potrzebuje odpoczynku. Nie byłem jakoś w niebo wzięty gdy do nas przychodził, prawda jest jednak taka, że bardzo dobrze rozumie się w ataku z Tevezem, potrafi inteligętnie się zastawić, świetna gra głową, czym mnie kupił. Ciekawi mnie ten sezon kolejny w jego wykonaniu.Sila Spokoju pisze:uuu grube słowa już tu lecąLypsky pisze:czym różni się zwycięstwo 1:0 od 6:0? 3 punkty to 3 punkty, a że na siłę próbujesz udowodnić nieudolność Llorente ( przy okazji mieszasz do tego Conte), to już Twój odwieczny problem, lamusie., a mam wrażenie, że maly ostatnimi czasy w bambuko was wszystkich robi z tym hejtowaniem Llorente i ma niemało śmiechu.
PS: Oddać też trzeba, że bardzo dobrze w tym meczu wyłączył go z gry nasz ex juventino Sorensen.
Ludzie są 3 pkt, scudetto prawie nasze, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wszystko inne w tym momencie.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- mazi12
- Juventino
Tak jak ktoś już wspominał, oglądanie tych meczów powinno wzbudzać jakiekolwiek emocje, a w tym sezonie mecze Juve w większości tylko usypiają. Oczywiście konsekwencji odmówić nie można, bijemy rekordy, jesteśmy w półfinale LE i z tego jako kibice mamy powody do radości, ale jednak wybitnie nudzi ten styl, brak strzałów z dystansu, efektownych dryblingów czy prostopadłych piłek. No ale wiem, Polakowi zawsze mało :-D
- juvemaroko
- Juventino
Brawo za kolejna wygrana.
Nie bylo dzis efektownej gry ale po tym jak widzialem wynik Chelsea z Sunderlandu, to napewno mozna zrozumiec ze majac ciezki kaledarz i grajac na kilka frontow, mozna tracic punktow nawet z duzo slabsza druzyna.
Przed nami wielka szansa zeby pobic dwoch rekordow serii A. Warto to wykorzystac zeby ten sezon pozostal w pamieci na kilka ladnych lat.
Nie bylo dzis efektownej gry ale po tym jak widzialem wynik Chelsea z Sunderlandu, to napewno mozna zrozumiec ze majac ciezki kaledarz i grajac na kilka frontow, mozna tracic punktow nawet z duzo slabsza druzyna.
Przed nami wielka szansa zeby pobic dwoch rekordow serii A. Warto to wykorzystac zeby ten sezon pozostal w pamieci na kilka ladnych lat.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wole mięc 'impotenta' Conte który przekroczył 90 pkt. niżeli Beniteza czy innego eza z super stylem który wygrywa jedynie w bilarda.Maly pisze: należy się cieszyć ale impotencja taktyczna Conte jest po prostu
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Eric6666
- Juventino
mecz raczej spokojny, gdzie często 10 zawodników stało na połowie przeciwnika, ale faktycznie brakuje pomysłów na takich przeciwników. W sumie Isla powinien dorzucić trafienie + Pirlo (bardziej zaskoczyło mnie, że nie trafił z wolniaka, niż jak trafiał
). Mecz nudny, ale do bólu po profesorsku.
Ps. ostatnich 7 minut nie oglądałem

Ps. ostatnich 7 minut nie oglądałem

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Molek big fun juve
- Juventino
Benitez ok może i masz rację , ale Rudi Garcia jakoś wniósł styl do gry Romy. Sprowadzono mu dużo nowych zawodników a potrafił to wszystko poukładać tak , że odpalili już w 1 sezonie. Nasz 1-szy sezon pod wodzą Antka skończyliśmy z 84 punktami. Na 4 kolejki przed końcem, Roma ma 82 pkt. Jak dla mnie to fenomenalny wynik i jeżeli my czegoś nie zmienimy w lecie , to w przyszłym sezonie może być taka sytuacja , że Roma nas zdetronizuje.Adrian27th pisze:Wole mięc 'impotenta' Conte który przekroczył 90 pkt. niżeli Beniteza czy innego eza z super stylem który wygrywa jedynie w bilarda.Maly pisze: należy się cieszyć ale impotencja taktyczna Conte jest po prostu
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- booyak
- Juventino
A cały mecz znów musieli zagrać eksploatowany niesamowicie Pogba, strasznie poobijany Marchisio, trzydziestokilkuletni Pirlo i wypompowany Asamoah. Vidal, Padoin śmiało powinni zmienić kogoś z w/w środkowych pomocników w okolicach 60 minuty żeby dać im odpocząć przed meczem w LE natomiast Asamoah powinien zostać zmieniony już w przerwie. A potem gadka Conte na konferencji że piłkarze 'czują długi sezon w nogach'...Cabrini_idol pisze:Te zmiany na koniec to była esencja Conte, Padoin za Islepo co na co, mam nadzieje ze to nie znak ze Isla musi odpoczac przed Benfiką, bo nie zdzierżę.
Vidal w 89 minucie oraz Vucinic, który miał wejsc w 94.
★ ★ ★
- AdiZ
- Juventino
Conte wie co robi, popatrz jakich masz zmieników i robiłbyś to samo, ławka rezerwowych a pierwszy skład to jakościowa przepaść.booyak pisze:A cały mecz znów musieli zagrać eksploatowany niesamowicie Pogba, strasznie poobijany Marchisio, trzydziestokilkuletni Pirlo i wypompowany Asamoah. Vidal, Padoin śmiało powinni zmienić kogoś z w/w środkowych pomocników w okolicach 60 minuty żeby dać im odpocząć przed meczem w LE natomiast Asamoah powinien zostać zmieniony już w przerwie. A potem gadka Conte na konferencji że piłkarze 'czują długi sezon w nogach'...Cabrini_idol pisze:Te zmiany na koniec to była esencja Conte, Padoin za Islepo co na co, mam nadzieje ze to nie znak ze Isla musi odpoczac przed Benfiką, bo nie zdzierżę.
- booyak
- Juventino
Obyś miał racje i po czwartkowym meczu pisał podobnieAdiZ pisze:Conte wie co robi, popatrz jakich masz zmieników i robiłbyś to samo, ławka rezerwowych a pierwszy skład to jakościowa przepaść.

★ ★ ★
- juvemaroko
- Juventino
I to jest najslabsze punkt Juve w tym sezonie. Mamy zaledwie 14 dobrych pilkarze w tym 2 bramkarze. Reszta prezentuje sredni i nie rowne poziom. To zdecydowanie za malo zeby zaistniec w rozgrywkach lidze mistrzow i walczyc w serii A.AdiZ pisze:Conte wie co robi, popatrz jakich masz zmieników i robiłbyś to samo, ławka rezerwowych a pierwszy skład to jakościowa przepaść.booyak pisze:A cały mecz znów musieli zagrać eksploatowany niesamowicie Pogba, strasznie poobijany Marchisio, trzydziestokilkuletni Pirlo i wypompowany Asamoah. Vidal, Padoin śmiało powinni zmienić kogoś z w/w środkowych pomocników w okolicach 60 minuty żeby dać im odpocząć przed meczem w LE natomiast Asamoah powinien zostać zmieniony już w przerwie. A potem gadka Conte na konferencji że piłkarze 'czują długi sezon w nogach'...Cabrini_idol pisze:Te zmiany na koniec to była esencja Conte, Padoin za Islepo co na co, mam nadzieje ze to nie znak ze Isla musi odpoczac przed Benfiką, bo nie zdzierżę.
- AdiZ
- Juventino
Wie co robi, najważniejsza jest liga. Conte pamięta jak mało kto Perugie. I nie odpuści dopóty nie klepnie ligi. Wydaj się że 8 pkt to dużo na 4 kolejki przed końcem sezonu, ale remis lub porażka z Bolonia, wpadka w kolejnym spotkaniu i perspektywa gry z Romą na Stadio Olimpico z nożem na gardle. Conte do tego nie chciał dopuścić, trudno się mu dziwić jak ta Perugia często mu się śni. Liga Europejska to dodatek, uda się to super nie to nie. Do wyrównania rekordu punktowego Capello dzieli nas punkt, do pobicia go 2. Zmiany w obrębach 80 czy 90 minuty to tylko zyskiwanie czasu a nie żadne roszady taktycznie czy oszczędzanie zawodników. Powtórzę się my nie mamy jakościowych zmieników by moc rotować. To finisz sezonu, tu nie ma miejsca na błędy. My jesteśmy bliscy pobicia rekordu punktowego a nadal czujemy oddech Romy która gra kapitalny sezon. 2 Perugi nie będzie Conte wie co robi. Nawet zmęczeni zawodnicy pierwszego składu oddychający rękawami dają większą jakość niż Peluso wypoczęty po miesiącu na Seszelach. (Nic nie ma do Peluso tak się napisało, nawet go lubię)booyak pisze:Obyś miał racje i po czwartkowym meczu pisał podobnieAdiZ pisze:Conte wie co robi, popatrz jakich masz zmieników i robiłbyś to samo, ławka rezerwowych a pierwszy skład to jakościowa przepaść.Ja jestem jednak innego zdania. W lidze mamy 8 pkt przewagi, gramy u siebie z 17 drużyną, która na 33 wcześniejsze mecze ustrzeliła tylko 27 bramek. Ja się więc pytam kiedy mają odpoczywać najlepsi zawodnicy jeśli nie w takim meczu jak ten? Tym bardziej że już w czwartek półfinał europejskiego pucharu do rozegrania. Vidal nie grał dobre kilkanaście dni a Pogba czy Marchisio grają praktycznie od kilkunastu meczów non-stop, uważasz że Conte dokonując zmiany w 89 minucie pomógł któremukolwiek z w/w? Ani Pogba czy Marchisio nie odpoczęli ani Vidal nie złapał jakiegoś rytmu meczowego poprzez wejście na boisko na kilka chwil.