Serie A 13/14 (17): Atalanta 1-4 JUVENTUS
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Niby zwycięstwo ale jak patrzę na grę Juve to mnie słabi. Cisną tym środkiem, stają przed polem karnym i nie wiedzą co mają zrobić zero jakiejś kombinacyjnej gry. Wystarczyła jedna dobra akcja Atalanty i gol. Na SerieA to wystarcza, szkoda że tylko na nią.
- bramek
- Juventino
w sumie oglądałem drugą połowę, a szczególnie chciałem zobaczyć przymierzanego do nas Bonaventurę, zdziwiło mnie że biegał po prawej stronie i w sumie poza zmianą to go ani razu nie widziałem.
Czy coś konstruktywnego zrobił w pierwszej połowie ?
Czy coś konstruktywnego zrobił w pierwszej połowie ?
- mazi12
- Juventino
Tyle, że wykorzystał błąd Pogby i schodząc ze skrzydła zaliczył asystę przy bramce Moraleza. Ogolnie jaj nie urywał.bramek pisze:Czy coś konstruktywnego zrobił w pierwszej połowie ?
E: Zostałem wyprzedzony

- Antek666
- Juventino
Ktoś jeszcze pomarudzi na wrzutki Ryśka lub na rajdy z piłką i rozgrywanie jej przez Kielona? :roll: :roll:
Mecz którego się obawiałem,a oni potwierdzili świetną formą od około 2 miesięcy.Aż znowu jakoś zabolało,że mecz w durnej Turcji nie był meczem piłki nożnej
Bo strzelamy ostatnio pięknie,łatwo i przyjemnie,a i przedtem dobrze było z formą.
Może jeszcze jakiś Manchester chce wtopić jakieś 20-30mln w Marchisio? Chyba dobrze by było
Ale nie,bo kwestia wychowanków,to jak już to lepiej się pozbyć naszego pociesznego DJa i króla lewej flanki 
Mecz którego się obawiałem,a oni potwierdzili świetną formą od około 2 miesięcy.Aż znowu jakoś zabolało,że mecz w durnej Turcji nie był meczem piłki nożnej

Może jeszcze jakiś Manchester chce wtopić jakieś 20-30mln w Marchisio? Chyba dobrze by było

- zahor
- Juventino
Chiellini już tyle razy mnie irytował tymi swoimi koślawymi podaniami, że potrzeba naprawdę dużo więcej żebym zmienił zdanie. Natomiast co do Lichtsteinera, dla mnie to jest taki trochę Inzaghi prawej flanki. Te jego zagrania w pole karne nierzadko są jakieś takie koślawe, ale zaskakująco często przynoszą efekt, trafiają tam gdzie trzeba i owocują sytuacjami strzeleckimi. No i współpraca między Vidalem a Szwajcarem wygląda świetnie, lepiej niż między jakimkolwiek innym duetem b2b-wahadłowy.Antek666 pisze:Ktoś jeszcze pomarudzi na wrzutki Ryśka lub na rajdy z piłką i rozgrywanie jej przez Kielona? :roll: :roll:
- Kucharius1
- Juventino
Kocham logikę tego forum.
Chciej sprzedać Markiza za 20 baniek.
Narzekaj że nie mamy wartościowych zmienników za 20 baniek jak Bayern czy Barca
Chciej sprzedać Markiza za 20 baniek.
Narzekaj że nie mamy wartościowych zmienników za 20 baniek jak Bayern czy Barca

- pablo1503
- Juventino
Widzę, że nie dużo trzeba, żeby Cię zadowolić. Faktycznie, jedna dobra wrzutka na kilka meczów i od razu trzeba zmienić zdanie na temat danego piłkarza? Jak ja uwielbiam takie coś: Z Matrim było podobnie. Nic nie strzelał przez 10 meczów, ale jak strzelił w tym dziesiątym, to nagle rzesza jego zwolenników pisała posty w stylu: 'I gdzie są teraz hejterzy!!!111'Antek666 pisze:Ktoś jeszcze pomarudzi na wrzutki Ryśka lub na rajdy z piłką i rozgrywanie jej przez Kielona? :roll: :roll:
Ochłoń człowieku, bo jedno dobre podanie zmienia twój pogląd na temat piłkarza.
Chiellini nie umie rozgrywać, a Lichtsteiner wrzucać.

- KondzioJuveFans
- Juventino
Taka prawda, Lichtsteiner nie potrafi wrzucać... wcześniejsze dziesięć prób kończyło się fatalnie i tylko ta jedna wrzutka po której wpadł gol mu wyszła. Chiellini też zrobił chyba z 4 rajdy i tylko ten jeden mu wyszedł. Muszą chłopaki popracować nad tymi aspektami gry.
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
To nie Fifa. Jak na 10 prob Chielliniego jedna sie zakonczy bramka to bedzie swietna statystyka.KondzioJuveFans pisze:Taka prawda, Lichtsteiner nie potrafi wrzucać... wcześniejsze dziesięć prób kończyło się fatalnie i tylko ta jedna wrzutka po której wpadł gol mu wyszła. Chiellini też zrobił chyba z 4 rajdy i tylko ten jeden mu wyszedł. Muszą chłopaki popracować nad tymi aspektami gry.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- booyak
- Juventino
Nie tyle się podobał co grał tak jak nas przyzwyczaił w tym sezonie. Zero z przodu, ładnie z tyłu. Jako b2b to mało a jako defensywny pomocnik wystarczająco żeby można było mu przyklasnąć. Pogba natomiast marnował się jako pseudo-regista co widział Conte montując linię pomocy na wczorajszy mecz. Może czyta nasze forum? Wszak zaraz po kontuzji Pirlo pisałem że właśnie Marchisio powinien zająć miejsce Andrei.squinter pisze:Podobał mi się Marchisio na pozycji Pirlo, zrobił na mnie dużo lepsze wrażenie, niż ustawiany tam wcześniej Pogba, z kolei nasz Francuz na swojej nominalnej pozycji też zagrał naprawdę dobre spotkanie.
★ ★ ★
- Lucas87
- Juventino
No dokładnie święta racja. Marchisio to taki z tyłu liceum, z przodu muzeum...Czyli z zadaniami defensywnymi jeszcze jakoś sobie radzi
Bardzo podobnie wygląda sytuacja z Lichym...
Wątpię w taki obrót spraw, ale zastanawiam się czy wyszłaby nam na zdrowie ta wymiana Vucinic - Lamela. Ten Argentyńczyk sezon ma generalnie bardzo słaby, choć niezły z niego asystent (jeśli chodzi o rozgrywki Ligi Europy) i nadal jest bardzo młody. Czy jednak pasowałby do zmiany ustawienia
Mam przeczucie, że nie bardzo. Wolałbym wymienić Czarnogórca na lewo skrzydłowego, ale wepchnięcie go do klubu - posiadającego wartościowego left wingabcka, to zadanie bardzo ciężkie.

Bardzo podobnie wygląda sytuacja z Lichym...
Wątpię w taki obrót spraw, ale zastanawiam się czy wyszłaby nam na zdrowie ta wymiana Vucinic - Lamela. Ten Argentyńczyk sezon ma generalnie bardzo słaby, choć niezły z niego asystent (jeśli chodzi o rozgrywki Ligi Europy) i nadal jest bardzo młody. Czy jednak pasowałby do zmiany ustawienia

Mam przeczucie, że nie bardzo. Wolałbym wymienić Czarnogórca na lewo skrzydłowego, ale wepchnięcie go do klubu - posiadającego wartościowego left wingabcka, to zadanie bardzo ciężkie.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
zahor pisze: No i współpraca między Vidalem a Szwajcarem wygląda świetnie, lepiej niż między jakimkolwiek innym duetem b2b-wahadłowy.

Generalnie szukam odpowiedzi na pytanie czy grając 3-5-2 osoba grająca na wahadle ma być bardziej obrońcą czy pomocnikiem. Trochę się gubię jak widziałem tam nieraz Pepe, który może grać praktycznie w pierwszej linii w 4-3-3 jak i Lichego, który w tym samym ustawieniu gra na obronie.
Lichy bardzo mi się podoba, jest dosyć surowy technicznie, ale współpraca z Vidalem, efektywność i płuca do biegania strasznie rzucają się w oczy. Ale czy z obrońcą na tej pozycji jesteśmy coś w stanie ugrać z najlepszymi w Europie?
- MVP
- Juventino
:shock:zoff pisze:[...]
Lichy bardzo mi się podoba, jest dosyć surowy technicznie, ale współpraca z Vidalem, efektywność i płuca do biegania strasznie rzucają się w oczy. Ale czy z obrońcą na tej pozycji jesteśmy coś w stanie ugrać z najlepszymi w Europie?
Okej. Ja rozumiem, że Lichy jest jaki jest i czasem wydaje się, że ktoś w Ikei źle mu posklejał te drewniane stopy, ale facet nie zawodzi. Nawet jeżeli z przodu nie jest to Bale, nawet jeżeli czasami "dolewuje", a nie dośrodkuje to i tak nadrabia to ogromnym zaangażowaniem w grę, zarówno do przodu i do tyłu. Szczególnie, że kiedy gra to mam spokój o naszą prawą flankę, jeżeli chodzi o defensywę. Szczerze mówiąc to nie widzę w Europie wielu lepszych piłkarzy pasujących na wahadło do naszej taktyki. Zdecydowanie jest w stanie coś ugrać i tutaj bym nie szukał problemu.
W sumie rok zakończony, mógłbym się pokusić o podsumowanie małe, hmm

Edit :
Coby nie robić offtopu to skomentuje mecz z Atalantą : Juve w najlepszym wydaniu. Szybko można ustawić sobie mecz, ale trzeba olać po włosku i stracić frajerską bramkę, by po przerwie strzelić gola z pupy i nagle, nie wiadomo jak, nie wiadomo skąd, niesamowicie cicho i od niechcenia zrobić 1-4 na wyjeździe z nie tak znowu wygodnym przeciwnikiem. Teoretycznie to mogło być i 1-8. Jedno z lepszych naszych spotkań w tej rundzie. Może nie porywająco graliśmy, ale chyba nie o to chodzi obecnemu Juve i panu Conte. Chodzi o konsekwencję taktyczną, zaangażowanie, ale przy tym chłodną głowę.
No i probsy dla Antosia za to jak ustawił Markiza i Pogbę. Nie wiem czy ktoś jeszcze zauważył, ale oni zamieniali się kilka razy pozycjami. Więcej czasu Markiz spędził na regiście, ale jednak.
I chłopy, mówicie że Claudio do przodu grał tak sobie? Proszę Was. Może to nie Pirlo i nie notował ultra crosów, ale grał bardzo pewnie i spokojnie z piłką przy nodze, nie tracił jej i przetrzymując ją robił miejsce dla na przykład Kielona. Jak dla mnie to chłop był cichym bohaterem tego meczu + po raz kolejny udowodnił swoją uniwersalność i przydatność. Nie rozumiem dlaczego część z Was chce się go pozbyć za marne 8,5 Padoina.
Ostatnio zmieniony 24 grudnia 2013, 09:32 przez MVP, łącznie zmieniany 1 raz.