Serie A 13/14 (13): Livorno 0-2 JUVENTUS
- squinter
- Juventino
Szkoda ofensywnego potencjału Vidala, poza tym ciekawe kto zagra obok Pogby i Pirlo w środku.
@down: czyli jednak Marchisio od pierwszej minuty, fajnie
@down: czyli jednak Marchisio od pierwszej minuty, fajnie

Ostatnio zmieniony 24 listopada 2013, 14:18 przez squinter, łącznie zmieniany 1 raz.
- booyak
- Juventino
Oficjalnie potwierdzone. Oby Vidal nie zostawiał dziury zapędzając się do przodu :]Hubert_bn pisze:zagramy chyba tak - 3-5-2: Buffon; Caceres, Vidal, Chiellini; Padoin, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Tevez, Llorente
źródło: tuttojuve
★ ★ ★
- pumex
- Juventino
Ja szczerze mówiąc bardziej martwię się nie o samego Vidala, a współpracę całego tercetu Caceres-Vidal-Chiellini, a szczególnie o duet Caceres-Vidalbooyak pisze:Oficjalnie potwierdzone. Oby Vidal nie zostawiał dziury zapędzając się do przodu :]Hubert_bn pisze:zagramy chyba tak - 3-5-2: Buffon; Caceres, Vidal, Chiellini; Padoin, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Tevez, Llorente
źródło: tuttojuve

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Padoin dziś jedynym graczem bez "nazwiska" w naszej 11-tce, ale on rzadko kiedy coś zawala, jak np. Peluso czy De Ceglie, raczej woli oddać piłkę do najbliższego i nie przeszkadzać w zwycięstwie, na które pracuje reszta drużyny. Swoją drogą z ciekawości przejrzałem go dokładnie na WhoScored i rozwaliło mnie jedno: dobry drybling jako jego jedyna zaleta 
http://www.whoscored.com/Players/23043
Przy jednoczesnej liczbie udanych dryblingów w tym sezonie: 1

http://www.whoscored.com/Players/23043
Przy jednoczesnej liczbie udanych dryblingów w tym sezonie: 1
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2013, 14:29 przez Crunny, łącznie zmieniany 1 raz.
- booyak
- Juventino
@pumex
Ja dziś jestem jakoś spokojny zarówno o przebieg meczu jak i o końcowy wynik. Nie żeby coś za tym przemawiało, po prostu przeczucie. Chociaż jak patrze na ławkę to oprócz Quag ciężko będzie kimś postraszyć w razie konieczności gonienia wyniku...
Ja dziś jestem jakoś spokojny zarówno o przebieg meczu jak i o końcowy wynik. Nie żeby coś za tym przemawiało, po prostu przeczucie. Chociaż jak patrze na ławkę to oprócz Quag ciężko będzie kimś postraszyć w razie konieczności gonienia wyniku...
Kod: Zaznacz cały
substitutes: Storari, Rubinho, Motta, Peluso, De Ceglie, Quagliarella, Vucinic.
★ ★ ★
- Wojtek
- Juventino
@booyak
Nie zapominaj o Vuciniciu;) Co jak co, ale Czarnogórzec czasami potrafi zaskoczyć i posłać jedną piłkę która decyduje o losach meczu
Fajnie że Conte przesunął Vidala do obrony, dzięki temu Marchisio zagra w środku. Obrona Kielon-Vidal-Caceres na papierze wygląda dobrze, boje się że gorzej moze byc w praktyce, ale obym sie mylił
0:2. Tevez, "Dżorente".
FORZA JUVE!
Nie zapominaj o Vuciniciu;) Co jak co, ale Czarnogórzec czasami potrafi zaskoczyć i posłać jedną piłkę która decyduje o losach meczu

Fajnie że Conte przesunął Vidala do obrony, dzięki temu Marchisio zagra w środku. Obrona Kielon-Vidal-Caceres na papierze wygląda dobrze, boje się że gorzej moze byc w praktyce, ale obym sie mylił

0:2. Tevez, "Dżorente".
FORZA JUVE!
- annihilator1988
- Juventino
Dżizis, miło będzie oglądało się objeżdżanego Mbaye
Powinno być 2-0 dla Juve po 90 minutach

Ostatnio zmieniony 24 listopada 2013, 14:56 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Lucas87
- Juventino
Patrze sobie na składy, a tu szok...Myślałem, że Vidal jednak nie gra, a on na środku obrony :shock: Z konieczności lekko ekstremalne ustawienie, ale będzie dobrze 

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Mehehehe sprzed 2 tygodni w temacie o meczu z Napoli pisze:No właśnie - kto na środku obrony? Wg wizji Conte, ten środkowy obrońca jest obok Pirlo rozgrywającym. Z jednej strony, wydaje się być pewne, że stanie tam Caceres, ale z drugiej, przypomnijmy sytuacje z poprzedniego sezonu, gdy nie grał Bonucci, grał Marrone (wcześniej występujący na pozycji pomocnika-rozgrywającego. Zatem czy i teraz Conte spróbuje przestawić to tak, by był tam ktoś ogarnięty w rozgrywaniu? Imo jest taka opcja, która przy okacji pozwoli wystawić całą 4 MVPP, przy zachowaniu 3-5-2
To uczucie, gdy jesteś januszem z jp, a jednak wiesz co zrobi trener. Myślę, że Vidal da radę. W paru meczach wychodził na b2b, z Pogbą na regiście, a jednak się potem zmieniali. No i niegdyś Vidal w kadrze grał na obronie.
- pumex
- Juventino
Łomatko - to chyba najlepszy komentarz do pierwszej połowy. Żadnej klarownej sytuacji Juve, przesłaby Tevez, marny Marchisio, bezbarwny Pogba, nieistniejące skrzydła. Conte musi coś zmienić w dzisiejszym schemacie gry ofensywy, bo bez tego bierne czekanie aż fuksem coś wleci będzie zgubne.
Powiem szczerze, że dziś zdecydowanie najbardziej liczyłem właśnie na Teveza. Apacz siedział całe dwa tygodnie w Turynie, nie ma mowy o jego zmęczeniu lotami, reprezentacjami i piorun wie czym, spokojnie trenował, a gra dziś tak, jakby go na boisku nie było
Powiem szczerze, że dziś zdecydowanie najbardziej liczyłem właśnie na Teveza. Apacz siedział całe dwa tygodnie w Turynie, nie ma mowy o jego zmęczeniu lotami, reprezentacjami i piorun wie czym, spokojnie trenował, a gra dziś tak, jakby go na boisku nie było

- deszczowy
- Juventino
O, temat meczowy jest odblokowany. Znaczy - pierwsza połowa się skończyła?
- Wojtek
- Juventino
Nudy, nudy, nudy...
Z jednej strony podoba mi się Vidal jako ŚO z drugiej nie. Vidal w przeciwieństwie do Bonucciego, gdy ma piłke to każde podanie idzie do przodu, każde. Bonucci zagrałby te piłke z 5 razy z Barzaglim i Chiellinim a potem by dopiero zagrał do przodu.
Nie podoba bo jak ktoś tu wykrakał za bardzo się podłącza do przodu przez co były dwie czy czy groźne kontry Livorno.
Byle wygrać.
Z jednej strony podoba mi się Vidal jako ŚO z drugiej nie. Vidal w przeciwieństwie do Bonucciego, gdy ma piłke to każde podanie idzie do przodu, każde. Bonucci zagrałby te piłke z 5 razy z Barzaglim i Chiellinim a potem by dopiero zagrał do przodu.
Nie podoba bo jak ktoś tu wykrakał za bardzo się podłącza do przodu przez co były dwie czy czy groźne kontry Livorno.
Byle wygrać.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Ale co w tym dziwnego ?
Czy wy się spodziewaliście innego meczu ? Bo ja nie ;]
Czy wy się spodziewaliście innego meczu ? Bo ja nie ;]