Serie A 13/14 (3): Inter 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dieego22

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2013, 22:49

stahoo pisze:Nie wiem po jaką cholerę się licytujecie. Conte - Messim trenerów, dobre.
Chcialem tylko pokazac ze Mazzarri gdzie nie byl to sie sprawdzil,ale gdy argumentem jest ze nie wygral ligi z Reggina no to trudno.
Tez mi sie podobalo z Conte - Messim trenerów po wygraniu 2 razy Serie A :D.
Kim musi byc Mourinho :D ?

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2013, 23:31

Dieego22 pisze:Juve w sezonie 11/12 wydalo 100mln na transfery to jednak cos jest .
Chyba jenów. Tak gwoli ścisłości, po przeliczeniu 'na oko' transferów z tamtego okienka to wychodzi ok 70 mln, z czego połowa transferów to były przymusowe wykupy zawodników pozyskanych rok wcześniej, czyli coś co niejako można było dopisać do okienka 10/11. To tak w ramach wyjasnienia.

Co do tematu w którym się obecnie punchujecie to nie wiem co to porównywać :wink: Jasne Mazzari wykonał dobrą prace z Napoli, winszuje, ale patrząc na to co zrobił Conte to nie sposób byłego trenera śmiećków porównać do Niego. Z przysłowiowego gówn** ukręcił bat (nie obrażając ofc nikogo). Conte nie dostał fenomenalnych zawodników w prezencie od Marotty, on SAM ICH SOBIE STWORZYŁ. Jak przychodził to każdy kogo dostał pod swoją wodze miał jakiś problem, ewentualnie był starą wypaloną gwiazdą (Pirlo, ew Buffon który też miał pare lat schyłku mimo wszystko). Z tej zgrai przeciętniaków i niewiadomych (Vidal?) stworzył w dwa sezony ekipe która stawiana jest w roli faworyta do zwycięstwa LM. W jaki sposób postawić go więc obok Mazzariego którego największym sukcesem jest Puchar Włoch? :prochno:
Troche się zapędziłem ale trudno, czasem trzeba :wink:
Co do meczu to jest dziwinie spokojnie. Mam nadzieje, że w końcu uda mi się go obejrzeć bo, wstyd się przyznać, o ile w tamtym sezonie ominąłem łącznie dwa mecze, o tyle w tym już ten niechlubny wynik wyrównałem :roll:

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 00:14

iltalismano pisze: Walter jest co najwyżej Amaurim.
Powinieneś jednak zostać na tym celticpoland.

ObrazekObrazek
Michellaga

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 00:26

Chyba jenów. Tak gwoli ścisłości, po przeliczeniu 'na oko' transferów z tamtego okienka to wychodzi ok 70 mln, z czego połowa transferów to były przymusowe wykupy zawodników pozyskanych rok wcześniej, czyli coś co niejako można było dopisać do okienka 10/11. To tak w ramach wyjasnienia.
Chyba jednak nie jenów :o http://www.transfermarkt.de/en/juventus ... fault.html

Nowy trener dostaje 100 mln na transfery czyli napewno moze sciagac piłkarzy pod swoj koncept. Trzeba powiedziec ze Conte zrobił to co najmniej dobrze. Najbardziej boli mnie to ze Vidal który publicznie mówił ze chce przejsc do Interu niestety poszedł do was. Niestety zamiast wtedy po wygraniu wszystkiego my nie zrobilismy kolejnych transferow ktore zwiekszyłby rywalizacje w składzie. No i zły wybór trenera gdyby wtedy Mazzari zamiast Benka przyszedł to nie wiem czy wy byscie byli teraz na szczycie. Ale niestety było inaczej...

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 00:32

Dieego22 pisze: Sampa-tu tak sobie 6 miejsce wywalczyl
Napoli- stworzyl ta druzyne od zera i wywalczyl LM
teraz objal Inter w kryzysie i zobaczymy jak bedzie.
- Del Neri z tą samą sampą zajął 4 miejsce
- napletów nie stworzył od zera, bo tam <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> podwaliny dla mazzariego i świetną pracę wcześniej wykonał Edi Reja
- Conte objął Juve w kryzysie i zdobył dla nas trzecią gwiazdkę i po dwóch latach na 7 miejscu rozpieprzył system wygrywając ligę z mocnym milanem, nie przegrywając nawet jednego meczu w sezonie.

Pozdrawiam.

Capo di tutti capi
Dieego22

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 00:53

hara pisze:
- napletów nie stworzył od zera, bo tam <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> podwaliny dla mazzariego i świetną pracę wcześniej wykonał Edi Reja
- Conte objął Juve w kryzysie i zdobył dla nas trzecią gwiazdkę i po dwóch latach na 7 miejscu rozpieprzył system wygrywając ligę z mocnym milanem, nie przegrywając nawet jednego meczu w sezonie.

Pozdrawiam.
Reja swietnie wytrenowal Napoli ze go zwolnili i sezon Donadoni konczyl.
Napoli stworzyl Mazzarri sciagajac takich graczy jak:
Dossena,Zuniga,Campagnaro,De Santics,Quagliarella,CAVANI,Inler,Pandev,Dzemaili,Britos czy Behrami- oni stworzyli sile Napoli.
Z ekipy Reji to tam sie ostal Cannavaro,Lavezzi, Hamsik i Maggio a i Walter wypromowal ich dopiero :P.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 01:14

Dieego22 pisze:Miejac
Miemy.
Dieego22 pisze:Miejac taka kadre w porownaniu z kadra Interu to Juve jedzie na San Siro jako murowany faworyt. Jednak jak historia pokazuje nie zawsze wygrywa ten teoretycznie lepszy bo Inter idac nawet po LM przegral z Juve :P
I to dlatego chwilę wcześniej piszesz:
Dieego22 pisze:Pewna wygrana Interu w tym spotkaniu.
?

Stary, jesteś strasznie marny w tym co tu robisz. Wal na pw, udzielę Ci kilka wskazówek jak przetrwać w tym środowisku i nie zostać zjedzonym przez dzikie te konie. Propozycja jest jednorazowa, nie każdy ma taką okazję. Pewnie nie skorzystasz. Wiem jak to jest, też miałem 14 lat, też wbijałem na forum kibiców Interu i pisałem różne głupoty, a oni próbowali ze mną walczyć. Wydawało mi się, że wygrywam każdą batalię o prawdę, świat był mój. Żartuje, jak miałem 14 lat to nie było żadnego forum kibiców Interu. Może to i lepiej.

W zasadzie to powinienem napisać to tak:
Stary, jesteś strasznie marny w tym co tu robisz.
Wal na pw, udzielę Ci kilka wskazówek jak przetrwać w tym środowisku i nie zostać zjedzonym przez dzikie te konie.
Propozycja jest jednorazowa, nie każdy ma taką okazję.
Pewnie nie skorzystasz.
Wiem jak to jest, też miałem 14 lat, też wbijałem na forum kibiców Interu i pisałem różne głupoty, a oni próbowali ze mną walczyć.
Wydawało mi się, że wygrywam każdą batalię o prawdę, świat był mój.
Żartuje, jak miałem 14 lat to nie było żadnego forum kibiców Interu.
Może to i lepiej.

Mam nadzieję, że zagra Tevez.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 01:35

Jeśli Mirko nie zagra to pewnie Conte wystawi Giovinco :( Facet moim zdaniem jest mizerny i na wiele się nie przyda w tym sezonie. Może już lepiej zaryzykować i postawić na niewiadomą w postaci Llorente? On się przynajmniej przepchnie albo z rożnego do główki skoczy. Sebuś w tych elementach jest słaby.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 02:11

Szczypek, marna ta parodia, zdecydowanie za dużo przecinków nastawiałeś :prochno:

Pisanie, że Conte dostał od razu po przyjściu 100 milionów na transfery jest głupotą.
Latem 2011 roku Juventus wydał nieco ponad 83 miliony (wg. danych z transfermarkt, dodatkowo biorąc pod uwagę, że kupiono tylko 50% karty Giaka), a sprzedał za nieco ponad 15. Wychodzi 68 milionów - za takie pieniądze Conte dostał piłkarzy. Transfer Matriego był wymuszony (Cellino mówił o karze w razie niewykupienia), więc robi nam się 53 miliony. Elia (9) i Motta (4) to na pewno nie byli 'piłkarze pod koncept' trenera. Na siłę można te Wasze 100 milionów zbić do 40 i powiedzieć, że tyle rzeczywiście Conte dostał na "swoje" transfery.

Jeśli chodzi o Mazzarriego, to nie można go nie doceniać za to, jakie wyniki wykręcał w Napoli, ale jednocześnie miał tam trochę szczęścia (przywiązanie Hamsika i eksplozja Cavaniego), a i tak w kluczowych momentach jego zespół łapał zadyszkę. Conte ma swoje przywary, ale ja go trenersko cenię wyżej.

W głowach kibiców Interu po zwycięstwach z tragiczną Genoą i mocno osłabioną w lecie Catanią powoli zaczynają pewnie nadchodzić mistrzowie... :prochno: Mam nadzieję, że w sobotę ich utemperujemy. 2:0 dla nas.

Obrazek
hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 02:42

Dieego22 pisze:
hara pisze:

Pozdrawiam.
Reja swietnie wytrenowal Napoli ze go zwolnili i sezon Donadoni konczyl.
Napoli stworzyl Mazzarri sciagajac takich graczy jak:
Dossena,Zuniga,Campagnaro,De Santics,Quagliarella,CAVANI,Inler,Pandev,Dzemaili,Britos czy Behrami- oni stworzyli sile Napoli.
Z ekipy Reji to tam sie ostal Cannavaro,Lavezzi, Hamsik i Maggio a i Walter wypromowal ich dopiero :P.
Reja był strasznie słaby, stąd nie wiem jakim cudem trenował ich aż 5 lat. Nie wiem też jak mu się udało w trzy sezony awansować z serie c1 do serie a, no i na farcie zajął 8 miejsce jako beniaminek w pierwszej lidze...

Capo di tutti capi
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 09:35

De Rossi pisze:
iltalismano pisze: Walter jest co najwyżej Amaurim.
Powinieneś jednak zostać na tym celticpoland.
Jak widać, dalej Twoje komentarze nie zawierają kszty argumentu. Ciagle tylko ten sam bełkot.

Porównanie do Amauriego jest idealnie. Facet sie wybił bo coś tam potrafił, uważał sie za wartego 30 milionów napastnika etc. Jak sie okazało, jest przecietnym grajkiem na Serie A, jak i Mazzarri.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 09:49

iltalismano pisze:Jak sie okazało, jest przecietnym grajkiem na Serie A, jak i Mazzarri.
Kiedy się tak okazało że Mazzarri jest przeciętny? I drugie pytanie - co takiego wielkiegoo poza Włochami ugrał Conte, co go odróżnia od prowincjonalnego Kreta na Serie A?
iltalismano pisze: Jak widać, dalej Twoje komentarze nie zawierają kszty argumentu. Ciagle tylko ten sam bełkot.
Być może dlatego, że wypisujesz takie bzdury, że ciężko jest je normalnie skomentować.
bendzamin pisze:miał tam trochę szczęścia (przywiązanie Hamsika i eksplozja Cavaniego)
Pytanie - na ile eksplozja Cavaniego była szczęściem, a na ile trener dostrzegł w tym zawodniku ogromny potencjał i dlatego postanowił go sprowadzić, a do tego ustawił zespół tak, żeby wycisnąć z gracza ile się dało. Podobnie można np. napisać że Conte miał "trochę szczęścia" bo wypalił Vidal (już wcześniej grał dobrze, ale nie aż tak) czy Pogba, deprecjonując tym samym jego zasługi.
Dante93 pisze: Z tej zgrai przeciętniaków i niewiadomych (Vidal?) stworzył w dwa sezony ekipe która stawiana jest w roli faworyta do zwycięstwa LM.
:shock: Przez kogo?

Dieego22

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 10:23

szczypek pisze:
Dieego22 pisze:Miejac
Miemy.
Dieego22 pisze:Miejac taka kadre w porownaniu z kadra Interu to Juve jedzie na San Siro jako murowany faworyt. Jednak jak historia pokazuje nie zawsze wygrywa ten teoretycznie lepszy bo Inter idac nawet po LM przegral z Juve :P
I to dlatego chwilę wcześniej piszesz:
Dieego22 pisze:Pewna wygrana Interu w tym spotkaniu.
?

Stary, jesteś strasznie marny w tym co tu robisz. Wal na pw, udzielę Ci kilka wskazówek jak przetrwać w tym środowisku i nie zostać zjedzonym przez dzikie te konie. Propozycja jest jednorazowa, nie każdy ma taką okazję. Pewnie nie skorzystasz. Wiem jak to jest, też miałem 14 lat, też wbijałem na forum kibiców Interu i pisałem różne głupoty, a oni próbowali ze mną walczyć. Wydawało mi się, że wygrywam każdą batalię o prawdę, świat był mój. Żartuje, jak miałem 14 lat to nie było żadnego forum kibiców Interu. Może to i lepiej.

W zasadzie to powinienem napisać to tak:
Stary, jesteś strasznie marny w tym co tu robisz.
Wal na pw, udzielę Ci kilka wskazówek jak przetrwać w tym środowisku i nie zostać zjedzonym przez dzikie te konie.
Propozycja jest jednorazowa, nie każdy ma taką okazję.
Pewnie nie skorzystasz.
Wiem jak to jest, też miałem 14 lat, też wbijałem na forum kibiców Interu i pisałem różne głupoty, a oni próbowali ze mną walczyć.
Wydawało mi się, że wygrywam każdą batalię o prawdę, świat był mój.
Żartuje, jak miałem 14 lat to nie było żadnego forum kibiców Interu.
Może to i lepiej.

Mam nadzieję, że zagra Tevez.
Nie wiem czego ty nie rozumiesz :D.
Posiadajacy gorsza kadre Inter wygra pewnie w tym meczu 3:0, poniewaz Mazzarri dobrze przygotowal ten zespol a oni dadza z siebie wszystko.

A dalej to ja nie wiem gosciu sobie co ty wkreciles :D, to jest forum o pilce noznej, juventusie,wloskiej lidze,a opowiadasz co robisz jak miales 14-lat. Sposnora szukasz czy co?
Mnie takie zabawy nie interesuja.

Dzisiaj to i tak praktycznie, takich mlodych kibicow klubow z Serie A nie ma.
Jestem trenerem pilki noznej i prowadze mlode roczniki. To mam grupe gdzie rok temu wszyscy przyszli w koszulkach barcy :D,a przed meczem sobie wybieraja kto kim jest.
W 2010 to tam uslyszalem jestem Sneijder,jestem Milito czy Julio Cesar :D.

A jak samemu bylo sie mlodym to Inter,Juve i Milan rzadzily na ulicach :D No o Realu i Man Utd nie mozna zapominac.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 10:40

zahor pisze::shock: Przez kogo?
Przez ludzi, ktorzy się znają na piłce - ostatnio przez Wengera, jeszcze wczesniej przez Lucescu i Villasa-Boasa. Nie wiem doprawdy co w tym dziwnego, trochę wiary w Juventus :roll:

zahor pisze:Podobnie można np. napisać że Conte miał "trochę szczęścia" bo wypalił Vidal
Z czego mial ten Vidal wypalać? o ile mi wiadomo gosc nie był jakims no name i jakims pilkarzem nieoszlifowanym, już w niemczech byl jednym z lepszych na swojej pozycji w Bundeslidze, w końcu był juz po słowie z Bayernem, a interesował się nim również wtedy Manchester United.
Ostatnio zmieniony 10 września 2013, 10:46 przez Piti, łącznie zmieniany 3 razy.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 10:42

Dieego22 pisze:Nie wiem czego ty nie rozumiesz :D.
Posiadajacy gorsza kadre Inter wygra pewnie w tym meczu 3:0, poniewaz Mazzarri dobrze przygotowal ten zespol a oni dadza z siebie wszystko.
Obrazek

Zablokowany