Coppa Italia 12/13 (1/2): JUVENTUS 1-1 Lazio
- pumex
 - Juventino

<ziew> 
Nudno jak na kazaniu u proboszcza. Nasze skrzydła i rozprowadzanie piłki Bonucciego są dziś tak przydatne jak Iaquinta. Szkoda poobijanej pupy Leo. Z 22 piłkarzy będących na boisku najbardziej podoba mi się Cavanda

Nudno jak na kazaniu u proboszcza. Nasze skrzydła i rozprowadzanie piłki Bonucciego są dziś tak przydatne jak Iaquinta. Szkoda poobijanej pupy Leo. Z 22 piłkarzy będących na boisku najbardziej podoba mi się Cavanda

- ewerthon
 - Juventino

Czy Peluso zaliczył chociaż jedno dobre zagranie w tej połowie? A sytuacja chyba z 31 minuty to już jakiś żart. Ogólnie gramy słabo i nie potrafimy się przez nich przebić. Tego się można było spodziewać. Nie wiem czy jakaś bramka padnie w tym meczu.

- Czarek_88
 - Juventino

Nie lubie sie rozpisywać dlatego krótko
Gramy piach.......brak napadu brak sytuacji bramkowych, za dużo zawodników jest cofniętych do obrony i nie ma nikogo w środku przy kontrach....
Czekam na 2 połowe może sie coś zmieni

Gramy piach.......brak napadu brak sytuacji bramkowych, za dużo zawodników jest cofniętych do obrony i nie ma nikogo w środku przy kontrach....
Czekam na 2 połowe może sie coś zmieni
- zakiii
 - Juventino

- Podziekował: 1 raz

Dzakerini i jego dryblingi... cudo  
Proste pytanie, czemu my w każdym meczu oddajemy pole gry rywalowi i czekamy na kontry. Gdzie się podział nasz pressing, nękanie rywali?
W dzisiejszym meczu, nie potrafimy sobie poradzić z wyprowadzeniem piłki. Zresztą, jak gra Storari to my w ogóle nie umiemy grać przez bramkarza, wszystko wykopuje do przodu.

Proste pytanie, czemu my w każdym meczu oddajemy pole gry rywalowi i czekamy na kontry. Gdzie się podział nasz pressing, nękanie rywali?
W dzisiejszym meczu, nie potrafimy sobie poradzić z wyprowadzeniem piłki. Zresztą, jak gra Storari to my w ogóle nie umiemy grać przez bramkarza, wszystko wykopuje do przodu.
- pumex
 - Juventino

Miałem napisać to samo, ale zwiędły mi jaja. Bałem się linczu i zarzutów, że oceniam Peluso negatywnie kierując się swoją niechęcią do tego grajkaewerthon pisze:Czy Peluso zaliczył chociaż jedno dobre zagranie w tej połowie?
Jeśli chodzi o Gacka, to tylko utwierdzam się w przekonaniu, że wyprowadzać szybkiej akcji po przejęciu piłki to on nie umie za kij

- mrozzi
 - Juventino

- Podziekował: 4 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Szkoda, że zszedł Bonucci, ale podjął właściwą decyzję - nie ma potrzeby, by ryzykować w takim spotkaniu. 
Póki co widzę Juve bijące głową w mur, choć kilka razy udało się nam zagrozić bramce rywali. Lazio sobie z nami nie radzi i póki co (mam nadzieję, że sytuacja się nie zmieni) w ogóle nam nie zagraża. Marrone musi uważać, bo już zdążył popełnić błąd w polu karnym - mogło się skończyć przypadkową bramką.

Póki co widzę Juve bijące głową w mur, choć kilka razy udało się nam zagrozić bramce rywali. Lazio sobie z nami nie radzi i póki co (mam nadzieję, że sytuacja się nie zmieni) w ogóle nam nie zagraża. Marrone musi uważać, bo już zdążył popełnić błąd w polu karnym - mogło się skończyć przypadkową bramką.
- Wojtek
 - Juventino

Słabo słabo to wygląda, my nic, Lazio też nic...Peluso to jakas tragedia, duzo bardziej wole Padoina na lewej oglądać niż go  :doh: Maronne ładnie by nam bramke załatwił ;/ 
No cóż najważniejsze by dzisiaj nie stracić bramki, 1-0 i bede zadowolony!:)
FORZA JUVE!!

No cóż najważniejsze by dzisiaj nie stracić bramki, 1-0 i bede zadowolony!:)
FORZA JUVE!!
- Marian.
 - Juventino

Peluso nie nadaje się na pozycje Asy. Gra dziś słabo i w drugiej połowie nie powinien się juz pojawić na murawie. Za niego wpuścić Mirko. Wtedy Giaccherini na miejsce Peluso, Claudio do środka, a Miras do przodu. 
Pierwsze 10 minut graliśmy na prawdę dobrze, mimo, że Lazio grało agresywnie to potrafiliśmy wyjść z pod ich pressingu i zagrozić ich bramce.
Dla mnie w naszych szeregach najlepsi Vidal, Barzagli oraz Isla. Mam nadzieję, że strzelimy coś w 2 połowie pozostając dodatkowo na 0 z tyłu.
Te "oprawy" robi klub, ale to nie zmienia faktu, że ten motyw staje się już trochę nudny. Mogliby coś nowego wymyślić.

Pierwsze 10 minut graliśmy na prawdę dobrze, mimo, że Lazio grało agresywnie to potrafiliśmy wyjść z pod ich pressingu i zagrozić ich bramce.
Dla mnie w naszych szeregach najlepsi Vidal, Barzagli oraz Isla. Mam nadzieję, że strzelimy coś w 2 połowie pozostając dodatkowo na 0 z tyłu.
Te "oprawy" robi klub, ale to nie zmienia faktu, że ten motyw staje się już trochę nudny. Mogliby coś nowego wymyślić.
					Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2013, 21:43 przez Marian., łącznie zmieniany 1 raz.

- juvemaroko
 - Juventino

Widze ze w tym sezonie nie mamy atentu na LAzio.
Oby w drugiej polowie cos sie zmienilo i udalo sie dzis wygrac.

Oby w drugiej polowie cos sie zmienilo i udalo sie dzis wygrac.
- Pluto
 - Juventino

- Podziekował: 2 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Rownie dobrze mozna zapytac czy Isla mial udane zagranie. Jego wykanczanie akcji przypomina te Lichego - chaos. Peluso w odroznieniu od Kuczera przynajmniej jakims balansem wypracowuje sobie miejsce do centry. Mecz wyrownany, nasi zmiennicy tworza roworzedna druzyne do Lazio, jesli ktos spodziewal sie blysku geniuszu Giaccheriniego albo zbawienia naszego ataku przez Marchisio to sorry...

- Dzium
 - Juventino

Na razie słabo to wygląda, chyba żadnej dogodnej sytuacji strzeleckiej.
Barzagli nie raz ratował nam dzisiaj tyłek. Marone jakiś taki niepweny - to samo Storari. Gacek fajnie dziś wygląda, dużo biega, kiwa, walczy, zastawia się, wraca, odbiera itd. Fajnie mieć takiego rzemieślnika w drużynie.
Dziwie się Marchisio w ataku, już wolałbym jakiegoś młokosa z Primki, albo Iaquinte
 niesmaczny żart, wiem.
Nie liczyłem dziś na wielkie widowisko, więc myśle, że w drugiej połowie wiele się nie zmieni. Licze na skromne 1-0.

Barzagli nie raz ratował nam dzisiaj tyłek. Marone jakiś taki niepweny - to samo Storari. Gacek fajnie dziś wygląda, dużo biega, kiwa, walczy, zastawia się, wraca, odbiera itd. Fajnie mieć takiego rzemieślnika w drużynie.
Dziwie się Marchisio w ataku, już wolałbym jakiegoś młokosa z Primki, albo Iaquinte
Nie liczyłem dziś na wielkie widowisko, więc myśle, że w drugiej połowie wiele się nie zmieni. Licze na skromne 1-0.