Serie A 12/13 (12): Pescara 1-6 JUVENTUS
- Dżesiu
- Juventino
Nie ukrywajmy, Pescara to niższa półka Serie A. Mimo to, nie można zlekceważyć przeciwnika. ja chciałbym, aby Juve w pierwszej połowie wyszło na prawdę optymalnym składem,a w razie prowadzenia- w drugiej połowie wprowadzić Bendtnera i Matriego. Chłopaki formą nie błyszczą, myślę, że dlatego że nie są po prostu "ograni". Obstawiam 2-0, nie dlatego, że lekceważę Pescare, lecz dlatego, że wierzę w Juve.
- MoreLL_FTL
- Juventino
Mecz do wygrania na luzie, co nie znaczy, że zapominamy o koncentracji i walce, nie możemy lekceważyć żadnego przeciwnika, bo parę razy w tym sezonie już nam się to przytrafiło. Trzeba tak jak z FCN uderzyć w pierwszych dwudziestu minutach, żeby później grało się chłopakom lżej.
Jeżeli zobaczę grę zbliżoną do tej z ostatniej kolejki LM, zacznę wierzyć, że porażka z Interem wybudziła naszych grajków z letargu, w jakim znajdowali się od kilku ostatnich spotkań, grając bez przekonania. Piłka rozgrywana solidnie, ale brak wykończenia.
Quagliarella jest obecnie bez wątpienia najlepiej prezentującym się napastnikiem, trzeba dać mu postrzelać przed meczem z Chelsea. Wierzę, że to właśnie on z Anglikami sprawi nam wiele radości. Tylko do licha dać mu pograć!
Jeżeli zobaczę grę zbliżoną do tej z ostatniej kolejki LM, zacznę wierzyć, że porażka z Interem wybudziła naszych grajków z letargu, w jakim znajdowali się od kilku ostatnich spotkań, grając bez przekonania. Piłka rozgrywana solidnie, ale brak wykończenia.
Quagliarella jest obecnie bez wątpienia najlepiej prezentującym się napastnikiem, trzeba dać mu postrzelać przed meczem z Chelsea. Wierzę, że to właśnie on z Anglikami sprawi nam wiele radości. Tylko do licha dać mu pograć!
- Supersonic
- Juventino
W oczekiwaniu na Chelsea, trzeba pojechac na prowincje i odbebnic panszczyzne. Nasza sytuacja w ataku moze w pewien sposob okazac sie zbawienna na Serie A w tym momencie, gdyz wobec tamtejszej biedy i niepewnosci, nie powinno ( przynajmniej w tej formacji) wkrasc sie leserstwo. Mysle, ze nasza 5tka ma swiadomosc tego, ze kazdy z nich ma swietna okazje w przypadku wystrzelenia z forma zostac pierwsza strzelba Turynu do konca sezonu. Ktoz by tego nie chcial? Pytanie, czemu dotychczas nikt nie wystrzelil jeszcze..
Fajnie, ze zagra Lucio. Licze na Marchisio by wrocila mu pewnosc siebie. Fajnie jakby w koncu cos ukasic z dystansu. Wierze, ze bedzie kluczowy w eliminowaniu Les Blues.
Wracajac do ataku - chcialbym zeby ta strzelba zostal Quagliarella i dobral sobie pomagiera w osobie Giovinco. Posadzcie chlopaki Vucinicia na lawce, zakonczcie to budowanie ataku wokol niego, wsadzcie po bramce i jedziemy dalej.
Przeciwnik slaby, licze na latwe 3 ptk i przy remisie interu, luksus mozliwosci odpoczynku i ewentualnej straty punktow z Lazio, celem rzucenia wszsytkiego na LM.

Fajnie, ze zagra Lucio. Licze na Marchisio by wrocila mu pewnosc siebie. Fajnie jakby w koncu cos ukasic z dystansu. Wierze, ze bedzie kluczowy w eliminowaniu Les Blues.
Wracajac do ataku - chcialbym zeby ta strzelba zostal Quagliarella i dobral sobie pomagiera w osobie Giovinco. Posadzcie chlopaki Vucinicia na lawce, zakonczcie to budowanie ataku wokol niego, wsadzcie po bramce i jedziemy dalej.
Przeciwnik slaby, licze na latwe 3 ptk i przy remisie interu, luksus mozliwosci odpoczynku i ewentualnej straty punktow z Lazio, celem rzucenia wszsytkiego na LM.
- szycha21
- Juventino
Nawet jakby inter nas wyprzedził, to i tak chwili obecnej nie ma to żadnego znaczenia. Teraz można ligę odstawić troszkę na bok (nie mówię odpuścić, ale jeżeli Conte chce dać komuś odpocząć, coś wyprawować, to niech robi to teraz). LM jest teraz najważniejsza. Chelsea do LE!Supersonic pisze:Przeciwnik slaby, licze na latwe 3 ptk i przy remisie interu, luksus mozliwosci odpoczynku i ewentualnej straty punktow z Lazio, celem rzucenia wszsytkiego na LM.
Może i słabo współpracują, ale powiedz mi ile razy grali ze sobą pełne 90 min? Ten temat był już poruszony w specjalnym wątku poświęconym naszym napastnikom, ale nie zaszkodzi go odświeżyć ;] Otóż mi (i z tego co pamiętam wielu osobom również) wydaje się, że w ataku brakuje troszkę stabilizacji. Napastnicy nie są pewni bo wiedzą, że to może być ich ostatni mecz w miesiącu, zanim kolejka przeleci i znowu przyjdzie jego kolej. Gdyby dać zagrać tej samej parze przez 3-4 mecze, to kto wie czy nie byłoby lepszych rezultatów ;]@D@$ pisze:Tyle że gdy Giovinco z Quagliarellą są razem na boisku to delikatnie mówiąc, słabo to wygląda, po prostu słabo współpracują ze sobą, nie wiem, może się to zmieni.
- Dante93
- Juventino
Zgodze sie, skoro te wieczne rotacje i tak nie przynoszą skutku to może czas ustabilizować sytuacje? Obecnie Quag i Gio najbardziej zasługują na gre, więc potawiłbym na ten duet a reszte wykorzystywał jako Jokerów/Zmienników. Szkoda, że Pogba wyleciał, no ale on i tak średnio pasuje mi na pozycje Pirlo, może to i lepiej, że dziś, prawdopodobnie, jakąś tam szanse dostanie Marrone. Do tego Isla i Giak na bokach i by było optymalnie jak na taką Pescare.
- Hoffman
- Juventino
Każdy z naszych duetów w przeróżnych kombinacjach słabo wygląda, więc chyba musimy zacząć patrzeć z perspektywy jednego zawodnika który może cokolwiek wnieść do drużyny ;d@D@$ pisze:Tyle że gdy Giovinco z Quagliarellą są razem na boisku to delikatnie mówiąc, słabo to wygląda, po prostu słabo współpracują ze sobą, nie wiem, może się to zmieni.
- baka
- Juventino
A ja tam jestem zadowolony z tej dwójki napastników , przez cały czas chciałem takie duo zobaczymy co dzisiaj z niego wyniknie. Ten Gio by był magiczny gdyby tylko miał lepszą skuteczność , a jeśli już nie tą skuteczność to , żeby więcej podawał. Szkoda Pogby bo liczyłem bardzo na niego w tym meczu. Jedziemy tylko i wyłącznie po 3 punkty.
- jareckik
- Juventino
Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini, Isla, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah, Quagliarella, Giovinco.
Nie ma rezerwowego skladu jednak....
- filippo
- Juventino
Oczywiście do dzika można strzelać z CKM-ujareckik pisze:Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini, Isla, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah, Quagliarella, Giovinco.
ale zwykła strzelba wystarczy... Ten Pirlo w końcu złapie kontuzje. Z większymi leszczami to my już chyba nie gramy na jesień
- pablo1503
- Juventino
Gramy jeszcze z Milanem.filippo pisze:Z większymi leszczami to my już chyba nie gramy na jesień
Liczyłem, że Conte da zagrać kilku zmiennikom, a ten przekór moim nadzieją, wystawia najmocniejszą 11.
Patrząc na skład i jak ostatnio zagraliśmy z Duńczykam, to powinniśmy zniszczyć Pescere.

- Inzaghi320
- Juventino
Liczę na gładkie zwycięstwo 3:0 giovinco pirlo asamoah. Wiecie może czy na livefootboll.ws jest jakis wirus bo nie moge wejść na strone mógłby ktoś wżucić linka do sopcosta z góry dzieki
FORZA JUVE
FORZA JUVE
- mati888
- Juventino
Fajny tekstfilippo pisze:Oczywiście do dzika można strzelać z CKM-u
ale zwykła strzelba wystarczy...

Też jestem bardzo zaskoczony tak mocnym składem. Chociaż z drugiej strony może Pescara się zamuruje i będziemy walić głową w mur, co przy personaliach (nic im nie ujmują poza tym, ze są zwyczajnie słabsi od podstawowych graczy) Gacka, Padoina czy Marrone mogłoby okazać się przeszkodą nie do pokonania. Z drugiej strony jak nie z Pescarą, to z kim ma się ogrywać taki Luca i łapać minuty Lucimar?
Liczę na dość szybkie przejęcie i przypieczętowanie inicjatywy bramką, spokojne prowadzenie gry i dobicie rywala po przerwie. Mecz po prostu trzeba wygrać
od razu 17 :roll: mamy cholerne problemy ze strzelaniem goli i liczenie na jakiś mega pogrom wydaje mi się hmmDon Tom pisze:co do meczu to liczę na 4(5)-0.

edit: ODSZCZEKUJĘ
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2012, 21:35 przez mati888, łącznie zmieniany 2 razy.
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Inzaghi320
- Juventino
Don Tom Wielkie Dzieki