Serie A 12/13 (3): Genoa 1-3 JUVENTUS
- Dybala 4ever
- Juventino

Za takim przeproszeniem, że gra w środku pola nie jest mu obcaNevermind pisze:Za przeproszeniem, lecz w jakim celu Isla miałby grać w środku pola?
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pewnie tak, choć w reprezentacji grał w podstawie, na murawie przebywał ponad godzinę. Komentatorzy zgodnie twierdzili, że wrócił do formy fizycznej sprzed kontuzji. Ogólnie rzecz biorąc zaprezentował się bardzo dobrze. Na takiego przeciwnika jak Genoa można puścić na boisko kilku zmienników, zwłaszcza że w tygodniu gramy z Angolami.pan Zambrotta pisze: Isla jeśli wejdzie, to w drugiej połowie. Wątpie by po kontuzji zapierniczał pełne 90 minut.
- Nevermind
- Juventino

I naprawde sadziles, ze o tym nie wiem? Nie zgadzam sie z tym, ze basta go wygryzl. Zwyczajnie Udine mialo wieksza luke w srodku pola. Owszem Isla może występować na środku pomocu, lecz w obecnej sytuacji został ewidentnie sprowadzony na prawą pomoc w formacji 3-5-2. Jasne zdarzają się niespodzianki jak w przypadku Asamoah, który niespodziewanie sprawdził się na lewej stronie, lecz Lichsteiner nie ma tak naprawdę zmiennika. Ewentualnie z konieczności mógłby na tej pozycji wystąpić Caceres.Elo Vidal:) pisze:Za takim przeproszeniem, że gra w środku pola nie jest mu obcaNevermind pisze:Za przeproszeniem, lecz w jakim celu Isla miałby grać w środku pola?. Grał w Udine na prawej, ale w tamtym sezonie Basta wystrzelił z formą i wygryzł Islę na prawej, więc Guidolin go przestawił na środek pomocy. Radził tam sobie całkiem dobrze, więc można wykorzystać jego wszechstronność, jest równie dobrze wybiegany jak Marchisio.
Niby dlaczego? Giaccherini zaczynał pierwszy mecz w Juve na skrzydle w systemie 4-4-2 następnie był ofensywnie nastawionym skrzydłowym w 4-3-3, a w formacji 3-5-2 zaczynał na środku pomocy, aby później z konieczności zostać przesuniętym na lewe pół-skrzydło. Sugerujesz, że Giaccherini będzie występował wyłącznie tutaj? Mając na uwadze, że predypozycje na podaną przez Ciebie pozycje mają Asamoah i De Ceglie? Wybacz, ale się nie zgadzam.annihilator1988 pisze:Wszystko pięknie i ładnie, ale ostatnią Giaccherini nie ma predyspozycji by grać na środku pomocy. Typuje wynik na 2-1 dla JuveNevermind pisze:Nie wspominając już o tym, że na środku może zagrać Pogba, Giaccherini i ostatnio przestawiony do obrony Marrone.
- @D@$
- Juventino

Tak mówicie o tych zmianach, ja myślę, że jeśli ktos odpocznie trochę lub cały mecz, to będzie to Vidal. We wtorek jeszcze grał mecz eliminacjny, potem miał długą podróż, pewnie z kilkunastogodzinną. A Pirlo znając życie będzie grał do utraty tchu. W sumie to nie wiem czemu zarówno Conte jak i Prandelli trzymaja go zawsze po 90 minut, bez względu na to czy prowadzimy 3:0 czy jest to mecz towarzyski (reprezentacja). Widocznie jest jakiś powód i tak pewnie będzie nadal.
Aha, co do Pogby. Tak wszyscy marudzicie że nie gra, ale dajcie już spokój. Wiem że fajną miał jedną akcję z Milanem, ale raz że jest tu nowy, więc dajmy mu czas na wmontowanie się w zespół, dwa, doceńmy to, że coraz więcej szans dostaje Marrone. Tego nie było w poprzednich sezonach, że gracz w tym wieku dostaje tyle szans, więc cieżmy się i z tego, spokojnie.
@Elo Vidal - chodziło mi raczej o załapanie taktyki Conte itp. To dopiero druga kolejka minęła, spoko, choć w sumie myślałem, że najpier go wypożyczą. A o formę Pirlo z Chelsea jestem spokojny. Gorzej po 3 tygoniach grania co 3 dni
Aha, co do Pogby. Tak wszyscy marudzicie że nie gra, ale dajcie już spokój. Wiem że fajną miał jedną akcję z Milanem, ale raz że jest tu nowy, więc dajmy mu czas na wmontowanie się w zespół, dwa, doceńmy to, że coraz więcej szans dostaje Marrone. Tego nie było w poprzednich sezonach, że gracz w tym wieku dostaje tyle szans, więc cieżmy się i z tego, spokojnie.
@Elo Vidal - chodziło mi raczej o załapanie taktyki Conte itp. To dopiero druga kolejka minęła, spoko, choć w sumie myślałem, że najpier go wypożyczą. A o formę Pirlo z Chelsea jestem spokojny. Gorzej po 3 tygoniach grania co 3 dni
Ostatnio zmieniony 13 września 2012, 12:46 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dybala 4ever
- Juventino

Jak ma się Pogba wmontować w Juve skoro grzeje ławkę :roll: ? Wpasuje się dopiero w drużynę jak zacznie grać w meczach. Po coś chyba został sprowadzony, a nie dla ozdoby. Ja tam wolę, żeby Pirlo chociaż połówkę sobie odpoczął, a jak wynik meczu będzie się układał po naszej myśli to niech w ogóle nie gra. Wolę świeżego Andreę w meczu z Chelsea niż zmęczonego i oddychającego rękawami, bo wtedy będzie dla nas nieużyteczny.@D@$ pisze: Aha, co do Pogby. Tak wszyscy marudzicie że nie gra, ale dajcie już spokój. Wiem że fajną miał jedną akcję z Milanem, ale raz że jest tu nowy, więc dajmy mu czas na wmontowanie się w zespół, dwa, doceńmy to, że coraz więcej szans dostaje Marrone. Tego nie było w poprzednich sezonach, że gracz w tym wieku dostaje tyle szans, więc cieżmy się i z tego, spokojnie.
- mateusz6
- Juventino

Swoją drogą Conte i reszta sztabu to cudotwórcy. Kto inny z grającego co raz gorzej od paru sezonów i podatnego na kontuzje Pirlo stworzyłby obecnie najlepszego rozgrywającego na świecie, który gra praktycznie non stop całe 90 min? Tak myślę, że jeśli będzie miał taki zapał do gry to Pogba może mieć ciężko w Juve. Jedynym plusem dla Paula jest to, że może piłkarsko dorastać przy takim mistrzu.
Co do meczu to optymizm=realizm. Skromne 0:1 powinno być spokojnie.
Co do meczu to optymizm=realizm. Skromne 0:1 powinno być spokojnie.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- @D@$
- Juventino

Ale dowaliłeś. Faktycznie Conte to świetny trener i z wielu zawodników wyciągnął co najlepsze (no z Krasiciem i Elią się nie udało), natomiast Pirlo jest genialny od ok. 10 lat, to akurat się nie zmienia. Miał słabszy sezon 2010/11, ale wynikało to z kontuzji bo z pół roku miał w plecy. 2010 i wcześniej grał bardzo dobrze, ogólnie błyszczał praktycznie całe pierwsze dziesięciolecie XXI wieku i jeśli kogoś za to chwalić to Ancelottiego, który znalazł dla niego miejsce (w Interze i na wypożyczeniach raczej grał jako ofensywny pomocnik, podobno, bo aż tak tego nie pamiętam). A że Conte dalej wyciska co najlepsze to inna rzecz.mateusz6 pisze:Swoją drogą Conte i reszta sztabu to cudotwórcy. Kto inny z grającego co raz gorzej od paru sezonów i podatnego na kontuzje Pirlo stworzyłby obecnie najlepszego rozgrywającego na świecie, który gra praktycznie non stop całe 90 min?
- mateusz6
- Juventino

Tylko, że Pirlo takiej formy jak teraz nie miał od 2007 r. To o czymś świadczy.@D@$ pisze:Ale dowaliłeś. Faktycznie Conte to świetny trener i z wielu zawodników wyciągnął co najlepsze (no z Krasiciem i Elią się nie udało), natomiast Pirlo jest genialny od ok. 10 lat, to akurat się nie zmienia. Miał słabszy sezon 2010/11, ale wynikało to z kontuzji bo z pół roku miał w plecy. 2010 i wcześniej grał bardzo dobrze, ogólnie błyszczał praktycznie całe pierwsze dziesięciolecie XXI wieku i jeśli kogoś za to chwalić to Ancelottiego, który znalazł dla niego miejsce (w Interze i na wypożyczeniach raczej grał jako ofensywny pomocnik, podobno, bo aż tak tego nie pamiętam). A że Conte dalej wyciska co najlepsze to inna rzecz.mateusz6 pisze:Swoją drogą Conte i reszta sztabu to cudotwórcy. Kto inny z grającego co raz gorzej od paru sezonów i podatnego na kontuzje Pirlo stworzyłby obecnie najlepszego rozgrywającego na świecie, który gra praktycznie non stop całe 90 min?
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- Vimes
- Juventino

- Zugzwang
- Juventino

Czyli zaczyna się rotowanie składem ze względu na udział w LM.Vimes pisze:Według LGDS w naszym składzie zajdą trzy zmiany. Caceres ma zagrać za Bonucciego, co wydaje mi się dziwne, bo dopiero wraca po kontuzji. Giaccherini miałby zastąpić Asamoaha, a Matri Giovinco. W sumie to najbardziej chciałbym zobaczyć przynajmniej na kwadrans naszego duńskiego Grubsona.
- annihilator1988
- Juventino

Wiesz, trudno jest mi wyobrazić sobie "Krasnalka" przedzierającego się środkiem pola pomiędzy rosłymi defensorami. Giovinco przynajmniej potrafi dryblować, a Giaccherini opiera się wyłącznie na szybkiej prawej nodze i niczym więcej. Co nie umniejsza faktu, że jest wartościowym i inteligentnym piłkarko zawodnikiem.Nevermind pisze:Niby dlaczego? Giaccherini zaczynał pierwszy mecz w Juve na skrzydle w systemie 4-4-2 następnie był ofensywnie nastawionym skrzydłowym w 4-3-3, a w formacji 3-5-2 zaczynał na środku pomocy, aby później z konieczności zostać przesuniętym na lewe pół-skrzydło. Sugerujesz, że Giaccherini będzie występował wyłącznie tutaj? Mając na uwadze, że predypozycje na podaną przez Ciebie pozycje mają Asamoah i De Ceglie? Wybacz, ale się nie zgadzam.annihilator1988 pisze:Wszystko pięknie i ładnie, ale Giaccherini nie ma predyspozycji by grać na środku pomocy. Typuje wynik na 2-1 dla JuveNevermind pisze:Nie wspominając już o tym, że na środku może zagrać Pogba, Giaccherini i ostatnio przestawiony do obrony Marrone.
- szycha21
- Juventino

No dobra... może Conte i sztab mu pomogli. Pierwszy wymieniony zaufał mu niemal bezgranicznie a reszta zespołu zadbała o przygotowanie fizyczne i psychiczne, co na pewno bardzo pomogło naszemu rozgrywającemu. Jednak ja uważam że nie jest to powód aby nazwać ich cudotwórcami. Według mnie to jest w 70-80% zasługa samego Pirlo, że teraz gra tak dobrze. On zmienił otoczenie, znalazł nowe wyzwanie, umiał się zmotywować i skoncentrować na pracy. To on ciężko harował na treningach. Wiedział na co go stać i chciał to udowodnić i pokazać jak wszyscy się mylili (no...głowie Milan). Oczywiście my pomogliśmy mu w sporej mierze, ale jeszcze raz powtórzę... on sam stoi za swoimi 'kolejnymi narodzinami'.mateusz6 pisze:Tylko, że Pirlo takiej formy jak teraz nie miał od 2007 r. To o czymś świadczy.
- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Na szczescie rotacje w tym roku bardziej przypominaja wymiane krawata i spinek. Ostatnio odżynaliśmy rekawy i wyrywalismy guziki..Zugzwang pisze:Czyli zaczyna się rotowanie składem ze względu na udział w LM.Vimes pisze:Według LGDS w naszym składzie zajdą trzy zmiany. Caceres ma zagrać za Bonucciego, co wydaje mi się dziwne, bo dopiero wraca po kontuzji. Giaccherini miałby zastąpić Asamoaha, a Matri Giovinco. W sumie to najbardziej chciałbym zobaczyć przynajmniej na kwadrans naszego duńskiego Grubsona.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- @D@$
- Juventino

Nie mówię, że sztab był tu bez znaczenia. Twoja wcześniejsza wypowiedź brzmiała jakby nagle zrobili z niego gracza którym nigdy nie był, a oni po prostu przywrócili go do formy, dawnej formy.mateusz6 pisze:Tylko, że Pirlo takiej formy jak teraz nie miał od 2007 r. To o czymś świadczy.
A Asamoah miał teraz jakieś mecze w reprezentacji? Bo może Giacch zagrałby na lewej by Asamoah mógł zastąpić kogoś ze środka, np. Vidala?Vimes pisze:Według LGDS w naszym składzie zajdą trzy zmiany. Caceres ma zagrać za Bonucciego, co wydaje mi się dziwne, bo dopiero wraca po kontuzji. Giaccherini miałby zastąpić Asamoaha, a Matri Giovinco. W sumie to najbardziej chciałbym zobaczyć przynajmniej na kwadrans naszego duńskiego Grubsona.
- bendzamin
- Redaktor

Kwadwo gral 8.09 90 minut w domowym meczu eliminacyjnym do PNA z Malawi (2-0) i zaczal w pierwszym skladzie (nie moge znalezc, czy go zmienili) 11.09 w przegranym 0-2 wyjazdowym sparingu z Liberia. Patrzac na wynik pierwszego spotkania, bedziemy go musieli w zimie puscic na ten durny puchar.@D@$ pisze:A Asamoah miał teraz jakieś mecze w reprezentacji? Bo może Giacch zagrałby na lewej by Asamoah mógł zastąpić kogoś ze środka, np. Vidala?
Na kadrze uraz zlapal Vargas i na pewno w niedziele nie zagra.