Coppa Italia (1/4): JUVENTUS 3-0 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Spykee

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 19:25

zippo01 pisze:
Spykee pisze: Giac zagrał przedwczoraj dobry mecz wchodząc z ławki + ten z Bolonią (chodzi o CI) na wiele meczy. Elia zagrał przyzwoicie wchodząc z ławki w tym samym meczu CI. Skąd wiesz, że jeśli Elia dostałby tyle samo szans nie zrobiłby więcej? Jeśli chodzi o drybling to bije każdego naszego piłkarza, a do tego jest piekielnie szybki co na skrzydle nawet w 4-3-3 się przydaje. Pokazał to chociażby w meczu CI. Walczył również do końca i wracał się, starał się odebrać.
Z tym dryblingiem to żeś trochę przesadził :smile: Pirlo to z głowa w du... jest 100 razy lepszy Alex tak samo.Vucinic i Marchisio też jest lepszy od Elii. A uważam że skrzydłowi są na takim samym poziomie technicznym(oprócz Krasica) i charakteryzują się tym samym, szybkością ( piła i ogień przed siebie może się uda).
Nie wydaje mi się i nadal uważam, że tak jest. Oprócz dryblingu (nie wiem czy widziałeś tą akcję) ale podczas tego meczu w CI dosyć wysoko podrzuconą piłę pod polem karnym tak genialnie zgasił na klatce, skleił do prawej, potem siatka komuś i podanie do Alexa - niestety ten ze spalonego o ile dobrze pamiętam. Na prawdę, ma możliwości nasz mudżyn jeśli o to chodzi.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 19:58

Spykee pisze:
zippo01 pisze:
Spykee pisze: Giac zagrał przedwczoraj dobry mecz wchodząc z ławki + ten z Bolonią (chodzi o CI) na wiele meczy. Elia zagrał przyzwoicie wchodząc z ławki w tym samym meczu CI. Skąd wiesz, że jeśli Elia dostałby tyle samo szans nie zrobiłby więcej? Jeśli chodzi o drybling to bije każdego naszego piłkarza, a do tego jest piekielnie szybki co na skrzydle nawet w 4-3-3 się przydaje. Pokazał to chociażby w meczu CI. Walczył również do końca i wracał się, starał się odebrać.
Z tym dryblingiem to żeś trochę przesadził :smile: Pirlo to z głowa w du... jest 100 razy lepszy Alex tak samo.Vucinic i Marchisio też jest lepszy od Elii. A uważam że skrzydłowi są na takim samym poziomie technicznym(oprócz Krasica) i charakteryzują się tym samym, szybkością ( piła i ogień przed siebie może się uda).
Nie wydaje mi się i nadal uważam, że tak jest. Oprócz dryblingu (nie wiem czy widziałeś tą akcję) ale podczas tego meczu w CI dosyć wysoko podrzuconą piłę pod polem karnym tak genialnie zgasił na klatce, skleił do prawej, potem siatka komuś i podanie do Alexa - niestety ten ze spalonego o ile dobrze pamiętam. Na prawdę, ma możliwości nasz mudżyn jeśli o to chodzi.
Jestem tego samego zdania. Elia ma możliwości i jest lepiej wyszkolony technicznie niż Giacch i Esti (z którymi głównie konkuruje o miejsce w składzie.)
Jeśli chodzi o najbliższy mecz to Giacch najpewniej zamie miejsce Marchisio, więc Alex albo Elia (mam taką nadzieję) wejdą do składu w miejsce Pepe...

ObrazekObrazekObrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 20:04

Spykee pisze:Na prawdę, ma możliwości nasz mudżyn jeśli o to chodzi.
Pasquato też ma możliwości. Widziałeś jak zakręcił Flaminim? Ale jakimś dziwnym trafem grzeje ławę. W Lecce. Możliwości możliwościami, ale poki co Giak lepiej gra. A, że za pół roku Elia będzie grał lepiej to już będzie inna historia.

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 20:37

Spykee pisze: Nie wydaje mi się i nadal uważam, że tak jest. Oprócz dryblingu (nie wiem czy widziałeś tą akcję) ale podczas tego meczu w CI dosyć wysoko podrzuconą piłę pod polem karnym tak genialnie zgasił na klatce, skleił do prawej, potem siatka komuś i podanie do Alexa - niestety ten ze spalonego o ile dobrze pamiętam. Na prawdę, ma możliwości nasz mudżyn jeśli o to chodzi.
Uwierz mi że jak by tak to powtórzył kilka razy na treningu to dostawał by więcej szans. Jarasz się jednym zagraniem Elii to bądź sprawiedliwy i Maronne tez się jaraj :prochno: Dla mnie jest na takim samym poziomie jak każdy z naszych skrzydłowych, ma gorąca głowę i najpierw robi a potem dopiero myśli(tyczy to się wszystkich naszych skrzydłowych nie wliczając Vucinica).

Spykee

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 20:37

Może i masz rację, ale tak na prawdę biorąc pod uwagę to ile czasu dostał Giac i jakie wrażenie na mnie wywarł oraz Elia na takich samych zasadach to wybrałbym Eljero. Ale schodzimy z tematu - liczę na jego występ z Romą, OD POCZĄTKU.

#up.
Nie chodzi o jedno zagrania, to widać od razu jak prowadzi piłkę, jak manewruje - chciałem tym jednym zagraniem zobrazować to co potrafi, a nie jarać się. : )

PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 21:36

Jest już skład na Rome:

Bramkarze: Manninger, Storari, Branescu
Obrońcy: Chiellini, De Ceglie, Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner
Pomocnicy: Pazienza, Pirlo, Vidal, Giaccherini, Krasic, Estigarribia, Marrone
Napastnicy: Del Piero, Quagliarella, Borriello, Matri

Oficjalnie Vucinic narzeka na uraz kolana :D ech no kiedyś musi przeciwko nim zagrać, w portkach ma pełno czy co?

A Elia narzeka też na drobny uraz, szkoda liczyłem że go zobacze od początku :/ Mam nadzieję że nie naraził się na coś Conte, chociaż może być chłopak sfrustrowany że cały czas ławe grzeje, ale to Antek decyduje.

W sobote gramy z Udinese mam nadzieję że obejdzie się bezkontuzji.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 21:39

Nie skład tylko powołania na mecz;)

Proponuje taki skład:
-------------Storari
Lichy---Bonucci--Barzagli--De Ceglie
-------------Vidal
--------Marrone-Pazienza
Giaccherini--------------Del Piero
----------Quagliarella

PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 21:41

Wojtek pisze:Nie skład tylko powołania na mecz;)
Niektórzy to się do byle pierdoły doczepia, ale niech ci będzie ;)

Mógłby Borriello zagrać, Krasić chyba nie ma co liczyć, chociaż kto wie może przykręcił śrube na treningu i go Antek puści.
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2012, 21:42 przez PawSt, łącznie zmieniany 1 raz.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 21:42

http://www.solojuve.com/oficjalny/19_po ... charze.php
Mirek doznał lekkiej kontuzji, a i Elii się nie doczekamy, miał 'czołówkę' :whistle: Nie zostali oni powołani wraz z Gigim(dzień odpoczynku), Claudio i Pepe. Dalej chyba bez niespodzianek, bo nikogo nie brakuje...

Czarno to widzę:
----------------------------Storari

Lichtsteiner------Barzagli------Chiellini-----De Ceglie

--------------Vidal--------Marrone-------Pazienza

----Giacherrini*------Quagliarella------Del Piero/Borriello

*miał grać chyba z tyłu, ale w obliczu niedostępnego Mirka raczej zagra bliżej bramki

Obrony niema kim zastąpić, z kolei w pomocy to Vidal powinien odpocząć, w ataku jak Del Piero nie wejdzie to Giac będzie odpowiedzialny za tworzenie sytuacji kolegom:?

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 21:46

Na pewno w ataku nie powinniśmy grać Matrim. Liczę na to, że wyjdzie Del Piero i że szansę dostanie Boriello. W obronie niech w końcu odpocznie sobie Barzagli(?). Brakuje nam obrońcy, Lichtsteiner ewidentnie nie ma zmiennika... W pomocy Vidal i Marrone. Reszty nie wiem. Lecimy z nimi.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 22:29

szczypek pisze:Na pewno w ataku nie powinniśmy grać Matrim.
W przypadku absencji Vucinicia i Pepe być może Conte będzie zmuszony...

Liczę na występ Del Piero. Najchętniej na lewej stronie, będzie miał na back-upie ruchliwego De Ceglie. Myślę, że to może wypalić. Alex schodzący do środka lub rozciągający grę do De Ceglie, który będzie tworzył przewagę na naszej lewej strefie boiska.

Myślę, że na szpicy wystąpi Boriello lub Matri prawa strona dla Giaccha/Pepe :)

Obrazek
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 22:37

Giacch zagra w środku a Pepe kontuzjowany.

Ptaszki cwierkają, że jutro zagramy 3-5-2.

Bonucci, Barzagli,Chiellini
Lich-Esti
Giacch-Pirlo-Marrone
Del Piero - Boriello

Źrodło - juventuz.com

onliforpipul
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 22:39

zoff pisze: Liczę na występ Del Piero. Najchętniej na lewej stronie, będzie miał na back-upie ruchliwego De Ceglie. Myślę, że to może wypalić.
Alex na lewym skrzydle już daaawno nie wypalił. Więc no, zagra na pewno, ale to ustawienie absolutnie nie jest dla niego. Najlepiej byłoby gdyby Conte na ten mecz wrócił do 4-4-2, ale chyba sie na to nie zdecyduje.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 22:45

Corcky pisze: Alex na lewym skrzydle już daaawno nie wypalił. Więc no, zagra na pewno, ale to ustawienie absolutnie nie jest dla niego. Najlepiej byłoby gdyby Conte na ten mecz wrócił do 4-4-2, ale chyba sie na to nie zdecyduje.
Świetnie zdaje sobie z tego sprawę. Ale jeśli chodzi o 4-3-3 to Conte ma baardzo wąskie pole manewru co do Del Piero. Alex właściwie w tym sezonie grał na tej pozycji na szpicy, na miejscu "9". Warto byłoby wypróbować Del Piero na lewej flance, wspieranego przez ofensywnego De Ceglie, grający tuż obok Boriello czy Matriego. Ktoś za?

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2012, 23:03

zoff pisze: Świetnie zdaje sobie z tego sprawę. Ale jeśli chodzi o 4-3-3 to Conte ma baardzo wąskie pole manewru co do Del Piero. Alex właściwie w tym sezonie grał na tej pozycji na szpicy, na miejscu "9". Warto byłoby wypróbować Del Piero na lewej flance, wspieranego przez ofensywnego De Ceglie, grający tuż obok Boriello czy Matriego. Ktoś za?
4-3-3, a właściwie 4-3-2-1 ma to do siebie, że dość łatwo można je przerobić na 4-3-1-2. I to bym właśnie polecał zamiast kombinować z Alexem na skrzydle/szpicy. W tym ustawieniu może grać jako jeden z dwójki wysuniętych napastników albo jako trequartista. Więcej możliwości, bardziej naturalne dla niego. Rozwiązanie tym lepsze, że niedysponowani są obaj skrzydłowi, którzy w tym sezonie trzymają pewien poziom więc trzymanie się 4-3-3 oznaczałoby konieczność oglądania tych Estigarribbi czy innych Krasiciów.

Zablokowany