Mercato (zima 2011/12)
Nie udało mi się jak dotąd nowej Romy obejrzeć. W niedzielę będzie świetna okazja.De Rossi pisze:Nie. Zresztą nawet nie wiem jak gra Głowacki, bo nie oglądam reprezentacji Polski, o polskiej lidze za jego czasów nie wspominając. Nie ironizuj, tylko obejrzyj mecze dotychczasowe mecze Kjaera w Romie (wiele ich nie było), a też PÓKI CO postawisz go wyżej niż Bonucciego (mówimy tylko o tym sezonie).alina pisze:Problem w tym, że ty wyżej od Bonucciego stawiasz też np. Głowackiego.
Zaczynam sie martwić tą Romą, rozkręcają się. Kjaer w formie, Osovaldo w formie, De Rossi w formie.
- annihilator1988
- Juventino
Podobno Beck znowu jest na celowniku Juve. Niech go biorą, bo strach pomyśleć co będzie się działo w razie kontuzji Lichego :shock: :płaczę: Szwabina nie powinna być droga, jakieś 5 mln euro powinno wystarczyć, by przekonać włodarzy Hoffenheimu.
- ewerthon
- Juventino
Nam by się bardziej przydał ktoś, kto z powodzeniem może grać na obu stronach np. Davide Santon, ale nie wiem jak on się teraz spisuję i czy jest do wyciągnięcia z Newcastle.annihilator1988 pisze:Podobno Beck znowu jest na celowniku Juve. Niech go biorą, bo strach pomyśleć co będzie się działo w razie kontuzji Lichego :shock: :płaczę: Szwabina nie powinna być droga, jakieś 5 mln euro powinno wystarczyć, by przekonać włodarzy Hoffenheimu.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Ostatnio gdzieś o nim czytałem. Dość długo leczył jakąś poważniejszą kontuzję. Zagrał bodajże 2 czy 3 mecze w zespole rezerw Srok i był za nie chwalony.
Obrońcą o takiej charakterystyce, którym się podobno interesowaliśmy jest Cristian Ansaldi. Argentyńczyk z włoskim paszportem, rocznik '86, gra w Rubinie Kazań.
Obrońcą o takiej charakterystyce, którym się podobno interesowaliśmy jest Cristian Ansaldi. Argentyńczyk z włoskim paszportem, rocznik '86, gra w Rubinie Kazań.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Qrczak
- Juventino
Wy tutaj rozmawiacie o kupnie obrońcy rezerwowego tak ? Zgadzam się bo rzeczywiście jak przyjdzie kontuzja np. Lichego czy innego obrońcy z pierwszej 11 to robi się nieciekawie ,aczkolwiek moim zdaniem dalej naszą zmorą jest brak skuteczności w ataku
. Miałbyć ktoś kto strzela na zawołanie ,albo robi groźne akcje a tak naprawdę nie mamy nikogo ... .
Matri - ma pechowy okres gdzie się dzieje wszystko ,aby nic nie wpadło (np. niby spalony i słupek w jednym meczu )
Mirko - niby nieraz robi świetne akcje i zgrożenia ,ale jednak to nie jest to .
Quag - Nie dostaje szansy do pokazania się , nie wiem dlaczgo .
DP - Nie da rady całago meczu zagrać ,ale jak gra to pokazuje stałą solidną formę , ale nie oszukujmy sie to nie ten sam Alex co kiedyś.
No i o VI , Amaurim i Tonim nie ma co pisac ...
Podsumowując potrzebujemy napastnika wielkiego formatu i tyle :!:

Matri - ma pechowy okres gdzie się dzieje wszystko ,aby nic nie wpadło (np. niby spalony i słupek w jednym meczu )
DP - Nie da rady całago meczu zagrać ,ale jak gra to pokazuje stałą solidną formę , ale nie oszukujmy sie to nie ten sam Alex co kiedyś.
- @Maras@
- Juventino
Ewentualnie na koniec sezonu można będzie go brać za friko...annihilator1988 pisze:Podobno Beck znowu jest na celowniku Juve. Niech go biorą, bo strach pomyśleć co będzie się działo w razie kontuzji Lichego :shock: :płaczę: Szwabina nie powinna być droga, jakieś 5 mln euro powinno wystarczyć, by przekonać włodarzy Hoffenheimu.

- Dante93
- Juventino
Jeżeli kończy mu sie kontrakt w lecie, to w zime jego cena pewnie bd oscylowała w okolicach kosza jabłek. Byle tylko coś za niego wyciagnąć.
Chyba, że ma plany zostać u 'Wieśniaków' wtedy to inna bajka.
Ja jestem na tak, zawsze to troche rywalizacji.
Chyba, że ma plany zostać u 'Wieśniaków' wtedy to inna bajka.
Ja jestem na tak, zawsze to troche rywalizacji.
- jsduga
- Juventino
Klasowy napastnik miał być w lipcu i dostaliśmy Mirko, który jest tylko solidny. Marotta skichał trochę sprawę w lecie, gdzie wtedy powinniśmy się zabezpieczyć na tyle, by przez zimę dokupić, wypożyczyć kogoś "w razie czego". A tak to potrzebujemy dobrego obrońcę i jeśli mówimy też o wyprzedaży w ataku, to i ta formacja wymaga porządnego wzmocnienia.Qrczak pisze:Wy tutaj rozmawiacie o kupnie obrońcy rezerwowego tak ? Zgadzam się bo rzeczywiście jak przyjdzie kontuzja np. Lichego czy innego obrońcy z pierwszej 11 to robi się nieciekawie ,aczkolwiek moim zdaniem dalej naszą zmorą jest brak skuteczności w ataku. Miałbyć ktoś kto strzela na zawołanie ,albo robi groźne akcje a tak naprawdę nie mamy nikogo ... .
Tevez?

W zimie liczę na odejście Iaquinty, Amauriego, sprowadzenie obrońcy, który usztywni defensywę i jeśli nadarzy się okazja to widziałbym bramkostrzelnego napastnika.
Minusem zimy jest to, że na rynku nie ma takiego wyboru jak latem...
„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
- bendzamin
- Redaktor
Fajnie by bylo Gracjana zakontraktowac za darmo, ale pod warunkiem pogonienia Motty, bo trzymac po trzech graczy na jedna pozycje srednio mi sie podoba. Pytanie, czy sam zainteresowany chcialby do nas dolaczyc, czy wybierze sobie klub, w ktorym mialby przynajmniej na wejsciu zagwarantowany pierwszy sklad.
No i jednak sa bardziej palace dziury w skladzie. Fajnie, jesli Chiellini zagralby jeszcze w kilku meczach do stycznia na lewej obronie. Wtedy Conte i Marotta mogliby na spokojnie przeanalizowac, czy maja rozgladac sie za lewym, czy srodkowym obronca. No i jesli w przyszlym sezonie mamy grac w Europie, to mozna powoli zaczynac sie rozgladac za jeszcze jednym srodkowym pomocnikiem i ogarnac kwestie skrzydlowych, ale moze za daleko wybiegam do przodu :p
No i jednak sa bardziej palace dziury w skladzie. Fajnie, jesli Chiellini zagralby jeszcze w kilku meczach do stycznia na lewej obronie. Wtedy Conte i Marotta mogliby na spokojnie przeanalizowac, czy maja rozgladac sie za lewym, czy srodkowym obronca. No i jesli w przyszlym sezonie mamy grac w Europie, to mozna powoli zaczynac sie rozgladac za jeszcze jednym srodkowym pomocnikiem i ogarnac kwestie skrzydlowych, ale moze za daleko wybiegam do przodu :p
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Vidal balansuje pomiędzy ławą a pierwszym składem, Pazienza chyba raz wszedł na kilka minut. Jeszcze gdzieś tam w obwodzie jest Marrone. Bardzo powoli z tym kolejnym środkowym.beka pisze:mozna powoli zaczynac sie rozgladac za jeszcze jednym srodkowym pomocnikiem
- blackadder
- Juventino
Podobno nowy cel Marotty to Ilicic. Zawodnik bardzo ciekawy, pokazał kilka razy że potrafi zrobić na boisku coś niesamowitego. Z tego co pamiętam to kiedyś powiedział że jest fanem Juve od małego, co może być ułatwieniem w ewentualnych negocjacjach, ale ile już tak mówiło :roll: ?

- M.R.
- Juventino
Iliciciem jest ponoć zainteresowany również Inter http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=207036
Poza tym trzeba byłoby się użerać w ramach tego transferu z szalonym Zamparinim , który zapewne wyciągnie cenę z kosmosu
Poza tym trzeba byłoby się użerać w ramach tego transferu z szalonym Zamparinim , który zapewne wyciągnie cenę z kosmosu

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- zahor
- Juventino
Pogodzę was. Prawda jest taka, że nikt z nas nie ma zielonego pojęcia kogo można było sprzedać i za ile. Możemy sobie uznać, że faktycznie ciężko takiego Amauriego pchnąć z takim, a nie innym kontraktem, ale nikt z nas siedząc przed kompem i czytając newsy różnych kebabów nie ma prawa wiedzieć, czy jakiś Werder czy inna Saragossa nie chciałaby czasem kupić Tiago, czy w Dijon albo w West Ham nie byliby zainteresowani sprowadzeniem Motty albo komu i na jakich warunkach można było wcisnąć Iaquintę. Takich rzeczy w prasie się nie wyczyta, trzeba po prostu pojechać, spotkać się osobiście z dyrektorem tego czy innego klubu i zrobić mu wodę z mózgu żeby takiego czy innego lewusa sobie wziął.Mietson pisze:nynek, ja piję tylko i wyłącznie do Twojego bezsensownego stwierdzenia, że on nikogo nie umie sprzedawać. Kogo mógł sprzedać to sprzedał a z Amaurim zrobił naprawdę wszystko aby się go pozbyć.
Grygera i Zebina odeszli dlatego, że byli za darmo, nikt normalny by za nich nie płacił. Prześledź sobie jakie sumy są płacone za zawodników w takim wieku to z łatwością zauważysz, że rzadko kiedy są to transfery gotówkowe a już na pewno nie w przypadku takich średniaków.
Ja osobiście mam wrażenie, że dałoby się wycisnąć więcej (zresztą chyba wykup Motty był dokonany z myślą o natychmiastowej sprzedaży), ale ani nie jestem tego w stanie nijak udowodnić, ani też ręki sobie uciąć nie dam.
23-letni zawodnik się skończyłVincitore pisze:Ilicic się skończył. Miał piorunujący początek zeszłego sezonu, później spuchł. Obecnie to bardzo chimeryczny zawodnik, takich nam nie potrzeba.

To fakt, ale Napoli sprowadzając Cavaniego jednak pokazało, że można w Palermo kupić w dobrej cenie. Inna sprawa że zakupy, których ostatnimi czasy Juventus dokonywał na Sycylii (Amauri,Martinez) okazały się niezbyt szczęśliwe.M.R. pisze: Poza tym trzeba byłoby się użerać w ramach tego transferu z szalonym Zamparinim , który zapewne wyciągnie cenę z kosmosu
U mnie w nowej FIFIE daje radę :-D A tak na poważnie - nie jest głupie to, co pisze ewerthon - sprowadzić kogoś, kto może grać na lewej jak i na prawej. Siłą rzeczy byłby to gracz bardziej broniący, niż atakujący, ale ja w dalszym ciągu uważam że na tej pozycji gra defensywna powinna być priorytetem.jackop pisze: Obrońcą o takiej charakterystyce, którym się podobno interesowaliśmy jest Cristian Ansaldi. Argentyńczyk z włoskim paszportem, rocznik '86, gra w Rubinie Kazań.