Serie A (7): Chievo 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 18:35

Mnie się też zawsze wydawali podobni :D

Amauri z kolei tu ma sobowtóra:

dav3d pisze:
Brutalo pisze:Trzeba zagrać jak z milanem. Mocno zastawić środek, postawić na szpicy na jednego napastnika (Matri) i walczyć o trzy punkty. Jakby po pierwszej połowie to było za mało -> ADP. Podobnie jak wszyscy strasznie liczę na trzy punkty. Zwycięstwo w tym meczu było by czymś wyjątkowym ( w skali ostatnich lat). Po farsopoli byliśmy w stanie spiąć się na elitę by potem głupio przegrywać z gorzej rozstawionymi przeciwnikami. Od Conte oczekuję właśnie odstępstwa od tej zjechanej reguły.

włoscy dziennikarze są zupełnie innego zdania odnośnie taktyki :

Kod: Zaznacz cały

http://www.solojuve.com/komentarze_prasowe/gazzetta_przeciwko_chievo_4-2-4.php
No popatrz. Ja się też spodziewałem 4-1-4-1. Tak jest, walić remisy.

Czekam na pierwszy dobry mecz na wyjeździe!

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 18:40

Jeśli skład będzie wyglądał tak, jak sugeruje La Gazzetta, to liczę na dobrą postawę zmienników (jeśli Conte przeprowadzi zmiany wcześniej niż w 88 min.). Pewnie piszę "oczywistą oczywistość", ale (poza brakiem choć jednego bocznego obrońcy) ławka prezentuje się bardzo przyzwoicie. Aż boli patrzenie na Vidala, Matriego i Quaga kiszących się na rezerwie.

Uważam, że zdobędziemy komplet punktów w tym spotkaniu. :smile:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 18:56

ławka: Storari, Bonucci, Vidal, Giaccherini, Elia, Matri, Quagliarella
Łał :shock: prawie 70 mln euro na ławie. W tym dwóch najlepszych napastników poprzedniego sezonu, najlepszy bramkarz i gwiazda Bundesligi.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 19:03

Ouh_yeah pisze:ławka: Storari, Bonucci, Vidal, Giaccherini, Elia, Matri, Quagliarella
Łał :shock: prawie 70 mln euro na ławie. W tym dwóch najlepszych napastników poprzedniego sezonu, najlepszy bramkarz i gwiazda Bundesligi.
No przecież Marchisio dwie bramki z Milanem.... ;)

Swoją drogą: taka ławka to już może się podobać.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 19:06

Ouh_yeah pisze:ławka: Storari, Bonucci, Vidal, Giaccherini, Elia, Matri, Quagliarella
W Realu to tyle kosztuje jeden piłkarz na ławce (Kaka), także nie jest źle. Popatrzmy lepiej na trybuny - tam siedzi ponad 40 mln :prochno: i to już jest patologia....

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 19:15

dav3d pisze:
Brutalo pisze:Trzeba zagrać jak z milanem. Mocno zastawić środek, postawić na szpicy na jednego napastnika (Matri) i walczyć o trzy punkty. Jakby po pierwszej połowie to było za mało -> ADP. Podobnie jak wszyscy strasznie liczę na trzy punkty. Zwycięstwo w tym meczu było by czymś wyjątkowym ( w skali ostatnich lat). Po farsopoli byliśmy w stanie spiąć się na elitę by potem głupio przegrywać z gorzej rozstawionymi przeciwnikami. Od Conte oczekuję właśnie odstępstwa od tej zjechanej reguły.

włoscy dziennikarze są zupełnie innego zdania odnośnie taktyki :

Kod: Zaznacz cały

http://www.solojuve.com/komentarze_prasowe/gazzetta_przeciwko_chievo_4-2-4.php
Wydaje mi sie że Conte chce grać bardzo technicznie na początku aby potem przyspieszyć wpuszczająć Matriego , Elie i moze Vidala.

karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 19:38

Liczę w końcu na dobry mecz na wyjeździe. Oczywiście liczą się tylko trzy punkty. Mam nadzieje, żebyśmy stracili punktów. Choć zdarzało się nam to często i poprzednich sezonach. A poza tym liczę na wejście Del Piero i wypróbowanie jakiegoś innego skrzydłowego. Forza Juve
Ostatnio zmieniony 13 października 2011, 21:42 przez karosznurek, łącznie zmieniany 1 raz.

"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 19:56

Wybór w ataku jest :D

Liczę na chociaż 20 min dla Q.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 20:06

W sumie, chyba najwięksi optymiści nie zakładali, że w tym momencie sezonu, Conte będzie miał do dyspozycji wszystkich kluczowych zawodników. Czyżby Antonio zdjął z Juve klątwę kontuzji (odpukać x3).
karosznurek pisze:Oczywiście liczą się tylko trzy punkty i oby nie stracilibyśmy głupio punktów.
Polska język, trudna język. :roll:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Włos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 21:46

Dziennikarze mediolańskiej La Gazzetta dello Sport sugerują, że drużyna Antonio Conte w niedzielnej konfrontacji z Chevo ponownie zagra w ustawieniu 4-2-4, jakie stosowała we wcześniejszych spotkaniach ligowych, m.in. wygranym z Parmą 4-1. Wygląda bowiem na to, że Bianconeri nie będą chcieli aż tak zagęścić gry na środku boiska, jak miało to miejsce w konfrontacji z Milanem, powrócą natomiast do bardziej ofensywnego ustawienia z dwójką napastników i dwójką skrzydłowych. Sugeruje się, że większe szanse na występ od pierwszej minuty w ataku ma duet Del Piero-Vucinic niż Matri-Quagliarella.

JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Grosso - Marchisio, Pirlo - Krasic, Del Piero, Vucinic, Pepe
ź: http://www.solojuve.com

Mam pytanie odnośnie określania ustawienia ;d. Jeszcze do niedawna ustawienie z dwoma napastnikami i 4 pomocnikami i 4 obrońcami zapisywało się 4-4-2 czyli wg mnie powinno być tak:

Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Grosso - Marchisio, Pirlo, Pepe, Krasic- Del Piero, Vucinic

Teraz skrzydła zapisuje się jakby w ataku ?

Z góry dzięki za wyjaśnienie bo to pytanie nurtuje mnie od jakiegoś czasu.

Forza Juve !

dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 21:48

Jakby to powiedzieć.. 4-2-4 to bardziej ofensywna wersja 4-4-2

topboxing.pl zapraszam :)
Włos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 21:53

Czyli w domyśle skrzydła włączają się do ataku ?

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 22:31

Mam nadzieje, że Conte jest świadom tego, że Grosso to kaleka niewiele mniejsza od Cegły i zrezygnuje z jego usług jak i jego młodszego alter ego. Jestem jak najbardziej za 4-4-2, ale z Leosiem na środku obrony oraz Kielonem na lewej stronie defensywy.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 22:34

Włos pisze:Czyli w domyśle skrzydła włączają się do ataku ?
W 4-4-2 też się włączają do ataku. Chodzi o to, że teoretycznie w ustawieniu Conte skrzydłowi mniej pracuja w defensywie, czekając w przewadze na piłki które odzyskaja obrońcy. W praktyce taki Pepe, nawet w 4-5-1 haruje w obronie (vide świetne powstrzymanie Ibry tydzień temu). Gramy 4-4-2 :)

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 22:34

Włos pisze:
ź: http://www.solojuve.com

Mam pytanie odnośnie określania ustawienia ;d. Jeszcze do niedawna ustawienie z dwoma napastnikami i 4 pomocnikami i 4 obrońcami zapisywało się 4-4-2 czyli wg mnie powinno być tak:

Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Grosso - Marchisio, Pirlo, Pepe, Krasic- Del Piero, Vucinic

Teraz skrzydła zapisuje się jakby w ataku ?

Z góry dzięki za wyjaśnienie bo to pytanie nurtuje mnie od jakiegoś czasu.

Forza Juve !
Wygląda to tak:
-----------Del Piero---Vucinic-----------------
----Pepe--------------------------Krasic-------
--------------Marchisio---Pirlo-----------------
--Grosso--Barzagli--Chiellini--Lichtsteiner--
----------------------Buffon--------------------

:whistle:

Zablokowany