Serie A (33): Fiorentina 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 11:28

pan Zambrotta pisze:
Dragon pisze: To co się dzieje w Serie A przechodzi ludzkie pojęcie. Nie ma co się rozpisywać.
Ja myślę, że warto sie nad tym jednak pochylić.
Nie pamiętam czasów, kiedy Serie A była tak słaba...
Podbijam.

Jakieś Napoli, Palermo itd. Za czasów gdy Grande Luciano trzymał za mordę całą ligę takie drużynki nie miałyby nawet podjazdu do strefy pucharowej 8)

Co do dzisiejszego meczu to uważam, że Boruc to dobry bramkarz.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 11:30

kowal1990 pisze:Nie tyle słaba o ile wyrównana, ten sezon pokazuje ze każdy moze wygrać z każdym. Strasznie nieprzewidywalna stała sie ta liga.
Jednak to nie Parma dobiła do poziomu Interu, tylko odwrotnie.
Wniosek z tego chyba jest prosty, mój sympatyczny przyjacielu?

Co tu dużo mówić: my, viola i roma dobiliśmy do poziomu ligowej szarzyzny. Milan prezentuje średni europejski poziom, podobnie Inter. Nic ponad ta liga nie może pokazać.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 11:36

Moim zdaniem to przesada, Serie A jest słabsza niż była, ale jeszcze rok temu Inter zdobył wszystko w Europie. Jestem również pewien, że Milan się będzie w LM bardzo dobrze prezentował bo było widać że w tym roku walczą głównie o Scudetto.

Co do meczu jezeli wygramy ten mecz i mecz z Lazio mamy wielkie szanse na LM. Ciekawe czy Lazio pęknie. Lazio gra za tydzień z Interem, który gra kiepsko i ciekawe czy będzie jeszcze walczył czy nie... Ale po tym jak Roma przegrała mamy najłatwiejszy kalendarz.

Ale na początek trzeba dzisiaj wygrać i wygrać z Catanią.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 11:43

kowal1990 pisze:
pan Zambrotta pisze:
Dragon pisze: To co się dzieje w Serie A przechodzi ludzkie pojęcie. Nie ma co się rozpisywać.

Nie tyle słaba o ile wyrównana, ten sezon pokazuje ze każdy moze wygrać z każdym. Strasznie nieprzewidywalna stała sie ta liga.
Słaba, poziom jest wyrównany, ale słaby... Taka Serie A, jaki Juventus - tak to wyglądało onegdaj, tak wygląda i dziś.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 11:49

Loremaster pisze: Jestem również pewien, że Milan się będzie w LM bardzo dobrze prezentował bo było widać że w tym roku walczą głównie o Scudetto.
No ale Tottenham?

Nie tak dawno temu Milan eliminował ManU...

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 11:57

Fakt, nie mówię że jest tak samo silna, ale Milan ma potencjał żeby pokonać Tottenham , zagrali fatalne mecze a Tottenham grał bardzo dobrze, zdarza się.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 12:00

pan Zambrotta pisze:
Tzn. ,,nie ma co sie rozpisywać''pisalem juz w kontekcie meczu a nie Serie A.Nie odzieliłem tego odpowiednio :)
Co do ligi to racja,jest się nad czym zastanawiać,niestety. Serie A jest najbardziej nieprzewidywalna od lat. Można wtopić przez nią duże pieniądze.

Obrazek
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 12:48

Roma przegrala, Udinese pewnie przegra, nie widze innej opcji jak wygranie tego meczu ale bedzie napewno bardzo ciezko :pray:

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
sylvin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 13:26

zarzuccie gdzie bedzie mozna oblookac macz:) bo na soccer-live.pl zaplanwoali transmisje druzyn z zapizdzia wielkiego anizeli Serie A, nie ma zadnej wzmianki o meczach, heh... moze ktos cos znalazl gdzie bedzie mecz, a moze na n-ce bedzie gdzies mecz?:D na zagranicznych kanalach?:D

By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba.
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 13:31

Monte Cristo pisze:Uspokojcie sie z ta LM. Mamy jeszcze mecz z Napoli i wlasnie tegi spotkania obawiam sie najbardziej.
Istnieje spore prawdopodobieństwo, że w ostatniej kolejce Napoli nie będzie już grało absolutnie o nic, a mając zapewnioną 2 lokatę w tabeli nie będzie w stanie podświadomie wykrzesać z siebie pełni możliwości. Zresztą my gramy u siebie i przy założeniu, że o awans do LM będziemy walczyć do ostatniej kolejki (nie można wykluczyć, że już wcześniej wszystko będzie jasne), na stadionie powinien się pojawić komplet. Przynajmniej ja wierzę we włoską brać.

Serie A jest słaba i to nieprawdopodobne, że tytuł zdobędzie zespół, który uzbierał tak relatywnie mało punktów. Jeszcze kilka lat temu z tak marnym dorobkiem punktowym i o LM byłoby ciężko... Chude lata, panie.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 13:31

sylvin pisze:zarzuccie gdzie bedzie mozna oblookac macz:) bo na soccer-live.pl zaplanwoali transmisje druzyn z zapizdzia wielkiego anizeli Serie A, nie ma zadnej wzmianki o meczach, heh... moze ktos cos znalazl gdzie bedzie mecz, a moze na n-ce bedzie gdzies mecz?:D na zagranicznych kanalach?:D
Patrz pierwszy post w tym temacie, tam masz pełno linków.
mrozzi pisze:
Monte Cristo pisze:Uspokojcie sie z ta LM. Mamy jeszcze mecz z Napoli i wlasnie tegi spotkania obawiam sie najbardziej.
Istnieje spore prawdopodobieństwo, że w ostatniej kolejce Napoli nie będzie już grało absolutnie o nic, a mając zapewnioną 2 lokatę w tabeli nie będzie w stanie podświadomie wykrzesać z siebie pełni możliwości. Zresztą my gramy u siebie i przy założeniu, że o awans do LM będziemy walczyć do ostatniej kolejki (nie można wykluczyć, że już wcześniej wszystko będzie jasne), na stadionie powinien się pojawić komplet. Przynajmniej ja wierzę we włoską brać.
Co nie zmienia faktu, że Napoli to bardzo dobra drużyna w tym sezonie i już raz nam pokazali, jak się gra w piłkę. Druga sprawa - nam akurat granie u siebie wiele nie daje. Mamy więcej porażek u siebie, niż na wyjeździe.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 13:37

sylvin pisze:zarzuccie gdzie bedzie mozna oblookac macz:) bo na soccer-live.pl zaplanwoali transmisje druzyn z zapizdzia wielkiego anizeli Serie A, nie ma zadnej wzmianki o meczach, heh... moze ktos cos znalazl gdzie bedzie mecz, a moze na n-ce bedzie gdzies mecz?:D na zagranicznych kanalach?:D
http://www.safin.tv/452,live,watch,fior ... rie-a.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/4/40/v-244015.html

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 13:41

Sześć z siedmiu naszych poprzednich meczów we Florencji skończyło się remisami. W naszej obecnej sytuacji remis nic nam nie daje. Pytanie tylko czy ostateczny koniec złudzeń o LM nastąpi już dzisiaj?

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 13:48

Vimes pisze:Sześć z siedmiu naszych poprzednich meczów we Florencji skończyło się remisami. W naszej obecnej sytuacji remis nic nam nie daje. Pytanie tylko czy ostateczny koniec złudzeń o LM nastąpi już dzisiaj?
Myślę, że ciężko jednoznacznie określić moment w którym kończą się złudzenia. Ja na przykład już sobie jakiś czas temu uświadomiłem, że LM za rok nie będzie. Ale na drugim biegunie są np. tacy, którzy po porażce Polaków 3:0 ze Słowenią jeszcze coś tak kalkulowali co to by się musiało stać, żeby nasi pojechali na mundial. Myślę więc, że nawet jak dzisiaj Juve przegra a Lazio i Udinese wygrają, to znajdzie się jeszcze garstka nawiedzonych, którzy znajdą taki układ wyników w pozostałych meczach, przy którym Juventus wskoczy na czwarte miejsce.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2011, 13:51

Antichrist pisze: Co nie zmienia faktu, że Napoli to bardzo dobra drużyna w tym sezonie i już raz nam pokazali, jak się gra w piłkę. Druga sprawa - nam akurat granie u siebie wiele nie daje. Mamy więcej porażek u siebie, niż na wyjeździe.
Wszystko się zgadza. Dodatkowo biorę jednak pod uwagę fakt, że to będzie wyjątkowe spotkanie, nie tylko dlatego, że podejmiemy znienawidzony klub śmieciarzy, a to, że to spotkanie teoretycznie będzie nam mogło zapewnić awans do wymarzonej LM.

W końcówce sezonu od nas samych będzie zależało o wiele więcej, niż się wcześniej wydawało. Trzeba to cholera wykorzystać...

Statystyki na szczęście nie grają i liczę, że poprawimy ją dzisiejszym zwycięstwem i tak częste remisy na terenie Violi odejdą w niepamięć.

Stać nas na to zwycięstwo - wszystko siedzi w głowach. Dzisiaj misja - bić Artura po głowie.

Zablokowany