Serie A (25): JUVENTUS 1-0 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 10:25

Ouh_yeah pisze:Na prawą Zdenek
Nie, bo Hasan :evil:

Przy przeslabych umiejetnosciach naszych niektorych kopaczy i przy przeslabym obecnym sezonie ustawienie 4-3-3 moze okazac sie zbawcze na nasze bolaczki. I nawet Markizjo sie przydaje w takim ustawieniu :shock:

Ponoc oprocz Kiwu w Interze nie bedzie Milito, a Grecy chca od nas kupic Grygiere.

Bedzie remis.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 11:16

Jacky pisze:Nie, bo Hasan :evil:
To on jeszcze żyje? Jak mówie, że Zdenek to Zdenek.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 12:10

Ouh_yeah pisze:
A może Markizjo ustawimy na prawej obronie? Grał na skrzydle pomocy, czas na skrzydło obrony 8)

A prawda jest taka, że ani Hasan ani Zdeno mnie nie przekonują, w Primaverze nie ma jakiś skrzydłowych obrońców? Na mecz z interem jednak nie ma co z młodzianami eksperymentować ale na dalsze czasy, może gra tam jakiś talent.

FORZA JUVE!!!
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 12:28

dawid91 pisze:
Ouh_yeah pisze:
A może Markizjo ustawimy na prawej obronie? Grał na skrzydle pomocy, czas na skrzydło obrony 8)

A prawda jest taka, że ani Hasan ani Zdeno mnie nie przekonują, w Primaverze nie ma jakiś skrzydłowych obrońców? Na mecz z interem jednak nie ma co z młodzianami eksperymentować ale na dalsze czasy, może gra tam jakiś talent.
Jest ten co z Lechem gral, Carmineli czy jakos tak. Mozna by bylo go sprobowac ale w innym meczu i w momecie gdy bysmy prowadzili z 2 bramkami

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 17:16

kosciu88 pisze: Jest ten co z Lechem gral, Carmineli czy jakos tak. Mozna by bylo go sprobowac ale w innym meczu i w momecie gdy bysmy prowadzili z 2 bramkami
hahaha Carmineli :)
Kolo nazywa się Camilleri :)

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 17:41

lenor pisze:
kosciu88 pisze: Jest ten co z Lechem gral, Carmineli czy jakos tak. Mozna by bylo go sprobowac ale w innym meczu i w momecie gdy bysmy prowadzili z 2 bramkami
hahaha Carmineli :)
Kolo nazywa się Camilleri :)
Przeciez mowie jakos tak :D

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 18:22

ja to myślę nawet o 3-5-2 z Hasanem i Krasiciem na skrzydłach. Stoperów mamy dobrych, problem w tym, że o ile Brazzo na pewno pomagałby w defensywie, bo ma to w zwyczaju, o tyle ciężej by było z asekuracją ze strony Krasicia. Dodatkowo, ten moduł nie był ćwiczony i nie wiadomo jak by wypalił...także wkładam to między bajki

kurcze, rozum podpowiada, że będzie manto i to całkiem srogie, a serce, że nasi zawsze się mobilizują na cięższe mecze. Nie mogę się doczekać niedzielnego wieczoru

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 18:26

Chyba nie mówicie poważnie o tych zmianach taktyki? Nawet Del Neri nie jest tak nierozsądnym człowiekiem, aby zmieniać ją przed tak ważnym meczem jak ten z Interem. Jak byśmy nie zagrali to będzie to na pewno zbliżone do 4-4-2, bo to nie jest dobry czas na takie eksperymenty.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 21:10

Nie powiedziałbym że zmiana ustawienia pozwoliła Nam zwyciężyć w poprzednim meczu. Gra nie wyglądała tak cudnie a bramki padły z dośrodkowań Chielliniego i Barzagliego.

Do 4-3-3 albo 4-3-1-2 potrzeba jeszcze lepszych bocznych obrońców, niż do 4-4-2. A my ich nie mamy w ogóle.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 21:20

Do 4-3-3 niekoniecznie potrzeba lepszych bocznych, do 4-3-1-2 już faktycznie tak. Ale 4-4-2 bez Krasića (co przynajmniej ja rozważałem) moim zdnaiem nie ma sensu... ;)

Klasyczna 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2011, 21:25

Im bardziej ofensywne ustawienie, tym lepsi boczni obrońcy potrzebni. Proste.

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 02:10

a ja chyba nie obejrze, bo akurat 13 lutego wypada rocznica zwiazku z moją dziewczyna;p no nic szkoda, ale wynik bede sledzil w telefonie i wierzę, ze dadzą radę

Fonczek1947

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 07:55

rammstein pisze:a ja chyba nie obejrze, bo akurat 13 lutego wypada rocznica zwiazku z moją dziewczyna;p no nic szkoda, ale wynik bede sledzil w telefonie i wierzę, ze dadzą radę
A z kobitą nie możesz obejrzeć? :D

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 07:58

Klasyczna 10 pisze:Im bardziej ofensywne ustawienie, tym lepsi boczni obrońcy potrzebni. Proste.
Jak widać trudne. :) 4-3-1-2 nie nazwałbym jakimś wybitnie ofensywnym ustawieniem, gdzie w środku pola gra 3 pomocników. I dlatego potrzeba dobrych bocznych, żeby dawali radę oskrzydlać akcje + bronić. Z kolei w takim ofensywnym 4-2-3-1 obrońcy mogą się włączać, ale i tak jest 2 skrzydłowych, którzy hasaja po bokach.
Niemniej jednak w dzisiejszym footballu rola bocznych obrońców jest bardzo znacząca. Tacy: Sergio Ramos, Dani Alves, Marcelo, Ashley Cole, Maicon czy Johnson odgrywaja w swoich zespołach znaczące role i widac na meczach, że operuja na całej długosci boiska, często tez schodząc do środka...

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2011, 08:57

Ouh_yeah pisze:Do 4-3-3 albo 4-3-1-2 potrzeba jeszcze lepszych bocznych obrońców, niż do 4-4-2. A my ich nie mamy w ogóle.
Jest Kielon :P Myśle, że gdyby nie jego spadek formy to dalej grałby na środku, więc paradoksalnie jego słabsze występy mogą się przełożyć na lepszą grę Juve z Giorgio na lewej a Bonuccim i Barzaglim na środku obrony. Po cichu liczę, że Kielon może i dziś w meczu z Niemcami zagra na boku, tak aby na inter był już w pełni przekwalifikowanym lewym defensorem, wszak to jego pozycja, na której już kilka lat temu przecież grał. Kto wie, może po sezonie nie będziemy szukać lewego a środkowego obrońcy? Czas pokaże, bo Kielon ma ogromny potencjał i na jakiej pozycji by nie grał, to zawsze będzie szkoda, że na tej drugiej nie ma tak pewnego zawodnika :wink:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Zablokowany