Analiza prasy

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 17:13

Usuńcie Turyn z nazwy = usuńcie krzyż sprzed pałacu

Jedno i drugie mija się z celem, bo obie rzeczy nikomu nie przeszkadzają.
Turyn był od lat jak i krzyże od lat stały w różnych miejscach. Aż tu nagle pewnego dnia jedno i drugie zaczęło ludziom przeszkadzać. 8)

Ktoś gdzieś napisał "co ma piernik do wiatraka?" - tyle samo liter ;)

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 17:35

Po co walczyć, lepiej się dostosować. Zmieńmy rangi na Juventino Turyno.

żeby nie było ot: http://seriea.pl/index.php?dzial=kluby&klub=91 "Prezes Giovanni Cobolli Gigli"

Capo di tutti capi
*Ki$iEL*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 17:45

http://www.solojuve.com/podstawowe_info ... _turyn.php

Tu też jest parę nieaktualnych danych jak np. trener w postaci Ciro :P

Obrazek
OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 17:48

ale się czepiliście tego " Turyn"
Jest to rzecz na którą warto zwrócić uwagę ale nie warto, za to ginąć. Tak się przyjęło w Polsce mówić choć jest to błędne. Ale warto ludzi uświadamiać.

Pewnie na JP w artykułach, starszych newsach też jest ten błąd na który warto zwracać uwagę aby go poprawić.

poza tym całkowicie odchodzicie od sedna akcji, czyli zwracanie uwagi na wszelkie błędy, myślę że jak najbardziej warto to robić, uświadamiać piśmaków...
Tu nie chodzi tylko o nazewnictwo ale o wszelkie błedy, merytoryczne, Białe Damy, itd
Ostatnio zmieniony 15 września 2010, 18:05 przez OskarG, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 17:55

pan Zambrotta pisze:Dobra, wiecie co? Napiszę coś zupełnie poważnie.
Zaczynacie strzelać pomysły z pupy.
Dbanie o dobry wizerunek klubu? ok, ale czy to jest takie straszne, że w polskiej prasie i ogólnym nazewnictwie przyjęło się - nikomu nie przeszkadzające - Juventus Turyn?
Jest wiele klubów o "przekręcanych nazwach" - Arsenal, Chelsea itp. Nie jesteśmy sami, przestańcie się rzucać.
Akcja wygląda jak tworzenie sobie armii donosicielskich i wyjazd na krucjatę. Daję sobie rękę uciąć, że niewiele ona zmieni.
Wzielibyście się za porządniejsze rzeczy, a jak już chcecie iść na wojnę z wiatrakami, to w slusznej sprawie, która rzeczywiście chańbi dobre imię klubu - pisanie o Calciopoli na niekorzyść Juventusu. Często zdarza się, że to "afera korupcyjna, gdzie Juventus kupował mecze".
Martin pisze:Dla najaktywniejszych osób przewidujemy upominki.
:lol:

Jak już pan Zambrotta zaczyna pisać poważnie na jakiś temat to chyba coś w tym jest, bo zdecydowanie ważniejsze jest zajęcie się ciągłym oczernianiem Juventusu przez Calciopoli (co w świetle ostatnio ujawnionych dowodów przez adwokatów Lucka okazuje się podawaniem nieprawdy) niż czepianie się Turynu... Mam nadzieję, że ta akcja zostanie poprowadzona właśnie w tą stronę a nie bedzie polegać na zajmowaniu się pierdołami...

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Peter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 18:09

Tutaj pan dziennikarz czepia się, że w Vinovo nie ma internetu. Mógłby ktoś to wyjaśnić? Czy tak jest w innych ośrodkach treningowych, czy jest to norma?
I jest napisane o 27 tytułach mistrzowskich.

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/lig ... em,1532244

Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?

"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
Marti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 18:28

Bardziej niż brak internetu, w artykule powyżej razi chyba "Biała Dama" :)

Peter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 18:34

falk pisze:Bardziej niż brak internetu, w artykule powyżej razi chyba "Biała Dama" :)
Jakoś to przegapiłem :? Ogólnie ten artykuł, głównie w pierwszej jego części, jakiś taki anty.

Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?

"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
ReVo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 18:53

tabo89 pisze:Jedyne co przychodzi mi teraz do głowy to Skarb Kibica Serie A z Przeglądu Sportowego:

Obrazek
http://img688.imageshack.us/img688/2913 ... 0001aa.jpg

I rubryka "Ligowe rekordy" żywcem skopiowane ze strony poprzedniej o Interze... Ponadto Zebina nadal widnieje w składzie :angry: Brakuje Traore i Rinaudo.

Jutro pojawi się Skarb "Lech w LE", zapewne szykują się podobne kwiatki o Juve..

Dobrym motywem byłoby moim zdaniem także zwracanie uwagi na liczbę Scudetto, które nam przypisują bo jak wiadomo mamy 29 a piszą 27.. ale to zapewne walka z wiatrakami.

a tak w ogóle, może to już ktoś zauważył albo nie (nie natknąłem się chyba na to w postach) przyjrzycie się do rubryki "Rekordy Klubowe"
a więc, najwięcej występów: 519 Giuseppe Bergomini, 501 - JAVIER ZANETTI ? ? :rotfl: Strzelcy goli...tez mi nie pasują. Tak jakoś interem zapachniało xD

Sorry może ktoś to już tu pisał :) ale tak jak juz pisałem, nie natknąłem się na to <haha> pozdrawiam ;p

Obrazek
*Ki$iEL*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 18:59

ReVo pisze:
tabo89 pisze:Jedyne co przychodzi mi teraz do głowy to Skarb Kibica Serie A z Przeglądu Sportowego:

Obrazek
http://img688.imageshack.us/img688/2913 ... 0001aa.jpg

I rubryka "Ligowe rekordy" żywcem skopiowane ze strony poprzedniej o Interze.
.. Ponadto Zebina nadal widnieje w składzie :angry: Brakuje Traore i Rinaudo.

Jutro pojawi się Skarb "Lech w LE", zapewne szykują się podobne kwiatki o Juve..

Dobrym motywem byłoby moim zdaniem także zwracanie uwagi na liczbę Scudetto, które nam przypisują bo jak wiadomo mamy 29 a piszą 27.. ale to zapewne walka z wiatrakami.

a tak w ogóle, może to już ktoś zauważył albo nie (nie natknąłem się chyba na to w postach) przyjrzycie się do rubryki "Rekordy Klubowe"
a więc, najwięcej występów: 519 Giuseppe Bergomini, 501 - JAVIER ZANETTI ? ? :rotfl: Strzelcy goli...tez mi nie pasują.

Sorry może ktoś to już tu pisał :) ale tak jak juz pisałem, nie natknąłem się na to <haha> pozdrawiam ;p
Tak było poruszane :P http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... &start=855
Mało tego w tekście co cytujesz jest poruszane :D

Po zobaczeniu właśnie strony o Juve, odrzuciło mnie od tego pisma i do dziś leży, ale przeczytam z czasem, bo mylić się rzeczą ludzką (pewnie z pośpiechu mają akurat te błędy).
Ostatnio zmieniony 15 września 2010, 19:06 przez *Ki$iEL*, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
K.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 19:00

ReVo pisze: 501 - JAVIER ZANETTI ? ? :rotfl:
Nie bardzo rozumiem co Cię tak bawi? Zanetti gra w Interze 15 lat więc liczba spotkań się zgadza.

http://en.wikipedia.org/wiki/Javier_Zanetti

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 19:03

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-e ... omosc.html

Kolejny błąd... Juve w cudzysłowie... Nazw własnych się w takowe nie stawia, zwłaszcza że mamy tu do czynienia ze skróconą, doskonale rozumianą nazwą klubu, nie zaś przydomkiem w stylu Stara Dama, która mogłaby rzeczywiście brzmieć niezrozumiale dla niedzielnego czytelnika tych wypocin.

ReVo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 19:06

Ok faktycznie było poruszane, sorry xD

nie śmieję się z samego Zanettiego, tylko z tego, że akurat dziennikarze sami się nie zorientowali, że wpisują głupoty :-D

Obrazek
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 19:10

kyle666 pisze:
ReVo pisze: 501 - JAVIER ZANETTI ? ? :rotfl:
Nie bardzo rozumiem co Cię tak bawi? Zanetti gra w Interze 15 lat więc liczba spotkań się zgadza.

http://en.wikipedia.org/wiki/Javier_Zanetti
sęk w tym, że wpisany jest nie do interu a do... Juventusu... ;)

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2010, 19:12

Juventus - to Juventus Turyn, nie rozumiem o co te wielkie HALO :angry:

wam naprawdę się nudzi w domu, żeby poprawiać gazety, strony www że dały przed Juve "", lub nie wpisały FC czy takie tam. Rozumiem pomylenie Del Piero z Wichniarkiem, czy napisanie że Juve gra na Łazienkowskiej, ale bez przesady.
Ostatnio zmieniony 15 września 2010, 19:15 przez Buri, łącznie zmieniany 1 raz.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
ODPOWIEDZ