Serie A (32): Udinese 3-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2010, 20:11

pan Zambrotta pisze:
Bosiontko pisze:Dzisiejszego popołudnia wyniki ułożyły się bardzo pomyślnie dla nas. Nasi bezpośredni rywale w tabeli jak jeden mąż potracili punkty (Fiorentina, Genoa, Parma, Bari oraz Cagliari). Mamy trochę przewagi nad 7 miejscem, także istnieje szansa na utrzymanie 6 miejsca w tabeli dzięki czemu będziemy mogli być na pierwszym miejscu wśród drużyn, które nie zagrają w żadnych pucharach. No i tak patrząc na tabelę wydaje mi się, że poniżej 11. miejsca to nie spadniemy.

A dzisiaj oczywiście przegramy.
Ktoś Ci płaci za te posty ? :lol:
Nie wiedziałeś? Poszła kolejna transza do Bergamo i już wszystko jasne...

Ech, który to już raz w tym sezonie inne drużyny grają jakby pod Juve i który to raz dostajemy szansę od losu. Teoretycznie jesteśmy w stanie już nawet dzisiaj wskoczyć na 4. miejsce w tabeli.

Chciałbym dziś zobaczyć ofensywnie ustawione Juve z Camoranesim i Giovinco na skrzydłach i Del Piero lub Candrevę na środku za plecami wysuniętego napastnika. Oby tylko strzelić jedną więcej bramkę od Udinese i nawet po jakiejś ręce, czy ze spalonego, byle "do przodu"!

Pozdrawiam!
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2010, 20:13

Wydaje mi sie ze to cale zamieszanie wokol Calciopoli moze pomoc druzynie, uwage kibicow przyciagna owe wydarzenia a druzyna moze liczyc na troche spokoju.
Poki co Palermo przegrywa w derbach wiec jest realna szansa na wskoczenie na 4 miejsce. Musimy pamietac ze przed nami wyjazdowe mecze z Interem i Milanem, wiec w takich meczach jak ten z Udinese nie mozemy tracic punktow.

Obrazek
Feeps

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2010, 20:34

Najgroźniejsi rywale w wyścigu o 4 potracili punkty, jedynie Sampdoria ugrała więc pora na NAS ! :)

Dobrze się ułożyła sytuacja w tej kolejce. Szkoda tylko, że Inter nie przegrał.
Gio niech pogra i będzie dobrze, Forza Juve !

Nie ma nic piękniejszego niż Juve
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2010, 20:36

Jest skład:

Manninger - Zebina, Legro, Canna, De Ceglie - Melo, Sissoko, Marchisio, Camoranesi - Amauri, Del Piero.

na ławce: Pinsoglio, Grosso, Grygera, Candreva, Giovinco, Iaquinta, Treze.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2010, 20:41

eslk pisze:Jest skład:

Manninger - Zebina, Legro, Canna, De Ceglie - Melo, Sissoko, Marchisio, Camoranesi - Amauri, Del Piero.

Zal ze nawet przy braku Diego...wystawiany jest Camor na jago pozycji zamiast Gio...niech lepiej odejdzie :|

mecz ciezki kazdy wynik jest możliwy
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2010, 20:42 przez dp10, łącznie zmieniany 1 raz.

Bianconeri23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2010, 20:41

oczywiście zagrać zasranym rombem i nic nie zmieniać w grze. A Sebastian Giovinco niech ucieka z tego bagna jak najszybciej

Obrazek
Bosiontko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2010, 20:42

Nasz naturalny skrzydłowy Claudio Marchisio, który wręcz urodził się z linią boczną na plecach tym razem wystąpi na lewej flance. Takie są wymagania taktyki 4-4-2 w Juventusie, że nie może być skrzydłowych na obu skrzydlach. Prasa bulwarowa we Włoszech informuje, że Sebastian Giovinco (nawiasem mówiąc skrzydłowy) przyjął zaproszenie do kolejnej edycji Tańca z Gwiazdami, ponieważ kariera piłkarska nie zajmuje mu zbyt wiele czasu.

Mam nadzieję, że Zac wie co robi i taka taktyka się sprawdzi.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2010, 20:44

eslk pisze:Jest skład:

To mi wygląda na 4-3-1-2 z nieszczęsnym trequatristą Camoranesim, albo nie daj Boże 4-4-2 z Marchisio w roli skrzydłowego. Po co sobie tak komplikować życie? Naprawdę nie można w normalny sposób dobrać piłkarzy do odpowiednich pozycji?!?!?!

Pozdrawiam!
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2010, 20:45

Też nie jestem zadowolony z tego składu. Defensywny jak cholera. 4 obrońców, 3 defensywnych pomocników, Camor, który nominalnie jest skrzydłowym + Del Piero i Amauri.

Zobaczymy.

Klasnic

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2010, 20:45

Kompletnie nie rozumiem ustawienia w pomocy. Rozumiem że gramy 2 skrzydlowymi i 2 defensywnymi pomocnikami. Więc dlaczego do cholery na lewe skrzydlo nie pojdzie Giovinco. Marchisio przesunać do środka do pary z sissoko, a Melo na ławe.

Bianconeri23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2010, 20:47

ja też już nie rozumiem tego. To taki problem ustawić Mrówkę na te lewe skrzydło. Kolejny fachowiec na ławce trenerskiej. Jeszcze Camor w roli treaquisty. Czarno to widzę

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2010, 20:48

Z tym ustawieniem i personaliami pod ustawienie proZac znowu strzela sobie i nam w kolano :/ Ale co tam, naszym nowym sponsorem zostal betclick i blank ma sie czym chełpić...

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Bosiontko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2010, 20:49

Nie mamy dziś trequardzisty, ani żadnego rombu - to tak dla informacji niektórych. Strony internetowe mówią, że jest 4-4-2, a jak już będzie na boisku to nie wiem, ale prawdopodobnie będzie bieganina jak na podwórku i nie będzie się dało ustalić jaka to taktyka.

kaczy19FJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2010, 20:49

No ustawienie nie jest za fajnie =,=, ale miejmy nadzieję, że wygramy.

Palermo póki co przegrywa, Napoli zremisowało, lecz sampa wygrała.

Jeśli Juve wygra wskoczymy na 5 miejsce, przy wygranej co najmniej 3 bramkami, wskoczymy na 4. OBY!!!
;)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2010, 20:53

A ja tylko pozwolę sobie przypomnieć mój post z pierwszej strony tego tematu:
Vincitore pisze:Proponuję podejść sceptycznie do tego czy Giovinco wyjdzie w pierwszym składzie. Wiadomo, po meczu z Atalantą aż się prosi by wyszedł w pierwszym, ale zły dotyk Ranieriego ( :o ) boli do dzisiaj i naprawdę nie będę zdziwiony jeżeli w 4-4-2 na lewym skrzydle zagra Marchisio, a w 4-3-1-2 jako trequartista Candreva.
I nie powiem, że mnie to dziwi, bo mnie to nie dziwi.

Jeszcze Kuczer, ale w sumie wszystko mi jedno czy gra on, czy Grosso.

Zablokowany