Serie A (30): Napoli 3-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 17:54

Nie wiem już kompletnie co to będzie.
Patrząc na terminarz to "dawne" Juve mogłoby mieć jedynie jakieś problemy z zespołami z mediolanu, a tak to same zwycięstwa można było obstawiać w ciemno, a teraz kiszka. Każdy mecz to jedna wielka niewiadoma. Musi się coś zmienić. Styl gry, musi być bardziej ofensywny. Nie da się wygrać z Napoli murując bramkę. Catenaccio już chyba odeszło na dobre. Style wszystkich lig zmieniły się na dobre tylko włoska nie chce jakoś ulec tej reformie.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 18:00

A ja dzisiaj liczę na 1-0. Jedna akcja i murowanie bramki. Na więcej nas nie stać.
Gazzetta awizuje do pierwszego składu jednak Del Piero. Dobrze też, że zagra najprawdopodobniej Poulsen, nie Melo.
No i wraca Chiellini, to jest największy plus.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 18:02

No i są już składy:

JUVENTUS (4-3-2-1): Manninger; Zebina, F. Cannavaro, Chiellini, Grosso; Poulsen, Felipe Melo, Marchisio; Diego, Candreva; Amauri.

Ławka: Pinsoglio, De Ceglie, Grygera, Camoranesi, Marrone,Trezeguet, Del Piero, Paolucci. Trener Zaccheroni

Hmm...Amauri po kontuzji no nie wiadomo jak będzie...Giovinco był w kadrze i teraz nagle wyparował :whistle:
Diego-Candreva podoba mi się ten duet w tym sezonie (od lutego) mam nadzieje że dzisiaj będzie podobnie.FORZA JUVE!

Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 18:06

No...skoro tak to ma wyglądać to liczę na minięcie jakiegoś cieniasa przez Diego i wyłożenie piłki Candrevie, który strzeli jakąś bombe z dystansu.
To zaskakujące, że piłkarz wypożyczony z Livorno (ostatnia drużyna ligi) gra w każdym meczu.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 18:12

Skąd wyczarowałeś te składy?

Nie wiem co w składzie robi Jonathan Z., wolę już szczerbatego, garbatego Czecha, który lubi asystować rywalom.
Amauri strzeli dwa gole, o ile zagra.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Alexis93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 18:36

Taki skład byłby niezły ale z tego co wiem to jeszcze nie jest godzina w której znane są składy oficjalne.

Nie wiem jaki będzie wynik i styl gry, chcę doczekać się zwycięskiego Juventusu w tym sezonie. Jeśli zaliczą kolejną wtopę to będzie to pożegnanie z LM.

Juventus na zawsze!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 18:42

Dziś wyjątkowo przed meczem nie będzie narzekania z mojej strony. Dalej gramy takim samym systemem. Tylko to, że wrócił Chiellini i Manninger daje mi podstawy do tego, aby mieć nadzieję, że nie stracimy bramki. Pytanie tylko, czy będziemy w stanie strzelić? Grając trójką ofensywnych piłkarzy.

Forza Juve!

Adamosus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 18:48

Alexis93 pisze:Jeśli zaliczą kolejną wtopę to będzie to pożegnanie z LM.
To prawda,jesli teraz sie nie odbijemy to cudem będzie LM a przed nami Inter,Milan :roll: Cóż za błedy trzeba płacić,choc mam nadzieje ze Juve jakos sie ogarnie,niech zagrają dla Sissoko,po tej tragedii co mu sie przydażyła to powinni wygrać przynajmniej dla niego...bo nas,kibiców niektórzy piłkarze mają lekko mówiąc w nosie.Trudno sobie wyobrazic zeby sie cos tak szybko zmieniło.

Oczywiscie całym sercem licze na zwycięstwo 2 do 1,moze to nie jest do końca racjonalne ale na dobre i złe zawsze z(a) Juve :P

Pzdr :!:

Obrazek
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 18:49

Lypsky pisze:
Nie wiem co w składzie robi Jonathan Z., wolę już szczerbatego, garbatego Czecha, który lubi asystować rywalom.
Poważnie ? Ja wolę Zebine, przynajmniej ma przebłyski dobrej gry. Zdenas w tym sezonie to dno. Jeżeli któryś z nich ma opuścić Turyn po tym sezonie, moim zdaniem ewidentnie powinien być to Czech.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 18:51

Brutalo pisze:
Lypsky pisze:
Poważnie ? Ja wolę Zebine, przynajmniej ma przebłyski dobrej gry. Zdenas w tym sezonie to dno. Jeżeli któryś z nich ma opuścić Turyn po tym sezonie, moim zdaniem ewidentnie powinien być to Czech.
Pod względem gry masz racje, ale za wybryk w Londynie pan Jonathan nie ma czego szukać już w Turynie :whistle:

Kim on niby jest, że takie gesty będzie pokazywał do kibiców. Pokazał, że ma głęboko w tyle klub. Już wolę kuternogę Zdenka który przynajmniej ma zamkniętą kłapaczkę.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 19:06

szczypek pisze:Tylko to, że wrócił Chiellini i Manninger daje mi podstawy do tego, aby mieć nadzieję, że nie stracimy bramki.
Na to bym specjalnie nie liczył. Ostani mecz w serie A, w którym nie straciliśmy bramki miał miejsce (o ile mnie pamięć nie myli) chyba jeszcze w listopadzie. Od tego czasu graliśmy w obronie chyba we wszystkich możliwych ustawieniach i za każdym razem traciliśmy bramki, niezależnie od tego czy grał Chiellini, Buffon czy Manninger. Mnie zadowoliłoby po prostu to gdybyśmy stracili choćby tylko jedną bramkę mniej niż Napoli.
szczypek pisze:Pytanie tylko, czy będziemy w stanie strzelić? Grając trójką ofensywnych piłkarzy.
Mnie to nasze ewentualne ustawienie nawet się podoba. Bardziej by mi odpowiadało gdyby zamiast Melo/Poulsena/Marchisio zagrał Camoranesi. Wówczas ustawienie 4-3-1-2 byłoby w ofensywie takim fałszywym 4-2-3-1, co w pierwszych 20 minutach meczu z Fulham w Londynie wyglądało bardzo przyzwoicie. Mam wrażenie, że w dzisiejszym meczu bardzo dużo będzie zależało od postawy Marchisio, jeśli rzeczywiście wyjdzie w pierwszej jedenastce.

Mam nadzieję, że dziś po 22.30 wreszcie znajdziemy się na 4. miejscu w tabeli i nie interesuje mnie to czy pomoże nam sędzia, gola strzelimy ręką czy ze spalonego. Ważne żebyśmy zdobyli te 3 punkty!

Pozdrawiam!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 19:16

Azrael pisze:
szczypek pisze:Tylko to, że wrócił Chiellini i Manninger daje mi podstawy do tego, aby mieć nadzieję, że nie stracimy bramki.
Na to bym specjalnie nie liczył. Ostani mecz w serie A, w którym nie straciliśmy bramki miał miejsce (o ile mnie pamięć nie myli) chyba jeszcze w listopadzie. Od tego czasu graliśmy w obronie chyba we wszystkich możliwych ustawieniach i za każdym razem traciliśmy bramki, niezależnie od tego czy grał Chiellini, Buffon czy Manninger. Mnie zadowoliłoby po prostu to gdybyśmy stracili choćby tylko jedną bramkę mniej niż Napoli.
Tak, to wszystko prawda. Tylko ja biorę pod uwagę przede wszystkim fakt, że gdy między słupkami stał Chiementi, a w obronie nie było Giorgio, to strata takiej bramki była oczywista. A tu są podstawy do tego, aby nas czymś zaskoczyli. Byłbym naprawdę uszczęśliwiony gdybyśmy w tym sezonie zagrali jeszcze jakikolwiek wygrany mecz nie tracąc w nim żadnej bramki.
Azrael pisze:
szczypek pisze:Pytanie tylko, czy będziemy w stanie strzelić? Grając trójką ofensywnych piłkarzy.
Mnie to nasze ewentualne ustawienie nawet się podoba. Bardziej by mi odpowiadało gdyby zamiast Melo/Poulsena/Marchisio zagrał Camoranesi. Wówczas ustawienie 4-3-1-2 byłoby w ofensywie takim fałszywym 4-2-3-1, co w pierwszych 20 minutach meczu z Fulham w Londynie wyglądało bardzo przyzwoicie. Mam wrażenie, że w dzisiejszym meczu bardzo dużo będzie zależało od postawy Marchisio, jeśli rzeczywiście wyjdzie w pierwszej jedenastce.
Ustawienie Ci się podoba, ale ostatnie spotkania pokazują, że się ono nie sprawdza. Nie potrafimy stworzyć żadnego zagrożenia w ataku, nie ryzykujemy. W momencie, gdy zaczynamy się bronić to jesteśmy skazani na porażkę, kwestią naszej gry wtedy pozostaje tylko to czy przeciwnik ma więcej szczęścia od nas czy nie. Juventus, który gra do przodu, to Juventus, który może wygrać, a takie ustawianie zespołu (4-3-2-1 albo 4-3-1-2) mnie już nie przekona (chyba). Chociaż tutaj również chciałbym się zaskoczyć.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 19:27

Vincitore pisze:
Brutalo pisze:
Lypsky pisze:
Pod względem gry masz racje, ale za wybryk w Londynie pan Jonathan nie ma czego szukać już w Turynie :whistle:

Kim on niby jest, że takie gesty będzie pokazywał do kibiców. Pokazał, że ma głęboko w tyle klub. Już wolę kuternogę Zdenka który przynajmniej ma zamkniętą kłapaczkę.
Szczerze mówiąc do teraz myślałem że On pokazał faka kibicom fulham. Teraz zasiałeś w mojej głowie wątpliwości. Jeżeli pokazał Juventino to rzeczywiście :doh: , ale wydawało mi się że to było do Londyńczyków...
Jeśli tak to rzeczywiście nie ładnie itd, ale bez przesady.

Filmik z tym zdarzeniem

---------------------------------------------------------------------------------
Chciałbym dziś w końcu na boisku Giovinco :whistle:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Alexis93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 20:11

Wierzysz że zobaczymy jeszcze Sebastiana w tym sezonie na boisku? Ja mam co do tego obawy. Chciałbym go oglądać jak większość forumowiczów bo jest to na pewno gracz solidny miewający bardzo dobre mecze tyle że kolejni trenerzy rujnują mu karierę. Może nie ma super warunków fizycznych ale co z tego? Taki zawodnik jest potrzebny Juventusowi teraz w tym trudnym okresie. Wymieniamy piłki na 25-30 metrze boiska i nic z tego nie wynika, a taki Giovinco mógłby ruszyć do przodu, ominąć paru rywali bądź sprowokować faul blisko bramki, czy wysunąć się sprytnie Diego czy Candrevie w polu karnym. Nie wiem w jakiej jest dyspozycji ale powinien chodź 15 minut zagrać.

Juventus na zawsze!
adebayor1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2010, 20:16

Panowie wygrajcie ten mecz zróbcie mały kroczek w kierunku 4 miejsca :pray:

Zablokowany