Serie A (29): Sampdoria 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 20:35

Szkoda ze nie ma Giovinco;/

Obrazek
Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 20:36

Nie ma już LE i bardzo dobrze. Ja sobie porażke z Fulham tłumacze tym że po prostu walczymy o LM :)

Chciałbym tego Immobile zobaczyc ale tak od drugiej połowy najlepiej od początku. On może namieszac.

Co do wyniku to nie wiadomo. Ogólnie to myślę że ustawiłbym ten zespół tak jak ja uważam i zaczęli by wygrywac. :D

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 20:39

Jest! Grygery nie ma nawet na ławce! To jest najlepsza wiadomość.

Skład się okaże, ale mamy dwóch środkowych obrońców, szał. Ławka jest wreszcie taka, że można liczyć rozsądne zmiany w trakcie.

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 20:43

Walka o eliminacje LM będzie zacięta, natomiast po tym co ostatnio gra Juventus nie jestem pewien, czy weźmiemy w niej czynny udział. Najgroźniejsza będzie Fiorentina, poza tym z każdą drużyną będzie trzeba zagrać na maksimum możliwości, bo jest to 10 meczy o wszystko, jak powiedział pewien "mędrzec" przed rozpoczynającym się sezonem, mamy do rozegrania 38 finałów - zostało ich 10. Drużyna poza tym potrzebuje psychologa, bo jeśli nie zmieni się podejście to będzie deprecha...

forza!

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 20:46

na sopcas mozna gdzies obejrzec

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 20:47

Ma ktos linka do transmisji przez Polsat Futbol?

Obrazek
Guma 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 20:53

http://portalsports.es.tl/serieALive.htm

Tylko z głosem coś nie tak

Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 21:35

Cóz można powiedzieć, spotkanie w miarę wyrównane z lekkim wskazaniem na Sampdorie za groźne sytuacje (3?).
W Juve na plus mimo wszystko obrona i Diego, który szuka gry podań, ale nie ma do kogo.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 21:36

Katastrofy ni ma! Szału też nie! Dziś wielkie słowa uznania za pierwsza polowe dla Cannavaro!! Czysci jak w sezonie złotej piłki! Oby tak dalej! Poulsen tez mi sie wydaje że gra lepiej niż Melo! Candreve bym wpuscil bo sa okazje na strzaly z daleka

Obrazek
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jakoś tragicznie ta gra nie wygląda, czasami grają składnie i ciekawie dla oka, tylko skuteczności brak.
Najbardziej podoba mi się gra Del Piero, biega, rozgrywa, stara się.
Słabo Sissoko i Diego. Bardzo dobrze w obronie Cannavaro, ale za to Legro dość cienko. Skrzydła Naszej obrony za ciekawie nie wyglądają.

Może wygramy... może.

szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Cannavaro i Poulsen czyszczą wszystko! 11/10! Chimenti rozruszał starcze kości i sprawuje się super!
Trzeba tylko skleić grę w ataku. Wpuścić Candrevę!

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Słaba I połowa :( Żadnej dogodnej sytuacji ze strony Juve...
Chimenti się odpłaca za dwa ostatnie mecze z Seną i Fulham :smile:

Na boisko Trezeguet bo Iaquinta słabiutko :/ musi wrócić do formy sprzed kotuzji i Candreva może za Alexa...albo Diego :roll:

Może uda się wygrać 1-0 na co licze FORZA JUVE!!!

PS.
Fenrir pisze: Jak dla mnie po przerwie przydalaby sie zmiana Diego. Byc moze za Camora, byc moze za Giovinco. Oczywiscie nie wierze w taki obrot sprawy.
A nie widziałeś czasem Gio na trybunach obok Alexa i Amauriego ? :D
Ostatnio zmieniony 21 marca 2010, 21:43 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 21:37

Poprawcie mnie jesli sie myle. Czy Iaquinta nie zaliczyl w pierwszej polowie wiecej spalonych niz kontaktow z pilka? :D

Dobrze Poulsen (!), Marchisio i Cannavaro (!). Nie wyglada to najgorzej, szczegolnie w srodku pola, gorzej co wcale nie dziwi w obronie, w ataku z kolei razi jakas straszliwa bezradnosc zaczynajaca sie na mniej wiecej 20 metrze przed bramka przeciwnika - Alex i Diego kreca sie tam jak przyslowiowe kupy w przereblu.

Jak dla mnie po przerwie przydalaby sie zmiana Diego. Byc moze za Camora, byc moze za Giovinco. Oczywiscie nie wierze w taki obrot sprawy.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 21:37

Póki co gramy całkiem przywoite (w porównaniu do dwóch ostatnich meczów) zawody, bo widać, że nasi zawodnicy są w miarę dobrej formie. Jestem jednak jeden potężny mankament. Zupełnie idiotyczne ustawienie. Del Piero i Diego biegają ciągle w tym samym miejscu dublując swoją pozycję nieco przed Iaquintą. Powoduje to, że owszem gęsto naszych zawodników w środku pola, ale nie ma nikogo na bokach (gdzie aż prosi się zagrać piłkę), bo nasi boczni obrońcy boją się zaatakować skrzydłem. Wszystko więc wygląda w miarę dobrze dopóki nie podejdziemy pod pole karne przeciwnika, chyba że wcześniej ktoś wrzuci bezsensowną piłkę do Vincezo ze środka pola. Mam nadzieje, że w przerwie Zaccheroni skoryguje nasze błędy ustawienia i nakaże grę bliżej któregoś skrzydła Diego i Del Piero, bo inaczej będziemy walić głową w mur przez cały mecz.

Na pochwałę zasługuje gra naszego środka obrony. Cannavaro dziś gra póki co bezbłędnie, Legrottaglie też jeszcze nie zagrał w piłkę ręczną, a i boki nie popełniły większych błędów. Genialna obrona Chimentiego!:shock: Oby tak dalej, to może zagramy "na czysto z tyłu" i uda się coś wbić Storariemu.

Po przerwie liczę na wejście Candrevy w miejsce Del Piero albo Diego (bo współpraca tych panów dziś zbytnio się nie układa), Trezegueta za Iaquintę (który po kontuzji - najdelikatniej mówiąc - nie błyszczy) i ewentualnie Camoranesiego, żeby się rozgrywał i powoli wracał do swojej optymalnej formy.

Liczę na zwycięstwo w minimalnym, jednobramkowym wymiarze.

Pozdrawiam!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 marca 2010, 21:38

Sampdoria miała swoje sytuacje, ale nie zostały wykorzystane. My gramy więcej piłką, ale do ich pola karnego, później jest słaby dzisiaj Iaquinta i nie mamy pomysłu co zrobić z piłką wobec autobusu, który stawiają Blucerchiati. Sampdoria atakuje głównie swoją lewą stroną, to daje do myślenia.

Bardzo dobre 45 minut w wykonaniu Del Piero, Marchisio, Poulsena(!), Cannavaro(!), Legrottaglie(!) i Chimentiego(!).

Zablokowany