Serie A (26): JUVENTUS 0-2 Palermo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2010, 21:44

Powiem bezpośrednio, jakie mam odczucia: dymamy Palermo aż miło popatrzeć, próbujemy z każdej strony, ale dojść jakoś nie możemy. Liczę na dobry finisz w drugiej połowie :ok:

playmaker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2010, 21:45

Diego musi lepiej strzelać, a zawodnicy więcej widzieć w polu karnym przeciwnika. Bardzo dobra akcja co podał Treze, ale Diego w środek po ziemi ... Takiej gry trzeba więcej. Ale Del Piero gra troche egoistycznie. Ogólnie bardzo dobrze, ale niczego nie możemy być pewni. Czekam na 2 polowke ;)

Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lutego 2010, 21:46

Najlepszy w Juve Melo.
De Ceglie słabiutko z Del Piero.
Ten pierwszy nie powinien mieć prawa grać na skrzydle bo nie posiada żadnych umiejętności z dryblingu.
Szkoda Diego, który po otrzymaniu piłki rozgląda się i robi kwaśną minę bo nie ma komu podać i musi wycofać.
W końcu solidnie obrona.
Juventus nie pozwala praktycznie na nic.
Jeden minus to własnie skrzydła albo ich brak a także podobne podejście niekiedy jak w meczu z Ajaxem.
Może w II połowie będzie lepiej.
Najlepiej Melo, to zdecydowanie.
Najsłabiej De Ceglie i Del Piero.

Goofy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2010, 21:46

bardzo fajna pierwsza połowa w naszym wykonaniu...
zmiana taktyki...skok jakościowy w naszej drużynie ?

na prawe bardzo dobrze się spisujemy, aż jestem zaskoczony
...Palermo tylko sporadycznie atakowało naszą bramkę...

liczę na zwycięstwo i wejście Immobile :)
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2010, 21:47 przez Goofy, łącznie zmieniany 1 raz.

non Ti lascero' mai !
leito1344

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lutego 2010, 21:47

nareszcie akcje juve da się obejrzec bez złej miny. dużo piłkarzy angarzuje się w konstruowanie akcjii. Zac to jednak nie ferrara, Dobre zawody Candrevy
zdenek słabo ale widziałem rozgrzewającego się zebinę. Co do akcjii palermo z 42 w roli głównej De Ceglie to brak mi słów. myślę że niedługo zobaczę tą dziurę w kolejnym filmiku z serii viva futbol
tak oto prezentuje się nasza konstrukcja ataków:
http://zapodaj.net/8a5e9506c611.bmp.html

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Gra nasza cieszy, ale trochę śmierdzi mi tu Barceloną, chcą za wszelką cenę strzelać gole po super efektownych akcjach, ale tego nam nie trzeba. Brakuje nam skuteczności za słabe lub niecelne strzały, Diego i Del Piero powinni zagrać do lepiej ustawionych partnerów, a nie kręcić się jak kupa w przeręblu. Albo sometimes piłki na Treze jak można dobrze rozegrać i rozklepać obronę Palermo. Jednak nie narzekam, bo gramy bdb: trio pomocy: Melo, Momo, Antoine pięknie czyszczą i ułatwiają grę formacjom ofensywnym, jedynie potrzeba nam skuteczności i precyzji. Dawno nie widziałem takiego dobrego Juve. Cieszy mnie taka gra, oby tak było częściej. Mecz jak najbardziej do wygrania. Także jestem pełen optymizmu na 2 część meczu i koncentracja do samego końca :!: Forza Juve :!:

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Gramy dobrze. Dużo jesteśmy przy piłce, tylko szkoda, że nic z tego nie wynika. Zdecydowanie najsłabszy punkt to Diego. Powinien być zmieniony za Giovinco. Miejmy nadzieje, że wyjdziemy z tego zwycięsko.

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2010, 21:48

mój Boże, jak to możliwe, że ciśniemy ich okrągłe 45 minut, oni mają 3 akcje na krzyż, a i tak nadal jest 0-0 :angry:

niestety, ostatnio drugie połowy wychodzą nam gorzej niż pierwsze, co może poskutkować 0-0 jako końcowy rezultat.

była jedna koronkowa akcja DP - Treze - Diego-gdyby Brazol zalutował pod poprzeczkę-byłby materiał na bramkę miesiąca, szkoda

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
piterjuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Ja bym tak nie zachwycał się grą. Męczymy się strasznie, chociaż kilka akcji mogło się podobać. Trzeba konsekwentnie grać swoje i coś powinno wpaść.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wszystko fajnie, pięknie, jedziemy Palermo jak chcemy, ale brakuje dobrego wykończenia. Z taką grą już dawno powinniśmy wygrywać, a tu gola nie ma. Mam nadzieje, że to się zmieni.

Co do zawodników, to nie podoba mi się gra De Ceglie... Ewidentnie do zmiany. Z Ajaxem grał o niebo lepiej. Del Piero trochę za bardzo się harci, ale tragedii nie ma.

Fajnie Treze, biega, wraca się, strzela na bramkę. Równie dobrze Diegoi Candreva w ataku.
Nie można zapomnieć również o Momo Sissoko, który dziś bardzo dobrze radzi sobie w defensywie jak i w ataku.

Forza!

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 lutego 2010, 21:49

goly pisze:Gramy dobrze. Dużo jesteśmy przy piłce, tylko szkoda, że nic z tego nie wynika. Zdecydowanie najsłabszy punkt to Diego. Powinien być zmieniony za Giovinco. Miejmy nadzieje, że wyjdziemy z tego zwycięsko.
powołajmy Giovinco i mimo kontuzji niech gra za Diego!

Obrazek
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2010, 21:49

leito1344 pisze:tak oto prezentuje się nasza konstrukcja ataków:
http://zapodaj.net/8a5e9506c611.bmp.html
Toż to sam pan Jacek Gmoch jest na naszym forum i do tej pory się nie ujawnił :D

Świetny mecz, do pełni szczęścia brakuje tylko bramek ale jesli tak dalej będzie to w końcu coś musimy ustrzelić, wracamy do oglądania :-D

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lutego 2010, 22:33

Jakie ja tu widzę zachwyty nad pierwszą połową, olaboga!
Owszem w obronie graliśmy dobrze, ale w ataku wyglądało to strasznie chaotycznie. Szykuję się pierwsza porażka Zac'a. Jak grzyby po deszczu wyrosną dzisiaj wpisy "Won Zaccheroni!!".
Ja zachowuje spokój, nic mnie już w tym sezonie nie zdziwi.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2010, 22:34

Ja głupi, naiwny łudziłem się, że Grygera jednak potrafi grać w piłkę nożną, dzisiejszym występem garbus sprowadził mnie na ziemię.
Była chwila spokoju, a teraz wszystko wraca do normy. Nie wiem jak wy, ja na dziś mam dosyć tego kiepskiego kabaretu.
Pierwsza połowa niezła, druga udowodniła, że to co pokazywaliśmy za Ferrary nie jest tylko smutną przeszłością.
Candreva wracaj do Livorno, tam Twoje miejsce, Diego dramat, DP dramat.
Palermo gnębi nas niemiłosiernie, najpierw wygrali z palcem w nosie u siebie, teraz ośmieszają nas na naszym boisku.
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2010, 22:36 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Diego10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lutego 2010, 22:36

Ile było strzałów naszych napastników w cały meczu Trezege ? De Piero ?? jak mamy wygrac mecz skoro nie oddajemy zadnych strzałow w mmeczu razem wzieci przeszło 60 tkowie

Zablokowany