Coppa Italia (1/4): Inter 2-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 13:11

Beznadzieja - mecz mi koliduje z ręcznymi i Housem. A raczej "mecz". Nie wiem czy w takim wypadku warto się poświęcać dla tego widowiska. A raczej "widowiska".

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 13:30

jak sie nie jest prawdziwym kibicem Juve to pewnie ze warto poswiecic ....

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 13:35

Jeszcze nigdy wygrana Interu nad Juventusem nie była tak oczywista.
San Siro, kadra, forma, trener. Nie ma szans. Chciałbym się mylić, ale popatrzmy na to realnie, Inter grając w dziesiątkę spokojnie wygrywa z Milanem który prezentował do tego meczu bajeczną formę. Nie że jestem pesymistycznie nastawiony, bo Juventus przyzwyczaił już do tego że zawsze celuje w zwycięstwo.. no właśnie - Juventus, a nie drużyna którą widzimy w tym sezonie.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 14:14

Ziółi pisze:Beznadzieja - mecz mi koliduje z ręcznymi i Housem. A raczej "mecz". Nie wiem czy w takim wypadku warto się poświęcać dla tego widowiska. A raczej "widowiska".
jeśli wolisz obejrzeć ten pusty i monotonny serial zamiast mecz Juve to proponuję zmienić forum albo co najmniej rangę, np. houseino :roll:

Co do meczu - mam nadzieję, że uda nam się bezbramkowo zremisować (bo kto by miał strzelić bramkę skoro w kadrze nie ma napastnika) i wygramy po karnych, przynajmniej Ciro w miarę godnie (jeśli jest to jeszcze możliwe) pożegnałby się z Juve a i droga do 10 CI byłaby już (stosunkowo) prosta

EDIT
Ziółi pisze:Jeśli wolę, to co?
Jeśli byś wolał, to już dawno ściągałbyś bodaj 6 sezon z sieci a nie oglądał w TV gdzie leci 4 i to jeszcze z lektorem, przez co każdy obcojęzyczny film/serial traci połowę na wartości
Ziółi pisze:Lubię bezstresowe wieczory
to przerzuć się na szachy, bo piłka nigdy bezstresowa nie była i nie będzie
Ziółi pisze:(...)i na koniec, oczywiście, nazwiesz siebie wielkim kibicem.
skromny jestem więc raczej nie wielkim a wiernym w przeciwieństwie do Ciebie, ciekaw jestem czy gdyby Juve było w tej chwili w takiej sytuacji jak inter czy też miałbyś takie dylematy, bez urazy bo stwierdzam tylko po tym co tutaj piszesz ale tak postępują tylko sezonowi kibice
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2010, 15:27 przez mateo369, łącznie zmieniany 2 razy.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 14:44

@mateo
Pusta i monotonna jest raczej nasza gra. Twoja ocena jest obiektywna, jak oceny Kickera. Jeśli wolę, to co? Czasem warto odpuścić sobie męki. Lubię bezstresowe wieczory, a gra w trybie "kopnę tu, kopnę tam, ojej oni chyba nam trafili" jest co najmniej lekko deprymująca. Obejrzysz sobie mecz, potem będziesz wypisywał kogo by tu nie wywalić na zbity pysk, napiszesz książkę "100 sposobów na uleczenie Juventusu" i na koniec, oczywiście, nazwiesz siebie wielkim kibicem. Pozdrawiam słonecznie.

diablo$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 14:46

Witam :)
czy ktoś z was będzie na czacie w czasie meczu.?
Na POLChat

pozdro

Diablo$ :C

Obrazek

Iluzja ? nie, przyszłość...
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 14:53

Vincitore duzo gadasz...ale dobrze gadasz hehe i to sie ceni..podzielam twa opinie

house reczna i JUVE hmmm serial mozesz sciagnac, w reczna przegraja (bo mecz teoretycznie o nic) a JUVE..coz tu tez porazka no ale gra ukochany klub..tak wiec..moze znajdziesz jakis dobry film na tvnie :D? heeh

ja obejrze ta nasza kopanine i wygrana interu..dolamie sie bardziej i bede oczekiwal na weekend..tyle

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 15:59

Możliwe, że po tych słowach zyskam wielu przeciwników.
Mam nadzieję, że w meczu z nami zagra Balotelli i jeden z naszych graczy potraktuje go bardzo brutalnie ( vide Tiago).

Dlaczego skupiam się na tym? Ponieważ ze strony piłkarskiej jesteśmy zdecydowanie słabsi. Nie dysponujemy żadną siłą rażenia w ataku, poza tym w swoich szeregach mamy wielu kontuzjowanych graczy. Najbardziej mnie smuci fakt , że nie możemy zagrać w optymalnym ustawieniu w środkowej formacji.

Wypada mi mieć nadzieję, że Candreva zagra mecz życia a Amauri w końcu się odblokuję.
Czy to nie pobożne życzenia?

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 16:24

Całkiem nie dawno odsyłałem Was do zapowiedzi na SerieA.pl, tym razem polecam krótki artykuł ze strony TVP Sport

Zapowiedź przygotowana przez TVP Sport:
Ten mecz sprawia, że rozgrywki ćwierćfinału Coppa Italia stają się ważniejsze niż Serie A. Bo niezależnie od tego, jakie wyniki osiąga Juventus, to jego mecz z Interem urasta do najważniejszego spotkania w tygodniu. Dla Ciro Ferrary nawet istotniejszego. Zwycięstwo nad liderem Serie A może przedłużyć jego agonię na stanowisku szkoleniowca Juve. Czy tak się stanie? Zapraszamy na transmisję w TVP Sport - początek meczu o 20.45.

Inter

Sytuacja przed meczem:
Jose Mourinho wywołał burzę twierdząc, że jego drużyna pokonałaby Milan nawet w siedmioosobowym składzie. A jak potraktuje Juventus? Puchar Włoch nie jest głównym celem Interu, więc w pierwszym składzie może dojść do kilku przetasowań. Szansę mają otrzymać Marco Materazzi i Ricardo Quaresma, który ma wrócić do Portugalii, a w jego miejsce trafi Miguel Veloso. Mourinho ma dać szansę Wesleyowi Sneijderowi i Lucio, którzy otrzymali czerwone kartki z Milanem i z Serie A czeka ich przerwa. Z Pucharu Narodów Afryki powrócił już Samuel Eto'o i znajdzie się w kadrze meczowej.

Nie zagrają:
W 21-osobowym składzie, który na ten mecz powołał Mourinho nie ma absencji podstawowych graczy.

Forma w pięciu ostatnich meczach:
Z (Milan), R (Bari), Z (Siena), Z (Chievo), Z (Lazio)

Warto zwrócić uwagę na:
Goran Pandev - prawdziwe odkrycie ostatnich tygodni. Macedończyk trafił do Interu po tym, jak odszedł z Lazio na zasadzie wolnego transferu. Skłócony z poprzednim klubem, który nie chciał pozwolić mu odejść do mocniejszej drużyny udowadnia, że trochę za późno trafił do zespołu z absolutnej czołówki. Ostatnie mecze to prawdziwy popis świetnej formy Pandeva. Czy Macedończyk utrzyma świetną formę strzelecką (na razie cztery mecze i dwa gole)?

Juventus

Sytuacja przed meczem:
Atmosfera w klubie po ostatniej porażce z Romą zrobiła się nie do zniesienia. Co prawda działacze Juve oficjalnie odcinają się od spekulacji na temat zmiany na stanowisku szkoleniowca, ale negocjacje z potencjalnymi kandydatami są tajemnicą poliszynela. Po raz kolejny odżył temat zatrudnienia Guusa Hiddinka, a wiadomość dnia stanowiła informacja o rzekomym zatrudnieniu Rafy Beniteza z Liverpoolu. Oprócz doniesień na temat nowego szkoleniowca fani Juve przypominają korzystną statystykę spotkań z Interem w Pucharze Włoch. Z dotychczas rozegranych 28 meczów w Coppa Italia, Stara Dama wygrała 13, przegrywając osiem i remisując siedem. Przypominają także, że po kuble zimnej wody w lidze, przyszło efektowne zwycięstwo z Napoli w Pucharze Włoch. Czy teraz będzie podobnie?

Nie zagrają:
Claudio Marchisio narzekał na bóle mięśni i dostał wolne od treningów. Na murawę wróci w połowie lutego. Tradycyjnie Ciro Ferrara nie może liczyć na Christiana Poulsena, który pauzuje do połowy marca. Znacznie krócej, bo do początku lutego nie zagra Sebastian Giovinco. Wciąż kontuzjowani są: David Trezeguet, Vincenzo Iaquinta i Mauro Camoranesi.

Forma w pięciu ostatnich meczach:
P (Roma), P (Chievo), Z (Napoli), P (Milan), Z (Parma)

Warto zwrócić uwagę na:
Alessandro Del Piero - z dwoma golami jest najlepszym strzelcem Juve w Coppa Italia. W ostatniej kolejce, w meczu z Romą, dał nadzieję Starej Damie na korzystny rezultat, zdobywając gola na 1:0. Od lat nic się nie zmienia - to 35-letni Del Piero stanowi o sile ekipy z Turynu.
Co prawda nie ustrzegli się błędów jak choćby przedstawienie Del Piero który w meczu nie zagra, ale ogólnie warto przeczytać.

Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 17:01

"nie może liczyć na Christiana Poulsena, który pauzuje do połowy marca."

No nie... Cholerni eksperci.

Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 17:36

Vincitore pisze:Jeszcze nigdy wygrana Interu nad Juventusem nie była tak oczywista.
San Siro, kadra, forma, trener.
To wszystko prawda. Ale mam to w dupie. Mimo zdziesiątkowanego składu wciąż jest w drużynie kilku zawodników którzy mają potencjał. Jeżeli podejdą do tego meczu z charakterem, mogą wygrać. Oczywiście przez cały sezon charakteru pokazują tyle co bracia Mroczkowie w swoich rolach aktorskich, ale mieli już taki jeden udany wybryk. Właśnie z interem. Jeżeli pojedynek z naszym wrogiem (odruchowo chciałem napisać odwiecznym, ale przecież jeszcze tak niedawno oni byli kompletnie niegroźnym pośmiewiskiem. Trochę jak my teraz...) nie zmotywuje ich do walki, to przez lata będę się autentycznie wstydzić, że tak żałośni grajkowie zakładali naszą biało czarną koszulkę. Oczekuję zwycięstwa i zdezorientowanej, zmieszanej miny Mourinho.

A po meczu i tak Ferrara out, bo ewentualny sukces nie będzie jego zasługą.

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 18:08

Kto ma wy...... temu będzie dane!

Z takim nastawieniem podchodzę do meczu. Przegrywamy ostatnio wszystko, więc na pewno się nie rozczaruję. Szkoda, że Del Piero został w Turynie bo z Amaurim w ataku wiele nie zdziałamy. Mam nadzieję, że Gigi na swoje już 32. urodziny dostanie bardzo przyjemny prezent. Prawda jest taka, że Juventus go ostatnimi czasy nie rozpieszcza i zamiast kolejnych sukcesów Gigiemu prędzej przybędzie trochę siwych włosów....

Obrazek
Goofy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 18:45

mam prośbę, mógłby ktoś na mój numer 662832973 wysłać mi wynik i opis naszej gry po meczu ?Niestety nie będę miał możliwości obejrzenia go...
Z góry dzięki

non Ti lascero' mai !
Dominxon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 19:00

Obrazek

J U V E - F O R Z A !!!!!!

kurcze , do boju Bianconeri , chrzanić Srinter mogą być faworytami ale mimo to jesteśmy wami.

Zagrajcie dobry , ambitny mecz !!!

isolato

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 19:11

Panowie ... 3-0 to będzie najmniejszy wymiar kary. Inter zmiecie nas z boiska, w efekcie czego zakończymy występy w kolejnych rozgrywkach. Przykro to pisać, ale jesteśmy chyba o 3 klasy gorsi od nich :? pozostanie LE, bo na własnym podwórku powalczymy o max. 3 miejsce.

Zablokowany