Serie A (20): Chievo 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2010, 23:39

Buzol pisze: Wracając do jutrzejszego meczu, myślę, że Napoli to było przełamanie, a jutro pomimo dziur w składzie damy rade...
Oby to było przełamanie i ten dobry początek nie był przypadkiem. Może faktycznie teraz będzie parę meczy zwycięskich z rzędu...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Subiskiin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 01:04

Mysle ze rozgromimy ich 1:0 !! :)

Kostek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 10:13

Mam jakoś akurat dobre przeczucia przed tym meczem , mam nadzieje że Alex znów coś ukuje , a może Paolucci?:) miło by było gdy w końcówce przy spokojnym wyniku mógł pojawić się na boisku Yago Falque albo Rossi.Jak by ktoś mógł to prosiłbym o napisanie mi smsa z wynkiem lub jak by już komuś się bardzo chciało to po bramkach bo bede niestety w pracy :) 692600068 ERA GSM :)

Obrazek
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 12:14

Najbardziej będzie nam brakować Caceresa. Potrzebujemy wsparcia z prawej strony boiska. Raczej zagra Grygera, choć dobrze byłoby zobaczyć Zebine.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 13:18

Po serii porazek nagle Juventus "cos" pokazuje w meczu z Napoli i daje nadzieje na wyjscie z kryzysu. Kto wie, moze to poczatek lepszego Juve, ale za wczesnie mowic o tym po wygraniu jednego meczu. Zapewne nastepne 3-4 mecze pokaza czy Ciro zrobil jakies postepy. Ciekawe czy Ferrara pojdzie "za ciosem"
Inter wczoraj zgubil 2 pkt wiec jest szansa sie zblizyc do nich.
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2010, 13:36 przez juveman7, łącznie zmieniany 1 raz.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 13:30

Subiskiin pisze:Mysle ze rozgromimy ich 1:0 !! :)
Eeej, a ja jestem zasmucony tak surową tej wypowiedzi Kolegi Subiskiina. Twierdzenie, że ów tekst nic nie wnosi do dyskusji wg mnie jest mocno niesprawiedliwe. Znalazłbym kilkadziesiąt o wiele dłuższych wypowiedzi (w tym pewnie mnóstwo moich własnych), bez żadnego sensu i wartości merytorycznej. Natomiast Subiskiinowi udało się wyrazić swoją opinię w jednym, krótkim i dodatkowo żartobliwym zdaniu. Uważam, że to świetna subiektywna ocena kondycji naszej drużyny.

Ja osobiście nie obraziłbym się gdybyśmy dziś "rozgromili" Chievo 1-0, chociaż jednocześnie mam ogromna nadzieję, że uda nam się strzelić minimum dwie bramki. W przypadku naszej drużyny na przestrzeni ostatniego miesiąca oprócz kiepskiej taktyki, szwankowała głównie psychika. Uważam, że ten wg wielu przeceniany sukces w meczu z Napoli, mógł dać impuls do mózgów naszych graczy i pozwolił uwierzyć im we własne siły. Liczę na dobrą współpracę pomiędzy Diego a Del Piero, De Ceglie/Marchisio i Salihamidziciem. Mam nadzieje, że uda nam się powtórzyć te schematy z ostatniego meczu.

Pozdrawiam!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 13:32

jareckik pisze:
szczypek pisze:
jareckik pisze:----------------------Buffon-----------------------
-------Cannavaro---Chielini---Legro------------
----------------Melo------Marchisio----------------
Chcesz grać trójką obrońców? Nawet Ferrara nie jest tak naiwny.
Bardziej w tym ustawieniu chodzi o to, żeby Marchisio i Melo rozbijali ataki w środku a Hassan z De Caglie robili jako skrzydłowi obrońcy z nastawieniem na skrzydła i bieganiem do przodu. Teraz tak robia Caseres i Grosso tylko wtedy zostaja tylko we 2 w obronie a tak bedzie 3 :).A co do gry skrzydłami to raczej by sie ktoś wysoki w ataku przydał wtedy...
Ja to rozumiem, ale chodzi mi o to, że to następna zmiana schematu, następna zmiana formacji. Jest połowa sezonu a wygląda to tak, że my się ciągle kształtujemy jako zespół zamiast doskonalić. A Cannavaro, Chiellini i Legrottaglie obok siebie mnie nie przekonują, chyba, że Giorgio miałby zagrać a lewej obronie :-D

Trochę tych młodych zawodników jest, może o jest jakiś sposób. Ferrara pracował jakiś czas z młodymi, może to jest jakieś światełko. Jak pisałem wcześniej, nie wiem czego się spodziewać, zarząd i tak ma zapewne swoje zdanie, którego wynik spotkania raczej nie zmieni.

Jak sobie zobaczyłem nasz bilans bramkowy to aż się przestraszyłem. Jest połowa sezonu, a my w samej lidze mamy straconych 25 bramek. To jest niesamowite biorąc pod uwagę, że grają u nas podstawowi obrońcy reprezentacji Włoch, którzy będą też zapewne grać na tegorocznym Mundialu. Oczywiście bramki strzelone (32) też nie powalają na kolana. "Najlepszy" atak we Włoszech potrzebuje chyba zmian i cieszę się, że w tym meczu takie zmiany będą musiały nastąpić.

A i taka prośba na koniec. Czy wygramy czy nie, niech nie udzielają wywiadów po meczu. Im więcej się mówi o pracy, tym mniej się bowiem pracuje.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 13:50

Azrael pisze:
Subiskiin pisze:Mysle ze rozgromimy ich 1:0 !! :)
Eeej, a ja jestem zasmucony tak surową tej wypowiedzi Kolegi Subiskiina. Twierdzenie, że ów tekst nic nie wnosi do dyskusji wg mnie jest mocno niesprawiedliwe. Znalazłbym kilkadziesiąt o wiele dłuższych wypowiedzi (w tym pewnie mnóstwo moich własnych), bez żadnego sensu i wartości merytorycznej. Natomiast Subiskiinowi udało się wyrazić swoją opinię w jednym, krótkim i dodatkowo żartobliwym zdaniu. Uważam, że to świetna subiektywna ocena kondycji naszej drużyny.

Mecz? Zapewne już bym się rozgrzewał na stadionie latających osłów, a tak pozostaje TV w porze obiadowej.
Po napoli mamy 1/4 CI a nie mamy i mieć nie bedziemy jednego z najlepszych trenerów Świata. Leonardo jak miał krysys to przegrał 2 mecze zremisował 3 i po temacie, a Kapitan czy tam Rocky jak kto woli, ciągnie za sobą tasiemca, kiedy wreszcie się go pozbędzie? Jednorazowy wyczyn z napoli, które przjechało na wycieczkę niczego nie zmiania. W dodatku okupione kolejną kontuzją i to nie byle kogo bo Caseresa. Patrząc na skład, można się zastanwiać czy 1szy skład został załatany primką czy primka została wzmocniona zawodnikami 1szej drużyny.

Jestem pewien, że ładnej gry nie zobaczymy, więc liczę tylko na zwycięstwo w byle jakim stylu, zawsze podniesiemy sobie te morale, które mamy totalnie zdeptane.

Obrazek
szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 14:17

Oficjalny skład:

4-3-1-2:

Buffon - Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Marchisio, Melo, De Ceglie - Diego - Del Piero, Paolucci
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2010, 14:25 przez szczerbi, łącznie zmieniany 1 raz.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 14:20

Oj czuje, że dziś znów będą męczarnie jak z Parmą czy Milanem... Z Napoli tragicznie nie było, ale i tak to za mało czego się oczekuje od tego zespołu.
Mam nadzieję, że wreszcie wygramy i to w dobrym stylu.

Chciałbym dziś zobaczyć Iago w akcji. Myśle, że jego występ jest dość prawdopodobny.

Paolucci? Jest słaby, ma grać Alex. Mimo, że trochę nie nadaje się do taktyki z jednym napadziorem.

Forza!

szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 14:22

Gramy przecież 4-3-1-2. W ataku Del Piero i Paolucci. Iago nie ma nawet na ławce.

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 14:23

szczerbi pisze:Oficjalny skład:

Buffon - Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Marchisio, Melo, De Ceglie - Diego - Del Piero, Paolucci
I dobrze. Szkoda jedynie, ze nie gra Zebina.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 14:38

szczerbi pisze:Gramy przecież 4-3-1-2. W ataku Del Piero i Paolucci. Iago nie ma nawet na ławce.
Ale skoro go powołał na mecz z Chievo to dlaczego nie ma go na ławce? Myślałem, że jak się powołuje zawodników to zazwyczaj są w kadrze... :think:

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Dianabol

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 14:45

No to powiem tak :) Mialem sen, Wielki sen : Snilo mi sie ze nie obejrzalem meczu bo nei wiadomo czemu zapomnialem o nim. I o godzinie 21 wszedlem na forum i zobaczylem jeden post bodajze jakiegos moderatora ze taki Juventus to chcialby zawsze ogladac ze to byl spacerek i Juve wygralo .... (no wlasnie tego niw pamietam ale cos mi swita ze 3:0). Jak najszybciej zamknelem oczy we snie zeby nie pamietac i obejrzec mecz we snie ale niestety mama juz mnie obudzila:) No sie zobaczy czy moj proroczy sen sie sprawdzi:):D

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 14:47

Yago i inni sa powolani http://www.juventus.com/site/eng/NEWS_n ... 1ED50A.asp

Rozne zrodla roznie podaja, najczesciej blednie. Np. taki goal.com podaje ze Marrone jest w skladzie... A wiadomo ze chlopak ma kontuzje.

Zablokowany