Serie A (19): JUVENTUS 0-3 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 12:11

Milan jest na fali, Juve wręcz odwrotnie, ale nie obawiam się jakoś wielce o wynik tego meczu. Jak wygramy- będę zadowolony, jak przegramy- wcale się nie zdziwię.

Tylko jak wygramy to co dalej?
Znowu przyjdzie mecz z ogórkami i wtopimy te ciężko wywalczone punkty. Mam nadzieje, że może mecz z Milanem będzie tym przełomowym (bo mecz z interem nim nie był...niestety) i coś zacznie trybić w Juve, chociaż na to zupełnie się nie zanosi.
A jak przegramy?
Tak sobie myślę, plotki o Hiddinku ostatnio ucichły czy to dlatego, że wszystko jest już dogadane i czekamy na dzisiejsza porażke Ferrary?, czy właśnie ostre rozmowy zaczną się tak naprawdę po dzisiejszym meczu. Zobaczymy...

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 12:18

Del Piero powinien dzisiaj zagrać. W takich meczach doświadczenie naprawdę się przydaje. Ja wierzę w Del Piero! Przeciwnie jest za to z Amaurim. Facet mnie irytuje. Zresztą tyle już o tym napisałem, podobnie jak Wy wszyscy tutaj. Dzisiaj wybrałbym z tej dwójki Del Piero.

Nawet jeżeli Toneker uważasz, że Del Piero gra egoistycznie i nie potrafi podać prostej piłki po ziemi to można powiedzieć to samo o Amaurim, który jak tak dalej pójdzie będzie murowanym kandydatem do Bidone d'oro. Skoro zarówno Del Piero jak i Amauri są bezproduktywni to ja Ci powiem, że chociaż Del Piero może zawsze strzelić z rzutu wolnego w najmniej spodziewanym momencie.

Obrazek
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 12:38

Toneker pisze:Tamten sezon to tak jak mówisz, wyszło mu coś tam w meczy z Realem, plus kilka wolnych i tyle.
Te kilka wolnych to kilka bardzo ważnych goli. Alex w poprzednim sezonie umiał nas wyciągnąć z kryzysu. Był zdecydowanie jednym z naszych najlepszych piłkarzy.

Piszesz, że Alex chce się wypromować przed mundialem i gra egoistycznie. O ile w tamtym sezonie rzeczywiście często przesadzał z dryblingami, o tyle w tym już tego nie robi. Proponuję się uważniej przyglądać.
Zarzucając mu egoizm i ciągłe wywracanie się, bronisz jednocześnie Amauriego, który ostatnio w tym przoduje. Co najmniej dziwne.

To, co już pisałem - siła ofensywna wygląda baaardzo słabo. Ciężko może być o gola.
Jedynie dobry nastrój i serce kibica pozwala mi wierzyć, że wygramy 2-1. A obie bramki na przekór większości strzeli oczywiście Amauri 8) Jak usłyszą hymn, to wszyscy "zepną poślady".
Forza Juve!
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2010, 12:55 przez Corcky, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 12:51

Przy braku Giovinco nie ma co liczyć na jakieś fajerwerki - niestety... Nie mamy ostatnio kim straszyć, bo chyba nie Hasanem :/ Ferrara znowu się gubi - ustawia zespół w formacji 4-4-1-1, gdzie niezbędni są klasowi skrzydłowi, którzy my prócz kontuzjowanego już, zresztą wiekowego Camora nie mamy. Seby nie liczę, bo i tak nikt na niego w sztabie szkoleniowym nie stawia. Marchisio byłoby grzechem nazwać dobrym "flankowym", a reszta się do tego zwyczajnie nie nadaje. Mimo wszystko wierzę, że poradzimy sobie z tym bardziej prestiżowym zespołem Mediolanu, bowiem akurat w takich meczach na szczycie radzimy sobie całkiem nie najgorzej. Pozostaje tylko problem z Ciro na stanowisku szkoleniowca turyńczyków... Kolegi zdzierżyć już nie mogę - szczerze. Niestety ciężko wykalkulować, jak zarząd zareaguje po ewentualnej wygranej, ale po fatalnej grze? Ciężka sprawa... Ten zespół trzeba budować od podstaw, a gruntem w naszym przypadku jest pozyskanie dobrego trenera - TYLKO Guusa. Po zakończeniu sezonu może być i pewnie będzie już za późno - fakt faktem to jeden z najlepszych specjalistów w swoim fachu. Nikt w Europie nie jest ślepy i zespoły, które potrzebują na gwałt nowego trenera z całą pewnością monitorują z uwagą całą sytuację.

Co do samego spotkania - liczyłem po cichu na powrót Gigiego, także Camora... Przeliczyłem się jednak znacznie. Pozostaje nam chyba liczyć na jakiś nieoczekiwany zwrot w poczynaniach naszych graczy - to mecz nie tyle o punkty, bo właściwie Interowi można już przypisać kolejne mistrzostwo, co mecz między najbardziej kochanymi i utytułowanymi zespołami Italii. To mówi wszystko.

Guma 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 13:31

Już to mówiłem i powiem jeszcze raz. Amauri obecnie jest w bardzo słabej formie i zapomniał jak się strzela bramki, lecz Alex wcale nie jest lepszy, tylko że wystarczy jeden jego genialny strzał z dystansu czy też wolny i trzy punkty w kieszeni. A jesteśmy zdecydowanie słabsi od Milanu i właśnie teraz trzeba patrzeć na poszczególne atuty zawodników, a Amauri nie ma ani jednego.
Szkoda tylko Giovinco bo na pewno by się przydał, ale w moim składzie bo u ślepego Ferrary nie pogra chłopak

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 14:33

Głównym problemem Juventusu w tym meczu jest nie to, że Milan jest drużyną na fali, tylko to, że Juve nie ma obecnie prawie żadnej "siły ognia". Nasza ofensywa będzie się opierała głównie na "wolnym elektronie" Diego, który będzie krążył między graczami Milanu na przekroju całej ich połowy. Trudno za to winić Ferrarę, bo aktualnie w Juventusie brakuje Camoranesiego, Giovinco, Trezegueta, Iaquintę czy Nedveda, który byłby dla nas w tym sezonie wybawieniem.

Z uwagi na te mankamenty zaryzykowałby dziś powrót do krytykowanej już wielokrotnie w tym sezonie taktyki 4-3-1-2. Wolę oglądać nieporadne zagrania duetu Diego-Del Piero do spółki z Amaurim, niż kompletnie bezproduktywne ustawienie osamotnionego Diego.
Tak jak od początku mięliśmy wszelkie zadatki by grać w ustawieniu 4-4-1-1 czyli własciwie 4-2-3-1 z Camoranesim i Giovinco (zagraliśmy tak dwa mecze w serie A strzelająć 10 bramek i tracąc 3), tak obecnie w naszym składzie dramatycznie brakuje skrzydłowych, który warunkują sensowność ustawienia 4-4-1-1.

Moje ustawienie na dziś:

-----------------------Manningrer----------------------
------------Cannavaro-----------Chiellini--------------
Zebina------------------------------------------Grosso
-------------------------Poulsen-------------------------
---------Salihamidzic------------Marchisio-------------
--------------------------Diego--------------------------
---------------Amauri------------Del Piero-------------

Oczywiście Ferrara będzie mądrzejszy... :bravo:

Pozdrawiam!
KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 14:49

Moje ustawienie na dziś:

-----------------------Manningrer----------------------
------------Cannavaro-----------Chiellini--------------
Zebina------------------------------------------Grosso
-------------------------Poulsen-------------------------
---------Salihamidzic------------Marchisio-------------
--------------------------Diego--------------------------
---------------Amauri------------Del Piero-------------

Oczywiście Ferrara będzie mądrzejszy... Bravo
zgadzam się, bo jak już pisałem wcześniej tak naprawdę nigdy nie zagraliśmy tak dłużej niż połowa meczu, poza tym możemy wtedy liczyć na jakiekolwiek sytuacje bramkowe, a granie skrzydłami bez skrzydeł, to jak porywać się z motyką na słońce, dlatego zadaje sobie cały czas pytanie ileż jeszcze można oglądać Ciro na ławce trenerskiej w Turynie [/code]

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 14:54

Chyba każdy z nas nie może się doczekać wielkiego widowiska jakim są DERBY ITALII!
Być może Juventus pokaże show na Olimpico i Milan wróci do domu ze łzami w oczach!
Dobrą wiadomością jest fakt, że w kadrze Milanu nie będzie Pato, Zambrotty i Seedorfa.
Miłą niespodzianką wg mnie byłoby takie ustawienie:
................................Manninger.................................
.....Grygera......Cannavaro.......Chiellini...........Grosso....
......Salihamidzic........Melo.......Poulsen..........Marchiso...
...............................Diego......Del Piero.......................

Takim ustawieniem na pewno pokonamy Milan.
Z powodu Derbów z Milanem stworzyłem takie coś może to nie jakieś dzieło ale demonstracja moich emocji związanych z tym właśnie wydarzeniem:
Obrazek
No to wspaniałego widowiska i wygranej Juve wszystkim życzę by Juve utarł nosa Milanowi!
Forza Juventus Grande Alessandro!

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 15:13

juventusprzemek pisze:Chyba każdy z nas nie może się doczekać wielkiego widowiska jakim są DERBY ITALII!
Ja myślałem, że Derby d'Italia gramy zawsze z Interem.

Co do meczu- dziś odstawiam wszystko na bok. Nie uczę się- mam ściągi na jutro. Po prostu jestem nastawiony już na mecz. Dzisiaj musimy utemperować napinających się Milanistów i pokazać w końcu, że umiemy grać w piłkę. Szkoda, że nie zagra Uomo di werda, który rok temu został świetnie powitamy jak i pożegnany. Tak więc do przodu i FORZA JUVE!

Jaskier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 16:05

Bardzo chciałbym zobaczyć Del Piero w dzisiejszym meczu.Mimo tego że od jakiegoś czasu nie ma dla niego mijsca w podstawowej jedynastce. Fajnie by było zobaczyć go w parze z Diego w napadzie, ale nasz szanowny trener rzczej ich razem nie w póści. :angry:

Myśle że Juve spręży sie na ten mecz tak jak na mecz z interem i wygramy.

juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 16:57

Il Storico pisze:
juventusprzemek pisze:Chyba każdy z nas nie może się doczekać wielkiego widowiska jakim są DERBY ITALII!
Ja myślałem, że Derby d'Italia gramy zawsze z Interem.
Niby z Interem są Derby Italii ale chyba większość z nas uważa, że pojedynki z Milanem do nich należą.
Po zdobytych trofeach i tytułach śmiało można przyznać, że Derby Italii to JUVE vs Milan i to słuszny fakt.
Tak w ataku Diego w parze z Alexem to byłoby magiczne widowisko, ale Ferrara wie lepiej....
Wszyscy razem: "Kto jest najlepszy? JUVE! JUVE! JUVE!"
Niech stanie się magia i Alex strzeli gola Milanowi a Juventus wygra!

rezal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 17:04

Tak, Diego (174cm wzrostu) i Del Piero (173? cm wzrostu) to porażający będzie nasz atak, jak nie przejdziemy przez defensywę Milanu.Trzeba liczyć na to, że Kaladze nam pomoże, jak w meczu Włochy - Gruzja :wink:

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 17:17

Byle nie grał Tiago, bo i takie coś może przyjść do głowy Ciro. Symbol Juve, kapitan, który poświęcił kawał życia Juventusowi - Del Piero siedzi bo wg naszego coacha pod względem piłkarskim tam właśnie powinien być a tu dzisiaj wchodzę na JP i czytam komentarze do newsa "niech sobie Tiago zagra" ? Chyba żart jakiś. Coś mnie ominęło ? :roll:

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 17:19

rezal wole 174 i 173cm ktore moga cos zdzialac w decydujacym momencie niz 188cm ktore nie umie ani glowa, ani noga, ani reka, ani z kapy, niczym! dno i metr mulu po prostu :angry:
Azrael 4-3-1-2 to faktycznie lipa, bo w tym ustawieniu Diego wraca sie po pilke bardzo gleboko, tym samym nie ma go z przodu, a i tak nie ma z kim pograc. 4-2-3-1 (a moze nawet ryzykujac i grajac 3-2-3-2) cos by pewnie dalo w ofensywie, no ale na chwile obecna to chyba obojetnie jakim wyjdziemy ustawieniem, bo i tak brakuje nam... umiejetnosci, zmotywowania ze strony trenera, krzyku i porad trenera w czasie meczu z lawki, samego (kompetentnego) trenrera, nie wiem czego jeszcze. Ale coz, cieszmy sie na "genialne" posuniecia typu: Marchisio na skrzydle. Niedlugo na skrzydle zagra Canna, a w ataku moze Chimenti?

biedny08

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 18:11

na platformie polsatu cyfrowego bedzie transmisja??

Zablokowany