Serie A (18): Parma 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2010, 17:30

Corcky pisze:Może właśnie jutro zagramy jak Barca? :lol:
Właśnie to jest Juventus. Wbrew pozorom, stać ich na to. Tak jak było ich stać rozegrać te kilka spotkań w tym sezonie na najwyższym poziomie a wyszły one, jak wszyscy pamiętają, także z niczego.

Aha, skład na to spotkanie i ustawienie może nam pokazać tylko, czy Ferrara wyciągnął jakiekolwiek wnioski po ostatnich wyczynach.

Mnie nic nie zdziwi. Możemy wygrać, możemy zremisować, albo przegrać. Meczu, a na pewno pierwszej połowy, nie zobaczę. W ostatnich tygodniach, wszystko co się dzieje z tym klubem mnie obchodzi mniej.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2010, 17:39

Przśle mi ktoś wynik meczu i strzelców smsem ale po 1 połowie ;) ??
Moj numer 794196135

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2010, 18:20

Patrząc na skład z pierwszego posta to wcale nie jest on za silny....
Co z tego że zagramy teraz 4-4-2 skoro na skrzydłach zagra Hasan i De Ceglie ? Diego dalej nie będzie miał z kim pograć ( co innego, gdyby był to Camor i Gio ). Wydaje się, że będą oni mieli za zadanie głównie wrzucanie piłek na Treze ( bo przy 4-3-1-2 niezbyt to wychodzi naszym bocznym obrońcom ). Ciekawe co pokaże Melo. Zapewne będzie grał głęboko jako ten ostatni przed obrońcami i szybko oddawał będzie piłke do Marchisio lub do skrzydłowych.

Chciaż olać tą całą moją analizę, ja tam czekam na Hiddinka ( a wiadomo co się musi stać.... trudno, jak już kiedyś napisałem w jakmś poście: czasem lepiej przegrac bitwę, aby móc później wygrać wojnę 8) )
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2010, 18:36 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2010, 18:30

I tu mnie właśnie boli, że Alex po dobrym meczu z Al-Ittihad
w którym miał dwie asysty i trzecią prawie przy strzale Trezegueta nie zagra od początku:(.
Czemu Diego Trezegol w ataku?
Dobrze, że Ferrara wraca do 4-4-2 ale zamiast Trezegola u boku Diego w ataku bardziej bym widział Alexa albo Giovinco.
No i może Melo zostanie dobrze wykorzystany w tym ustawieniu a niech się przyzwyczaja.
Caceres to podstawa naszego Juve!
Najchętniej zobaczyłbym takie ustawienie:
Manninger>Grosso>Cannavaro>Chiellini>Legrottaglie
Salihamidzic>Melo>Marchisio albo De Ceglie
Diego>Del Piero>Giovinco
Oby Juve wygrał bo Parma nas wyprzedzi i będzie klops!
Musimy pokazać pazur!

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2010, 18:53

juventusprzemek pisze:I tu mnie właśnie boli, że Alex po dobrym meczu z Al-Ittihad
w którym miał dwie asysty i trzecią prawie przy strzale Trezegueta nie zagra od początku:(.
Czemu Diego Trezegol w ataku?
Dobrze, że Ferrara wraca do 4-4-2 ale zamiast Trezegola u boku Diego w ataku bardziej bym widział Alexa albo Giovinco.
No i może Melo zostanie dobrze wykorzystany w tym ustawieniu a niech się przyzwyczaja.
Caceres to podstawa naszego Juve!
Najchętniej zobaczyłbym takie ustawienie:
Manninger>Grosso>Cannavaro>Chiellini>Legrottaglie
Salihamidzic>Melo>Marchisio albo De Ceglie
Diego>Del Piero>Giovinco
Oby Juve wygrał bo Parma nas wyprzedzi i będzie klops!
Musimy pokazać pazur!
To jestes mocny bo Cannavaro jest zawieszony :lol:

Diego, Del Piero i Giovinco razem w ataku? Taaa, a kto jest naszym strajkerem? I jeszcze ten Legro na boku :smile:
Daj sobie spokoj.

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2010, 19:34

Krótko: Musimy wygrać. Inny rezultat to moim zdaniem natychmiastowe wystąpienie Naszych włodarzy o zwolnieniu Ciro - co oczywiście musi się stać.

Parma radzi sobie dobrzew tegorocznych rozgrywkach, ale to jest Parma a my jesteśmy Juve! W ostanich meczach piłkarze o tym zapomnieli. Mam nadzieje, że ta przerwa dobrze im zrobiła i powrócą na właściwy tor.

Forza!

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2010, 19:45

jam kiedyś pisze: Marzenie ściętej głowy, ale na chwilę obecną przeciwko Violi można by wypróbować taki wariant:
Obrazek
Zrezygnować z jednego napastnika, który i tak guano wnosi do naszej gry, dać Camorowi i Kuczerowi się wyszaleć na skrzydłach, zaryglować środek naszym czarnym duetem, a Diego równie dobrze może pełnić rolę wolnego elektronu schowanym za wysuniętym napastnikiem. W skrócie: 4-4-1-1.
Wysłałem list do Ferrary, najwidoczniej teraz dopiero doszedł. Jakby cały świat mnie tak słuchał, było by dosko.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2010, 19:53

Taa, ciekawe z kim będzie klepał piłkę Diego jak na skrzydłach mają byc De Ceglie i Brazzo. Wygląda to na to samo 4:4:1:1, które parę razy ostatnio widzieliśmy w ostatnim czasie.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2010, 20:31

No jak zagramy tym skladem co pokazuje gazzetta to ja, mimo ze kocham Juventus, wole porazki i zwolnienia Ferrary, to juz jest naprawde przegiecie :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Jeszcze tylko Chimentiego w bramce do tego kabaretu brakuje :lol:

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2010, 21:33

pan Zambrotta pisze:
jam kiedyś pisze: Marzenie ściętej głowy, ale na chwilę obecną przeciwko Violi można by wypróbować taki wariant:
Obrazek
Zrezygnować z jednego napastnika, który i tak guano wnosi do naszej gry, dać Camorowi i Kuczerowi się wyszaleć na skrzydłach, zaryglować środek naszym czarnym duetem, a Diego równie dobrze może pełnić rolę wolnego elektronu schowanym za wysuniętym napastnikiem. W skrócie: 4-4-1-1.
Wysłałem list do Ferrary, najwidoczniej teraz dopiero doszedł. Jakby cały świat mnie tak słuchał, było by dosko.
Dla mnie ten model taktyki, który proponowałeś i który teraz podchwycił (od Ciebie) Ferrara jest niczym innym jak taktyka 4-2-3-1, z tą tylko różnicą że na siłę próbuje się ograniczyć rolę Diego do biegania w obrębie pola karnego, gdzie zamiast rozgrywać piłkę (bo ja na prawdę nie rozumiem po co nam inny rozgrywający niż Brazylijczyk), będzie miał za zadanie przepychać się z rosłymi stoperami (choć oczywiście nie jest bez szans). Poza tym nie za bardzo rozumiem po co na lewej stronie ma biegać "drewniany" De Ceglie zamiast, którego śmigać mógłby przebojowy Giovinco, ale jak widać ja już nigdy się nie dowiem co Sebastian robi tak koszmarnie źle, że ma zakaz występowania na tej pozycji u obu naszych ostatnich geniuszy trenerki. Dwóch defensywnych pomocników do przecinania akcji z tyłu w zupełności mogłoby wystarczyć, zwłaszcza w kontekście gdy nasza siła ognia z rozgrywającym Diego i przebojowym Giovinco byłaby o wiele silniejsza. A tak jak zwykle będziemy mieć niewielką i niczego nie dającą lekką przewagę optyczną, po której stracimy głupiego gola i będziemy męczyć "Asztonem" widzów w Parmie, pójdzie jakaś kontra lub nie i mecz zremisujemy na farcie albo sromotnie przegramy.

Oczywiście wszystko jutro będę musiał odszczekać, bo Juve pewnie po hat-tricku De Ceglie wygra z Parmą 5-0, ale jestem na to przygotowany... 8)

Pozdrawiam!
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 00:30

Polecam filmik z oficjalnej strony Juventusu (dla niewtajemniczonych www.juvetus.com) przedstawiający skrót z archiwalnego meczu oraz krótkie fragmenty z innych potyczek z Parmą. Zidane, Vialli, Davids, na bramce Van Der Saar :lol: . Krótki acz treściwy, polecam 8)

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 09:58

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 10:16

dp10 pisze:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... -postponed

mecz może się nie odbyć :?
Oby!
Niech Bettega szybko działa to może przełożą nam jeszcze mecz z Milanem! :smile:

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 10:30

Szkoda, ze meczu z Bayernem nie dało sie przelozyc ;)

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2010, 10:38

No ja jednak licze że sie odbedzie bo może już dziś pozbędziemy się Ferrary

Zablokowany