Kara dla Juve za rasistowskie zachowanie wobec Balotelliego

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2009, 15:05

belial pisze: A ty masz pewnosc ze u ciebie plynie czysto polska krew? ze X-pokolen wstecz twoj przodek nie byl w zwiazku z kims innej narodowosci? Biorac pod uwage historie polski jest to wrecz pewne. Jak cie nazywac? wszak w kazdyn nastepnym pokoleniu coraz mniej "polskiej krwi"...
No.
Moi przodkowie byli czarni, dlatego ja jestem biały. :D
Nie zamierzam się kłócić, nie o to w tym chodzi.

Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2009, 16:17

Cały ten temat to jedna wielka farsa. Także myślę że idealnie pasuje tu jakże genialny pomysł Platiniego...

KLIK

Co do tematu, jak dla mnie nie było mowy o rasizmie. nie ma czarnych Włochów i basta. Czarny Włoch = oksymoron.

skwarkowsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2009, 16:31

Najlepsze jest to, że gdy na białego kibice wyją "buuuuuuuu" to nie ma w tym nic złego, jednak gdy ten sam okrzyk kierowany jest do czarnoskórego to od razu mamy do czynienia z razismem (vide ultrasi romy vs balotelli w ostatnim meczu) :whistle:

Robi nam się powoli parodia porównywalna do "antysemityzmu" i żydowskich świętych krów.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2009, 16:37

Moze mi ktoś odpowiedzieć na pytanie: co takiego krzyczeli kibice do grajka interu?

Zastanawia mnie fakt, że wiele osób tutaj obecnych pisze o jakiś paranojach, otoczkach, nagonkach, świętych krowach jednak czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie wyżej?

To wreszcie tylko robią "buuuu" jak byczki czy używają obelg o podtekście rasistowskim?

skwarkowsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2009, 16:42

„Czarny Włoch nie istnieje”

Przecież wyraźnie napisałem, że buuuuuuczenie na balotelliego miało miejsce w meczu inter-roma.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2009, 16:50

skwarkowsky pisze:„Czarny Włoch nie istnieje”

Przecież wyraźnie napisałem, że buuuuuuczenie na balotelliego miało miejsce w meczu inter-roma.
Powiedz mi, według ciebie hasło "czarny Włoch nie istnieje" nie ma podtekstu rasistowskiego? Jesteś rasistą?

Niestety, ale czcze idee typu "Love United" i ogólnie piękny świat pełny wspaniałych ludzi to bujda. Jednak, w pewnych miejscach pewne zachowania powinny być tępione. Nie wydaje mi się, że stadion piłkarski to dobre miejsce na rasizm, nazizm itp. ideologie, które mają na celu segregowanie ludzi.

Co innego taka nietolerancja:
Obrazek
:prochno:

Po prostu, nie mówmy, że bycie uczulonym na pewne fakty - z którymi ludzkość od wieków walczy - to coś złego.

skwarkowsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2009, 16:58

A gdzie ja napisałem, że zachowanie NASZYCH fanów nie było naganne?

Rozmowa zeszła na ogólne przewrażliwienie na punkcie rasizmu, jako przykład przywołałem zachowanie rzymskich fanów w stosunku do balotelliego, za co klub musiał zapłacić karę. Tam "buuuuuuu" równoznaczne było z RASIZMEM co jest kompletną głupotą ludzi, którzy podjęli decyzję o ukaraniu Romy.

'Balotelli pezzo di xxx' oznacza rasizm (bo czarny), a np: 'Del Piero pezzo di xxx' już nie (bo biały) ?! Podobnie z buczeniem, niedługo w ogóle nie będzie można cokolwiek złego powiedzieć o czarnoskórych bo oskarżą człowieka o rasizm. Podobnie rzecz od dawna ma się z "antysemityzmem", na całym świecie. Pieprzona poprawność polityczna.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2009, 19:33

Po tym co zrobił Balotelli sam nie powstrzymałbym się od rasistowskich okrzyków. Jeżeli zawodnik sam prowokuje swoich zachowaniem, niech nie liczy na głaskanie po główce.

Zrobiłbym podobnie, nie wstydzę się tego. Potrafi się do tego przyznac.
Jestem "be"?

Gherrick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2009, 19:36

Juventino90 pisze: Zrobiłbym podobnie, nie wstydzę się tego. Potrafi się do tego przyznac.
Jestem "be"?
Nie, bo sam zrobiłbym dokładnie tak samo :smile:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2009, 19:45

Kiedy czytam niektórych dochodzę do wniosku, że jesteście na tyle 'tolerancyjni', że cyganów czy innych wietnamczyków urodzonych na terenie Polski (nieważne, że ich rodziców transportowano w tirze) również akceptujecie i nazywacie Polakami, powodzenia.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2009, 20:11

Ehhh ale podstawowa roznica jest taka, ze mozna sobie WUBRAC czy bedziesz grzecznym pilkarzem, czy kims pokroju Balotelliego, czy bedziesz zlodziejem czy uczciwym czlowiekiem, klub sobie tez wybierasz, ale NA WLASNY KOLOR SKORY WPLYWU SIE NIE MA! Z rudych czy piegowatych tez sie smiejecie? Od poczatku w moich wypowiedziach chodzi wlasnie o to...

Locke

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2009, 20:15

Nienawidzę Mariuszka. Nie dlatego, że jest czarny bo nie jestem rasistą. Po prostu nie lubię jego stylu bycia, gwiazdorzenia, aktorstwa itp. Jak to powiedział Legro po meczu - "Graj dalej Mario!". Oczywiście graj w sensie ironicznym.

Potępiam rasistowskie okrzyki ze strony kibiców, to nie powinno się wydarzyć. Jasne, że mogą obrażać ale inaczej.

Obrazek
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2009, 20:39

Dlaczego wszyscy udajecie i próbujecie być dobrymi? Dlaczego pojmujecie rasistów jako tych złych? A może trochę jest w nich z cech patrioty. Czy każdy z was cieszy się, że miejsca pracy zajmują cudzoziemcy?

Skończcie z tym.

Większość z was kryje złość do zachowania Balotteliego.
Tylko "dziwni" ludzie popierają też grę w reprezentacje Rogera.

Jak powiedział Beenhakker. "Polacy wyjdźcie ze swoich drewnianych chatek"

Niektórzy te chatki lubią i nie macie prawa ich potępiać i stawiać ich w gorszym świetle.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2009, 20:54

Juventino90 pisze:Czy każdy z was cieszy się, że miejsca pracy zajmują cudzoziemcy?
Następnym razem jak ktoś będzie wyjeżdżał za granice do pracy z Polski i będziesz o tym wiedział to przypomnij sobie o tym pytaniu.
Juventino90 pisze:Dlaczego pojmujecie rasistów jako tych złych?
Rasiści, źli? Raczej ograniczeni, cofają się do okresu, który wielu inteligentnych, wartościowych czy nawet normalnych, zwykłych ludzi ma dawno za sobą.
Juventino90 pisze:A może trochę jest w nich z cech patrioty.
Rasiści z cechami patriotów? Hm...Hitler mi na myśl przychodzi. :whistle: Śmieszne jest mieszanie cech patrioty z cechami rasisty, już z definicji oba te pojęcia nie mają ze sobą nic wspólnego. Dla Polaka patrioty nie ważne, czy chodzi o murzyna, żyda, araba czy indiańca - zawsze dba o dobro swojego kraju. Rasista to zwykły prostak. Hmm, Polacy patrioci z elementami rasistów? Antysemityzm?

Juventino90 pisze:Jak powiedział Beenhakker. "Polacy wyjdźcie ze swoich drewnianych chatek"
Bo to Leo nie chciał Rogera w swojej drużynie? Ooo to obłudnik, mydli nam oczy a za plecami takie rzeczy. Dajcie spokój. Ja nie chce mieć trenera reprezentacji narodowej, który nie jest Polakiem! Przecież możemy płacić tyle kasy jakiemuś Lachowi a nie Holendrowi(jaka ta Holandia popsuta!). Żenada. :|

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2009, 20:58

Myślisz, że kompletne ironizowanie jest kluczem do sukcesu?
Rasista nie musi być prostakiem, zacofanym człowiekiem, nazistą czy dresiarzem. Nie mniej jednak, jeżeli "kolory" popełni czyn który zdenerwował ludzi, ich reakcja będzie bardziej agresywna. To normalne..

ODPOWIEDZ