Co dalej z Alexem?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy uważasz, że Del Piero powinien zawiesić po sezonie buty na kołku?

Tak
15
13%
Nie
101
87%

Liczba głosów: 116
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2009, 19:00

Del Piero już nie raz i nie dwa, udowadniał niedowiarkom, że potrafi wyjść z poważnego dołka, co czyni go "wielkim" piłkarzem. Pierwsza połowa sezonu w wykonani Il Capitano? Geniusz! Druga część? Widać, że od początku roku Alex ma problemy ze złapaniem formy. Napastinka rozlicza sie z bramek. Jesli sie nie myle to Alex jest naszym najlepszym strzelcem w sezonie, a co dopiero jak dodamy liczbę asyst i zsumujemy je razem? Widzimy jak bardzo Juventus jest zalezny od DP :roll: Wiec rozmawianie o zakonczeniu kariery, jest co najmniej nie smaczne...

Pozdrawiam

#FinoAllaFine
#WeAreOne
quentin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2009, 19:06

Ten temat jest kompletnie bez sensu. Już wczoraj pisałem. W chwili obecnej Juve jest od niego zależne. Gra słabo, to i Juve gra słabo. Gra świetnie, to Juve wygrywa. Niestety teraz nie ma formy, ale co w tym dziwnego? 3/4 sezonu był w świetnej formi i nikt nie narzekał. Zagrał 2 słabe mecze i już go odsyłacie na emeryturę? Wiecie co, sezonowcy? Przerzućcie się na interek.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2009, 19:42

Alex z całą pewnością powinien częściej zasiadać na ławce - być może sprawiłoby to, że pracowałby zdecydowanie ciężej i nieco by spokorniał. Prawdą jest, że w ostatnim czasie Del Piero gra zdecydowanie za bardzo egoistycznie, co z całą pewnością za pozytyw uznać nie można. W naszym klubie powinno się przede wszystkim wystawiać tych piłkarzy, którzy w danym momencie są zwyczajnie w najwyższej dyspozycji. Koniec z "grą za zasługi". Alex odgrywa w drużynie niezwykle istotną rolę, nie można jednak zapominać, że jego kariera powoli przemija. Brak tej szybkości co niegdyś, częstsze niepowodzenie przy indywidualnych akcjach... To wszystko sprawia, że Del Piero W CHWILI OBECNEJ wiele do drużyny nie wnosi. Oczywiście mówię o sytuacji w tym momencie. Nic nie jest wieczne i Alex jako piłkarz także przemija... Niestety... Powinien dalej dawać fantastyczny przykład młodym na murawie, jak i poza nią - jednocześnie jednak czas na usunięcie się w cień... Serce na pewno chce, jego organizm będzie jednak coraz częściej odmawiał posłuszeństwa. Ciężko na pewno się z tym pogodzić - wystarczy spojrzeć na przykład Pavla :think:

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2009, 13:27

Co dalej z Del Piero?
W przyszłym sezonie zmiennik Giovinco. Będzie wchodził to i jakaś bramkę z wolnego strzeli, a i w CL może się przydać jako pewny wykonawca jedenastki w ewentualnych rzutach karnych. Poza aspektami sportowymi to ogromny autorytet w szatni. Najlepszy strzelec Juve w historii, ma najwięcej występów w naszym klubie. Powiedzcie mi, kto pozbywa się takich graczy? :roll:

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2009, 13:36

Peja pisze:Co dalej z Del Piero?
W przyszłym sezonie zmiennik Giovinco. Będzie wchodził to i jakaś bramkę z wolnego strzeli, a i w CL może się przydać jako pewny wykonawca jedenastki w ewentualnych rzutach karnych. Poza aspektami sportowymi to ogromny autorytet w szatni. Najlepszy strzelec Juve w historii, ma najwięcej występów w naszym klubie. Powiedzcie mi, kto pozbywa się takich graczy? :roll:
Znajdą się tacy na forum JP :shock: .

:roll:
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2009, 01:07

Ja nie wiem co będzie dalej z naszym Aleksem. Ostatnio nic nie gra, jest kontuzjowany albo bez formy, ale ja się o niego nie martwię nic a nic. Chłop zawsze da sobie radę...

Dziś oglądam sobie ćwierćfinał US Open Djokovic vs. Verdasco (tak, tak uczę się na poprawkę, a w tzw. międzyczasie zafundowałem sobie dziś mały maraton: mecz Polaków w siatkówkę -> mecz Polaków w koszykówkę -> mecz Polaków w piłkę nożną [po 10 minutach poszedłem na basen trochę popływać] -> końcówka meczu Włochów z Bułgarami -> US Open :prochno: :prochno: :prochno: ) i nagle w przerwie któregoś z setów (chyba trzeciego) pojawia się reklamówka, a tam nasz dzielny kapitan "popylał" na małym skuterku Suzuki... Zdębiałem! :smile:

No cóż, czyżby to była - może niezamierzona - metafora momentu kariery w jakiej znalazł się Del Piero? :think:

Pozdrawiam!
Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2009, 01:26

Chyba za mało Eurosportu oglądasz. Na Ojrosporcie ten spot Suzuki i legendarny angielski Alexa "muw erand, stej sentral... cucuki sikstin" leciał aż głowa bolała.

Swoją drogą też się uczę do poprawki. Z czego masz?

A co do Alexa i jego pozycji. Jak ktoś nie potrafi sobie wyobrazić Juve z Alexem na ławce to odsyłam do sezonów z Capello. Siedział na ławie i żył. Swoją rolę będzie miał zawsze w drużynie, więc nie ma co się o niego bać na zapas, dorosły facet jest i wie, że w końcu trzeba usiąść, a później odwiesić buty na kołek.

ti porterò all'inferno con me.
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2009, 02:39

Ano trochę mało oglądam, bo jak jestem w Szczecinie to mi odbiera tylko niemiecka wersja językowa co dla mnie jest dosyć odpychającą okolicznością. Za to uwielbiam polskich, "eurosportowskich" komentatorów tenisa...

Mam poprawkę z patomorfologii... :/

Ja o Alexa też się nie martwię. Bałem się jak wiadomość o tym, że jest rezerwowym przyjąłby z ust np. Ranieriego i podejrzewam, że poczciwy Claudio nie byłby w stanie tego na nim "wymusić". Dziś Alex jest w "gorszej" sytuacji, bo jeśli posadzi go Ferrara czyli do niedawna jego kumpel z boiska, to Del Piero na pewno da do myślenia. Poza tym Alex jest już na tyle duuużym chłopcem, że już powinien zrozumieć, że jego dni powoli przemijają i jego rola na boisku powoli będzie się zmieniała. Tak czy siak ja wciąż wierzę, że Alex zdoła w tym sezonie ustrzelić 10-15 goli (płonne marzenia?), że jeszcze parę razy udowodni kto najlepiej na świecie wykonuje rzuty wolne... 8)

Pozdrawiam!
Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2009, 02:43

Azrael pisze:że jeszcze parę razy udowodni kto najlepiej na świecie wykonuje rzuty wolne... 8)
Czyli co zrobi? Zacznie sprzedawać płyty z nagraniami spotkań Beckhama? :)
Co do komentatorów Eurosportu. Lech Sidor i Karol Stopa dają radę. Aczkolwiek Bohdan "halooo łymledon" Tomaszewski zapewnia zdecydowanie więcej przeżyć.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2009, 03:05

Bart_DB pisze:
Azrael pisze:że jeszcze parę razy udowodni kto najlepiej na świecie wykonuje rzuty wolne... 8)
Czyli co zrobi? Zacznie sprzedawać płyty z nagraniami spotkań Beckhama? :)
Taaa, kompilacje Beckhama, Juninho i może jeszcze Pirlo... :)

Dobra, karne może Aleksowi ostatnio kiepsko wychodzą, ale z wolnego wciąż potrafi uderzyć lepiej niż niejeden z dzisiejszych mega gwiazdorów.
Bart_DB pisze:Co do komentatorów Eurosportu. Lech Sidor i Karol Stopa dają radę. Aczkolwiek Bohdan "halooo łymledon" Tomaszewski zapewnia zdecydowanie więcej przeżyć.
O nie, ja Tomaszewskiego nie trawię mimo iż ma miły, sympatyczny głos. Przy tenisie "sensacji" staram się unikać. Za to zawsze będę miło wspominał nieodżałowanej pamięci pana Ambroziaka - on co prawda częściej się siatkówką zajmował, ale tenis też czasami "komentnął"... :wink:

Pozdrawiam!
Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2009, 03:25

Azrael pisze:Taaa, kompilacje Beckhama, Juninho i może jeszcze Pirlo...
Pirlo? Kto to taki? Ja znam tylko Pyrlo.
Azrael pisze:O nie, ja Tomaszewskiego nie trawię mimo iż ma miły, sympatyczny głos. Przy tenisie "sensacji" staram się unikać. Za to zawsze będę miło wspominał nieodżałowanej pamięci pana Ambroziaka - on co prawda częściej się siatkówką zajmował, ale tenis też czasami "komentnął"... :wink:
Ja też Tomaszewskiego nie trawię. Napisałem dla żartu. Facet dalej żyje drewnianymi rakietami, dotykiem łymledońskiej trawy, Borgiem, Lendlem i Jadzią Jędrzejowską. A Ambroziak... Legenda. Kapitalny głos. Chociaż przyznam szczerze, że za życia, trochę działał mi na nerwy. Aczkolwiek nie ma w siatkówce wzorowych komentatorów. Nawet Swędrowski ostatnio coraz gorzej.

Co do Alexa zostaje nam czekać na to co pokaże. Albo będzie źle, albo pokaże się tak dobrze, że za rok o tej porze będziemy prowadzić taką samą dyskusję.

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2009, 09:18

Bart_DB pisze: Czyli co zrobi? Zacznie sprzedawać płyty z nagraniami spotkań Beckhama? :)
ojjj nie wiem czy to czasem Beckham nie powinien sprzedawać płyt Del Piero.

Mówcie co chcecie, ja i tak wiem swoje. Del Piero będzie naszym podstawowym napastnikiem i tym razem. Dołączy do kadry, będzie w ataku z Vickiem i wyprzedzi Baggio w ilości bramek strzelonych dla Italli.
Hmm troche się rozpędziłem, ale pocichu liczę na ostatnie 2 sezony w mistrzowskim wykonaniu Alexa.
Pozdrawiam wszystkich anty-DP, jeszcze nie raz napiszecie coś miłego o DP w tym sezonie.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
ODPOWIEDZ