Co dalej z Alexem?
Del Piero już nie raz i nie dwa, udowadniał niedowiarkom, że potrafi wyjść z poważnego dołka, co czyni go "wielkim" piłkarzem. Pierwsza połowa sezonu w wykonani Il Capitano? Geniusz! Druga część? Widać, że od początku roku Alex ma problemy ze złapaniem formy. Napastinka rozlicza sie z bramek. Jesli sie nie myle to Alex jest naszym najlepszym strzelcem w sezonie, a co dopiero jak dodamy liczbę asyst i zsumujemy je razem? Widzimy jak bardzo Juventus jest zalezny od DP :roll: Wiec rozmawianie o zakonczeniu kariery, jest co najmniej nie smaczne...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- quentin
- Juventino
Ten temat jest kompletnie bez sensu. Już wczoraj pisałem. W chwili obecnej Juve jest od niego zależne. Gra słabo, to i Juve gra słabo. Gra świetnie, to Juve wygrywa. Niestety teraz nie ma formy, ale co w tym dziwnego? 3/4 sezonu był w świetnej formi i nikt nie narzekał. Zagrał 2 słabe mecze i już go odsyłacie na emeryturę? Wiecie co, sezonowcy? Przerzućcie się na interek.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Alex z całą pewnością powinien częściej zasiadać na ławce - być może sprawiłoby to, że pracowałby zdecydowanie ciężej i nieco by spokorniał. Prawdą jest, że w ostatnim czasie Del Piero gra zdecydowanie za bardzo egoistycznie, co z całą pewnością za pozytyw uznać nie można. W naszym klubie powinno się przede wszystkim wystawiać tych piłkarzy, którzy w danym momencie są zwyczajnie w najwyższej dyspozycji. Koniec z "grą za zasługi". Alex odgrywa w drużynie niezwykle istotną rolę, nie można jednak zapominać, że jego kariera powoli przemija. Brak tej szybkości co niegdyś, częstsze niepowodzenie przy indywidualnych akcjach... To wszystko sprawia, że Del Piero W CHWILI OBECNEJ wiele do drużyny nie wnosi. Oczywiście mówię o sytuacji w tym momencie. Nic nie jest wieczne i Alex jako piłkarz także przemija... Niestety... Powinien dalej dawać fantastyczny przykład młodym na murawie, jak i poza nią - jednocześnie jednak czas na usunięcie się w cień... Serce na pewno chce, jego organizm będzie jednak coraz częściej odmawiał posłuszeństwa. Ciężko na pewno się z tym pogodzić - wystarczy spojrzeć na przykład Pavla 

- Peja
- Juventino
Co dalej z Del Piero?
W przyszłym sezonie zmiennik Giovinco. Będzie wchodził to i jakaś bramkę z wolnego strzeli, a i w CL może się przydać jako pewny wykonawca jedenastki w ewentualnych rzutach karnych. Poza aspektami sportowymi to ogromny autorytet w szatni. Najlepszy strzelec Juve w historii, ma najwięcej występów w naszym klubie. Powiedzcie mi, kto pozbywa się takich graczy? :roll:
W przyszłym sezonie zmiennik Giovinco. Będzie wchodził to i jakaś bramkę z wolnego strzeli, a i w CL może się przydać jako pewny wykonawca jedenastki w ewentualnych rzutach karnych. Poza aspektami sportowymi to ogromny autorytet w szatni. Najlepszy strzelec Juve w historii, ma najwięcej występów w naszym klubie. Powiedzcie mi, kto pozbywa się takich graczy? :roll:
- M.
- Juventino
Znajdą się tacy na forum JP :shock: .Peja pisze:Co dalej z Del Piero?
:roll:
- Azrael
- Juventino
Ja nie wiem co będzie dalej z naszym Aleksem. Ostatnio nic nie gra, jest kontuzjowany albo bez formy, ale ja się o niego nie martwię nic a nic. Chłop zawsze da sobie radę...
Dziś oglądam sobie ćwierćfinał US Open Djokovic vs. Verdasco (tak, tak uczę się na poprawkę, a w tzw. międzyczasie zafundowałem sobie dziś mały maraton: mecz Polaków w siatkówkę -> mecz Polaków w koszykówkę -> mecz Polaków w piłkę nożną [po 10 minutach poszedłem na basen trochę popływać] -> końcówka meczu Włochów z Bułgarami -> US Open
) i nagle w przerwie któregoś z setów (chyba trzeciego) pojawia się reklamówka, a tam nasz dzielny kapitan "popylał" na małym skuterku Suzuki... Zdębiałem!
No cóż, czyżby to była - może niezamierzona - metafora momentu kariery w jakiej znalazł się Del Piero?
Dziś oglądam sobie ćwierćfinał US Open Djokovic vs. Verdasco (tak, tak uczę się na poprawkę, a w tzw. międzyczasie zafundowałem sobie dziś mały maraton: mecz Polaków w siatkówkę -> mecz Polaków w koszykówkę -> mecz Polaków w piłkę nożną [po 10 minutach poszedłem na basen trochę popływać] -> końcówka meczu Włochów z Bułgarami -> US Open

No cóż, czyżby to była - może niezamierzona - metafora momentu kariery w jakiej znalazł się Del Piero?

Pozdrawiam!
- Bart_DB
- Juventino
Chyba za mało Eurosportu oglądasz. Na Ojrosporcie ten spot Suzuki i legendarny angielski Alexa "muw erand, stej sentral... cucuki sikstin" leciał aż głowa bolała.
Swoją drogą też się uczę do poprawki. Z czego masz?
A co do Alexa i jego pozycji. Jak ktoś nie potrafi sobie wyobrazić Juve z Alexem na ławce to odsyłam do sezonów z Capello. Siedział na ławie i żył. Swoją rolę będzie miał zawsze w drużynie, więc nie ma co się o niego bać na zapas, dorosły facet jest i wie, że w końcu trzeba usiąść, a później odwiesić buty na kołek.
Swoją drogą też się uczę do poprawki. Z czego masz?
A co do Alexa i jego pozycji. Jak ktoś nie potrafi sobie wyobrazić Juve z Alexem na ławce to odsyłam do sezonów z Capello. Siedział na ławie i żył. Swoją rolę będzie miał zawsze w drużynie, więc nie ma co się o niego bać na zapas, dorosły facet jest i wie, że w końcu trzeba usiąść, a później odwiesić buty na kołek.
ti porterò all'inferno con me.
- Azrael
- Juventino
Ano trochę mało oglądam, bo jak jestem w Szczecinie to mi odbiera tylko niemiecka wersja językowa co dla mnie jest dosyć odpychającą okolicznością. Za to uwielbiam polskich, "eurosportowskich" komentatorów tenisa...
Mam poprawkę z patomorfologii...
Ja o Alexa też się nie martwię. Bałem się jak wiadomość o tym, że jest rezerwowym przyjąłby z ust np. Ranieriego i podejrzewam, że poczciwy Claudio nie byłby w stanie tego na nim "wymusić". Dziś Alex jest w "gorszej" sytuacji, bo jeśli posadzi go Ferrara czyli do niedawna jego kumpel z boiska, to Del Piero na pewno da do myślenia. Poza tym Alex jest już na tyle duuużym chłopcem, że już powinien zrozumieć, że jego dni powoli przemijają i jego rola na boisku powoli będzie się zmieniała. Tak czy siak ja wciąż wierzę, że Alex zdoła w tym sezonie ustrzelić 10-15 goli (płonne marzenia?), że jeszcze parę razy udowodni kto najlepiej na świecie wykonuje rzuty wolne... 8)
Mam poprawkę z patomorfologii...

Ja o Alexa też się nie martwię. Bałem się jak wiadomość o tym, że jest rezerwowym przyjąłby z ust np. Ranieriego i podejrzewam, że poczciwy Claudio nie byłby w stanie tego na nim "wymusić". Dziś Alex jest w "gorszej" sytuacji, bo jeśli posadzi go Ferrara czyli do niedawna jego kumpel z boiska, to Del Piero na pewno da do myślenia. Poza tym Alex jest już na tyle duuużym chłopcem, że już powinien zrozumieć, że jego dni powoli przemijają i jego rola na boisku powoli będzie się zmieniała. Tak czy siak ja wciąż wierzę, że Alex zdoła w tym sezonie ustrzelić 10-15 goli (płonne marzenia?), że jeszcze parę razy udowodni kto najlepiej na świecie wykonuje rzuty wolne... 8)
Pozdrawiam!
- Bart_DB
- Juventino
Czyli co zrobi? Zacznie sprzedawać płyty z nagraniami spotkań Beckhama?Azrael pisze:że jeszcze parę razy udowodni kto najlepiej na świecie wykonuje rzuty wolne... 8)

Co do komentatorów Eurosportu. Lech Sidor i Karol Stopa dają radę. Aczkolwiek Bohdan "halooo łymledon" Tomaszewski zapewnia zdecydowanie więcej przeżyć.
- Azrael
- Juventino
Taaa, kompilacje Beckhama, Juninho i może jeszcze Pirlo...Bart_DB pisze:Czyli co zrobi? Zacznie sprzedawać płyty z nagraniami spotkań Beckhama?Azrael pisze:że jeszcze parę razy udowodni kto najlepiej na świecie wykonuje rzuty wolne... 8)

Dobra, karne może Aleksowi ostatnio kiepsko wychodzą, ale z wolnego wciąż potrafi uderzyć lepiej niż niejeden z dzisiejszych mega gwiazdorów.
O nie, ja Tomaszewskiego nie trawię mimo iż ma miły, sympatyczny głos. Przy tenisie "sensacji" staram się unikać. Za to zawsze będę miło wspominał nieodżałowanej pamięci pana Ambroziaka - on co prawda częściej się siatkówką zajmował, ale tenis też czasami "komentnął"...Bart_DB pisze:Co do komentatorów Eurosportu. Lech Sidor i Karol Stopa dają radę. Aczkolwiek Bohdan "halooo łymledon" Tomaszewski zapewnia zdecydowanie więcej przeżyć.
Pozdrawiam!
- Bart_DB
- Juventino
Pirlo? Kto to taki? Ja znam tylko Pyrlo.Azrael pisze:Taaa, kompilacje Beckhama, Juninho i może jeszcze Pirlo...
Ja też Tomaszewskiego nie trawię. Napisałem dla żartu. Facet dalej żyje drewnianymi rakietami, dotykiem łymledońskiej trawy, Borgiem, Lendlem i Jadzią Jędrzejowską. A Ambroziak... Legenda. Kapitalny głos. Chociaż przyznam szczerze, że za życia, trochę działał mi na nerwy. Aczkolwiek nie ma w siatkówce wzorowych komentatorów. Nawet Swędrowski ostatnio coraz gorzej.Azrael pisze:O nie, ja Tomaszewskiego nie trawię mimo iż ma miły, sympatyczny głos. Przy tenisie "sensacji" staram się unikać. Za to zawsze będę miło wspominał nieodżałowanej pamięci pana Ambroziaka - on co prawda częściej się siatkówką zajmował, ale tenis też czasami "komentnął"...
Co do Alexa zostaje nam czekać na to co pokaże. Albo będzie źle, albo pokaże się tak dobrze, że za rok o tej porze będziemy prowadzić taką samą dyskusję.
- Buri
- Juventino
ojjj nie wiem czy to czasem Beckham nie powinien sprzedawać płyt Del Piero.Bart_DB pisze: Czyli co zrobi? Zacznie sprzedawać płyty z nagraniami spotkań Beckhama?![]()
Mówcie co chcecie, ja i tak wiem swoje. Del Piero będzie naszym podstawowym napastnikiem i tym razem. Dołączy do kadry, będzie w ataku z Vickiem i wyprzedzi Baggio w ilości bramek strzelonych dla Italli.
Hmm troche się rozpędziłem, ale pocichu liczę na ostatnie 2 sezony w mistrzowskim wykonaniu Alexa.
Pozdrawiam wszystkich anty-DP, jeszcze nie raz napiszecie coś miłego o DP w tym sezonie.
"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero