Serie A (28): JUVENTUS 4-1 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
KimiIceman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2009, 21:35

Szkoda tych niewykorzystanych sytuacji, dwukrotnie Del Piero, Tiago nie wiem jakim cudem nie trafil z dobitki. Zdecydowanie najlepiej gra Giovinco, z niego bedzie spory pozytek, i czy nie znalezlismy nastepcy Nedveda? Moze wlasnie Seba? Gra jak narazie znakomicie, prawie byl gol po jego strzale, zreszta ladnie wyminal obronce, dosrodkowanie i fatalne pudlo DP, nie wiem dlaczego tego nie wykorzystal. Niewidoczny jakos Iaquinta, Molinaro niech popracuje nad dosrodkowaniami bo wszystko mu wychodzi z wyjatkiem tych wrzutek i jeszcze akcja Seby po ktorej DP strzelil nad bramka z wolnego. Mam nadzieje ze Juve wygra 2:1 i zarobie 7 pkt :) :) :) Marchisio, kilka ladnych odbiorow, jednak brak formy Camora przed kontuzja, kontuzja Sissoko, De Ceglie, Legro i Nedveda daje sie we znaki. Jak nie wygramy tego meczu to drugie trofeum moze nam uciec i zostanie Puchar Wloch. Za Capello Juve ilez przegrywalo by potem wygrac, mam nadzieje na powtorke. FORZA JUVE !!!

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2009, 22:32

Nareszcie wygrana z więcej niż dwu bramkową przewagą! Nareszcie wielki mecz Giovinco uhonorowany bramką! Nareszcie Alex się przełamał i strzelił dwie bramki! Druga połowa śwetna w Naszym wykonaniu.
Cieszy bramka Hasana, a poźniej asysta. Żałuje, że Vincezno nic dzisiaj nie strzelił bo grał wg. mnie b. dobrze. A niewiele brakowało, piłka przeleciała kilka cm. nad poprzeczką. Ale ma asyste także powinien się cieszyć.
Ogólnie zagraliśmy bardzo dobrze, oby więcej takich meczów.

Fajnie, że zagrali Duad i Immobile, mam nadzieje, że wyrosną z nich świetni piłkarze.
Licze, że po tak świetnym występie Ranieri da ponownie szanse Sebie aby zagrał w następnym meczu od pierwszej minuty.

Bobek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2009, 22:33

Byliśmy gorsi ale wygraliśmy.

This is madness!!!! Madness??? This!! Is!! Sparta!!!
Feeps

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2009, 22:34

Bobek nie rozśmieszaj mnie, byliśmy lepsi !

2 połowa genialna !

Seba musi grać w podstawowym pięknie strzelił bramkę, ale ładną też wystawkę dostał.

Immobile na 2 minuty wskoczył na murawę :D też nieźle

DP 2 bramki, niby nie grał nic w I połowie jak większość zespołu(Nie Seba, on przez cały mecz nieźle dawał) ale strzelił w II poprawił grę.

Forza JUVE ! ! ! Szkoda 25 minut pierwszej połowy ale piękna druga za to.

Seba Geniusz ! :p

Nie ma nic piękniejszego niż Juve
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2009, 22:35

Tak powinniśmy grać z takimi drużynami.
Znakomity mecz Seby, być może nie musimy szukać następcy Pavla. Nie wiem, co tak na niego podziałało: mecz z Chelsea, czy plotki o Cassano? Nie wiem. Fakt faktem, że Giovinco do tej pory tak nie grał. Często przechodził obok meczu, bał się odpowiedzialności. Dziś grał tak jak z Chelsea: bez kompleksów, do przodu, biorąc na siebie odpowiedzialność. Chciałem napisać Giovinco-Bologna 2:1, ale jednak pod koniec cały nasz nasz zespół się rozkręcił i byłoby to jednak nadużycie. Bardzo dobry mecz Hasana, który miał udział przy wszystkich bramkach (dogranie do Iaqa przy golu Seby cudne). Alex strzelił dwa, ale trzeba powiedzieć, że jego dynamika gry jest fatalna, on już w ogóle nie biega. Dobrze, że technika została.

Pytanie dnia: zeszło, czy nie?
:wink:

P.S. Gorsi? Tylko w pierwszej połowie. I to niekoniecznie gorsi, raczej - nie byliśmy lepsi. No chyba, że mówisz o Bayernie.
Ostatnio zmieniony 14 marca 2009, 22:38 przez Łukasz, łącznie zmieniany 2 razy.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2009, 22:36

mimo 2 bramek DP dla mnie bohaterem tego spotkania był Giovinco - ten chłopak pokazał co potrafi i w tym momencie zastanawiam się po co szukać następcy Nedveda.. może to też trochę głupio zabrzmi ale dobrze ze Pavel ma kontuzje.. życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia ale gdyby nie ta kontuzja to pewnie by Seba nie zagrał a tak to zobaczyliśmy jego popisy

był dziś niesamowity - dzielił, rządzil, biegał, kiwał, strzelał, trickował wszystko to czego nam brakowało, ta jego świeżość którą wnosi do drużyny

a wynik bajka chociaz mogło być wyżej

czekam na potknięcie Interu jutro :-D

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2009, 22:37

Bobek88 pisze:Byliśmy gorsi ale wygraliśmy.
W pierwszej połowie owszem, w drugiej dzięki kreatywności młodego i przebłyskach pozostałych przygnietliśmy Bolognę. Trochę pomogła nam też kontuzja zawodnika Bologny przy 3 dokonanych zmianach.. Ale mimo wszystko fajnie było oglądać tę drugą połowę.. :)
..i co jeszcze chcę powiedzieć: świetna postawa Iaquinty przy golu Giovinco. Dobrze, że nie przysępił tylko ładnie oddał piłkę :)

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2009, 22:37

Wynik nie odzwierciedla przebiegu 2 połowy. Szczególnie, że pod koniec Bologna grała w 10tke. Czy zasłużyliśmy na 4 bramki? Weszły i tyle, trzeba się cieszyć.

Wielkie :bravo: dla Giovinco, bez niego byśmy nie wygrali.

Na wyróżnienie zasłużyli też Del Piero za 2 bramki oraz Salihamidzic za gola i asystę + cross do Iaquinty.

Końcowy rezultat na pewno dużo lepszy od jakości gry.
Ostatnio zmieniony 14 marca 2009, 22:39 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Feeps

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2009, 22:38

DP oprócz tych 2 bramek nie pokazał nic szczególnego, w I połowie grał słabo w drugiej tak średnio technicznie poprawnie, kondycyjnie już wysiada.

W polu karnym co dostał ładną piłkę nawet o mało się na murawę nie wyłożył.

Niech tylko Ranieri daję szansę Giovinco, to będzie nasz lider niedługo :)

Nie ma nic piękniejszego niż Juve
Dacin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 marca 2009, 22:39

To prawda Bajern był gorszy ale wygrał.

Juve za to druga połowa genialna, mogło się skończyć z 6-0.
Dzisiaj "z piekła do nieba", nie długo ścigniemy złodzieji- zobaczycie.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 marca 2009, 22:40

Pierwszej połowy nie oglądałem. Nie mogłem..

Druga połowa bardzo przyjemna. Świetny mecz Brazzo i Giovinco. Pierwszy podawał fantastyczne piłki, drugi rozegrał najlepszy mecz w sezonie. Mam nadzieje, że ten mecz będzie dla niego przełamaniem.
Del Piero przyzwoicie, ale po mimu dwóch bramek dwaj wyżej wymienieni zagrali lepiej.
Piękny Gol Mrówy. Jestem ciekaw, czy był to kiks czy fantastyczne uderzenie zewnętrzną częścią stopy. Byłem pod wrażeniem..
Następnie dwie bramki Del Piero..
W końcówce wiele nonszalancji. Równie dobrze mogliśmy wygrać 7:1.
Słabo Iaquinta. Zauważyłem też, że nie był rozpieszczany w tym meczu. Często był faulowany, a gwiazdka nie było, a faulował dośc czesto grajac bark w bark.

Bardzo duże wyróżnienie dla Brazzo i Giovinco. Mam nadzieje, że nie zobacze już nieszablonowego Marco.

A.. Co warte podkreślenia nieźle Molinaro i Chiellini. Buffon też kilka razy się popisał.

A co do Somalijczyka. Pierwszy raz widziałem go na boisku. Fajnie sie porusza wychudzony murzynek. Podobnie jak Giovinco.. Może w przyszłości będziemy miec z niego pożytek. Ciesze się, że mamy taką akademie.

PietroBosman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jobek pisze:
DP 2 bramki, niby nie grał nic w I połowie jak większość zespołu(Nie Seba, on przez cały mecz nieźle dawał) ale strzelił w II poprawił grę.

Forza JUVE ! ! ! Szkoda 25 minut pierwszej połowy ale piękna druga za to.

Seba Geniusz ! :p
Now pierwszej połowie Alex miał w 35 minucie kapitalną okazję do zdobycia bramki... ale z 5(?)metrów od bramki głową posłał piłkę w banery reklamowe.

Juventus z 50 do 75 minuty to to co powinno być przez całe spotkanie.
A swoją drogą to ostatni raz kiedy zasadziliśmy rywalowi 4 gole to było grudniowe spotkanie z AC Milanem.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

W pierwszej połowie, można tak powiedzieć. Graliśmy mniej pewnie od Bolognii.

A tak w ogóle jak możesz pisać "byliśmy", skoro jesteś fanem Bayernu? :think:
Ostatnio zmieniony 14 marca 2009, 22:40 przez Kubba, łącznie zmieniany 1 raz.

Gregor_09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pierwsza połowa: DRAMAT. Zastanawiałem się czy Ranieri wie co to jest taktyka?!
Czy gramy z Chelsea czy z Bologną to samo ustawienie i ten sam styl.

Po przerwie z kolei zastanawiałem się: JAKIE NARKOTYKI W SZATNI PODAŁ IM RANIERI? ;))
Zaczęli grać z polotem i pomysłem.
Dużą różnice zrobiło wg mnie przesunięcie Giovinco do środka-grał jako rozgrywający!!!
Morał prosty: trzeba zrezygnować z dwóch defensywnych kosztem playmakera.

Jeszcze krótka ocena zawodników:

BUFFON – po kontuzji nie gra pewnie. Pierwszą bramkę mógł wybronić bo strzał lekki
GRYGERA – poprawnie
CHIELLINI – często spóźniony w interwencjach trochę bez formy
MELLBERG – jak dla mnie razem z Giovinco najlepszy na boisku.
MOLINARO – z tyłu ok. w ofensywie -dramat
SALIHAMIDZIĆ – ogółem słabiutko mnóstwo strat i niecelnych podań. Nadrobił jednak golem i asystą.
TIAGO - słabo
POULSEN - słabo
MARCHISIO - słabo
GIOVINCO – Najlepszy na boisku i piękny gol.
IAQUINTA – dramat! Drewno, co chwila przewracał sie o własne nogi. Jak dla mnie może odejść.
DEL PIERO – pierwsza połowa fatalna w drugiej potwierdził że jest niezbędny.

Daud i Immobile za krótko żeby ich oceniać

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 marca 2009, 22:41

Ja przez przypadek ominąłem pierwsze 10 minut drugiej połowy gdzie Juve grało super. Moim zdaniem komentatorzy przesadzili trochę mówiąc, że kibice nie poznają Juve bo w I części tak słabo grali niby. Po pierwsze Juve niestety nie raz grało słabo w tym roku :P a po drugie uważam że nie było aż tak źle. No i Bologna się postawiła, powalczyła i schodzili na przerwę z prowadzeniem.

A co do drugiej to świetnie Giovinco, Hasan, Alex, nieźle Iaquinta, bez błędów w obronie. Di Vaio wyłączony z gry.

Co do Alexa to szkoda, że nie podaje w sytuacjach kiedy mógłby to zrobić i dałoby to pożytek drużynie. No ale pokazał co potrafi, dwa gole strzelił więc nota wysoka będzie.

A gracz meczu to wiadomo kto. Już w 1 połowie szarpał. Sebastian Giovinco! Będziesz wspaniałym piłkarzem!

Z Juve na dobre i złe!
Zablokowany