Serie A (18): Lazio 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2009, 18:36

Co najmniej dziwne ustawienie zaproponowali dziennikarze gazzetty.
Marchisio na prawej obronie, i dlaczego Manninger ma wracać niby między słupki znowu?

Aż tak się ośmieszają czy coś mi umknęło?

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2009, 18:37

ForzaDelPiero pisze:

Fajnie, że Inter przegrał, ale pamiętajmy, że trzeba to umieć jeszcze wykorzystać.
Święte słowa..... najpierw patrzmy na siebie i KORZYSTAJMY z potknięć innych :D

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
piotrek.prz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2009, 18:48

Bobek1991 pisze:Co najmniej dziwne ustawienie zaproponowali dziennikarze gazzetty.
Marchisio na prawej obronie, i dlaczego Manninger ma wracać niby między słupki znowu?

Aż tak się ośmieszają czy coś mi umknęło?
Buffon ma grypę czy tam jest przeziębiony i nie może grać w tym meczu. Z kolei Grygera pauzuje za kartki, więc albo zagra na prawej stronie Mellberg albo De Ceglie, a może właśnie Marchisio, ale skąd wzięli taki pomysł ludzie z GdS to nie mam pojęcia :think:

"Po awansie do Serie A będziemy mogli spojrzeć innym w oczy. Szkoda że INNI nie będą mogli nam w nie spojrzeć" - Gigi Buffon
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2009, 19:24

W relacji Gazzetty pojawiły się składy, ale nie wiem czy to już są oficjalne.

Manninger - Mellberg, Legrottaglie, Ariaudo (!), Molinaro - Marchionni, Sissoko, Zanetti, Nedved - Amauri, del Piero

Jestem ciekawy czy to się potwierdzi, jeśli tak to Ariaudo czeka dzisiaj bardzo ważny sprawdzian...

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2009, 19:34

Asta#8 pisze:W relacji Gazzetty pojawiły się składy, ale nie wiem czy to już są oficjalne.

Manninger - Mellberg, Legrottaglie, Ariaudo (!), Molinaro - Marchionni, Sissoko, Zanetti, Nedved - Amauri, del Piero

Jestem ciekawy czy to się potwierdzi, jeśli tak to Ariaudo czeka dzisiaj bardzo ważny sprawdzian...

Powiem tak jesli Ranieri postawi dzis na Ariaudo to jak dla mnie ma jajka jak pilki futbolowe (w sensie do pilki noznej), trzeba miec sporo odwagi i wiary, zeby postawic na Ariaudo (czyli mlodosc ale niedoswiadczenie) w takim meczu. Ale im dluzej mysle tym bardziej jestem przekonany do tej opcji. Po pierwsze umie grac z Legro, po drugie do tej pory mlodzi nie zawodzili w tych wielkich meczach, a poza tym dla Ariaudo bedzie dodatkowa motywacja, ze wierzy w niego Ranieri :)

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2009, 19:49

Wszystko cacy , tylko pytam się gdzie Giovinco ? :/ Pokazał w ostatnim meczu, że zasługuje na grę w podstawowym składzie, ale Ranieri dalej stawia na Pavla. Cóż miejmy nadzieję , że Nedved zmobilizuje się na ten mecz.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2009, 19:50

Czeka nas cholernie ciężki mecz. Mam nadzieję, że wynik Interu korzystnie wpłynie na naszych zawodników i wyjdą na to spotkanie jeszcze bardziej skoncentrowani i jeszcze bardziej zmotywowani. Tak naprawdę strata punktów przez Inter nabierze tylko wtedy jakiegoś sensu, gdy to my dzisiaj wygramy z Lazio.

Mamy nieprawdopodobny jazz w obronie. Jeśli Ranieri wystawi dzisiaj Ariaudo w pierwszym składzie to znaczy, że ma cholerne jaja. Choć kto wie, być może jest to lepszy pomysł niż wystawienie Marchisio na prawej obronie. I tak wszystko zweryfikuje boisko.

Obrazek
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2009, 19:52

Za pol godziny zaczynamy. Grzechem byloby niewykorzystanie kompromitacji interu, ale nie bedzie latwo. Brak Buffona i Camoranesiego bedzie wq mnie najbardziej widoczny. Mam nadzieje zobaczyc Tiago. Oby postepy, ktore poczynil przed kontuzja nie przepadly. Powodzenia panowie!

Make friends for life or make hardcore enemies!
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2009, 19:56

Akurat bez Buffona radzimy sobie całkiem nieźle. Największa strata to zdecydowanie Chiellini. Z Camorem trudno się nie zgodzić, ale on już tyle nie grał, że zapomniałem jak wygląda :P.

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2009, 19:57

Fenrir pisze:Brak Buffona i Camoranesiego bedzie wq mnie najbardziej widoczny.
Wątpię, żeby nieobecność Buffona była tutaj kluczowa. Biorąc pod uwagę bardzo dobrą formę Manningera nie ma co się obawiać o bramkarza. Wygraliśmy bez Buffona tyle meczów, że jeden więcej nie będzie problemem. ;)

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2009, 20:07

Asta#8 pisze:Manninger - Mellberg, Legrottaglie, Ariaudo (!), Molinaro - Marchionni, Sissoko, Zanetti, Nedved - Amauri, del Piero
Jak tak popatrzałem na ten skład, to mi się smutno zrobiło. A pomyśleć, że kilka lat temu mieliśmy samych "pięcio-gwiazdkowych" zawodników.

A co do samego meczu. Piekielnie trudny sprawdzian. Lazuchów trzeba ograć, nieważne jakim stylem. Ciekawi mnie jak poradzi sobie nasza defensywa, liczę że sprostają przeciwnikom.

Cieszy także wtopa interu. Nie pozostaje nic innego, jak wygrać ten mecz !

Forza ! :D

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2009, 21:02

Kamex22 pisze: Powiem tak jesli Ranieri postawi dzis na Ariaudo to jak dla mnie ma jajka jak pilki futbolowe
gdyby miał jaja dałby sobie spokój z Nedvedem.

Tak nijakiej gównianej gry dawno nie widziałem. Manninger pokazuje, że czas już usiąść na ławkę. MM tradycyjnie, Amauri zmęczony, DP jak większość, czyli nijak.

edit. no budzimy się.

w drugiej połowie chcę zobaczyć De Ceglie. Giovinco nie nadaje się (chyba, że do ataku za DP, który zapomniał o czymś takim jak podawanie), za dużo traci.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2009, 21:22 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2009, 21:07

mam mega ławkę rezerwowych, czemu zarząd nic nie robi, na ławce mamy tylko jednego bocznego obrońcę i co najwyżej Seba do ataku, a z opcji ofensywnych to tylko Seba i od biedy Ekdal + Tiago.

Ja nie rozumiem czemu w takim meczu nie gra Tiago, który przed kontuzją prezentował się bardzo dobrze i dostarczał jakieś podania.

kalonji

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2009, 21:13

a za kogo niby ma grać Tiago? za Zanettiego czy Sissoko? Nie sądziłem, że to kiedyś napiszę ale mam nadzieję, że Pavel zakończy karierę po tym sezonie, co z tego, że serducho jak zawsze ma do gry skoro umiejętności i dynamika już nie ta..

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2009, 21:26

Gra jakaś taka drętwa jak to często mamy w zwyczaju ostatnio. Manninger mocno mnie zirytował przy bramce dla Lazio. :? Takich bramek się nie puszcza; Gigi powinien już grać w pierwszym składzie.

Cóż, trzeba to wygrać, bo takich prezentów jak dziś od Atalanty możemy za wiele nie dostać w tym sezonie...

Zablokowany