Serie A (10): JUVENTUS 2-0 Roma
- Nevermind
- Juventino
Trudno nazwac Tiago Mendesa defensywnym pomocnikiem..
Mecz zaczal sie dosc szczesliwie dla nas. Roma cisnela przed pierwsza czesc pierwszej odslony. Ciesze sie, ze nie wbilismy sobie swojaka.
Od momentu bramki Del Piero ( przeuroczej oczywiscie ) nasza gra nabrala rozpedu. Gralismy bardzo dobra pilke. Akcje po ktorych pilka chodzila jak po sznurku.
Nasze akcje byly grozne. Jednak napasticy musza popracowac nad gra na linii. Wiele akcji konczylo sie pozycjami spalonymi.
Zespol zaprezentowal sie bardzo dobrze. Amauri w powietrzu gra lepiej niz Ibrahimovic. Swietnie sie zastawia i odgrywa pilke snajperom. Niczym Didier Drogba
.
Na brawa zasluguje kazdy zawodnik.
Jedynie Grygera mnie troche zawiodl. Jego dosrodkowania ladowaly w trybunach.
Boki obrony to formacja ktora musimy wzmocnic juz zimna, aby walczyc w LM.
Forza Juve !
Piekny mecz. Jestem dzisiaj dumny z pupili
Mecz zaczal sie dosc szczesliwie dla nas. Roma cisnela przed pierwsza czesc pierwszej odslony. Ciesze sie, ze nie wbilismy sobie swojaka.
Od momentu bramki Del Piero ( przeuroczej oczywiscie ) nasza gra nabrala rozpedu. Gralismy bardzo dobra pilke. Akcje po ktorych pilka chodzila jak po sznurku.
Nasze akcje byly grozne. Jednak napasticy musza popracowac nad gra na linii. Wiele akcji konczylo sie pozycjami spalonymi.
Zespol zaprezentowal sie bardzo dobrze. Amauri w powietrzu gra lepiej niz Ibrahimovic. Swietnie sie zastawia i odgrywa pilke snajperom. Niczym Didier Drogba
Na brawa zasluguje kazdy zawodnik.
Jedynie Grygera mnie troche zawiodl. Jego dosrodkowania ladowaly w trybunach.
Boki obrony to formacja ktora musimy wzmocnic juz zimna, aby walczyc w LM.
Forza Juve !
Piekny mecz. Jestem dzisiaj dumny z pupili

- shnatyk
- Juventino
Na pewno cieszy wygrana z Romą.Juventus dobrze zagrał to spotkanie ale Roma nie ukrywając gra fatalnie w tym sezonie...cieszy też to, że mimo ostrego tempa rozgrywek wygrywamy mecz za meczem. Mam nadzieje że łapiemy wiatr w żagle. Co do Ranieriego: na razie za przestał robienia głupot choć czasem można mieć pretensje że woli wpuścić Ekdala niż Giovinco.Aczkolwiek uważam, że jego przygoda z Juve powinna się zakończyć najpóźniej po tym sezonie.To nie jest trener na którego można zawsze liczyć, jak dla mnie nie ma perspektyw...nie wiem czy to jego sprawka że tak dobrze nam idzie teraz czy to szczęście a może chłopaki nam się rozegrały a może wszystko po trochu
Poczekamy do meczu z Realem...

- Sapo
- Juventino
Słupek Romy
http://www.d1g.com/video/show/?id=2417067
1-0 Alex z wolnego
http://www.d1g.com/video/show/?id=2417119
Uderzenie głową Chielliniego
http://www.d1g.com/video/show/?id=2417105
Nożyce Amauriego
http://www.d1g.com/video/show/?id=2417186
2-0 MM
http://www.d1g.com/video/show/?id=2417189
http://www.d1g.com/video/show/?id=2417067
1-0 Alex z wolnego
http://www.d1g.com/video/show/?id=2417119
Uderzenie głową Chielliniego
http://www.d1g.com/video/show/?id=2417105
Nożyce Amauriego
http://www.d1g.com/video/show/?id=2417186
2-0 MM
http://www.d1g.com/video/show/?id=2417189
- pan Zambrotta
- Juventino
Oczywiście łyżka dziegciu w naszej beczce musi być:
-Kolejna kontuzja Grygery ?
-Kolejny słaby mecz Iaquinty (czyli jednak nie wszyscy mieli super mecz)
-Kolejny raz bez Giovinco
-No i oczywiście zarząd dojdzie do wniosku po takim meczu, że wzmocnienia nam niepotrzebne
ale nie psujmy sobie humoru
-Kolejna kontuzja Grygery ?
-Kolejny słaby mecz Iaquinty (czyli jednak nie wszyscy mieli super mecz)
-Kolejny raz bez Giovinco
-No i oczywiście zarząd dojdzie do wniosku po takim meczu, że wzmocnienia nam niepotrzebne
ale nie psujmy sobie humoru

- Mr Cezary
- Juventino
Jestem mega szczęśliwy! Opłacało się czekać do 1-ego listopada, by zobaczyć tak pięknie grający Juventus! I w dodatku miałem to szczęście, że mogłem zobaczyć w spokoju ten meczyk. Po prostu cud, miód i orzeszki
Chciałem zauważyć, że co gol Aleksa w tym sezonie, to piękniejszy
Cała drużyna zasługuje na ogromne oklaski, jednak największą robotę odwalił CLAUDIO RANIERI - z tyloma kontuzjami tak natchnąć i poustawiać drużynę, że nie pozwala absolutnie NA NIC Wicemistrzowi Włoch - Romie, jest naprawdę gigantyczną sztuką. I nieważne, że Rzymianie przechodzą kryzys. Pojedynki Juve-Roma rządzą się swoimi prawami. Brawo Claudio 

- FelekJUVE
- Juventino
Oceny mowia wszystko;)
JUVENTUS
Manninger: 6.0- Did another admirable job between the posts deputizing for the injured Buffon.
Molinaro: 7.0- The much maligned defender has been impressive in his last few outings and continued that trend with another solid performance tonight.
Chiellini: 7.0- Almost managed to score for both teams as he touched the ball onto his own post and then was robbed by Doni from point blank range.
Legrottaglie: 7.5- Was a tower of power tonight and kept a close lid on Baptista and Vucinic.
Grygera: 6.0- Passed a late fitness test to feature in the lineup and managed to gallop forward on occasion but the final product was always poor.
Machionni: 7.5- Took his goal extremely well as he lifted the ball over Doni for the second goal of the match.
Tiago: 6.0- The Portuguese playmaker was solid but unspectacular this evening.
Sissoko: 6.0- The Mali international had a quiet evening and failed to make any of the crunching tackles that he is famous for.
Nedved: 7.0- The timeless Czech midfielder was full of energy and has shown that he still has some gas left in the tank.
Amauri: 7.5- Almost scored a brilliant overhead kick to start the second half but Doni made a great reflex save.
Del Piero: 8.0- Scored an absolute stunning free kick that would have beaten any goalkeeper in the world.
JUVENTUS
Manninger: 6.0- Did another admirable job between the posts deputizing for the injured Buffon.
Molinaro: 7.0- The much maligned defender has been impressive in his last few outings and continued that trend with another solid performance tonight.
Chiellini: 7.0- Almost managed to score for both teams as he touched the ball onto his own post and then was robbed by Doni from point blank range.
Legrottaglie: 7.5- Was a tower of power tonight and kept a close lid on Baptista and Vucinic.
Grygera: 6.0- Passed a late fitness test to feature in the lineup and managed to gallop forward on occasion but the final product was always poor.
Machionni: 7.5- Took his goal extremely well as he lifted the ball over Doni for the second goal of the match.
Tiago: 6.0- The Portuguese playmaker was solid but unspectacular this evening.
Sissoko: 6.0- The Mali international had a quiet evening and failed to make any of the crunching tackles that he is famous for.
Nedved: 7.0- The timeless Czech midfielder was full of energy and has shown that he still has some gas left in the tank.
Amauri: 7.5- Almost scored a brilliant overhead kick to start the second half but Doni made a great reflex save.
Del Piero: 8.0- Scored an absolute stunning free kick that would have beaten any goalkeeper in the world.
- MaHeR
- Juventino
Wkońcu naprawde dobry mecz w wykonaniu Juve. Na początku co prawda było trochę ciężko, aczkolwiek świetne widowisko, szło akcja za akcje. Fenomenalna bramka Alexa wniosła trochę spokoju w naszą gre, a druga bramka na początku pierwszej połowy już totalnie pozwoliła ustawić nam gre. Na prawdę ładny mecz, sporo świetnych akcji...3 pkt w ważnym meczu z trudnym przeciwnikiem, wisienka na urodzinowym torcie...oby tak dalej! Bo Madryt już na Nas czeka!
Forza Juve
Forza Juve
"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
A. Pirlo
- darek
- Juventino
To prawda, ale wcześniej było inaczej. Po bramce siadali...Juventino90 pisze:Od momentu bramki Del Piero ( przeuroczej oczywiscie ) nasza gra nabrala rozpedu. Gralismy bardzo dobra pilke. Akcje po ktorych pilka chodzila jak po sznurku.
Mam nadzieję, że tak już zostanie.
Co tu dużo mówić. Mecz bardzo dobry, cieszę się z tego zwycięstwa. Nawet Molinaro zagrał dobrze. Nikt mnie nie zawiódł. Chciałbym już zawsze widzieć tak grający Juventus. Szkoda, że nie wpadła główka Chiellini'ego.

Jedyne zastrzeżenie to brak Giovinco na boisku...
Racja, ahhh te wślizgi. MiódMiś Coccolino pisze:Każdy zaslużył na pochwały, ale wymienię tylko jedno nazwisko - Legrottaglie. Chcieliście nowego Cannavaro? To jest teraz nasz Cannavaro. Ostoja defensywy.
- SirRose
- Juventino
Wspaniały mecz ale trzeba przyznać że tak słabej Romy jeszcze w życiu chyba nie widziałem. Cudowna bramka Alexa + asysta, wspaniała postawa obrońców. Największe zaskoczenie in plus to zdecydowanie Molinaro, tak dobrego meczu w jego wykonaniu jeszcze nie widziałem. Jeśli utrzyma ten poziom przez najbliższe 3-4 mecze może zmienię o nim zdanie
Bardzo słabo znów Iaquinta, coś złego się z nim ostatnio dzieje. Tiago bez rewelacji ale poprawnie. Na prawdę po tym meczu mam wrażenie że do Madrytu możemy jechać po 3 pkt. Oby tak sie stało.
Forza Juve :!:

Forza Juve :!:
- figc1898
- Juventino
I ja również jestem zachwycony dzisiejszą wygraną z okazji urodzin klubu i stylu w jakim to zrobiliśmy. Nie będe ukrywał, że Roma jest na dnie i tylko szczęściu może zawdzięczać to, że nie przegrała 4 lub 5:0. Podobali mi się dzisiaj: Molinaro - za wyjścia i rajdy na całym boisku; Sissoko - za walkę i oczywiście dwójka napastników: Alex i Amauri. O pierwszym nic nie napisze bo sama gra zasługuje tylko na podziw za to Amauri zawsze daje z siebie wszystko żeby w każdym meczu strzelić bramkę. I tego także oczekuje od niego i od innych na Santiago Bernabeu.
111 - Tanti Auguri Juve! 

- Judzio
- Juventino
WARIATY !! Alex bramka cud miód i orzeszki, Mareczek bez kompleksów podcina piłeczkę, Sissoko przejmuje co sie da, Grygera z Molinaro śmigają na skrzydłach ( ten drugi nie zawsze skutecznie ale jednak
), Amauri klasa - brak tylko bramki
Grazie ragazzi !!

Grazie ragazzi !!

- Corcky
- Juventino
Będąc na miejscu Ranieriego też bym nie wpuścił Giovinco. Ostatnio dał powody coachowi, by posiedzieć trochę na ławce. Poza tym byłby to zbyt ofensywny wariant.darek pisze: Jedyne zastrzeżenie to brak Giovinco na boisku...
- Vojtimar
- Juventino
Świetny, naprawde świetny mecz Juve. Zaczęli mocno, tak jak z Realem. Siedli na romanistach i dobrze. Po 10 minutach to Roma się uspokoiła i miała kilka mniej lub bardziej udanych okazji, ale obrona grała dobrze. Rozegrał się Grygera, który na początku meczu był troche słabszy.
Później Juve znów przejęło inicjatywe i doczekaliśmy się bramki Alexa. Co tu dużo mówić cudowna. Po tym do konca I połowy Juve kontrolowało grę i mogło strzelić drugą bramkę (też Del Piero) ale się nie udało. Ogólnie trzeba jednak przyznać, że połowa była w miarę wyrównana i Juve nie zgniotło Romy, jednak na jednobramkowe prowadzenie zasłużyliśmy.
W II znów Del Piero, tym razem asysta przy bramce Marchionniego, który ładnie minął Riise i ogólnie rozegrał dobry mecz. Aktywny, dynamiczny no naprawdę chyba najlepszy jego mecz odkąd gra w Juve. Potem gra nieco przystopowała, ale to normalne jeśli sie prowadzi dwoma bramkami. Przecież nie będą 100% meczu latać po skrzydłach bo tak się nie da. Trzeba też spokojnie, taktycznie porozgrwać piłkę. I to się udało. Po stracie drugiej bramki Romie nie za bardzo już się chciało w przeciwieństwie do pierwszej połowy.
Generalnie świetny mecz szkoda jeszcze dwóch okazji Amauriego, ale wynik 2-0 z Romą czy w kryzysie czy nie jest moim zdaniem zawsze dobry.
Nie mam zamiaru bardzo czepiać się nikogo, bo panowie naprawdę wspaniale się zaprezentowali, ale napiszę kilka MAŁYCH MINUSIKÓW:
- początek Grygery, ale potem super
- może niektórych zdziwię ale troche Del Piero. Ale tylko trochę! Strzelił cudowną bramkę i zawsze w takich momentach cześć nieudanych zagrań się zapomina ale jednak. Alex zaliczył kilka strat, w których mógłby być lepszy. Od razu mówię, że nie chcę się czepiać. Wiadomo niedługo 34 lata, dynamika nie oszukumy się już nie ta. Na sczęście umiejętności wciąż są. Poza tym troche mniej widoczny w II połowie, ale to nic takiego, bo Juve kontrolowało spotkanie. Poza tym rozegrał świetny mecz. Bramka i asysta mówią wszystko.
Gratuluję jeszcze raz chłopakom bo się spisali. Nedved po bajecznym meczu z Bologną teraz też zagrał dobrze i z dynamiką.
PS. Dośrodkowania Molinaro! Celne, o wyważonej sile a nie na drugą strone boiska lub za bramke. Naprawde naliczyłem kilka. Oby tak dalej!
PS 2. Kolejny niezły mecz Tiago. W tej chwili gra dobrze w podst. składzie. Pewnie jak wrócą obecnie kontuzjowani to znów powędruje na ławkę. Ale przynajmniej wiemy że mamy solidnego rezerwowego. A może zepnie się jeszcze bardziej? Życzę mu tego większa konkurencja nie zaszkodzi.
PS 3. Nie sądzicie, że Sissoko jest czasem na boisku troche zbyt hmm... dziki, nieokrzesany? Nie krytykuję go bo ogólnie gra świetnie w destrukcji. W ofensywie słabiej ale nie takie jest jego zadanie. Chodzi mi raczej o takie wykopy w uj daleko czy czasem nagłe straty i leci potem za przeciwnikiem. Jasne każdy ma jakieś straty, ale tego typu Sissoko ma w miare regularnie. Nie chce go krytykować bo ogólne wrażenie jest na serio pozytywne, ale czasem po udanej akcji jest jakiś mały lub troche większy kiks. Jest troche nieregularny. Zauważyłem to nie pierwszy raz. Jeśli tylko poprawi strzały z dystansu i będzie miał mniej strat to będzie suuuper, bo teraz jest bardzo dobrze.
No żeby tylko nie wyszło że psioczę, tak chciałem wtrącić swoje małe przemyślenie, które troszke się rozrosły.
Niech chłopaki odpoczywają jutro bo zasłużyli a potem przygotowują się na Madryt. Wierze w zwycięstwo i zapewnienie awansu do dalszej fazy. FORZA JUVE!!!
Później Juve znów przejęło inicjatywe i doczekaliśmy się bramki Alexa. Co tu dużo mówić cudowna. Po tym do konca I połowy Juve kontrolowało grę i mogło strzelić drugą bramkę (też Del Piero) ale się nie udało. Ogólnie trzeba jednak przyznać, że połowa była w miarę wyrównana i Juve nie zgniotło Romy, jednak na jednobramkowe prowadzenie zasłużyliśmy.
W II znów Del Piero, tym razem asysta przy bramce Marchionniego, który ładnie minął Riise i ogólnie rozegrał dobry mecz. Aktywny, dynamiczny no naprawdę chyba najlepszy jego mecz odkąd gra w Juve. Potem gra nieco przystopowała, ale to normalne jeśli sie prowadzi dwoma bramkami. Przecież nie będą 100% meczu latać po skrzydłach bo tak się nie da. Trzeba też spokojnie, taktycznie porozgrwać piłkę. I to się udało. Po stracie drugiej bramki Romie nie za bardzo już się chciało w przeciwieństwie do pierwszej połowy.
Generalnie świetny mecz szkoda jeszcze dwóch okazji Amauriego, ale wynik 2-0 z Romą czy w kryzysie czy nie jest moim zdaniem zawsze dobry.
Nie mam zamiaru bardzo czepiać się nikogo, bo panowie naprawdę wspaniale się zaprezentowali, ale napiszę kilka MAŁYCH MINUSIKÓW:
- początek Grygery, ale potem super
- może niektórych zdziwię ale troche Del Piero. Ale tylko trochę! Strzelił cudowną bramkę i zawsze w takich momentach cześć nieudanych zagrań się zapomina ale jednak. Alex zaliczył kilka strat, w których mógłby być lepszy. Od razu mówię, że nie chcę się czepiać. Wiadomo niedługo 34 lata, dynamika nie oszukumy się już nie ta. Na sczęście umiejętności wciąż są. Poza tym troche mniej widoczny w II połowie, ale to nic takiego, bo Juve kontrolowało spotkanie. Poza tym rozegrał świetny mecz. Bramka i asysta mówią wszystko.
Gratuluję jeszcze raz chłopakom bo się spisali. Nedved po bajecznym meczu z Bologną teraz też zagrał dobrze i z dynamiką.
PS. Dośrodkowania Molinaro! Celne, o wyważonej sile a nie na drugą strone boiska lub za bramke. Naprawde naliczyłem kilka. Oby tak dalej!
PS 2. Kolejny niezły mecz Tiago. W tej chwili gra dobrze w podst. składzie. Pewnie jak wrócą obecnie kontuzjowani to znów powędruje na ławkę. Ale przynajmniej wiemy że mamy solidnego rezerwowego. A może zepnie się jeszcze bardziej? Życzę mu tego większa konkurencja nie zaszkodzi.
PS 3. Nie sądzicie, że Sissoko jest czasem na boisku troche zbyt hmm... dziki, nieokrzesany? Nie krytykuję go bo ogólnie gra świetnie w destrukcji. W ofensywie słabiej ale nie takie jest jego zadanie. Chodzi mi raczej o takie wykopy w uj daleko czy czasem nagłe straty i leci potem za przeciwnikiem. Jasne każdy ma jakieś straty, ale tego typu Sissoko ma w miare regularnie. Nie chce go krytykować bo ogólne wrażenie jest na serio pozytywne, ale czasem po udanej akcji jest jakiś mały lub troche większy kiks. Jest troche nieregularny. Zauważyłem to nie pierwszy raz. Jeśli tylko poprawi strzały z dystansu i będzie miał mniej strat to będzie suuuper, bo teraz jest bardzo dobrze.
No żeby tylko nie wyszło że psioczę, tak chciałem wtrącić swoje małe przemyślenie, które troszke się rozrosły.
Niech chłopaki odpoczywają jutro bo zasłużyli a potem przygotowują się na Madryt. Wierze w zwycięstwo i zapewnienie awansu do dalszej fazy. FORZA JUVE!!!
Ostatnio zmieniony 01 listopada 2008, 23:38 przez Vojtimar, łącznie zmieniany 1 raz.
Z Juve na dobre i złe!
- Brutalo
- Juventino
Super bramka Del Piero, solidna gra całego zespołu, wynik na "0" w defensywie mimo braku Buffona, czego tu chcieć więcej
GIOVINCO :twisted: chociaż lepszą zmiana za Nedveda był jednak De Ceglie, jako wzmocnienie lewej flanki w defensywie przy wyniku 2:0 i Molinaro w obronie. Ogólnie chyba najlepszy mecz w tym sezonie (z będącą bez wątpienia kryzysie, ale jednak Romą)

Ostatnio zmieniony 01 listopada 2008, 23:35 przez Brutalo, łącznie zmieniany 1 raz.