Schowaj Babci dowód
- LordJuve
- Juventino
Noo chyba PiS powinien sie wykazać jako partia rządząca? PO jako opozycja w tym rządzie nie miała wiele do gadania, szczegolnie po tym, jak zawiazala sie ta idiotyczna koalicja.Abdul_BN.pl pisze:W podkreślonym fragmencie mówisz o PO czy PiSie?Co jak co, ale PO nie musi kłamać, tak jak to jest w reklamówkach PiS, bo co, mają się przyznać, że przez te kilkadziesiąt miesięcy zrobili wielkie NIC i tylko niesmak pozostał? Przynajmniej honor by zachowali i byłoby za co ich cenić, ale honoru widocznie nie mają, to nie mają i szacunku.
Noo oczywiscie, wymagam dzialania w kierunku polepszenia sytuacji a PiS w tym kierunku nie szedl. Zamiast zajmowac sie bawieniem w władzę z Samoobroną i LPR mogli szukać porozumienia z PO(kiedys mozliwe, teraz juz nie) i rządzić mądrze tym krajem po to, żeby stał się ten cud, jak zwykle nic z tego nie wyszlo bo kazdy bierze pod siebie.Abdul_BN.pl pisze: Wymagasz cudów? Tylko nie powołuj się teraz na Czechy, Litwę czy inne małe cycki, co ledwo na mapie widać. Dużym krajem administruje się trochę trudniej.
- Abi
- Juventino
Na początku chwilę(bardzo krótką:P ) się łudziłem, ale teraz ie mam już żadnych wątpliwości: Ty chłopaku <wykropkowany wulgaryzm> wiesz o polityce!
Z Twojego rozumowania wynika, że jeśli PO naprawdę chciałaby, żeby "w Polsce żyło się lepiej", to przecież mogła powiedzieć: "Nie chcemy władzy, nie chcemy urzędów, chcemy wam pomóc zmienić Polskę na lepszą". Naprawdę w to wierzysz? Zejdź na ziemię, albo zamilknij na wieki.
Co mieli zrobić? Oddać fotel premiera partii, która przegrała wybory? Oddać im większość ministerstw?Zamiast zajmowac sie bawieniem w władzę z Samoobroną i LPR mogli szukać porozumienia z PO(kiedys mozliwe, teraz juz nie) i rządzić mądrze tym krajem po to, żeby stał się ten cud, jak zwykle nic z tego nie wyszlo bo kazdy bierze pod siebie.
Z Twojego rozumowania wynika, że jeśli PO naprawdę chciałaby, żeby "w Polsce żyło się lepiej", to przecież mogła powiedzieć: "Nie chcemy władzy, nie chcemy urzędów, chcemy wam pomóc zmienić Polskę na lepszą". Naprawdę w to wierzysz? Zejdź na ziemię, albo zamilknij na wieki.
- Ein
- Juventino
Może sobie jakieś testy odnośnie polityki porobicie żebyście mogli sprawdzić swoją wiedzę
Poza tym drogi Lordzie_Juve nie myśl , że wina leży tylko po stronie PiS (wywnioskowałem to z Twoich wypowiedzi. Skarć
mnie jeżeli się mylę
)
Każdy chce zagarnąć jak najwięcej co jest raczej oczywiste, najwidoczniej PiS uznał ,że PO chce za dużo i przerwali z nimi negocjacje . Monopolu na koalicjanta nie mieli :lol:
A to, że nie mogli znaleźć dobrego koalicjanta cóż ... pierdoły

Poza tym drogi Lordzie_Juve nie myśl , że wina leży tylko po stronie PiS (wywnioskowałem to z Twoich wypowiedzi. Skarć
mnie jeżeli się mylę

Każdy chce zagarnąć jak najwięcej co jest raczej oczywiste, najwidoczniej PiS uznał ,że PO chce za dużo i przerwali z nimi negocjacje . Monopolu na koalicjanta nie mieli :lol:
A to, że nie mogli znaleźć dobrego koalicjanta cóż ... pierdoły

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- LordJuve
- Juventino
A jesli idzie o koalicję, dziś w Debacie premier powiedział pod koniec, że PiS chciał już w 2006 roku przedwczesne wybory, bo nie chciał koalicji(wnioskuje, że z LPR i Samoobroną)...skoro nie chce to nie zawieram - wiem, jestem naiwny, ale to pokazuje, jak należy wierzyć w PiS.
Ein, nie tylko PiS, ale i LPR i Samoobrona - to te 3 partie narobiły takiego bigosu jaki teraz mamy.
Ein, nie tylko PiS, ale i LPR i Samoobrona - to te 3 partie narobiły takiego bigosu jaki teraz mamy.
- Ein
- Juventino
Racja , tylko ,że to PiS miał największe pole manewru i mógł kombinowaćLord_ Juve pisze: Ein, nie tylko PiS, ale i LPR i Samoobrona - to te 3 partie narobiły takiego bigosu jaki teraz mamy.
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- LordJuve
- Juventino
A no i to na PiSie lezy najwieksza odpowiedzialnosc, do ktorej sie raczej nie poczuwają, bo po dzisiejszych wypowiedziach pana premiera mozna wywnioskowac, ze wg PiSu w Polsce wszystko idzie ku lepszemu, tylko teraz dobre pytanie, skoro idzie ku lepszemu to czemu mamy teraz przedwczesne wybory? Uśmieszki pana premiera do taktu jego mowy tworzą żałosną całość.Ein pisze:Racja , tylko ,że to PiS miał największe pole manewru i mógł kombinowaćLord_ Juve pisze: Ein, nie tylko PiS, ale i LPR i Samoobrona - to te 3 partie narobiły takiego bigosu jaki teraz mamy.
Co mają mówić? Podcinać własną gałąź na której siedzą

- Dionizos
- Juventino
To pokazuje, ze masz problem ze zrozumieniem najprostszego zdania. Dlatego daruj sobie zajmowanie sie tymi trudniejszymi.A jesli idzie o koalicję, dziś w Debacie premier powiedział pod koniec, że PiS chciał już w 2006 roku przedwczesne wybory, bo nie chciał koalicji(wnioskuje, że z LPR i Samoobroną)...skoro nie chce to nie zawieram - wiem, jestem naiwny, ale to pokazuje, jak należy wierzyć w PiS.
Uwazasz, ze idzie ku gorszemu? Po czym to wnioskujesz? Rozwiazanie parlamentu jest teoretyczna szansa na poprawe sytuacji w sejmie, dlaczego ma to znaczyc, ze w Polsce idzie ku gorszemu? Tak jak pisal Abdul, daj sobie synku spokoj, bo nie zabardzo wiesz o czym piszesz...A jesli idzie o koalicję, dziś w Debacie premier powiedział pod koniec, że PiS chciał już w 2006 roku przedwczesne wybory, bo nie chciał koalicji(wnioskuje, że z LPR i Samoobroną)...skoro nie chce to nie zawieram - wiem, jestem naiwny, ale to pokazuje, jak należy wierzyć w PiS.
- Martin
- Juventino
@bukol: Zastanów się co ty piszesz. Stawianie w jednym rzędzie homoseksualistów z pedofilami jest bardziej niż troszkę nie na miejscu. A pisanie już że to dopuszczenie do głosu drugiej grupy jest efektem akceptacji pierwszek świadczy o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> autora tego artykułu.
Rząd który nie potrafi sobie z tym poradzić to dla mnie mega porażka. I nie powinno mieć znaczenia czy protestują prawi, lewi czy zcentralizowani bo to jest jawne łamanie prawa. Łamanie prawa, które najbardziej odczuwają najmłodsi. I nic, powtarzam, nic nie może być porównanie, nawet największa kradzież stulecia ze zranieniem niewinnego dziecka, z wykorzystaniem jego naiwności.
Kościół: Krótka piłka. Nie interesuje mnie, że od wieków kościół był związany z polityką. Odcięcie czarnej stonki od spraw politycznych rozwiązałoby, nie tylko w Polsce, 80% problemów. Ja chcę chodzić do kościoła modlić się i znaleźć spokój, a nie wysłuchiwać na kogo mam głosować. Księża nie są od tego.
Radio Maryja: Jest tylko i wyłącznie dowodem na to, że duży może wszystko, a pieniądze otwierają wszystkie drzwi. Ktoś kto tego nie widzi jest po prostu idiotą. A ktoś kto chce z tym walczyć w taki sposób jak do tej pory jest także idiotą, bo dopóki będziemy to tolerować dopóty Rydzyk i inni nadziani będą się śmiać prosto w twarz i będą robili co im się żywnie podoba.
PiS i wybory: PiS rządzi fatalnie i są zaprzeczeniem, że nieprawdziwe jest powiedzenie "gorzej być nie może". Bo może. Niestety także jeśli wygrają inni nie mamy gwarancji, że będzie lepiej. Bo teraz to już chyba tylko dno może odpaść.
Politycy: Moim zdaniem politycy to kłamcy. Bez tego niestety nie da się zrobić kariery. Tylko kłamać należy umiejętnie. Zaprzeczeniem tego była Begerowa złapana na płaceniu za podpisy, która parę godzin później na łamach TVN w żywe oczy łgała, że to było na "paliwo". Brak jakiegokolwiek honoru.
Pozostali też nie są lepsi. Niestety w tej kwestii poprawy nie będzie, ale jeśli poprawić tego nie możemy to przynajmniej wybierzmy tych, którzy będą rządzić tak abyśmy te ich kłamstewka puszczali w niepamięć. Tylko gdzie oni są???
Układ: Czy był czy go nie było prawda jest jedna - na najwyższe stołki bez znajomości się nie dostaniesz... A skoro masz znajomości, to każdy na każdego ma haka. Nie ma na ciebie haka nie masz prawa wstępu do rządu... Tam nie ma miejsca na tych co faktycznie chcą poprawić sytuację polityczną. Dowód? Od paru lat ciągle te same gęby. A młodzi. Tylko tacy, co to albo wykrzywiony mózg, albo tacy co to płaszczyć się tylko potrafią i w każdej chwili mogą zostać ściągnięci do poziomu szczura kanałowego.
Rząd który nie potrafi sobie z tym poradzić to dla mnie mega porażka. I nie powinno mieć znaczenia czy protestują prawi, lewi czy zcentralizowani bo to jest jawne łamanie prawa. Łamanie prawa, które najbardziej odczuwają najmłodsi. I nic, powtarzam, nic nie może być porównanie, nawet największa kradzież stulecia ze zranieniem niewinnego dziecka, z wykorzystaniem jego naiwności.
Kościół: Krótka piłka. Nie interesuje mnie, że od wieków kościół był związany z polityką. Odcięcie czarnej stonki od spraw politycznych rozwiązałoby, nie tylko w Polsce, 80% problemów. Ja chcę chodzić do kościoła modlić się i znaleźć spokój, a nie wysłuchiwać na kogo mam głosować. Księża nie są od tego.
Radio Maryja: Jest tylko i wyłącznie dowodem na to, że duży może wszystko, a pieniądze otwierają wszystkie drzwi. Ktoś kto tego nie widzi jest po prostu idiotą. A ktoś kto chce z tym walczyć w taki sposób jak do tej pory jest także idiotą, bo dopóki będziemy to tolerować dopóty Rydzyk i inni nadziani będą się śmiać prosto w twarz i będą robili co im się żywnie podoba.
PiS i wybory: PiS rządzi fatalnie i są zaprzeczeniem, że nieprawdziwe jest powiedzenie "gorzej być nie może". Bo może. Niestety także jeśli wygrają inni nie mamy gwarancji, że będzie lepiej. Bo teraz to już chyba tylko dno może odpaść.
Politycy: Moim zdaniem politycy to kłamcy. Bez tego niestety nie da się zrobić kariery. Tylko kłamać należy umiejętnie. Zaprzeczeniem tego była Begerowa złapana na płaceniu za podpisy, która parę godzin później na łamach TVN w żywe oczy łgała, że to było na "paliwo". Brak jakiegokolwiek honoru.
Pozostali też nie są lepsi. Niestety w tej kwestii poprawy nie będzie, ale jeśli poprawić tego nie możemy to przynajmniej wybierzmy tych, którzy będą rządzić tak abyśmy te ich kłamstewka puszczali w niepamięć. Tylko gdzie oni są???
Układ: Czy był czy go nie było prawda jest jedna - na najwyższe stołki bez znajomości się nie dostaniesz... A skoro masz znajomości, to każdy na każdego ma haka. Nie ma na ciebie haka nie masz prawa wstępu do rządu... Tam nie ma miejsca na tych co faktycznie chcą poprawić sytuację polityczną. Dowód? Od paru lat ciągle te same gęby. A młodzi. Tylko tacy, co to albo wykrzywiony mózg, albo tacy co to płaszczyć się tylko potrafią i w każdej chwili mogą zostać ściągnięci do poziomu szczura kanałowego.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- LordJuve
- Juventino
Napiszę tylko tyle...amen. :roll: Gigante Dionizos zjadł wszystkie rozumy i wie najlepiej a ja znow zostałem określony jako pełen niewiedzy, okk...co mi do tego, skoro nie wiem to masz racje, nie powieniem sie wypowiadać, za granicą zawsze znajdę prace. I nie jak myslicie siedząc na zmywaku w Anglii, ale przy komputerze i zarabiając tam jako przeciętny informatyk tyle ile w Polsce dostają najlepsi. Anglia czy inne kraje, co za róznica. W Polsce do głosu powinni dochodzić tacy jak nasz szanowny Dionizos, będzie z pewnością lepiej... :lol:Dionizos pisze:To pokazuje, ze masz problem ze zrozumieniem najprostszego zdania. Dlatego daruj sobie zajmowanie sie tymi trudniejszymi.A jesli idzie o koalicję, dziś w Debacie premier powiedział pod koniec, że PiS chciał już w 2006 roku przedwczesne wybory, bo nie chciał koalicji(wnioskuje, że z LPR i Samoobroną)...skoro nie chce to nie zawieram - wiem, jestem naiwny, ale to pokazuje, jak należy wierzyć w PiS.
Uwazasz, ze idzie ku gorszemu? Po czym to wnioskujesz? Rozwiazanie parlamentu jest teoretyczna szansa na poprawe sytuacji w sejmie, dlaczego ma to znaczyc, ze w Polsce idzie ku gorszemu? Tak jak pisal Abdul, daj sobie synku spokoj, bo nie zabardzo wiesz o czym piszesz...A jesli idzie o koalicję, dziś w Debacie premier powiedział pod koniec, że PiS chciał już w 2006 roku przedwczesne wybory, bo nie chciał koalicji(wnioskuje, że z LPR i Samoobroną)...skoro nie chce to nie zawieram - wiem, jestem naiwny, ale to pokazuje, jak należy wierzyć w PiS.
- Bukol87
- Juventino
Jesli dopuscimy do akceptacji homoseksualizmu czyli jednej z dewiacji seksualnych do glosu beda rowniez mogli dojsc pedofile. Niestety taka jest przykra prawa. Tak jest w Holandii i tak również może być u nas. Jeszcze kilka lat temu popularna w krajach Beneluksu eutanazja czy homoseksualizm u nas stanowily Mission Impossible a jak jest teraz? Swiadczy to o tym jaki wplyw na spoleczenstwo ma propaganda lewicowych przywodcow UE, ktore pod przykrywka wartosci tolerancji i wolnosci wprowadzaja w Europie swoj lad i porzadek. Boje sie, ze ewolucja swiadomosci o potrzebie akceptacji homoseksualizmu moze w niedalekiej przyszlosci wymusic w ludziach akceptacje i innych zboczen seksualnych. Bardzo sie tego boje, a jako przyszly mam nadzieje ojciec chce by moje dziecko nie musialo nigdy bac sie tego rodzaju zboczenscow:evil: Martin patrzac na zachodnia Europe mysle ze jest to realny problemMartin pisze:@bukol: Zastanów się co ty piszesz. Stawianie w jednym rzędzie homoseksualistów z pedofilami jest bardziej niż troszkę nie na miejscu. A pisanie już że to dopuszczenie do głosu drugiej grupy jest efektem akceptacji pierwszek świadczy o <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> autora tego artykułu.
Moim zdaniem obowiązkiem Kosciola jest to by walczyc o moralność społeczeństwa oraz o powszechność jak najbardziej słusznych wartości, które sam propaguje. Nie widze wiec nim w tym dziwnego.Martin pisze:
Jestem pewien tego, że prędzej tą chorą sytuację jest w stanie zmienić PIS anizeli czerwoni LiDowcy badz rozowi Platformersi. Dlaczego? LiD to ugrupowanie ktore jest spuscizna PRL gdzie głównym zadaniem było ogłupianie narodu w celu podtrzymania obecnego kolesiowato-korupcyjnego porzadku. PO? Kto wie co oni wogole chca zrobic. Mysle ze niewyrazny Tusk nie jest w stanie pokierowac grupy przedszkolakow na placu zabaw nie mowiac o 40 milionowym panstwie. Ktos kto traktuje go jako "mniejsze zlo" potwierdza to, ze bardziej kieruje sie ciekawoscia jakby sobie z tym poradzil niz realna checia zmiany Polski na lepsze.Martin pisze: Układ: Czy był czy go nie było prawda jest jedna - na najwyższe stołki bez znajomości się nie dostaniesz... A skoro masz znajomości, to każdy na każdego ma haka. Nie ma na ciebie haka nie masz prawa wstępu do rządu... Tam nie ma miejsca na tych co faktycznie chcą poprawić sytuację polityczną. Dowód? Od paru lat ciągle te same gęby. A młodzi. Tylko tacy, co to albo wykrzywiony mózg, albo tacy co to płaszczyć się tylko potrafią i w każdej chwili mogą zostać ściągnięci do poziomu szczura kanałowego.
Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
#TeamBukol
- LordJuve
- Juventino
Więc widać, że PiS wygra pewnie znów wybory, ma poparcie wsrod takich jak Bukol i wyznawcy o.Rydzyka nie mówiąc jeszcze o innych naiwniakach. Zobaczymy za parę lat, jak się znów nic nie zmieni to będę mógł przynajmniej z czystym sercem powiedzieć, że to wasza wina, czyli tych, którzy pójdą głosować na PiS.
PiS pokazał już co umie, teraz dałbym szanse PO. A co do Kościoła to niestety wiadomo, że zawsze był interesowny, m.in. dlatego wprowadzono celibat dla księży ponieważ księża z rodzinkami dużo kosztowały KK. Teraz to się tylko inaczej uformowało, cel pierwotny był inny.
Homoseksualizm? Jeśli nie dobierają się do dzieci i nie naprzykrzają - niech żyją sobie w ten sposób jeśli chcą.
Eutanazja? Jeśli ktoś jest w 100% przy zdrowych zmysłach i całą swoją osobą chce się poddać jej - wybór cierpiącego człowieka, co mi do tego?
Pedofilia legalna - to już byłoby czymś przesadnym, pedofilia jest traktowana jako przestępstwo i to ciężkie, homoseksualizm nie, do legalizacji przestępstw nawet zachodniej Europie daleko, więc bez przesady.
Bukol87 a co myślisz o o. Rydzyku, o księzach, którzy jeżdżą najnowszymi brykami? O tym, że żyją sobie jak dawniej szlachta? To jest moralne i etyczne? Tak powinno być?
PiS pokazał już co umie, teraz dałbym szanse PO. A co do Kościoła to niestety wiadomo, że zawsze był interesowny, m.in. dlatego wprowadzono celibat dla księży ponieważ księża z rodzinkami dużo kosztowały KK. Teraz to się tylko inaczej uformowało, cel pierwotny był inny.
Homoseksualizm? Jeśli nie dobierają się do dzieci i nie naprzykrzają - niech żyją sobie w ten sposób jeśli chcą.
Eutanazja? Jeśli ktoś jest w 100% przy zdrowych zmysłach i całą swoją osobą chce się poddać jej - wybór cierpiącego człowieka, co mi do tego?
Pedofilia legalna - to już byłoby czymś przesadnym, pedofilia jest traktowana jako przestępstwo i to ciężkie, homoseksualizm nie, do legalizacji przestępstw nawet zachodniej Europie daleko, więc bez przesady.
Bukol87 a co myślisz o o. Rydzyku, o księzach, którzy jeżdżą najnowszymi brykami? O tym, że żyją sobie jak dawniej szlachta? To jest moralne i etyczne? Tak powinno być?
- Ein
- Juventino
Lord_ Juve pisze:PiS pokazał już co umie, teraz dałbym szanse PO.

Mi to samo nauczyciel od historii mówił tylko , że on był w SLDLord_ Juve pisze:A co do Kościoła to niestety wiadomo, że zawsze był interesowny, m.in. dlatego wprowadzono celibat dla księży ponieważ księża z rodzinkami dużo kosztowały KK.

Niby racja, ale nie do końca. Osoby które są ciężko chore bądź po wypadkach itd. często tracą wiarę w siebie i innych, dlatego chcą się poddać eutanazji. Z małą pomocą mogą powrócić do normalnego środowiska dlatego z tą kwestią to bym jeszcze podyskutowałLord_ Juve pisze:Eutanazja? Jeśli ktoś jest w 100% przy zdrowych zmysłach i całą swoją osobą chce się poddać jej - wybór cierpiącego człowieka, co mi do tego?
- LordJuve
- Juventino
Noo ja się o tym dowiedziałem na pewnej katolickiej stronie, gdzie zostało to przyjęte wszem i wobec jako fakt historyczny.Ein pisze:Mi to samo nauczyciel od historii mówił tylko , że on był w SLDLord_ Juve pisze: A co do Kościoła to niestety wiadomo, że zawsze był interesowny, m.in. dlatego wprowadzono celibat dla księży ponieważ księża z rodzinkami dużo kosztowały KK.
Noo dobra, dobra, zapędziłem się troche, liberalizm czasem nie jest dobry, ale wg mnie jesli czlowiek podejmuje tą decyzje bo dlugim czasie, nie po miesiącu, ale po roku czy kilku latach, kiedy każdy pomógł mu na tyle ile mógł a eutanazja jest dla tego człowieka ciągle najlepszą drogą - uszanowałbym decyzje, skoro tak ktoś chce.Ein pisze:Niby racja, ale nie do końca. Osoby które są ciężko chore bądź po wypadkach itd. często tracą wiarę w siebie i innych, dlatego chcą się poddać eutanazji. Z małą pomocą mogą powrócić do normalnego środowiska dlatego z tą kwestią to bym jeszcze podyskutowałLord_ Juve pisze:Eutanazja? Jeśli ktoś jest w 100% przy zdrowych zmysłach i całą swoją osobą chce się poddać jej - wybór cierpiącego człowieka, co mi do tego?
- Abi
- Juventino
Mały, skąd Ty czerpiesz wiedzę o świecie?Lord_ Juve pisze: Pedofilia legalna - to już byłoby czymś przesadnym, pedofilia jest traktowana jako przestępstwo i to ciężkie, homoseksualizm nie, do legalizacji przestępstw nawet zachodniej Europie daleko, więc bez przesady.
1. NVD zalegalizowana w Holandii.
2. Szef Zielonych w Niemczech(partii w Bundestagu, a nie jak u nas na marginesie politycznej sceny) nawołuje do nie karania pedofilów.
3. Poradnik dla rodziców, wydany w Niemczech pod patronatem Ministerstwa ds. Rodziny, w którym autorzy radzili ojcom "poświęcanie więcej czasu łechtaczce i waginie swoich córek" bo "zbyt rzadko pieszczoty obejmują te rejony ciała"(cytuję z Peryskopu).
Trzy przykłady na to, jak "daleko jest do legalizacji przestępstw w zachodniej Europie". Lord, lepiej wróć do robienia kompilacji...