Pre-season: Newcastle United 2-0 JUVENTUS
- slk!
- Juventino
Wg. mnie to juve brakuje zgrania, widac ze Iaquinta jeszcze nie ogarnia, Molinaro tak samo. Nie ma sie co oszukiwac, juve zagrało kiepsko, no ale cóż sie dziwic, Newcastle grało caly czas w swojej lidze która jest na poziomie z lepszymi od siebie,a juve ? w Serie B gdzie jest zerowy poziom. Widać ze brakuje im ogrania. No ale cóż, zobaczymy jak wypadnie nastepny sparing w Hamburgu za 3 dni.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Co znaczy w Twoim przekonaniu "grali na luzie"?_JuVeNtUsEk_ pisze:Grali Na Luzie ponieważ Mecz Towarzyski więc nie można ocenić dokładnie formy Zespołu
Nie wiem czemu Ranieri jest przez Was krytykowany za zmiany (w końcowej fazie meczu). Mecz towarzyski, ale nie będziemy przecież grali dwoma składami, jak z Chinami. Jeśli taką taktykę wybrał na ten mecz, to widocznie miał w tym jakiś cel. Dajmy mu (i piłkarzom) trochę czasu...
To jaki poziom jest w OE? W ubiegłym sezonie, gdy remisowaliśmy lub przegrywaliśmy z grającymi tam zespołami, można było odnieść wrażenie, że 2 liga we Włoszech jest jednak ligą na poziomie (może nie wysokim, ale napewno nie zerowym).slk! pisze: w Serie B gdzie jest zerowy poziom.
Mecz skończył się kilkanaście minut temu. Może dajmy szansę wypowiedzenia się jednak jeszcze innym userom i nie zamykajmy tematu.Kogut Del Piero pisze:Póki co temat do zamknięcia, skupmy się na następnym meczu.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2007, 18:26 przez szczypek, łącznie zmieniany 2 razy.
- _JuVeNtUsEk_
- Juventino
Chodziło mi o to że nie byli dostatecznie zmotywowani.Każdy z piłkarzy wiedział że to TYLKO Mecz Towarzyski - Sprawdzający.
A jeśli chodzi o Fale krytyki Ranieriego, kiedy nie podjął żadnych zmian po pierwszej połowie myślałem że ich już nie będzie, ponieważ najprawdopodobniej wybrał skład i chciał tylko ten skład sprawdzić czy postawienie na nich będzie trafnym wyborem i czy się dobrze zgrają.
Jeden słaby Mecz niczego strasznego nie powoduje.Są wzloty i upadki.Licze na świetną Grę z HSV oraz na to aby Ranieri Wystawił w wyjściowej 11 Alexa, chyba że jeszcze nie jest w pełni przygotowany fizycznie do sezonu.
Forza Juve!

A jeśli chodzi o Fale krytyki Ranieriego, kiedy nie podjął żadnych zmian po pierwszej połowie myślałem że ich już nie będzie, ponieważ najprawdopodobniej wybrał skład i chciał tylko ten skład sprawdzić czy postawienie na nich będzie trafnym wyborem i czy się dobrze zgrają.
Jeden słaby Mecz niczego strasznego nie powoduje.Są wzloty i upadki.Licze na świetną Grę z HSV oraz na to aby Ranieri Wystawił w wyjściowej 11 Alexa, chyba że jeszcze nie jest w pełni przygotowany fizycznie do sezonu.
Forza Juve!

- stahoo
- Juventino
No i przegralismy. Nie ma co sie załamywac. Druzyny angielskie sa zawsze trudnymi i niewygodnymi przeciwnikami dla Juve, zwłaszcza jak graja u siebie. Dodatkowo Newcastlczycy
byli zmotywowani pogromem Celticku no i wyszło jak wyszło. Mam tylko nadzieje, że ten mecz pomoże zgrac sie naszym kopaczom i ta przegrana zaprocentuje w przyszłosci zwyciestwami.

- _JuVeNtUsEk_
- Juventino
Hehe nie prościej było napisać Piłkarze Newcastle.stahoo pisze:Newcastlczycy
A co do Tego że Drużyny Angielskie są niewygodnymi przeciwnikami Juve.Zgadzam się i nie tylko Juve .Drużyny z Anglii znane są z ostrej gry oraz z Wytrzymałości do końca meczu.Nie dają za wygrane i nie odpuszczają.
P/S Odbiegamy od tematu ..:)Może już czas go zamknąć.
- x_men_1988
- Juventino
Juventus nie zagrał jakoś źle czy tragicznie , ale na pewno nie tak jak sie tego wszyscy spodziewali . Tak jak pisało już kilka osób, przede wszystkim brakowało dokładności , pomysły na akcje i to często nie najgorsze, były, ale przez za mocne podania i strzały nie padła żadna bramka dla nas . Mam nadzieję, że już w meczu z Hamburgiem pod tym względem cały zespołu będzie prezentował się normalnie.
Jeśli chodzi o oceny poszczególnych piłkarzy :
Zdecydowanie najgorsi zawodnicy to Molinaro i Iaquinta , odszedł już Balza , jeśli odejdzie jeszcze Chiellini to mogą być spore problemy z lewą stroną (choć nie chce już przekreślać Molinaro , bo widziałem go 1 raz w akcji). Co do naszego nowego snajpera, o nim zdania po tym meczu nie zmieniłem, wydaje się że Palladino jest o niebo lepszy .
Znakomicie zagrał Marchioni , który rok temu mimo tego że zgodził się przejść z Serie A do B , mało grał u DD , co mnie dziwiło, bo w Parmie chłopak robił furorę, dzisiaj jak i w poprzednich spotkaniach pre-season potwierdził że jest bardzo dobrym piłkarzem .
Alimron i Tiago ani nie zawiedli , ani nie zabłysneli , na pewno nie mają problemów z techniką , ale jeszcze są troche za mało zgrani i za mało się przesuwali/zmieniali pozycje .
Co do obrony, to fakt popełniła kilka dużych błędów, ale wiadomo że przy wyniku 0-1 czy tym bardziej 0-2 myśli się więcej o ataku , stąd pare kontr Newcastle .
Wynik nie oddaje do końca tego co działo się na boisku bardziej sprawiedliwy byłby remis , choćby z uwagi na ten niesłuszny karny który w jakimś stopniu ustawił mecz .
Jeśli chodzi o oceny poszczególnych piłkarzy :
Zdecydowanie najgorsi zawodnicy to Molinaro i Iaquinta , odszedł już Balza , jeśli odejdzie jeszcze Chiellini to mogą być spore problemy z lewą stroną (choć nie chce już przekreślać Molinaro , bo widziałem go 1 raz w akcji). Co do naszego nowego snajpera, o nim zdania po tym meczu nie zmieniłem, wydaje się że Palladino jest o niebo lepszy .
Znakomicie zagrał Marchioni , który rok temu mimo tego że zgodził się przejść z Serie A do B , mało grał u DD , co mnie dziwiło, bo w Parmie chłopak robił furorę, dzisiaj jak i w poprzednich spotkaniach pre-season potwierdził że jest bardzo dobrym piłkarzem .
Alimron i Tiago ani nie zawiedli , ani nie zabłysneli , na pewno nie mają problemów z techniką , ale jeszcze są troche za mało zgrani i za mało się przesuwali/zmieniali pozycje .
Co do obrony, to fakt popełniła kilka dużych błędów, ale wiadomo że przy wyniku 0-1 czy tym bardziej 0-2 myśli się więcej o ataku , stąd pare kontr Newcastle .
Wynik nie oddaje do końca tego co działo się na boisku bardziej sprawiedliwy byłby remis , choćby z uwagi na ten niesłuszny karny który w jakimś stopniu ustawił mecz .
- Mati
- Juventino
Najlepszy na boisku był na pewno Gianluigi Buffon !
Udowodnił, że należy mu się miano najlepszego bramkarza świata, karny to loteria, przy drugiej bramce nie mógł nic zrobić, a przerwał kilka akcji sam na sam, obronił dwa groźne rzuty wolne i miał jeszcze kilka parad.Wspaniały piłkarz.
W polu najbardziej podobała mi sie gra Nedveda, według mnie jako jedyny ciągnął grę do przodu, nieustannie i wytrwale.Marco miał kilka ładnych akcji na skrzydle, ale Pavel biegał niemal po całym boisku.Almiron, hmm parę razy ładnie rozegrał, ale za dużo podawał po lini poziomej i bezpośrednio do napastników.Szkoda że nie wbiegał z pilką do przodu.Tiago ? Ani nie odbierał piłek, ani nie rozgrywał nawet tak jak Almiron.Słaby mecz.
W obronie błędy popełniał Molinaro, w drugiej połowie non stop wbiegał do ataku i tracił piłki.Na szczęscie miał asekuracje Nedveda.
Zebina też miał nie swój dzień.
Iaquinte muszę pochwalić za wyśmienitą grę bez piłki, potrafił zgubić obrońców bez problemu, szkoda że wykończenie było zerowe.
Podobała mi się gra Palladino, jeśli grał by tak jak dziś, może nawet walczyć o pierwszy skład.Ale najpierw chcę go zobaczyć w całym meczu w tym sezonie.
Jest to mecz towarzyski i porażka może pomóc w realnym ocenieniu naszej siły.Myślę że jest to mały prysznic dla naszych zawodników.
Warto również dodać że brakowało Del Piero oraz Camoranesiego.
Udowodnił, że należy mu się miano najlepszego bramkarza świata, karny to loteria, przy drugiej bramce nie mógł nic zrobić, a przerwał kilka akcji sam na sam, obronił dwa groźne rzuty wolne i miał jeszcze kilka parad.Wspaniały piłkarz.
W polu najbardziej podobała mi sie gra Nedveda, według mnie jako jedyny ciągnął grę do przodu, nieustannie i wytrwale.Marco miał kilka ładnych akcji na skrzydle, ale Pavel biegał niemal po całym boisku.Almiron, hmm parę razy ładnie rozegrał, ale za dużo podawał po lini poziomej i bezpośrednio do napastników.Szkoda że nie wbiegał z pilką do przodu.Tiago ? Ani nie odbierał piłek, ani nie rozgrywał nawet tak jak Almiron.Słaby mecz.
W obronie błędy popełniał Molinaro, w drugiej połowie non stop wbiegał do ataku i tracił piłki.Na szczęscie miał asekuracje Nedveda.
Zebina też miał nie swój dzień.
Iaquinte muszę pochwalić za wyśmienitą grę bez piłki, potrafił zgubić obrońców bez problemu, szkoda że wykończenie było zerowe.
Podobała mi się gra Palladino, jeśli grał by tak jak dziś, może nawet walczyć o pierwszy skład.Ale najpierw chcę go zobaczyć w całym meczu w tym sezonie.
Jest to mecz towarzyski i porażka może pomóc w realnym ocenieniu naszej siły.Myślę że jest to mały prysznic dla naszych zawodników.
Warto również dodać że brakowało Del Piero oraz Camoranesiego.
- Simi
- Qualità Juventino
Dobra jeny nie podniecajcie sie tak tym ze my przegralismy.
Ogladalem caly meczyk na SopCascie i bardzo zainponowal mi Almiron oraz Marchionni.Almirona do czasu przedmeczowego uznawalem za jakiegos przecietniaka a po tym meczu cos sadze ze bedzie z niego grajek.Marchionni widocznie zaaklimatyzowal sie juz w Juventusie i robi całkiem niezle akcje podbramkowe.Molinaro dzis dostal szanse,za duzo kiwek zaliczal,kiwa kiwa i traci pilke lecz sadze ze wkoncu wyrosnie z tego i bedzie gral swoje.Tiago hmmmm,jak na dzisiejszy mecz zagral ponizej swoich mozliwosci,wywalczyl 2 rzuty wolne.Iaquinta,dobrze zastawial,probowal przynajmniej nie poddawal sie.Palladino gdy wszedl na boisko,zaczał szalec pod polem karnym,kurcze chlopak lapie coraz wieksze ogranie i gra jak na prawdziwego napastnika przystało.Nie podobala mi sie koncowka,gralismy strasznie chaotycznie,dalekie krosy ktore obroncy Newcastle przejmowali sobie i rozgrywali akcje.Nie mozemy grac tak jak za czasow duetu stoperow Cannavaro - Thuram wedlug mnie powinna ta nasza pilka chodzic bardziej po ziemi,a przede wszystkim wiecej prostopadlych pilek,ktos kto ogladal mecz widzial ze w Newcastle duzo padlo prostopadlych pilek przez nasze pole,i wtedy sie stwarzaly sytuacje dla Martinsa czy Carrolla.Karny zas wg mnie nie powinien zostac podyktowany.
Ogladalem caly meczyk na SopCascie i bardzo zainponowal mi Almiron oraz Marchionni.Almirona do czasu przedmeczowego uznawalem za jakiegos przecietniaka a po tym meczu cos sadze ze bedzie z niego grajek.Marchionni widocznie zaaklimatyzowal sie juz w Juventusie i robi całkiem niezle akcje podbramkowe.Molinaro dzis dostal szanse,za duzo kiwek zaliczal,kiwa kiwa i traci pilke lecz sadze ze wkoncu wyrosnie z tego i bedzie gral swoje.Tiago hmmmm,jak na dzisiejszy mecz zagral ponizej swoich mozliwosci,wywalczyl 2 rzuty wolne.Iaquinta,dobrze zastawial,probowal przynajmniej nie poddawal sie.Palladino gdy wszedl na boisko,zaczał szalec pod polem karnym,kurcze chlopak lapie coraz wieksze ogranie i gra jak na prawdziwego napastnika przystało.Nie podobala mi sie koncowka,gralismy strasznie chaotycznie,dalekie krosy ktore obroncy Newcastle przejmowali sobie i rozgrywali akcje.Nie mozemy grac tak jak za czasow duetu stoperow Cannavaro - Thuram wedlug mnie powinna ta nasza pilka chodzic bardziej po ziemi,a przede wszystkim wiecej prostopadlych pilek,ktos kto ogladal mecz widzial ze w Newcastle duzo padlo prostopadlych pilek przez nasze pole,i wtedy sie stwarzaly sytuacje dla Martinsa czy Carrolla.Karny zas wg mnie nie powinien zostac podyktowany.
- Eric6666
- Juventino
1 wrażenie!!!
Juve dało d...y !! Jesteśmy od niech lepsi i powinniśmy to pokazać!!!
2 wrażenie!!!
Juve zrobiło słabe transfery!! Tiago się nie sprawdził Iquinta się potyka
Molinaro się kiwa i kiwa!!!
3 wrażenie!!!!
Ranieri nie wystawia zawodników którzy naprawdę walczą o Juve (Brazzo)
4 wrażenie!!!
Już ochłonąłem i przemyślałem i!! Ranieri dopiero tworzy drużynę!!! I szuka najlepszego z możliwych skłądów!!!
2 wrażenie!!!
3 wrażenie!!!!
4 wrażenie!!!
Już ochłonąłem i przemyślałem i!! Ranieri dopiero tworzy drużynę!!! I szuka najlepszego z możliwych skłądów!!!
- koki90
- Juventino
Średni mecz. Brakowało mi w nim kilku takich kąkretnych akcji, gdzie np. Treze byłby w stanie pokazac swój instynky strzelecki. Marchionni dużo sie starał w ofensywie, ale dośrodkowania powinien poprawic. Nedved jak zwykle waleczny. Szkoda tej niewykorzystanej sytuacji gdzie Palladino zgrał mu piłkę do środka. Almiron - ten facet ma duży potencjał. Dużo biegał i sporo dokładnych piłek, nieźle w defensywie, ogólnie zaczyna mnie do siebie przekonywac:) Na Molinaro się zawiodłem, moim zdaniem jest za słaby na 1 skład, sprokurował kilka sytacji które nie powinny miec miejsca. Palladino - mam nadzieje, że będzie dawał z siebie tyle co może w kolejnych meczach towarzyskich i zasłuży sobie na 1 skład w Serie A bo to naprawde utalentowany chłopak.
Szkoda, że Bianconeri nie zdołali strzelic honorowej bramki, bo to zapewne zaprocentowałoby w meczu z HSV.
Szkoda, że Bianconeri nie zdołali strzelic honorowej bramki, bo to zapewne zaprocentowałoby w meczu z HSV.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2007, 19:33 przez koki90, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michal87
- Juventino
Żal czytać co piszesz, mówić po 1 meczu ze jakis zawodnik sie nie sprawdził - dno.Eric6666 pisze:1 wrażenie!!!
2 wrażenie!!!
3 wrażenie!!!!
4 wrażenie!!!
Co do meczu to nie oglądałem i sie nie wypowiadam.

- stahoo
- Juventino
Po czym sądzisz, że jestesmy od nich lepsi? Po piłkarskich nazwiskach (btw. Newcastle tez ma gwiazdy europejskiej klasy). I nie dalismy całkiem d.... Ogladałes mecz?Eric6666 pisze:1 wrażenie!!!
Zrobiło najlepsze na jkie było je stac. niestety po degradacji musimy oszczedzać każdy Euro cent... Po 1 meczu sadzisz ze Tiago i Iquanita są słabi?2 wrażenie!!!
Bo dał szanse innym. Mysle że w nastepnym spraingu bedzie inny skład.3 wrażenie!!!!
No własnie4 wrażenie!!!
- juvepavel11
- Juventino
Szkoda że z lepszym zespołem przegraliśmy
ale ważne żeby wygrać z włoskimi dróżynami : w TROFEO BIRRA MORETTI z Interem i Napoli , w TROFEO TIM z Milanem i Interem , Z romą w meczu towarzyskim i z Milanem w Trofeo Berlusconi
PS.Kto widział Wiadomości Sportowe na TVP 1 o 20:00 ?? Pokazywali bramki z Meczu NEWCASTLE - JUVE

PS.Kto widział Wiadomości Sportowe na TVP 1 o 20:00 ?? Pokazywali bramki z Meczu NEWCASTLE - JUVE
FORZA GRANDE JUVE
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Porażka jak porażka, boli. Choć dobrze się stało, iż w takim meczu okazało się, że niektórzy gracze są za słabi na nowy Juventus. Nie ma sensu wyrzucać coś komuś przed oczy. Najważniejsze jest albowiem, aby każdy z tej porażki skorzystał i wyciągnął wnioski (mam tu na myśli zarówno piłkarzy jak i trenera).
W środę następny mecz w którym uważam, iż od pierwszych minut zobaczymy Del Piero, Camoranesiego, Palladino, Zanettiego i oby Chielliniego.
W środę następny mecz w którym uważam, iż od pierwszych minut zobaczymy Del Piero, Camoranesiego, Palladino, Zanettiego i oby Chielliniego.