Śledztwo w sprawie finansów Interu,Milanu,Sampdori i Regginy
- Nick
- Juventino
pamiętam jak rok temu nas zdegradowali to nas dobijaliście jak mogliście!
staraliście sie nas zniszczyc? ... my przez to staniemy sie silniejsi! jak to powiedział Nitzsche: co nas nie zabije to nas wzmocni...
(jeszcze mi sie cos przypomina: " nie zaczynaj dyskusji z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a potem pobije cie doświadczeniem...")
dyskutujemy na temat łamania prawa przez Inter to że Juve (Moggi) '' "ustawiło mecz" i odkupiło winy jest rozdziałem zamkniętym....
29 Scudetti - co do jednego!
Inter? śmierc czeka w Serie C z -30 pkt ...
licze że mimo wszystko będziemy mieli okazje sie zmierzy w Serie A - w tym sezonie, potem? niech sie dzieje co chce (oczywiście z interem)...
staraliście sie nas zniszczyc? ... my przez to staniemy sie silniejsi! jak to powiedział Nitzsche: co nas nie zabije to nas wzmocni...
(jeszcze mi sie cos przypomina: " nie zaczynaj dyskusji z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a potem pobije cie doświadczeniem...")
dyskutujemy na temat łamania prawa przez Inter to że Juve (Moggi) '' "ustawiło mecz" i odkupiło winy jest rozdziałem zamkniętym....
29 Scudetti - co do jednego!
Inter? śmierc czeka w Serie C z -30 pkt ...
licze że mimo wszystko będziemy mieli okazje sie zmierzy w Serie A - w tym sezonie, potem? niech sie dzieje co chce (oczywiście z interem)...
Forza la Juve !
- MaHeR
- Juventino
Moim zdaniem podejmowane rok temu decyzje w sprawie Calciopoli były i tak najbardziej niesprawiedliwe dla Juve...tylko my musieliśmy spędzić sezon w Serie B ;/
Więc teraz, jeżeli loskiej federacji naprawde zależy na oczyszczeniu(chociaż w jakimś stopniu) Calcio, to teraz kara powinna spotkać Inter...poprostu...
zawiniłeś...? Zapłać za to tak ja inni... :!:
Więc teraz, jeżeli loskiej federacji naprawde zależy na oczyszczeniu(chociaż w jakimś stopniu) Calcio, to teraz kara powinna spotkać Inter...poprostu...
zawiniłeś...? Zapłać za to tak ja inni... :!:
"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
A. Pirlo
- LordJuve
- Juventino
Ojoj...teraz sie bedziemy doszukiwać dziecinnych powiązań, które tak na prawdę wtedy nic nie znaczyły.TdF pisze:Jak to nie dotyczyło? Chyba Inter i Juventusu grały swego czasu w tej samej lidze. Poza tym pojawiło się może kilka wpisów, a nie kilkadziesiąt, czy zliczając wszycie tematy na tym forum, kilkaset.Lord_ Juve pisze: WCALE nie dotyczyło
Widzę, że o dopingu nadal nie masz nic do powiedzenia. Załóżcie temat, podyskutujcie...
Może KILKA wpisów? Ehh, człowieku, weź sobie poprzeglądaj te KILKA wpisów i zobacz jak bardzo się pomyliłeś z tym KILKA. Taa...
- Patryk
- Juventino
Ludzie, naprawde nie macie z kim dyskutować tylko z tym niebiesko-czarnym plebsem? Dajcie spokój. Jest wiele ciekawszych zajęć.
Co do newsa, to mam nadzieje, ze inter zostanie ukarany, najlepiej degradacją do Serie B. Wtedy zobaczymy ilu piłkarzy drużyny z mediolanu zachowa sie jak u nas Zambro, Thuram, Ibra i zobaczymy jak dużo czasu beda potrzebowali, aby wrocic do A
Nie zdziwiłbym sie jakby Vieira i Ibra wrocili do Juve hahaha :rotfl:
Pozdro i przestańcie wchodzić w jakiekolwiek dyskusje z tymi pajacami ... :roll:
Mimo wszystko wytrzymaj ciśnienie i uważaj na słowa.
Co do newsa, to mam nadzieje, ze inter zostanie ukarany, najlepiej degradacją do Serie B. Wtedy zobaczymy ilu piłkarzy drużyny z mediolanu zachowa sie jak u nas Zambro, Thuram, Ibra i zobaczymy jak dużo czasu beda potrzebowali, aby wrocic do A

Nie zdziwiłbym sie jakby Vieira i Ibra wrocili do Juve hahaha :rotfl:
Pozdro i przestańcie wchodzić w jakiekolwiek dyskusje z tymi pajacami ... :roll:
Mimo wszystko wytrzymaj ciśnienie i uważaj na słowa.
- rad3k88
- Juventino
Mam nadzieje że to jakas ściema i Milanowi ani Interowi nie odejmie się zadnych pkt, czy co gorsza zdegraduje. Mi zależy na tym, aby Serie A była najsilniejsza... Milan, Inter, Roma, coraz silniejsza Viola, Juventus, powoli powracające Lazio [jak sobie przypomne jaki oni mieli jeszcze nei tak dawno temu skład...], budujące silny skład Palermo, czy mające (może nie od razu w tym sezonie) duze aspiracje Napoli. Aż miło patrzy się na taką ligę gdzie kilka klubów rywalizuje ze sobą o te najwyzsze miejsca, o europę...
FORZA CALCIO...
FORZA ITALIA...
Mistrz Świata - Włochy
Puchar Europy - AC Milan (Włochy)
Złota Piłka - Fabio Cannavaro (Włochy)
Złoty But - Francesco Totti (Włochy)
Tego nikt nie odbierze
FORZA CALCIO...
FORZA ITALIA...
Mistrz Świata - Włochy
Puchar Europy - AC Milan (Włochy)
Złota Piłka - Fabio Cannavaro (Włochy)
Złoty But - Francesco Totti (Włochy)
Tego nikt nie odbierze
- klsmkr
- Interista
Patryk pisze:Ludzie, naprawde nie macie z kim dyskutować tylko z tym niebiesko-czarnym plebsem? Dajcie spokój. Jest wiele ciekawszych zajęć.
Jako reprezentant plebejuszy chciałbym zauważyć, że swoim ostatnim zdaniem sam wykluczyłeś się z dalszej dyskusji. To wspaniały gest, modemowcy się ucieszą.Patryk pisze:Pozdro i przestańcie wchodzić w jakiekolwiek dyskusje z tymi pajacami

- Marcin_FCJ
- Juventino
Najśmiesniejsze jest to, że kibice Interu bronią swój klub mówiąć, że Juventus miał afere dopingową :rotfl:
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Mnie wystarczy że odbiorą im nasze mistrzostwo i to mistrzostwo które zdobyli w tym roku. Nie chcę żeby spadali do serie B, bo chce żeby Juve skopało im tyłki. A poza tym wszystkie gadania o uczciwie zdobytym mistrzostwie obróciły się przeciw nim i pewnie teraz czują się żałośnie, to wystarczy.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Tombalu
- Juventino
Przy okzaji ataków na nas, ze strony głownie kibiców Interu, które miały miejsce na tym forum niecaly rok temu napisałem zdanie, które wiekszosc sympatyków Interu wysmiała, a ja przwidywałem problemy Interu za 2-3 lata głownie przy "kreatywnej księgowosci" i matactwach przy ich finansach.
Porównałem wtedy Inter - jego działania, metody i ich koniec do Al Capone i powtórze te slowa jeszcze raz, ale sa one jeszcze na Forum :
"Upadek Interu bedzie podobny do upadku Al Capone"
"Inter to piłkarska wersja Al Capone"
Porównałem wtedy Inter - jego działania, metody i ich koniec do Al Capone i powtórze te slowa jeszcze raz, ale sa one jeszcze na Forum :
"Upadek Interu bedzie podobny do upadku Al Capone"
"Inter to piłkarska wersja Al Capone"
- Bart
- Interista
Chociażby posiłkując się linkami z forum Milanu:Medi pisze: Może dlatego żadna strona o turyńskim klubie o tym nie wspomniała, gdyż to co piszesz to jedna, wierutna bzdura?
http://www.tmwnews.it/ind...n=read&id=61143
http://www.paoloziliani.it/news.asp?id=238
2007-05-31 19:24
Juve: doping, fu frode, ma prescritta
Motivazioni Cassazione, "disegno criminoso" per alterare gare
(ANSA)-ROMA,31 MAG-La prescrizione lo ha estinto, ma il reato di frode sportiva per il doping alla Juve e' stato commesso da Giraudo e Agricola. Cosi' la Cassazione. Le motivazioni della sentenza del 29 marzo chiudono la vicenda. Per la Suprema Corte, dal 1994 al 1998 i calciatori della Juventus furono oggetto di una somministrazione illecita di farmaci, nell'ambito di un "disegno criminoso" volto ad alterare del risultato sportivo attraverso il reato di frode. Non e' stato pero' provato l'uso dell'eritropoietina (Epo).
No ale dobrze, przecież wszyscy wiemy, że Agricola tylko bawił się zestawem "Młody chemik", a Del Piero po prostu jadł dużo modrej kapusty.
A dlaczego wspominamy tu doping? Bo zachowujecie się głupio, jak tylko zobaczycie słowo "Inter", już działa na was to jak płachta na byka i lecicie z rogami jak ten Maresca. Wy do granic możliwości rozdmuchaliście mocno przykurzoną aferę paszportową. A tu wypadało by się zastanowić, ze sprawa oszustw finansowych wcale nie jest nowa i mocno naciągana. Były już nieprawidłowości z Simone Brunellim i innymi, było to i tamto. Po calciopoli szuka się wszystkiego na wszystkich i pełno jest podejrzeń. Ja na miejscu kibiców Juve jednak znudziłbym się tą sytuacją, bo ciągłe polowanie na Inter i narastająca nienawiść są niepoważne. Ubzduraliście sobie, że winien degradacji jest Inter i jedziecie z nagonką, ciągłe larum. Ja bym wolał się zająć sprawami boiskowymi i czekał aż znowu nastąpi jakaś nnieziemska akcja w stylu wolnego Del Piero po faulu na Nedvedzie. Ale jak kto woli.
inter Jest Bebe
- Marcin_ACM
- Milanista
Jako milanista (poproszę w końcu o zmiane rangi na "milaniste":)) muszę powiedzieć coś moze szokujacego, ale załamałbym się, gdyby zdegradowali Inter. Nic nie zastąpi najwiekszych derby Europy: Milan - Inter
- FlooZwT
- Juventino
niewiem co o tym sądzic nielubie interu wiadomo ale niechce zeby ich zdegradowali mimo tego ze nic niepotrafili wygrywac (dopiero calciopoli dalo im 2 mistrzostwa)to jednak klasowa druzyna i mecz JUVE-inter to tez dla mnie jeden z najwiekszych meczy. jedan jakby to byla prawda i inter byl winny to jedyną kara jaką bym dla nich widzial to odebranie mistrzostwa ktore oni maja od nas
FORZA GRANDE JUVENTUS!!!!!!
- Medi
- Qualità Juventino
Po raz ostatni:Bart pisze:Chociażby posiłkując się linkami z forum Milanu:Medi pisze: Może dlatego żadna strona o turyńskim klubie o tym nie wspomniała, gdyż to co piszesz to jedna, wierutna bzdura?
http://www.tmwnews.it/ind...n=read&id=61143
http://www.paoloziliani.it/news.asp?id=238
2007-05-31 19:24
Juve: doping, fu frode, ma prescritta
Motivazioni Cassazione, "disegno criminoso" per alterare gare
(ANSA)-ROMA,31 MAG-La prescrizione lo ha estinto, ma il reato di frode sportiva per il doping alla Juve e' stato commesso da Giraudo e Agricola. Cosi' la Cassazione. Le motivazioni della sentenza del 29 marzo chiudono la vicenda. Per la Suprema Corte, dal 1994 al 1998 i calciatori della Juventus furono oggetto di una somministrazione illecita di farmaci, nell'ambito di un "disegno criminoso" volto ad alterare del risultato sportivo attraverso il reato di frode. Non e' stato pero' provato l'uso dell'eritropoietina (###).
.
1) nie zostało udowodnione podawanie e.p.o. NO E.P.O? NO PARTY!
2) podawane leki w tamtym okresie nie były zabronione.
3) prokuratura nie udowodniła , że mix leków podawanych piłkarzon mógł mieć inne działanie niż "lecznicze". To znaczy, że mógł "pomóc" piłkarzom podczas gry (pragnę podkreślić, że nie mówi sie tutaj o efektach dopingujących, gdyż podawane leki nie były dopingujące, a o nadużyciu leków legalnych).
Pomimo tego Agricola został uznany winnym podawania w nadmiarze leków legalnych piłkarzom , nawet jeśli nikt nie udowodnił, że nie zostały użyte dla celów terapeutycznych.
4) zostało udowodnione, że Juventus nigdy nie używał substancji dopingujących.
THE END
Pragne przypomnieć, że jesteśmy OFF TOPIC, więc kończmy dyskusje o dopingu.
- rastapastor
- Milanista