Mauro Camoranesi - do środka !
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Taak, Paro rzeczywiście jest taki sobie. Chyba mało kto żałował by Matteo, w którego miejsce wkroczył by Almiron.
Nasz pomocnik ma bodajże 24 lata, a Argentyńczyk 26 - ale nie uważam by Włoch przez te dwa lata ilu brakuje mu do 'Empolisty' wybił się jakoś nadzwyczajnie...
Nasz pomocnik ma bodajże 24 lata, a Argentyńczyk 26 - ale nie uważam by Włoch przez te dwa lata ilu brakuje mu do 'Empolisty' wybił się jakoś nadzwyczajnie...
- Mati
- Juventino
To Ty zastanów się co mówisz.Jeżeli już mamy się łapać za słówka to słaby, oznacza kogoś o małej sile fizycznej - wedługo słownika języka polskiego.Zwrot ten utarło się jednak odnosić do kogoś o słabych umiejętnościach.j@ro pisze:Oczywiście, ze ogladalem... A tak w ogole to wez sobie znajdz w slowniku defincije SŁABY. Nie uwazam, ze jest swietnym pomocnikiem, ale chlopak daje rade, jest nieograny i to tylko kwestia czasu. Slaby np to jest nasz polski 'supersnajper' Grześ (Rasiak). Troche Ci sie myla pojecia czlowieku!mati__________ pisze:Oglądałeś jakiś mecz z jego udziałem, czy oceniasz po notach z gazet ?j@ro pisze:
Jak Ty uwazasz, ze Paro jest slaby, to ja gratuluje Ci jeszcze wiekszego poczucia humoru.![]()
Pozdro
Myślę że gdyby grał bardziej odważniej to były by lepsze rezultaty, ale do Zanettiego i tak mu brakuje, a jak powiedział Venomik, i tak żaden z nich nie nadaje się do walki o scudetto .
Poza tym, ludzie czesto oceniaja zawodnika przez pryzmat widowiskowej gry. A brales kiedys pod uwage, ze moze to byc tak, iz zalozenia taktyczne jakie mu nakresla DD moga mu przeszkadzac w pokazaniu calych swych umiejetnosci, no a ze te owlasnie zalozenia sa przez niego realizowane wzorowo. Mysleles o tym?? Popatrz na Makelele, ktory uwazany jest za jednego z najlepszych na swojej pozycji, odwala czarna robote na boisku, a praktycznie nie jest az tak widoczny. To samo bylo z Didierem kiedy gral w barwach Juve. Zastanow sie troche!
Co do gry Paro i założeń taktycznych, jeżeli gracz jest naprawde dobry to w drugiej lidze powinien grać bardzo dobrze, a zdecydowanie nie można tego powiedzieć o Matteo.Co Ty mi tu o założeniach taktycznych, nie jestem z tych którzy podniecają sie sztuczkami technicznymi i tylko przez ten pryzmat oceniają zawodników, (a gra Cannavaro na mistrzostwach robiła na mnie wieksze wrażenie niż wszystkie dryblingi z turnieju razem wzięte).Ale widać że na boisku Paro nie jest ani szczególnie kreatywny, ani nie czyści pola jak chocby Zanetti.
No i nie porównuj mi Paro do Makelele

- j@ro
- Juventino
A widziałeś gdzie w mojej wypowiedzi porownanie Paro do Makelele??!! (porownalem tylko, iż "widocznosc" na boisku hnie zawsze idzie w parze z ocenami gry piłkarza). Czlwoieku, o czym Ty do mnie rozmawiasz. Mijasz sie z tym, o czym ja pisze. JESZCZE RAZ: Nie uwazam zeby Paro byl super pomocnikiem. Ale jednoczesnie nie jest slaby. Kumasz????????? Czy dalej nie, bo jesli nie to powiem inaczej. Paro jest nie jest złym, ani też swietnym pomocnikiem. Jesli dalej nie jarzysz to lepiej nie odpowiadaj na tego posta. Poza tym jeśli wg Ciebie defensywni pomocnicy powinni byc krestywni to ja Ci gratulujemati__________ pisze:
To Ty zastanów się co mówisz.Jeżeli już mamy się łapać za słówka to słaby, oznacza kogoś o małej sile fizycznej - wedługo słownika języka polskiego.Zwrot ten utarło się jednak odnosić do kogoś o słabych umiejętnościach.
Co do gry Paro i założeń taktycznych, jeżeli gracz jest naprawde dobry to w drugiej lidze powinien grać bardzo dobrze, a zdecydowanie nie można tego powiedzieć o Matteo.Co Ty mi tu o założeniach taktycznych, nie jestem z tych którzy podniecają sie sztuczkami technicznymi i tylko przez ten pryzmat oceniają zawodników, (a gra Cannavaro na mistrzostwach robiła na mnie wieksze wrażenie niż wszystkie dryblingi z turnieju razem wzięte).Ale widać że na boisku Paro nie jest ani szczególnie kreatywny, ani nie czyści pola jak chocby Zanetti.
No i nie porównuj mi Paro do Makelele

PS. i wiadomo o jaka definicje SLABY chodzi. Ne pewno nie ta fizyczna.
In my veins goes black & white blood
- Mati
- Juventino
Co do Makelele i porównania z Paro to rzeczywiście za daleko zabrnąłem.Chodziło mi raczej o to że Makelele może nie gra bardzo widowiskowo, ale bardzo efektywnie.O Paro natomiast tego powiedzieć nie można, stąd moje słowa, że podany przez Ciebie argument jest nietrafiony.j@ro pisze:A widziałeś gdzie w mojej wypowiedzi porownanie Paro do Makelele??!! (porownalem tylko, iż "widocznosc" na boisku hnie zawsze idzie w parze z ocenami gry piłkarza). Czlwoieku, o czym Ty do mnie rozmawiasz. Mijasz sie z tym, o czym ja pisze. JESZCZE RAZ: Nie uwazam zeby Paro byl super pomocnikiem. Ale jednoczesnie nie jest slaby. Kumasz????????? Czy dalej nie, bo jesli nie to powiem inaczej. Paro jest nie jest złym, ani też swietnym pomocnikiem. Jesli dalej nie jarzysz to lepiej nie odpowiadaj na tego posta. Poza tym jeśli wg Ciebie defensywni pomocnicy powinni byc krestywni to ja Ci gratulujemati__________ pisze:
To Ty zastanów się co mówisz.Jeżeli już mamy się łapać za słówka to słaby, oznacza kogoś o małej sile fizycznej - wedługo słownika języka polskiego.Zwrot ten utarło się jednak odnosić do kogoś o słabych umiejętnościach.
No i nie porównuj mi Paro do MakeleleOdbiór i "pozbycie" się piłki, raczej tak powinni grac. A to Paro wykonuje wzorowo...
PS. i wiadomo o jaka definicje SLABY chodzi. Ne pewno nie ta fizyczna.
Piszesz do mnie takimi dziwnymi zbitkami wyrazów i dziwisz się że nie rozumiem o co ci chodzi - staraj się pisać po polsku, a na pewno wszyscy Cie zrozumiemy.j@ro pisze:Paro jest nie jest złym, ani też swietnym pomocnikiem.
Chyba nie jesteśmy najodpowiedniejszymi osobami do takich ocen, każda drużyna jest inna , ale wydaje mi się że u defensywnych pomocników kreatywność jest bardzo ważna, ponieważ po przejęciu piłki to oni rozpoczynają akcję, co sprawia że większość akcji często zaczyna się od tych zawodników.Moim zdaniem do takiego zawodnika nie należy odbiór piłki i wyplucie jej byle gdzie, bo to nie ma sensu, należy odebrać piłkę i mądrze rozegrać.j@ro pisze:Poza tym jeśli wg Ciebie defensywni pomocnicy powinni byc krestywni to ja Ci gratulujeOdbiór i "pozbycie" się piłki, raczej tak powinni grac. A to Paro wykonuje wzorowo...
My chyba inne mecze oglądamy.Naprawdę takie odbiory zauważa się często i Paro nie jest wzorem.j@ro pisze:A to Paro wykonuje wzorowo...
Napiszę jeszczę coś od siebie.Rozmowa zaczęła sie w ten sposób, ze ktoś wpisał Paro jako defensywnego pomocnika w pierwszym składzie przyszłego sezonu, napisałem że jest słaby i nie nadaje się do składu.Wtedy Ty zacząłeś toczyć dyskusję.Dla mnie Paro nie nadaje się nawet na ławkę w drużynie walczącej o scudetto, najlepiej wypożyczyć go do jakieś Regginy czy innej Sampdorii.
- Bobeknaklo
- Juventino
almiron to ofensywny pomocnik a paro defensywny. wiec mozemy na tym skorzystac. poza tym almiron jest chyba lepszy
- j@ro
- Juventino
mati__________ pisze:j@ro pisze:Mam nadzieje ze odnosisz sie do przypadkowego powtorzenie wyrazu JEST, bo jesli zdanie "Paro nie jest złym, ani też swietnym pomocnikiem." uwazasz nie po polsku to ja po prostu Ci podziekuje za rozmowemati__________ pisze:
Mam nadzieje ze odnosisz sie do przypadkowego powtorzenie wyrazu JEST, bo jesli zdanie "Paro nie jest złym, ani też swietnym pomocnikiem." uwazasz nie po polsku to ja po prostu Ci podziekuje za rozmowe![]()
In my veins goes black & white blood
- Mati
- Juventino
j@ro pisze:mati__________ pisze:Na początek nie wciskaj mi w usta zdań których nie powiedziałem :roll:j@ro pisze:
Mam nadzieje ze odnosisz sie do przypadkowego powtorzenie wyrazu JEST, bo jesli zdanie "Paro nie jest złym, ani też swietnym pomocnikiem." uwazasz nie po polsku to ja po prostu Ci podziekuje za rozmowe
Jak nie umiesz poprawnie zapisać komendy cytatu to najlepiej nie pisz jej wcale.
I jeszcze powiedz mi co oznacza stwierdzenie "uważać zdanie nie po polsku" bo tego też nie mogę zrozumieć.
I Ty chcesz mi dziękować za rozmowę ? Może tak będzie lepiej, skoro nie potrafisz wyrazić swoich myśli poprawnie złożonymi zdaniami ...
- Kuben
- Juventino
I ?cezar pisze: 100 post
Ja podchodze do Tego tak. Jeżeli pozyskamy jakiegoś bardzo dobrego skrzydłowego(co jest raczej wątpliwe), to Camora można przesunąć do środka, bo mu tam jak widać idzie. A jak nie, to poprostu niech zostanie na jego nominalnej pozycji.
Teraz pozostaje tylko jeszcze kwestia Salihamidzica

Będzie raczej głupotą sadzanie go na ławce, bo ma ostatnio formę (co pokazał chociażby w LM). Sęk w Tym, że gra On raczje an tej samej pozycji co Camor... prawa pomoc, ew. obrona. Hassana możemy wcisnąć na prawe skrzydło a Camora do środka... może wyszłoby to na dobre, nie potrzebaby Nam było jakiś super ofensywnych pomocników jak mielibyśmy w środku Camora, który lubi rajdy do przodu, z tyłu będzie pewnie Frings, a na lewej flance Nedved. Swoją drogą nie wygląda to całkiem tak źle :roll:
Pozder^

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- naros
- Juventino
Jak porównujesz pomocnika ofensywnego z defensywnym? Powiedz to na pewno baaardzo ciekawe. :roll:Bobek1991 pisze:almiron to ofensywny pomocnik a paro defensywny. wiec mozemy na tym skorzystac. poza tym almiron jest chyba lepszy

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- cezar
- Juventino
[RA] MACIUS napisał:
p.s. To był post nr 100 I? i nic... hehe
Niech lepiej pozostanie na swej pozycji, a na środek trzeba sprowadzić kogoś kto gra od początku na tej pozycji np. Diego z Werderu.A jak nie, to poprostu niech zostanie na jego nominalnej pozycji.
p.s. To był post nr 100 I? i nic... hehe
Juve na zawsze w moim sercu...