Zastrzeżenie numeru?
- M.
- Juventino
Ha! A 16 głosów na "Ja bym zastrzegł numer 9 po Zlatanie."? Jeśli aż 16 osób chce, żeby zastrzec 9 po Zlatanie, to chyba jasna i oczywista jest sprawa 10 po Del Piero.Venomik pisze:Jeśli się nie mylę to sam wprowadziłeś taka ankietę, której wyników brać serio nie można.
Dla mnie odpowiedź: "Zastrzec to ty sobie możesz co najwyżej numer telefonu" ewidentnie oznacza: "Nie będziemy niczego zastrzegać".
A to już zmienia postać rzeczy.
:roll:
- Tharp
Przeczytaj chociażby pierwszą stronę tego tematu. Wiele osób pisało, że zastrzeganie numeru to głupota (miałby by być koniec "Magicznej 10 Juventusu" przez to, że się trafiła wyjątkowo magiczna 10?)i dodawało, że zaznaczyli w ankiecie odpowiedź z korniszonami (i nie tylko).Diego pisze:(...)Wyniki ankiety bardziej mnie przekonują. A co złego w tym, że inni wolą korniszony?Tharpenio pisze:... a wielu mówiło "nie" w temacie, a w ankiecie wolało korniszony.Diego pisze:
(...)
Tak swoją drogą jak Venomik napisał, jedna z odpowiedzi w ankiecie, którą też sporo osób zaznaczyło, też oznacza "Nie", tylko troszke inaczej powiedziane.
... i wątpie, żeby osoby, które zaznaczyły odpowiedź "Ja bym zastrzegł numer 9 po Zlatanie." pisały poważnie...
- M.
- Juventino
No. A inni pisali, że numer 10 powinien być zastrzeżony. W dodatku wyniki z ankiety łatwo zinterpretować.Tharpenio pisze:Przeczytaj chociażby pierwszą stronę tego tematu. Wiele osób pisało, że zastrzeganie numeru to głupota (miałby by być koniec "Magicznej 10 Juventusu" przez to, że się trafiła wyjątkowo magiczna 10?)
Podaj nicki.Tharpenio pisze:i dodawało, że zaznaczyli w ankiecie odpowiedź z korniszonami (i nie tylko).
Tharpenio pisze:Tak swoją drogą jak Venomik napisał, jedna z odpowiedzi w ankiecie, którą też sporo osób zaznaczyło, też oznacza "Nie", tylko troszke inaczej powiedziane.
A ja wątpię, żeby osoby, które zaznaczyły odpowiedź "Zastrzec to ty sobie możesz co najwyżej numer telefonu." miały na myśli to, że żaden numer nie powinien zostać zastrzeżony.Tharpenio pisze:.. i wątpie, żeby osoby, które zaznaczyły odpowiedź "Ja bym zastrzegł numer 9 po Zlatanie." pisały poważnie...
- Nick
- Juventino
mało konkretnie...
co do mnie to po odejściu Alexa na emeryturkę, on sam powinien zdecydowac kiedy i komu chce oddac ten nr ... sam jest zbyt skromny żeby chciec zastrzec swój nr, i odmawiałby wieki. wiec jesli przyjdzie godny następca, Alex odda mój swój dawny trykot a w zasadzie tylko tylna częśc! ;]
wydaje mi sie, ze znajdzie sie ktos taki i o dziwo całkiem całkiem niedługo, pogra z 19 a potem... moze dycha
mam nadzieje że tez bedzie Włochem!
FORZA Il Capitano '10' !
pozdr 8)
co do mnie to po odejściu Alexa na emeryturkę, on sam powinien zdecydowac kiedy i komu chce oddac ten nr ... sam jest zbyt skromny żeby chciec zastrzec swój nr, i odmawiałby wieki. wiec jesli przyjdzie godny następca, Alex odda mój swój dawny trykot a w zasadzie tylko tylna częśc! ;]
wydaje mi sie, ze znajdzie sie ktos taki i o dziwo całkiem całkiem niedługo, pogra z 19 a potem... moze dycha

FORZA Il Capitano '10' !
pozdr 8)
Forza la Juve !
- Tharp
Bardzo łatwo, o czym już pisałem.Diego pisze:No. A inni pisali, że numer 10 powinien być zastrzeżony. W dodatku wyniki z ankiety łatwo zinterpretować.Tharpenio pisze:(...)
88 na tak
więcej niż 102 na nie (60 "nie" + 42 "Zastrzec to ty sobie możesz co najwyżej numer telefonu" + kilka "Wolę korniszony" o których też już pisałem)
Krótkie rzucenie okiem, chociażby na pierwszą stronę tematu i proszę:Diego pisze:Podaj nicki.Tharpenio pisze:i dodawało, że zaznaczyli w ankiecie odpowiedź z korniszonami (i nie tylko).
(...)
:puck: *MaTeK*
:puck: Ein
:puck: mil015
:puck: Radek_88
itd, itd...
- rastapastor
- Milanista
- _Jah
- Juventino
Nie. Zdecydownie nie. Numer 10 to magiczna liczba. Dla wyjątkowych piłkarzy. Takich z kolei? miejmy nadzieje, że mieć będziemy w dalszym ciągu. Pamięć o Del Piero nigdy nie zginie. Zastrzeżanie numeru "10" jest absolutnie zbędne.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- RAV
- Juventino
No widzisz bo Alex to dla Juve coś w stylu Maldiniego dla Milanu...rastapastor pisze:Dziwny temat i dziwne pytanie...a to dlaczego Juventus miałby zastrzec numer 10 dla Del Piero po jego odejściu?? Dziwne to trochę, ale decyzje trzeba zostawić włądzom Juventusu i samemu Del Piero...
Pozdroo...BLESS
"Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają" - Pavel Neved
FORZA JUVE! FORZA CIRO FERRARA!
FORZA JUVE! FORZA CIRO FERRARA!
- M.
- Juventino
Hola, hola.Tharpenio pisze:Bardzo łatwo, o czym już pisałem.
88 na tak
więcej niż 102 na nie (60 "nie" + 42 "Zastrzec to ty sobie możesz co najwyżej numer telefonu" + kilka "Wolę korniszony" o których też już pisałem)
Dobrze. A zatem możemy pokusić się o przeniesienie tych głosów. I wyniki wyglądają następująco:Tharpenio pisze: :puck: *MaTeK*
:puck: Ein
:puck: mil015
:puck: Radek_88
- Tak - 89 głosów
- Nie - 65 głosów
Dla mnie wszystko jest jasne.
Aha. No tak. Pamiętam. Wszystko jasne. Forza Capello, Zlatan mistrzem, Del Piero na ławkę. Oczywiście._Jah pisze:Nie. Zdecydownie nie. Numer 10 to magiczna liczba. Dla wyjątkowych piłkarzy. Takich z kolei? miejmy nadzieje, że mieć będziemy w dalszym ciągu. Pamięć o Del Piero nigdy nie zginie. Zastrzeżanie numeru "10" jest absolutnie zbędne.
- Bart_DB
- Juventino
W mojej opinii zastrzeganie numeru nie ma najmniejszego sensu. Najlepiej uczcić wielkość Del Piero można po prostu pamiętając o nim. Nie róbmy z niego półboga tak jak to się dzieje w Argentynie z Maradoną, bo to zakrawa o szaleństwo i jakieś zbiorowe zamroczenie. Nikomu nie jest potrzebne zastrzeżenie numeru, tym bardziej, że za 50 lat kiedy przeciętny kibic Juve będzie o Del Piero wiedział tyle ile przeciętny dzisiejszy kibic Juve wie o Bonipertim (czyli tylko fakt, że żył i grał fajnie w Juve), fakt niemożności gry nikogo z 10 będzie raczej wywoływał więcej konfliktów, niż zachwytu nad Del Piero. A ewentualne "odblokowanie" późniejsze numeru, świadczyło by raczej o braku szacunku dla uhonorowanego piłkarza, a przecież cel jest odwrotny. Podsumowując, kupmy mu skuter i będzie wporzo. :]
ti porterò all'inferno con me.
- M.
- Juventino
Przypomniał mi się jeden z przedsezonowych wywiadów z Del Piero (bodajże po meczu w Pucharze Włoch). Wypowiedź ta pochodzi z czasu, w którym Juventus został wprawdzie zdegradowany do Serie B, ale istniały wtedy duże szanse na pozytywne rozpatrzenie apelacji. Na pytanie dziennikarza (tłumaczę dosłownie): "Gdzie się widzisz?" - chodziło oczywiście o wynik apelacji, a miejsce, w "którym widzi się" Del Piero to Serie A lub Serie B. Alex odpowiedział tylko: "W Juve". Czy można jeszcze dogłębniej zaznaczyć swoją miłość do klubu? A Wy czym chcecie go wynagrodzić? Laurką? Skuterem :lol: ?
Dla zainteresowanych chętnie poszukam owego wywiadu.
Dla zainteresowanych chętnie poszukam owego wywiadu.
- Bart_DB
- Juventino
Diego, powiedz wprost, że chcesz zastrzeżenia numeru 10 dla DP i nikt Cie nie zdoła przekonać.
Swoją drogą odłożyłbym tą dyskusję w czasie, bo Alex jeszcze jest daleki od zakończenia kariery.

ti porterò all'inferno con me.
- rastapastor
- Milanista
- Krystian Walkiewicz
- Juventino
jedynie dla Palladino i następców Palladino bo wedlug mnie Palladino to nowy alex no chyba ze syn alexa
Ostatnio zmieniony 24 maja 2007, 20:39 przez Krystian Walkiewicz, łącznie zmieniany 1 raz.

- artoni
- Juventino
Może nie jest to dobry przykład dlaczego głosuję na TAK, ale:
Gram w FM i po zakończeniu wirtualnej kariery przez Alexa zastrzegłem jego numer (nie ma tam takiej opcji, lub też się nie dopatrzyłem, po prostu nikomu go nie daję).
Gram w FM i po zakończeniu wirtualnej kariery przez Alexa zastrzegłem jego numer (nie ma tam takiej opcji, lub też się nie dopatrzyłem, po prostu nikomu go nie daję).