3 runda PW : Napoli 3:3 k. 5:4 JUVENTUS
- mesju
- Qualità Juventino
Jestem w ciężkim szoku. Nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim... czy Didi zlekceważył przeciwnika? Dostaliśmy kubeł zimnej wody na głowie. Szkoda tylko, że jest on równoznaczny z odpadnięciem z rozgrywek.
Niestety odnoszę dziwne wrażenie, że dzisiejsza porażka może mieć wpływ na sprawy kadrowe. Do tej pory wszyscy mieli nadzieję, że już w przyszłym sezonie będziemy walczyć w Pucharze UEFA. A teraz? Trzeba czekać przynajmniej dwa lata. Czy Trezeguet i Camoranesi to zaakceptują? Do tej pory zespół czuł się silny, wszystko szło w dobrym kierunku. Wydaje mi się, że dzisiejsza noc wiele zmieni.
:doh:
Niestety odnoszę dziwne wrażenie, że dzisiejsza porażka może mieć wpływ na sprawy kadrowe. Do tej pory wszyscy mieli nadzieję, że już w przyszłym sezonie będziemy walczyć w Pucharze UEFA. A teraz? Trzeba czekać przynajmniej dwa lata. Czy Trezeguet i Camoranesi to zaakceptują? Do tej pory zespół czuł się silny, wszystko szło w dobrym kierunku. Wydaje mi się, że dzisiejsza noc wiele zmieni.
:doh:
- farmer16
- Juventino
Czytając relacje live mozna było przezyć wielki szok. Niestety Juventus odpadł z Napoli w karnych, a stroną przeważającą była Stara Dama i zytając realcje powinniśmy wygrać to spotkanie już w regulaminowym czasie gry. Niestety w 3 rundzie Pucharu Włoch odpadamy. Teraz pozostaje nam awans do SerieA, jeżeli nie zostaniemy przywróceni. 8) Szkoda bo w tym sezonie liczyłem na ten puchar. Jednak Napoli okazało się lepsze i wygrało z Juve. Dobry tekst w newsie ,,Ciekawe jak Didier wytłumaczy się z karnym buffona'' czy jakoś tak. Mnie też to zleksza zdziwiło Buffon karnego strzelał. Po emocjonującym meczu i rzutach karnych odpadamy. Nstępne marzenia związane z Pucharem Włoch za rok.
Macie pliki z tego meczu
Giorgio Chiellini 0-1
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... ellini.avi
Christian Bucchi 1-1
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... Bucchi.avi
Emmanuele Calaio 2-1
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... Calaio.avi
Alessandro Del Piero 2-2
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... _1_gol.avi
Alessandro Del Piero 2-3
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... _2_gol.avi
Paolo Cannavaro 3-3
http://www.yousendit.com/transfer.php?a ... D26D1D4A2D
Niewykorzystany karny Balzarettiego
http://www.yousendit.com/transfer.php?a ... 4975D36C6A
Wykorzystany karny Trotta
http://www.yousendit.com/transfer.php?a ... 9817D4A93B
Niewykorzystany karny Buffona
http://www.yousendit.com/transfer.php?a ... 624272B6C5
Zassysajcie
Macie pliki z tego meczu
Giorgio Chiellini 0-1
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... ellini.avi
Christian Bucchi 1-1
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... Bucchi.avi
Emmanuele Calaio 2-1
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... Calaio.avi
Alessandro Del Piero 2-2
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... _1_gol.avi
Alessandro Del Piero 2-3
http://www.yourfilehost.com/media.php?c ... _2_gol.avi
Paolo Cannavaro 3-3
http://www.yousendit.com/transfer.php?a ... D26D1D4A2D
Niewykorzystany karny Balzarettiego
http://www.yousendit.com/transfer.php?a ... 4975D36C6A
Wykorzystany karny Trotta
http://www.yousendit.com/transfer.php?a ... 9817D4A93B
Niewykorzystany karny Buffona
http://www.yousendit.com/transfer.php?a ... 624272B6C5
Zassysajcie
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2006, 10:27 przez farmer16, łącznie zmieniany 3 razy.
Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- Tom A Juve
- Juventino
zeby wchodzący w 61 min. Alex strzelał dwie bramy a my odpadamy ...
gdzie jest nasza obrona ? niech się nie zadawalają Boumsongiem bo liga długa i ciężka,
no chyba że pójdziemy na wymianę ciosów - tylko że wtedy to Alex, Bojinow i Treze bedą musieli być cały czas w wysokiej formie
A Buffonowi znudziło się na bramce i chciał sobie postrzelać :doh: ? Nie mógł tego na sparingu a nie w PW ? ZAŁAMA
P.S. Alex wymiata, po prostu skarb !

A Buffonowi znudziło się na bramce i chciał sobie postrzelać :doh: ? Nie mógł tego na sparingu a nie w PW ? ZAŁAMA
P.S. Alex wymiata, po prostu skarb !

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
- no_to_kiszka
- Juventino
Tom A Juve spokojnie troche do Buffona masz pretensje ze nie strzlił karnego ale jak wybrania kacje i ratuje nam za przeproszeniem dupska to nic nie mowisz jak zawali cos to juz jedziesz po nim zastanow sie troche nic sie nie stało teraz sie skupimy na lidze i wyjdziemy z niej !!
- JuventinoPS
- Juventino
Nie wiem co powiedzieć, nie wiem od czego zacząć, Juventus przegrał w sposób najbardziej frajerski z możliwych, kto jest winny tej niespodzianki - trener, piłkarze ? A może poprostu tak miało być, brak koncentracj, a później te cholerne karne ! I tak szybko jak zaczęliśmy przygodę z Pucharem Włoch, tak szybko kończymy, na właśnie życzenie.
Wszystko zaczęło się bardzo dobrze - Juventus atakował, Giorgio Chiellini strzelił pierwszą bramkę w 28 minucie, myślałem, że wszystko pójdzie zgodnie z planem, wygramy spokojnie. Niestety przeliczyłem się - gol do szatni Napoli, późnije po przerwie druga bramka - fatalne błędy obrony - kto dopuścił aby beniaminek Serie B strzelał Nam dwie bramki ! Naszczęście mieliśmy Alexa, wyrównał, jakaż była radość na czacie, co później - dogrywka, modliłem się z całych sił i jest bramka Alexa na 3-2, już wszystko spokojnie - Juventus wygra, lecz krótko trwała Nasza radość, z 3-2 szybko zrobiło się 3-3, potrzebne były jedenastki, cholerne jedenastki w których Juventus poniósł klęske
Odpadamy - Nasza jedyna szansa na Europejskie Puchary prysła jak bańka mydlana, a szpilką która ją przebiła było Napoli. Pierwsza porażka pod wodzą Deschampsa. Dlaczego wystawił Buffona to pytanie zadaje sobie wiele fanów Juventusu i w Polsce i na Świecie ? Jak się bedzie z tego tłumaczył ? Boli mnie to bardzo miałem fatalny koniec urodzin, na nic zdały się te 120 minuty, karne, bramki Alexa skoro Juventus i tak schodził z boiska pokonany, a ja za spuszczoną głową poszedłem spać
"To już jest koniec...i nie ma już nic..."
Po godzinię od napisania posta, jeden z użytkowników pięknego czata poprawił mi humor, kiedy to wczoraj zarzucił znakomitym tekstem. Oto 'skriiiin' z całego 'zajścia' Przypomnę tylko, że sytuacja miała miejsce kiedy Del Piero strzelił bramkę na 2-2. <Uploading.com>
Wszystko zaczęło się bardzo dobrze - Juventus atakował, Giorgio Chiellini strzelił pierwszą bramkę w 28 minucie, myślałem, że wszystko pójdzie zgodnie z planem, wygramy spokojnie. Niestety przeliczyłem się - gol do szatni Napoli, późnije po przerwie druga bramka - fatalne błędy obrony - kto dopuścił aby beniaminek Serie B strzelał Nam dwie bramki ! Naszczęście mieliśmy Alexa, wyrównał, jakaż była radość na czacie, co później - dogrywka, modliłem się z całych sił i jest bramka Alexa na 3-2, już wszystko spokojnie - Juventus wygra, lecz krótko trwała Nasza radość, z 3-2 szybko zrobiło się 3-3, potrzebne były jedenastki, cholerne jedenastki w których Juventus poniósł klęske

Odpadamy - Nasza jedyna szansa na Europejskie Puchary prysła jak bańka mydlana, a szpilką która ją przebiła było Napoli. Pierwsza porażka pod wodzą Deschampsa. Dlaczego wystawił Buffona to pytanie zadaje sobie wiele fanów Juventusu i w Polsce i na Świecie ? Jak się bedzie z tego tłumaczył ? Boli mnie to bardzo miałem fatalny koniec urodzin, na nic zdały się te 120 minuty, karne, bramki Alexa skoro Juventus i tak schodził z boiska pokonany, a ja za spuszczoną głową poszedłem spać

"To już jest koniec...i nie ma już nic..."
Po godzinię od napisania posta, jeden z użytkowników pięknego czata poprawił mi humor, kiedy to wczoraj zarzucił znakomitym tekstem. Oto 'skriiiin' z całego 'zajścia' Przypomnę tylko, że sytuacja miała miejsce kiedy Del Piero strzelił bramkę na 2-2. <Uploading.com>
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2006, 09:52 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.
- mnowo
- Qualità Juventino
Jak to ktośtam kiedyś śpiewał: "A miało być tak pięknie..." :roll:
Pewnie Deschamps miał jakieś powody, żeby postawić w karnych na Buffona. Mnie to osobiście się w głowie nie mieści, sam Didier na konferencji nie widać, żeby to tłumaczył. Zapytany pewnie by powiedział, że przez tydzień Buffon strzelał na treningach najlepiej. Co z tego, skoro nigdy nie strzelał w meczach o taką stawkę. Gdzie mogą puścić nerwy.
Podoba mi się postawa Del Piero, dzisiejsze dzienniki włoskie praktycznie piszą tylko o nim. ("Jest tylko Del Piero" - Tuttosport, czy "Super Del Piero" - La Gazetta dello Sport)
Cóż, nie wykorzystaliśmy swojej szansy. Rzeczywiście, jak powiedział Deschamps, "sezon w tym momencie się nie kończy". Ale nawet ludzie z Zarządu klubu mówili, że zdają sobie sprawę, jak ważna będzie w tym sezonie gra w tym pucharze.
Pewnie Deschamps miał jakieś powody, żeby postawić w karnych na Buffona. Mnie to osobiście się w głowie nie mieści, sam Didier na konferencji nie widać, żeby to tłumaczył. Zapytany pewnie by powiedział, że przez tydzień Buffon strzelał na treningach najlepiej. Co z tego, skoro nigdy nie strzelał w meczach o taką stawkę. Gdzie mogą puścić nerwy.
Podoba mi się postawa Del Piero, dzisiejsze dzienniki włoskie praktycznie piszą tylko o nim. ("Jest tylko Del Piero" - Tuttosport, czy "Super Del Piero" - La Gazetta dello Sport)
Cóż, nie wykorzystaliśmy swojej szansy. Rzeczywiście, jak powiedział Deschamps, "sezon w tym momencie się nie kończy". Ale nawet ludzie z Zarządu klubu mówili, że zdają sobie sprawę, jak ważna będzie w tym sezonie gra w tym pucharze.
- RuTeK
- Juventino
W druzynie jest duzo młodych zawodnikow, ktorzy poprostu zapłacili frycowe. Przegrana w Taki sposob jest poprostu smieszna. Ale coz poradzic zdarzaja sie takie Cuda. Dider postawił na Buffona. Wiele Bramkarzy wykonuje jedenastki w bardzo dobry sposob, widac Buffon nie nalezy do tej grupy.
- Mrówa
- Juventino
Odpadliśmy z Pucharu Włoch ,praktycznie zanim wogóle zaczęsliśmy w nim grać na dobre.
Nie możemy mieć do nikogo pretensji bo odpadliśmy na własne życzenie.Jak można tracić 3 bramki grając z II ligową drużyną w praktycznie najmocniejszym defensywnym ustawieniu
Jak można stracić bramke pare chwil po strzeleniu gola dającego prowadzenie
Na te pytania niech odpowie DD i caly zarząd, może zrozumieją ,że dalsze wyprzedawanie i wypożyczanie zawodników nie pomoże Juve.Wczora aż sie prosiło żeby grał Volpato czy Kapo. Nie miejmy pretensji do zawodników którzy nie strzelili kranych, zdarza się dużo lepszym piłkarzom niż oni.Pozostało skupić sie na rozgrywkach ligowych i na końcówce Mercato, bo jeśli w ataku ma grać Guzman czy Zalayeta to dużo nie zwojujemy. :?
PS.Wczorajsze texty white_wolva po bramkach Del Piero mnie rozwaliły. :rotfl: Napisze tyko ,że nie tylko Ty tak myślisz wilku
EDIT:Obejrzałem teraz karne, sedzia chyba nie ma poczucia perspektywy ,bo kiedy Buffon strzelał to bramkarz Napoli prawie do linii 5 metrów wyszedł :shock:

PS.Wczorajsze texty white_wolva po bramkach Del Piero mnie rozwaliły. :rotfl: Napisze tyko ,że nie tylko Ty tak myślisz wilku
EDIT:Obejrzałem teraz karne, sedzia chyba nie ma poczucia perspektywy ,bo kiedy Buffon strzelał to bramkarz Napoli prawie do linii 5 metrów wyszedł :shock:
- buffon.bk
- Juventino
Wielki smutek. Na pewno każdy z nas liczył na zwycięstwo w tym meczu. Zdarza się najlepszym. Mnie osobiście coraz bardziej zaczyna brakować wielkich sukcesów Juventusu. Troche szkoda Buffona, chciał pokazać swoje zangażowanie w ten mecz. Przecież przystąpienie do rzutu karnego to wielka odpowiedzialność, On podjął to wyzwanie, niestety, sami wiemy co było dalej. Nie wrzeszczcie na niego, uratował nas w wielu sytuacjach w tym meczu, ciekawe co byście mówili gdybyśmy przegrali w regulaminowym czasie gry. trezeguet też nie strzelił karnego w Finale MŚ i wydaje mi się że francuzi nie mieli do niego wielkich pretensji. A wy krytykujecie Gigiego za przestrzelony karny? W początkowej fazie Pucharu Włoch?
FORZA JUVE !!! AVE ITALIA !!!
- grandejuve
- Juventino
Chyba nikt sie nie spodziewał, ze przygode z Coppa Italia zakonczymy na 1/8 finału. Wszyscy liczylismy na zwyciestwo w tych rozgrywkach i szanse na gre w pucharach europejskich w nastepnym sezonie. Jednak nasze marzenia rozwiało Napoli (drugoligowy zespół). Byłbym w stanie zrozumiec, kiedy odpadlibysmy w finale, badz połfinale z zespołem Serie A. Wiem, że żadnego przeciwnika nie mozna lekceważyc, ale uważam, że Napoli było w naszym zasięgu. Niestety sam Alex meczu nie wygra. Przy kazdej straconej bramce widac powazne bledy w obronie. Nie winie pilkarzy za karne, bo to zawsze jest loteria, ale rozpoczecie przez Buffona bylo dla mnie nieporozumieniem. Zespól musi wziąć sie w garść, bo czeka nas długi sezon w Serie B.
- DamKam
- Juventino
Niestety, w tym sezonie pozostalo nam juz tylko walczyc o awans do Serie A. I jak pokazaly dwa ostatnie mecze PW, wcale nie bedzie to takie latwe jak sie moglo wydawac
Wiedzialem, ze mecz z Napoli bedzie bardzo ciezki, ale jednak nie spodziewalem sie przegranej. Niestety jak narazie nie widzialem nawet samych bramek, bo te linki co podal farmer16 jakos nie chca mi dzialac
Czekam z niecierpliwosci na jakis skrot. Jedynie co moze cieszyc to chyba dyspozycja Alexa, ktory strzela jak na zawolanie. Co do tego karnego wykonywanego przez Buffon. Sam nie wiem co o tym myslec. Z jednej strony jakby strzelil to nikt by nic nie mowil. Nie wierze, zeby to byl przejaw zlekcewazenia rywala przez Deschampsa :? Jestem ciekaw postawy Camora. Czy te faule, za ktore zostal wyrzucony z boiska nie byly jakies bezsensowne. Bo szczerze mowiac obawiam sie, zeby ten zawodnik nie robil nam na zlosc swoja bezmyslna gra, za to, ze nie chcielismy go poscic. Niestety wydaje mi sie, ze jest on do tego zdolny. Choc obym sie mylil :doh: Co do rzekomych bledow w obronie. No coz, musimy sie przyzwyczaic, ze z brakiem takiej ostoji jak Cannavaro, moze byc ich troche wiecej. Achh, jest mi bardzo szkoda tego Coppa Italia. No ale coz, trzeba wziasc sie w garsc i do ciezkiej pracy... bo czeka nas bardzo ciezki i dlugi boj o powrot do 1 ligi :!:

- JuventinoPS
- Juventino
Skrót meczu <megaupload.com>DamKam pisze:Czekam z niecierpliwosci na jakis skrot.
Skrót - pierwsze 90 minut <uploading.com>
Skrót dogrywki i karnych ! <uploading.com>
SoloJuve.com
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Jestem poporstu załamany
A po obejrzeniu bramek nie wiem już co pisać :roll:
Może to głupio zabrzmi, aczkolwiek PW w tym sezonie taktowalem, jak taką ,,naszą małą LM''. Był dla nas rzeczą priorytetową, na ktorą się nastawiliśmy, jak widać zawsze jak są szumne zapowiedzi, czego to nie dokonamy, kończy się na wielkim rozczarowaniu i smutku.
Nie mogę pojąć jak beniaminek 2 ligi, ogrywa mistrza Włoch, ok, skład, ale patrząc na nasz a ich, mamy 2 razy większy potencjał, jakby nie było.
Już przed meczem były obawy, jendak chyba nikt nie spodziewał się tak czarnego scenariusza
Płacz za nieobecnym Legro, ktory jest na wylocie mówi sam za siebie.
Mimo wszystko zaczęło się dobrze, Chielli strzela bramkę na 1-0, następnie dajemy sobie strzelić gola do szatni
Bramka dla Napoli na 2-1, kabaret naszej obrony i slaba postawa Buffona, 2-2 GENIUSZ DEL PIERO. Dogrywka 2-3 KUNSZT DEL PIERO, i teraz najgorsze. Mamy awans, nic nie jets w stanie nam go zabać, piła w pole karne, nasza oborna żongluje główkami w polu karnym aż nagle wystawia piłkę P.Cannavaro na przewrotkę :shock: A ten strzela z 3 metra, Buffon ledwno się ruszył. Poprostu szok!!
A karne to loteria, mimi, iż byłem pewien, że damy radę. Tematu Buffona w karnych nie poruszam, mecz powienien się zakończyć po dogrywce i my powinniśmy grać dalej. Prawda jest taka, że tylko kelnerzy dają sobie strzelić bramkę w takim momencie, bramkę, która zabiera awans
:roll:
Na MŚ Buffon puścił 2 gole, dziś 3... :roll: Mam do niego żal za bramki, bo mógł zachować się leiej...Powóciła nasza ,,stara, dobra'' oborna, która się poprostu ośmiesza :roll: Nie da się patrzeć na te błedy. Poprostu beznadziejnie.
Sprawa Camora, może to zbyt pochopny wniosek, jednak uważam, że czerwona kartka była jego zamysłem. Nie dostaje się żółtej karti w min. po wejściu :roll: Nie potrzebujemy go w JUVE, nie chce u nas grać do widzenia, tak będzie lepiej dla niego i dla klubu.
I na koniec powiem: GRANDE DEL PIERO, GRAZIE!!!

Może to głupio zabrzmi, aczkolwiek PW w tym sezonie taktowalem, jak taką ,,naszą małą LM''. Był dla nas rzeczą priorytetową, na ktorą się nastawiliśmy, jak widać zawsze jak są szumne zapowiedzi, czego to nie dokonamy, kończy się na wielkim rozczarowaniu i smutku.
Nie mogę pojąć jak beniaminek 2 ligi, ogrywa mistrza Włoch, ok, skład, ale patrząc na nasz a ich, mamy 2 razy większy potencjał, jakby nie było.
Już przed meczem były obawy, jendak chyba nikt nie spodziewał się tak czarnego scenariusza

Mimo wszystko zaczęło się dobrze, Chielli strzela bramkę na 1-0, następnie dajemy sobie strzelić gola do szatni

A karne to loteria, mimi, iż byłem pewien, że damy radę. Tematu Buffona w karnych nie poruszam, mecz powienien się zakończyć po dogrywce i my powinniśmy grać dalej. Prawda jest taka, że tylko kelnerzy dają sobie strzelić bramkę w takim momencie, bramkę, która zabiera awans

Na MŚ Buffon puścił 2 gole, dziś 3... :roll: Mam do niego żal za bramki, bo mógł zachować się leiej...Powóciła nasza ,,stara, dobra'' oborna, która się poprostu ośmiesza :roll: Nie da się patrzeć na te błedy. Poprostu beznadziejnie.
Sprawa Camora, może to zbyt pochopny wniosek, jednak uważam, że czerwona kartka była jego zamysłem. Nie dostaje się żółtej karti w min. po wejściu :roll: Nie potrzebujemy go w JUVE, nie chce u nas grać do widzenia, tak będzie lepiej dla niego i dla klubu.
I na koniec powiem: GRANDE DEL PIERO, GRAZIE!!!

- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Puchar Włoch - o Jezuuuu jak to my będziemy grali w Pucharze Włoch. Rozwalimy wszystkich normalnie. Nie będzie na nas mocnych. To nasz priorytet. Nasza szansa. Na wzór Ligi Mistrzów. Teraz piłkarze, działacze i sami zawodnicy pokazali, jakimi są zerami. Jedynie Del Piero pokazał, że ma jaja i chęci do gry. Chciałbym jeszcze pochwalić naszą obronę. Teraz płaczcie za Canną, Thuramem i Zambrottą, mimo tego, że wcześniej mówiliście, że jak nie chcą grać to niech odchodzą. Teraz możecie sobie popłakać.
- Wonki
- Juventino
Od wczoraj już trochę ochłonąłem ale jak zobaczyłem te skróty to znowu mnie szlag trafił :płaczę: Ta przewrotka Napoli - de best po prostu :evil:
Ale dobra, nie ma się co teraz denerwować... Większy koszmar by był np 1:0, 2:1, 3:2, albo 3:0 :shock: i to w regulaminowym czasie gry :idea:
W końcu chyba to jest jakiś plus tego meczu: dobrze, że Juve odpadło po walce, bo żenada by byla dopiero jakbyśmy nie podjęli walki z drużyną z Serie B
Kończy się turyński sen o Pucharach... Teraz czekamy na wyniki odwołania, na nowe wzmocnienia ( :!: ) i na rozpoczęcie sezonu w Serie A
Ale dobra, nie ma się co teraz denerwować... Większy koszmar by był np 1:0, 2:1, 3:2, albo 3:0 :shock: i to w regulaminowym czasie gry :idea:
W końcu chyba to jest jakiś plus tego meczu: dobrze, że Juve odpadło po walce, bo żenada by byla dopiero jakbyśmy nie podjęli walki z drużyną z Serie B

Kończy się turyński sen o Pucharach... Teraz czekamy na wyniki odwołania, na nowe wzmocnienia ( :!: ) i na rozpoczęcie sezonu w Serie A