Polska I Liga. Orange Ekstraklasa 2006/2007
- Mr Cezary
- Juventino
Legia nie zasłużyła nawet na 1 pkt. Gdyby nie ciężkie warunki atmosferyczne, to już w pierwszej połowie mielibyśmy prowadzenie Białej Gwiazdy. Na początku drugiej połowy udało się strzelić Wiśle - wreszcie Brożek. Wiślacy cofnęli się lekko i czekali na kontry. Niestety błąd obrony i bramkarza Dolhy i zrobiło się 1:1. Szkoda, bo teraz Wisła ma w dalszym ciągu 1 pkt straty do lidera, z tym, że nie jest to już Bełchatów, a Kolporter Korona.
- Wonki
- Juventino
Nie wydaje Ci się, drogi Łukaszu, że to zdanie jest hmm.. dziwne?Lukasz_JUVE pisze: W drógiej części spotkania siły się wyrónały i Legia miałą przewagę
Ale już, ok, bez ceregieli: dla mnie najważniejsze jest, że dzięki temu remisowi Korona jest LIDEREM

Strasznie się załamałem, kiedy Legia straciła bramkę, a dodatkowo nadciągały kolejne ataki Wiślaków :? Dodatkowo wiadome było, że morale w Krakowie są lepsze niż w Warszawie więc trudno było oczekiwać cudu... Jednak dla mnie ( i nie tylko 8) ) bardzo dobrze, że Legia zdołała chociaż wyrównać :twisted:
Zamieszczam brameczki z tego meczu, choć i tak pewnie wszyscy dzisiaj obejrzą "Orange" na TVN
Brożek 0:1
Burkhardt 1:1
Skrót 1. połowy
Skrót 2. połowy
źródło: www.orange-video.info
Aha, i jeszcze jedno... Miałem tego nie robić ale nie mogę się powstrzymać... wybaczcie mi...
Guantanamera KIELCE to miasto lidera :!: :!: :!:
Ostatnio zmieniony 01 października 2006, 21:07 przez Wonki, łącznie zmieniany 1 raz.
- MrWlodek
- Juventino
Dziwne, ale wszyscy wiedzą o co chodziWonki pisze:Nie wydaje Ci się, drogi Łukaszu, że to zdanie jest hmm.. dziwne?Lukasz_JUVE pisze: W drógiej części spotkania siły się wyrónały i Legia miałą przewagę

Nie sprawdzałem dokładnie co pisze bo miałem "złe warunki atmosferyczne w domu" i musiłem wyłączyć na chwilkę kompa

Więc to miało wyglądać tak:
"W drógiej połwie Legia miała lekką przewagę którą uwieńczyła bramką"
Prosze, zdanie już troche bardziej sensowne.
Fajnie ze Legia zdobyła 1 punkt z Wisłą bo to pewnie doda im pewności w ich nie małe umiejętności. Ale nadal sądzę że bardzo, oj bardzo trudno będzie im obronić Mistrzostwo

- Apollo_83
- Juventino
W sumie żadna to niespodzianka. Dwie drużyny grają słabo, dużo poniżej swoich możliwości. Każdy inny wynik też przyjąłbym bez większych emocji.
Ciesz mnie fakt, iż Koronka została liderem co najmniej przez 2 tygodnie :-D.
Ciesz mnie fakt, iż Koronka została liderem co najmniej przez 2 tygodnie :-D.
- herr_braun
- Juventino
Jak dla mnie (z tego co widziałem mecz bo dobre 15 minut były zakłócenia) to 1 pkt. dla Legii to minimum w tym meczu. Fragmentami w drugiej połowie Wisła nie wychodziła z własnego pola karnego, bramka była ostrzeliwana non stop, a obronę rozrywali skrzydłowi Legii z Bronowickim na czele. Obi drużyny miały sporo dobrych sytuacji, ale nadzieje naszego, polskiego futbolu (Janczyk i Brożek) pokazały zatrważającą nieskutecznośc. Pierwsza połowa dla Wisły, Druga dla Legii, wynik sprawiedliwy, a jeśli już miałbym wskazać lepszy zspół do byłaby to Legia.Mr Cezary pisze:Legia nie zasłużyła nawet na 1 pkt.
- white_wolv
- Juventino
ojcowie remisu :
Pawel Brozek - 4 x 100% sytuacja i tylko jedna bramka..
Dragomir Okuka - w 60minucie meczu, aby przypadkiem nie zrobic krzywdy starym znajomym kazal cofnac sie zespolowi pomimo iz przy dzisiejszej dyspozycji defensywy Legii mozna bylo strzelic im jeszcze conajmniej jedna bramke.
Poza tym za pozno zdjal Brozka i Zienczuka (nie rozumiem czemu Piotrek Brozek nie wystapil na ataku od poczatku - w meczach za Petrescu gral na pozycji napastnika duzo lepiej niz obecnie jego brat blizniak).
z jednej strony remis na Lazienkowskiej nie jest zlym wynikiem, z drugiej jednak jest to niepotrzebna strata punktow biorac pod uwage obecna dyspozycje i ostatnie wyniki miszcza Polski.
Pawel Brozek - 4 x 100% sytuacja i tylko jedna bramka..
Dragomir Okuka - w 60minucie meczu, aby przypadkiem nie zrobic krzywdy starym znajomym kazal cofnac sie zespolowi pomimo iz przy dzisiejszej dyspozycji defensywy Legii mozna bylo strzelic im jeszcze conajmniej jedna bramke.
Poza tym za pozno zdjal Brozka i Zienczuka (nie rozumiem czemu Piotrek Brozek nie wystapil na ataku od poczatku - w meczach za Petrescu gral na pozycji napastnika duzo lepiej niz obecnie jego brat blizniak).
z jednej strony remis na Lazienkowskiej nie jest zlym wynikiem, z drugiej jednak jest to niepotrzebna strata punktow biorac pod uwage obecna dyspozycje i ostatnie wyniki miszcza Polski.
- Dionizos
- Juventino
Tak wlasnie... zespol sie cofnal bo Drago bylo szkoda Legii. Dziekujemy za laske... Mogliscie w koncu strzelic dwanascie bramek, ale Brozek nie umie grac w pilke.white_wolv pisze: Dragomir Okuka - w 60minucie meczu, aby przypadkiem nie zrobic krzywdy starym znajomym kazal cofnac sie zespolowi pomimo iz przy dzisiejszej dyspozycji defensywy Legii mozna bylo strzelic im jeszcze conajmniej jedna bramke.
- aSsItCh
- Juventino
Moim skromnym zdaniem żadna polska drużyna nie ma "nie małych umiejętności" dlatego tak bardzo ich nie lubie.Fajnie ze Legia zdobyła 1 punkt z Wisłą bo to pewnie doda im pewności w ich nie małe umiejętności

Kwiat miłości rozkwita w świetle uczuć
I w nim też usycha...
Gdy nadejdzie czas by odbyć ostatnią podróż
Będę myślał o Tobie...
- Gregor del Ptasior
- Juventino
Heh... Takiego farta jakiego miała legła to jak żyję nie widziałem
Gdyby nie ten rozregulowany celownik Brożka, to by 1:7 się to spotkianie skończyło. No ale cóż... Nie udało się. Można powiedzieć, że niewykorzystane sytuacje się mszczą. Trudno. Szkoda, że taka korona teraz jest liderem, ale spokojnie... To będzie znów mistrzowski sezon WISŁY !!!!

- Vimes
- Juventino
Po ostatnich wyczynach Legii ten wynik trzeba uznać za zadowalający, zwłaszcza, że Wisła pod wodzą Okuki radzi sobie coraz lepiej. Mimo wszystko, mam nadzieję, że działacze Legii nie pójdą za przykładem swych krakowskich odpowiedników i Wdowczyk zostanie co najmniej do końca sezonu. Wszystko jest jeszcze możliwe, sześć punktów straty do lidera to nie jest aż tak dużo i tytuł może jeszcze zostać w Warszawie.
@Gregor del Ptasior Może byś okazał choć trochę szacunku dla przeciwnika?
@white_wolv Czemu kpisz z mistrzostwa Legii? Czyżby "zdobyła" je tak jak Inter? Teraz gra słabiej, ale przez to chyba tytuł nie stracił swej wartości?
Gregor del Ptasior pisze:Heh... Takiego farta jakiego miała legła to jak żyję nie widziałem
W związku z tymi wypowiedziami mam pytanie czy punkt 3 g regulaminu dotyczy też Legii, czy można tą drużynę zwyczajnie obrażać?white_wolv pisze:...punktow biorac pod uwage obecna dyspozycje i ostatnie wyniki miszcza Polski...
@Gregor del Ptasior Może byś okazał choć trochę szacunku dla przeciwnika?
@white_wolv Czemu kpisz z mistrzostwa Legii? Czyżby "zdobyła" je tak jak Inter? Teraz gra słabiej, ale przez to chyba tytuł nie stracił swej wartości?
- Apollo_83
- Juventino
taka czyli jaka? czyżby wzmogła Cię frustracja kibica Wisły po meczu z Legią? poza tym, przez grzeczność mógłbys pisać nazwy drużyn z dużych liter, bo obecnie jest to żenujące. A sezon będzie miszczowski prędzej :-D Fartem, można nazwać to, ze Brożek gra w Wiśle a nie innej polskiej drużynie, bo wtedy Wisła miała by większe szanse na mistrza.Gregor del Ptasior pisze:Heh... Takiego farta jakiego miała legła to jak żyję nie widziałemGdyby nie ten rozregulowany celownik Brożka, to by 1:7 się to spotkianie skończyło. No ale cóż... Nie udało się. Można powiedzieć, że niewykorzystane sytuacje się mszczą. Trudno. Szkoda, że taka korona teraz jest liderem , ale spokojnie... To będzie znów mistrzowski sezon WISŁY !!!!
- Kame1988_Kornel
- Juventino
Proponuje zacząć od wyników 9 kolejki.
Górnik Łęczna 0:3 (0:1) Lech Poznań
Lech na fali zwnoszącej, pewne zwycięstwo nad Górnikiem
Widzew Łódź 0:1 (0:1) Pogoń Szczecin
Po dość dziwnym faulu, karny zamieniony na bramke i Portowcy wyjechali z Łodzi z 3pkt., mimo iż Widzew też miał dużo okazji na zmiane wyniku
Legia Warszawa 1:1 (0:0) Wisła Kraków
Mecz kolejki, w takich meczach w większości ligacha pada remis
Odra Wodzisław 1:2 (0:1) Korona Kielce
Korona wygrała i jest nowym liderem, zobaczymy tylko na jak długo
Zagłębie Lubin 2:1 (0:0) Wisła Płock
Zagłębie w końcu wygrało, a ze zdobywcą PP coraz gorzej i jak nikt tym klubem nie wstrząśnie to II liga może być realna
Cracovia Kraków 1:1 (1:0) Arka Gdynia
Kolejny remis Arki, a Cracovia bez formy i bez trenera Białasa (teraz już z Majewskim)
Groclin Grodzisk 2:0 (1:0) Górnik Zabrze
Groclin, o którym wcześniej napisałem że gra chyba najgorszy futbol, teraz pokzał że nie do końca tak jest, mimo iż Zabrzanie nie byli zbyt wymagającym przeciwnikiem.
GKS Bełchatów 1:2 (1:2) ŁKS Łódź
"Miasto lidera, Bełchatów miasto lidera" - tak przed spotkaniem skandowali kibice GKS-u i w derbach województwa wyszedł zwycięsko ŁKS
mimo iż nie wielu na nich stawiało (przyznam ze ja tez nie, przed meczem stawiałem na remis
) Powoli ŁKS zaczyna być objawieniem tej rundy, oby do końca utrzymali taką forme, teraz przyjdzie ŁKS-owi zagrać bardzo trudny mecz w Poznaniu z Lechem, ojjj będzie gorąco :twisted:
"Tylko Ty, w moim sercu ty, jedna jedyna niepokonana eŁKSa kochana" :twisted:

Lech na fali zwnoszącej, pewne zwycięstwo nad Górnikiem

Po dość dziwnym faulu, karny zamieniony na bramke i Portowcy wyjechali z Łodzi z 3pkt., mimo iż Widzew też miał dużo okazji na zmiane wyniku

Mecz kolejki, w takich meczach w większości ligacha pada remis

Korona wygrała i jest nowym liderem, zobaczymy tylko na jak długo

Zagłębie w końcu wygrało, a ze zdobywcą PP coraz gorzej i jak nikt tym klubem nie wstrząśnie to II liga może być realna

Kolejny remis Arki, a Cracovia bez formy i bez trenera Białasa (teraz już z Majewskim)

Groclin, o którym wcześniej napisałem że gra chyba najgorszy futbol, teraz pokzał że nie do końca tak jest, mimo iż Zabrzanie nie byli zbyt wymagającym przeciwnikiem.

"Miasto lidera, Bełchatów miasto lidera" - tak przed spotkaniem skandowali kibice GKS-u i w derbach województwa wyszedł zwycięsko ŁKS

"Tylko Ty, w moim sercu ty, jedna jedyna niepokonana eŁKSa kochana" :twisted:
- Mr Cezary
- Juventino
Mnie chodzi o cały mecz, a nie o ostatnie 15 minut, w których nagle Legia zerwała się do ataku, a Wisła była już słaniająca się nogach. To Brożek, a nie Janczyk miał dogodniejsze sytuację, i powinien je wykorzstać. Jak dla mnie 15 minut dobrej gry Legii, to za mało, by w takim meczu zdobyć punkt. Niech się cieszą i z tego, bo Wisła, jak już napisałem, była lekko zmęczona Iraklisem.herr_braun pisze:Jak dla mnie (z tego co widziałem mecz bo dobre 15 minut były zakłócenia) to 1 pkt. dla Legii to minimum w tym meczu. Fragmentami w drugiej połowie Wisła nie wychodziła z własnego pola karnego, bramka była ostrzeliwana non stop, a obronę rozrywali skrzydłowi Legii z Bronowickim na czele. Obi drużyny miały sporo dobrych sytuacji, ale nadzieje naszego, polskiego futbolu (Janczyk i Brożek) pokazały zatrważającą nieskutecznośc. Pierwsza połowa dla Wisły, Druga dla Legii, wynik sprawiedliwy, a jeśli już miałbym wskazać lepszy zspół do byłaby to Legia.Mr Cezary pisze:Legia nie zasłużyła nawet na 1 pkt.
- valsir
- Juventino
Chyba kogoś nieźle prąd kopnął skoro myśli ,że powinno być 1:7 dla Wisły w tym meczu... oglądałem sobie cały mecz i bez żadnych kłopotów bo na stadionie i nie powiedziałbym by Wisła przeważała nawet w 1 połowie(Wisła 3 dogodne sytuacje przy 3 Legii)...... po prostu Legia w tak końcówce cisnęła was ,że obraz z wyrównanej gry przerodził się w mecz do jednej bramki.... A za remis należy podziękować sędziemu (przedewszystkim),bramkarzowi Dolhi i Jańczykowi... bo gdyby nie oni wynik byłby zupełnie inny i na pewno Wisła by nie wygrała
Co do Brożka to chłopak chyba miał zły dzień albo piorunów się bał
Remis z wami to dla nas porażka, bo powinniśmy spokojnie was pyknąć a ,że się nie udało trudno. I TAK MISTRZ ZOSTANIE W WARSZAWIE.. Gdzie twoje berło gdzie twoja korona.....

- valsir
- Juventino
Witam wszystkich po meczach reprezentacji i II ligi wracamy do naszej pomarańczowej :d
13 października (piątek):
20:00 Lech Poznań - ŁKS Łódź
na pewno będzie to ciekawy mecz stawiam na remis ale i tak ktoś z nich wygra:]
14 października (sobota):
18:00 Arka Gdynia - Groclin Grodzisk Wlkp.
ostatnio arka nawet grała w piłkę... a nuż wygra:d
18:00 Wisła Płock - Cracovia Kraków
Ostatnio ekipom tym nie gra się najlepiej remis z lekkim podkreśleniem Cracovii
18:00 Wisła Kraków - Odra Wodzisław
Myślę ,że do niespodzianki nei dojdzie, co najwyżej Chmiest strzeli gola :]
18:00 Górnik Łęczna - Widzew Łódź
Tutaj trudno ocenić... remis z podkreśleniem Widzewa
18:15 Korona Kielce - Zagłębie Lubin
No jakieś ciekawsze spotkanie nareszcie:d Będzie się działo ale Korona wygra
20:30 Górnik Zabrze - GKS Bełchatów
Pytanie jest czy GKS Wygra:]
15 października (niedziela):
17:00 Pogoń Szczecin - Legia Warszawa
No i mecz przyjaźni szczerze bym życzył remisu ale.... chciałbym by wygrała Legia i tak stawiam =D
13 października (piątek):
20:00 Lech Poznań - ŁKS Łódź
na pewno będzie to ciekawy mecz stawiam na remis ale i tak ktoś z nich wygra:]
14 października (sobota):
18:00 Arka Gdynia - Groclin Grodzisk Wlkp.
ostatnio arka nawet grała w piłkę... a nuż wygra:d
18:00 Wisła Płock - Cracovia Kraków
Ostatnio ekipom tym nie gra się najlepiej remis z lekkim podkreśleniem Cracovii
18:00 Wisła Kraków - Odra Wodzisław
Myślę ,że do niespodzianki nei dojdzie, co najwyżej Chmiest strzeli gola :]
18:00 Górnik Łęczna - Widzew Łódź
Tutaj trudno ocenić... remis z podkreśleniem Widzewa
18:15 Korona Kielce - Zagłębie Lubin
No jakieś ciekawsze spotkanie nareszcie:d Będzie się działo ale Korona wygra
20:30 Górnik Zabrze - GKS Bełchatów
Pytanie jest czy GKS Wygra:]
15 października (niedziela):
17:00 Pogoń Szczecin - Legia Warszawa
No i mecz przyjaźni szczerze bym życzył remisu ale.... chciałbym by wygrała Legia i tak stawiam =D