Juventus Turyn w Serie B !!!
- juverm
- Juventino
Bardzo proszę o przetłumaczenie słów Giovanni'ego Cobolli'ego:
Z góry dziękuje, Pozdrawiam. FORZA LA VECCHIA SIGNORA :!:
Kod: Zaznacz cały
"E' inaudito"
Appresa la sentenza della Commissione d’Appello Federale che ha disposto per la Juventus la retrocessione in serie B con 30 punti di penalizzazione, il presidente Giovanni Cobolli Gigli ha dichiarato: "È inaudito. Da un tribunale composto da giuristi di questa caratura ci aspettavamo una sentenza equilibrata, sia nella forma che nella sostanza. Evidentemente le nostre aspettative sono state mal riposte. Queste sentenze sono il segno di una volontà di colpire la società con eccessiva durezza. Non comprendiamo la differenza di metro di giudizio applicato ai casi esaminati. Come dimostrato ampiamente dai fatti, gli episodi sotto osservazione della giustizia sportiva per la Juventus sono assolutamente comparabili a quelli contestati alle altre squadre. Con la differenza che nel nostro caso si tratta di due sole partite. In questo momento la nostra priorità è dunque tutelare l’interesse dei nostri tifosi e dei piccoli azionisti, e lo faremo subito impugnando la sentenza davanti al Consiglio Federale."

- Michael900
- Juventino
No cóż tu powiedzieć. Jestem smutny i rozżalony. :płaczę: :płaczę:
Nie wyobrażam sobie życia bez Juventusu. Będę kibicował temu wspaniałemu klubowi do końca życia, ale mam nadzieję, tak jak każdy tutaj, że JUVE nie zagrzeje długo miejsca w Serie B. 30 punktów karnych to zdecydowanie za dużo. A najbardziej mi żal tych dwóch tytułów Mistrzowskich...
........:::::::FORZA JUVE:::::::..........
Nie wyobrażam sobie życia bez Juventusu. Będę kibicował temu wspaniałemu klubowi do końca życia, ale mam nadzieję, tak jak każdy tutaj, że JUVE nie zagrzeje długo miejsca w Serie B. 30 punktów karnych to zdecydowanie za dużo. A najbardziej mi żal tych dwóch tytułów Mistrzowskich...
........:::::::FORZA JUVE:::::::..........
- Gotti
- Juventino

Trzeba jakoś żyć. Ciekaw jestem ilu nas tu będzie za trzy lata - zostaną tylko najwierniejsi.
Forza Juve!
- Pablito
- Juventino
Witam!Rzadko tu sie wypowiadam ale dzisiaj to trzeba.Jak dla każdego wyroki sa szokujące.Nie inaczej jest ze mną.Wprawdzie relegacja była bardzo prawdopodobna i powoli oswoiłem się z ta myslą to te 30 minusowych punktów mnie załamały.Nie uważam żeby Juve zasłużyło sobie na aż takie kary.W dodatku strata mistrzostwa,czy dwóch(juz sam nie wiem), a nasz przeciwnika ligowy-Ac Milan zosatje w Serie A i 15 minusowych punktów.Jednak włoskie,media,czy światowe wyalnsowały tą aferę na aferę tylko i wyłacznie Juventusu,nazywając ją Moggiopoli.Przecież wypowiadali sie że taki system trwał bardzo długo i każdy o nim wiedział.Ale oczywiście,nie ma co,Juve wszytko kupywało co mozna było kupić.Niektórzy to się domagali 4 ligi dla nas.Nie wiem naprawde czy zasłużyliśmy na te wszytskie kary,czy staliśmy sie ofiarą wielletniego systemu?Serie b i -30 punktów nie wroży dobrze na następny sezon.Chyba w drugiej lidze spedzimy az dwa sezony.dlatego nie licze już na pozostranie Cannavaro po takświetnym mudnialu,Zambrottyczy Buffona.Ale mam nadzieję że w Juve pozostaną Del Piero,Balza,Chiellini,Nedved i nowo sprowzdenie zawodnicy (Marchionni,Zanetti).Tak wiec panowie.Co nas nie zabije to wzmocni.Za 3 lata swcudetto nasze i Liga Mistrzów!! Forza Juve!!
- YaSq
- Juventino
W Seria B gra sie 42 mecze czyli do zdobycia jest 126pkt my zaczynamy z -30 wiec do zdobycia pozostaje 96pkt w tym sezonie do awansu przez baraze wystarczylo 66pkt.
Sklad bedzie mlody i ambitny wierny barwom tak samo trener, dlatego uwazam ze w sezonie 2007/2008 Juventus powinnien byc juz w Seria A.
A pozatym gratuluje interowi 2 mistrzostw z rzedu to chyba najlepszy okres w calej historii klubu. Jeszcze kilka takich afer i moze inter bedzie najbardziej utytulowanym zespolem we Wloszech :twisted: .
FORZA JUVENTUS !
Sklad bedzie mlody i ambitny wierny barwom tak samo trener, dlatego uwazam ze w sezonie 2007/2008 Juventus powinnien byc juz w Seria A.
A pozatym gratuluje interowi 2 mistrzostw z rzedu to chyba najlepszy okres w calej historii klubu. Jeszcze kilka takich afer i moze inter bedzie najbardziej utytulowanym zespolem we Wloszech :twisted: .
FORZA JUVENTUS !
- JUVEFANE_10
- Juventino
dokładnieYaSq pisze:W Seria B gra sie 42 mecze czyli do zdobycia jest 126pkt my zaczynamy z -30 wiec do zdobycia pozostaje 96pkt w tym sezonie do awansu przez baraze wystarczylo 66pkt.
FORZA JUVENTUS !
pza tym jest jeszcze odwołanie !!!!Moze nam odejmna pare punktów!
JESTEM OSZUSTEM
- Black_star_13
- Juventino
Zgadzam się z Pablito. Media zrobiły z tego tak wielką aferę, że nie mogli tak po prostu zastosować amnestii. A mówią, że telewizja to przydatne medium...
Ja jednak nadal liczę na pozostanie w klubie Buffona. W końcu o ile się nie mylę składał jakieś tam deklaracje o tym, że nie opuści Juventusu i będzie grał nawet w Serie B. Zresztą tak samo było z Fabio...
Zawsze można się pocieszyć tym, że na pewno zostanie z nami Del Piero i Thuram
A, Pablito, mógłbyś następnym razem użyć zwrotu "panie i panowie"? Bo dziewczyny też są na tym forum
Ja jednak nadal liczę na pozostanie w klubie Buffona. W końcu o ile się nie mylę składał jakieś tam deklaracje o tym, że nie opuści Juventusu i będzie grał nawet w Serie B. Zresztą tak samo było z Fabio...
Zawsze można się pocieszyć tym, że na pewno zostanie z nami Del Piero i Thuram

A, Pablito, mógłbyś następnym razem użyć zwrotu "panie i panowie"? Bo dziewczyny też są na tym forum
- michael_99
- Juventino
odejmując 30 mamy do zdobycia 96 pkt, a w poprzednim sezonie 66 pkt wystarczyło do baraży, więc możemy zgubić około 20-30 punktów i mimo to awansować!!!!!!!!! MUSIMY TO ZROBIĆ!!!!!!!!!!
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
I co tu powiedziec?kara za ostra nikt sie nie spodziewal az "-30" pkt na starcie:/ oczywiscie kara nam sie nalezala i serie b odpowiada niz serie c,tylko jak teraz wspomina sie,ze kiedys bylo sie obok interu jedna druzyna ktora nigdy z ligi nie spadla
a takto teraz tylko inter zostanie...i pomyslec ze przez takiego Moggiego Juventus wiele stracil miedzy innymi zaufanie u niektorych kibicow! wlasnie u niektorych...ALE NIE UMNIE na zawsze z JUVE!!Forza juve!!
p-s-"bojcie sie chamy bo za gora 2 lata do serie a wracamy!" -tymi slowami mozna sie pocieszac:(
Forza Juve!!

p-s-"bojcie sie chamy bo za gora 2 lata do serie a wracamy!" -tymi slowami mozna sie pocieszac:(
Forza Juve!!
- eXplOsiOn87
- Juventino
nigdy nie myslalem ze moj kochany klub zobacze w serie b ;/;/ teraz odejdzie wielu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>....zawodnikow...najbardziej mi szkoda Cannavaro i Buffona ...;/;/;/ nawet jak cos to myslalem aaa jeden sezon w serie B i wroca do serie A ale z 30 pkt w plecy to napewno nie wroca po naadchodzacym sezonie...jestem zalamany:(:(:( Milanowi jak zwykle sie upiekło (plecy)
PEACE,LOVE,EXTASY!!!!
- Pavciooo
- Juventino
Jestem niesamowicie zdenerwowany. Nie degradacją do Seire B, tylko POKAZOWOŚCIĄ I NIESPRAWIEDLIWOŚCIĄ tego "PROCESU"!!!
Media rozdmuchały to do rangi ogromnego skandalu, przez co wypaczyły wyrok. A -30pkt to parodia. Może niech dadzą -50pkt? A Milan w Serie A i tylko -15pkt... Co za parodia...
Liczę na odwołanie. Może przynajmniej inny sędzia nie będzie tak stronniczy.
Ja itak kocham Juve!!! I nic a tymbardziej NIKT tego nie zmieni!
Media rozdmuchały to do rangi ogromnego skandalu, przez co wypaczyły wyrok. A -30pkt to parodia. Może niech dadzą -50pkt? A Milan w Serie A i tylko -15pkt... Co za parodia...
Liczę na odwołanie. Może przynajmniej inny sędzia nie będzie tak stronniczy.
Ja itak kocham Juve!!! I nic a tymbardziej NIKT tego nie zmieni!
- Vivaprokuratori
- Juventino
PRzez chwile, nawet dluzsza chwile cieszylem sie ze Juve spadlo z ligi...jak uslyszalem ile macie punktow w plecy to skakalem ze szczescia...i przeczytalem wypowiedz ze ktos byl przygotowany na werdykt...i wyobrazilem sobie co by bylo gdyby moj ukochany klub byl w podobnej sytuacji i az mnie glowa rozbolala...zal mi Was, ale jednoczesnie czuje satysfkacje, bo to sprawiedliwe ze tak ukarano Juve...i zabranie scudetto jest jak najbardziej sprawiedliwe, nawet powinna byc grzywna za kase ktora Juve wygralo w lidze i LM