Zostaniemy zdegradowani??!!
- SZAGI
- Juventino
dokładnie... poki co to są wszystko spekulacje prasy. Narazie nie ma żadnych konkretów ani wyroków. I tak będzie co ma być. Skandal to skandal, a wiadomo jaka to jest pożywka dla prasy, kasa leci.... To jest z pewnością najsmutniejszy okres związany z piłką nożną w całym moim życiu, ale wydaje mi się, że prawdziwych kibiców i osoby związane z klubem ten trudny okres może tylko wzmocnić i prędzej czy później powrócimy na tron. 

- white_wolv
- Juventino
wiadomo kiedy zapadna decyzje w tej sprawie ?
- Michal87
- Juventino
Uważam że możemy zostać zdegradowani ale nie aż do Serie D jak mówiły ostatnio doniesienia prasowe :!: Kara karą ale na pewno związek piłki nożnej nie posunie sie do tego stopnia żeby nas "przestawić" do Serie D ponieważ dobrze wiedzą że to byłby koniec Juve. Nie oszukujmy sie że to byłby koniec wielkiego Juve. Już teraz akcje idą w dół, coś około 13%. Część umów ze sponsorami przestała by obowiązywać, najbardziej było by bolesne zerwanie umowy na transmisje za które mamy dostać coś 220 mln € a także umowa z Tamoil. Tak więc nie sądze żeby Lega Calcio posunęła sie do tego typu rozwiązań, aczkolwiek Serie B jest realne (ale miejmy nadzieje że nie).
Zresztą poczytajcie sobie:
http://www.pilka.pl/index.php?ls=IT&mid=1&show=52951
Zresztą poczytajcie sobie:
http://www.pilka.pl/index.php?ls=IT&mid=1&show=52951
Tego to chyba nikt nie wie. Ale na pewno warto by było wiedzieć szybko co się z nami stanie. Musi sie stać to bardzo szybko bo wiadomo że w razie takiego rozwiazania musi nastąpic reorganizacja drużyny, więc musi to być jeszcze w oknie transferowym.Italia6 pisze:Dobre pytanie.Też bym chciała wiedzieć.white_wolv pisze:wiadomo kiedy zapadna decyzje w tej sprawie ?
Ostatnio zmieniony 13 maja 2006, 21:50 przez Michal87, łącznie zmieniany 1 raz.

- darel
- Juventino
Póki co jest dużo domysłów, domyslań a żadne konkrety nie zapadły. Wszędzie się zcyta, jaka kara może nas spodkać, degradacja do SerieB, odebranie Scudetto, lecz wszystko są to wymysły dziennikarzy, możliwe że bardzo możliwe, lecz póki co żadna decyzja nie zapadła, nie ma skazanych, nie ma wyroków. Dlatego wg mnie nalezy zachować spokój.
Niektórzy pisza tak, jakby byli święcie przekonani, że w nastepnym sezonie rozegramy swój pierwszy, historyczny mecz w SerieB. Ja wcale nie jestem tego taki pewien. Poczekajmy do wyroku. W aferze dopingowej już też odbierano nam mistrzostwa, Lige Mistrzów. Jakoś nadal mamy te tytuły.
Trochę więcej spokoju, bo narazie czytając niektóre posty wyczuwam takie przesłanie: Niech zdegradują nas do niższej ligi, wtedy udowodnie że jestem prawdziwym kibicem.
Prawda sytuacja wygląda bardzo źle, wręcz fatalnie, jednak póki nie ma przynajmniej pierwszych pewników niczego nie można wyrokować.
Niektórzy pisza tak, jakby byli święcie przekonani, że w nastepnym sezonie rozegramy swój pierwszy, historyczny mecz w SerieB. Ja wcale nie jestem tego taki pewien. Poczekajmy do wyroku. W aferze dopingowej już też odbierano nam mistrzostwa, Lige Mistrzów. Jakoś nadal mamy te tytuły.
Trochę więcej spokoju, bo narazie czytając niektóre posty wyczuwam takie przesłanie: Niech zdegradują nas do niższej ligi, wtedy udowodnie że jestem prawdziwym kibicem.
Prawda sytuacja wygląda bardzo źle, wręcz fatalnie, jednak póki nie ma przynajmniej pierwszych pewników niczego nie można wyrokować.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- Ziolowy
- Juventino
Masz racje, mnie tez sie w to nie chce wierzyc. Raczej nie zdegraduja dwoch najlepszych druzyn, chocby dla wlasnego dobra, bo Serie A sporo by stracilaJuveForever10 pisze:Ale ja mam nadzieje że nie skończy sie ta cała sprawa degradacją :!: Bo jeżeli Milan jest jeszcze w to zamieszany to nie wierze że zgegradują 2 najlepsze kluby we Wloszech
Jak zabrac Scudetto legendzie włoskiej pilki?
Zapytajcie na San Siro...
Zapytajcie na San Siro...
- Michal87
- Juventino
Chociaż z drugiej strony w 1980 roku zdegradowali Milan i Lazio ale mimo wszystko były to inne czasy :!: Wtedy pieniądz nie odgrywał tak wielkiej roli w piłce nożnej. Dzisiaj mimo wszystko związek stracił by ogromne kwoty pieniężne w konsekwencji spadku Juve i MilanuZiolowy pisze:Masz racje, mnie tez sie w to nie chce wierzyc. Raczej nie zdegraduja dwoch najlepszych druzyn, chocby dla wlasnego dobra, bo Serie A sporo by stracilaJuveForever10 pisze:Ale ja mam nadzieje że nie skończy sie ta cała sprawa degradacją :!: Bo jeżeli Milan jest jeszcze w to zamieszany to nie wierze że zgegradują 2 najlepsze kluby we Wloszech

- BartekGajda9
- Juventino
Juventus w Serie B, Serie C1, Serie D ?? :? niepodoba sie to napewno żadnemu z forumowiczów kibicujących Juve. Narazie jakby co musimy poczekać na orzeczenie najwyższych instancji, potem dopiero martwić się. Nie ma jeszcze konkretów, choć wydaje się że kara jest nieunikniona 
"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
- Małysz
- Juventino
Poczekamy, zobaczymy. Kolejne doniesienia czytam z niepokojem, ale bez jakiejś paniki. Na razie roi się głównie od różnych tez stawianych przez media, ale bez dowodów. Może nas zdegradują, może odbiorą scudetto, a może skończy się tylko na punktach ujemnych w następnym sezonie? Któż to wie? Zwykle staram się myśleć optymistycznie, więc teraz też na razie nie robię z tej afery tragedii. Jak kara zostanie zamierzona, to wtedy będę się martwić, ale póki co - trzeba czekać. Chociaż trudno będzie świętować 29 scudetto (o ile Juve przynajmniej zremisuje z Regginą...) ze świadomością, że być może niedługo przyjdzie się nim cieszyć...
Tak czy inaczej, cokolwiek by się nie wydarzyło, ja jestem dumny z tego, że kibicuję Starej Damie i jedna afera, jaka by ona nie była, tego nie zmieni, choćby dlatego, że czuję się związany i identyfikuję się przede wszystkim z Juventusem jako klubem, a nie działaczami, czy niektórymi piłkarzami, którzy w tę aferę są wmieszani. A jeśli nie uda się uniknąć degradacji, to trudno, przecież się z tego powodu nie powieszę
, trzeba będzie poczekać kilka lat, aż uda się odbudować siłę zespołu...
Tak czy inaczej, cokolwiek by się nie wydarzyło, ja jestem dumny z tego, że kibicuję Starej Damie i jedna afera, jaka by ona nie była, tego nie zmieni, choćby dlatego, że czuję się związany i identyfikuję się przede wszystkim z Juventusem jako klubem, a nie działaczami, czy niektórymi piłkarzami, którzy w tę aferę są wmieszani. A jeśli nie uda się uniknąć degradacji, to trudno, przecież się z tego powodu nie powieszę
- Kame1988_Kornel
- Juventino
Pewnie jak zdobędziemy juz (prawdopodobnie) 29 scudetto, to będzie radość pomieszana z niepewnością, ech... nie wiadomo co o tym myśleć, prawde mówiąc należy nam sie degradacja... ale jakos nie moge w to uwiezyc... :shock:Italia6 pisze:Dobre pytanie.Też bym chciała wiedzieć.white_wolv pisze:wiadomo kiedy zapadna decyzje w tej sprawie ?
Ciekawe czy jak spadniemy to bedziemy jako druzyna w Seria B grac w LM czy może podzieli sie Milan,Inter,Viola ( o ile tez nie zostanie znowy zdegradowana) i Roma...

Pozostaje nam tylko

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Eee ja tam nigdy nie kibicowalem drugoligowej druzynie i nie swietowalem awansu,czas na nowe doswiadczenia 8). A jesli juz nas zdegraduja to posypia sie bajeczne konkrakty sponsorskie czyli zabraknie kasy na bajeczne wynagrodzenia dla gwiazd swiatowegoformatu czyli bedzie sie musiel ich pozbyc. Przy okazji szlag pewnie trafi modernizacje stadionu. I bedzie sie Juventus dlugi czas odradzal. Najgorsza jednak jest plama na honorze, tutaj trzeba dac w pysk triadzie (Bettega juz bodajze peknal i po mecz z Palermo sie poplakal zaim wyszedl ze stadionu), wyzwac od najgorszych i przeprosic za nich. Bedzie sie o nas zle mowilo, ale badzmy szczerzy - o nas sie zawsze zle mowilo. A co do samej teorii spisku dla mnie jasne jest, ze ktos z wewnatrz sypnal Moggiego i teraz on zajmie jego miejsce. Ot takie mafijne porachunki. Az samos ie cisnie nazwisko pewnego polityka...
calma calma
- Marcin_FCJ
- Juventino
Nie mogą odebrać nam żadnego Scudetto
Bo na jakiej podstawie
Niech obejrzą mecze Juventusu czy można t zrobićź piłkarzom którzy harowali na to cały sezon
... całe życie by dojść na ten poziom
wątpie
Jeśli to wszystko to prawda to za kratki powinien trafić Moggi i reszta. piłkarzom nie wolno robić krzywdy ani kibicom.... Mam nadzieje że z tej afer dla Juve wynikną same pozytywy (czytaj odejście rządów i Capello).

- steru
- Qualità Juventino
Spadniemy nie spadniemy mało ważne w tej chwili.Nie ma co się nad tym rozwodzić bo co my możemy wiedzieć na ten temat?Pojawią się w internecie jakieś informacje na temat podjętych decyzji to wtedy będziemy mieli pole do popisu na forum...
Dopuszczam do siebie myśl degradacji, ale nie przeszkadza mi ona zbytnio w tym momencie.Wiem że byłby to jeden sezon klasę rozgrywkową niżej ale potem Juve wróci silniejsze, odpoerniejsze.Przekonamy się kto tak naprawdę ma w sercu Juventus a kto jest zwykłym "najemnikiem".Będzie dobra okazja do oczyszczenia Juve ze słabych elementów z Capello na czele.
A jeśli chodzi o umowy ze sponsorami, to chyba sponsorzy musieliby być głupi aby zrywać z Juve umowy z powodu spadku do Serie B...Zrywać tylko po to by za rok o nie konkurować?
Dopuszczam do siebie myśl degradacji, ale nie przeszkadza mi ona zbytnio w tym momencie.Wiem że byłby to jeden sezon klasę rozgrywkową niżej ale potem Juve wróci silniejsze, odpoerniejsze.Przekonamy się kto tak naprawdę ma w sercu Juventus a kto jest zwykłym "najemnikiem".Będzie dobra okazja do oczyszczenia Juve ze słabych elementów z Capello na czele.
A jeśli chodzi o umowy ze sponsorami, to chyba sponsorzy musieliby być głupi aby zrywać z Juve umowy z powodu spadku do Serie B...Zrywać tylko po to by za rok o nie konkurować?
- Pilekww
- Juventino
Właśnie o to chodzi na to całe zdarzenie patrzy cała Europa a mi goście z mandatami wyjeżdżają! Jeśli Juve zostanie potraktowane ulogowo a inni nie to jak to się wytłumaczy ze co immunitet ? mam wrażenie, że będzie to postrzegane jako kolejny przekręt :!:mil015 pisze:no tak zgadzam sie tylko zauważ ze ty piszesz o "cichych" przekrętach, a to co sie teraz dzieje ogląda cała Europa (jak nie świat). Pomyśl co by było jakby innych zdegradowali a Juve nie. Wątpię zeby media pusciły to mimo uszu. Myślę ze jak juz będą sądzic to wszystkich rowno bez podziałów na lepszych i gorszych. Ja zresztą byłbym jeszcze bardziej wkurzony gdyby Juve zostało potraktowane ulgowo. Nie mógłbym spojrzeć na ten klub choc nadal bym go kochał, smutne ale prawdziwe. Jezeli chcemy wyjsc z tego z twarzą to módlmy się aby Juve był równo osądzony
FORZA JUVE!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Railis
- Qualità Juventino
Wieść o tym że mogą nas zdegradować mnie zdruzgotała. Postanowiłem się przyjżeć tej sprawie. Media oskarżają Juventus o wiele rzeczy, na które nie mają dowodów. Z drógiej strony opinia publiczna włoch w znacznej przewadze jest za Juve. Czyli z tego wynika, że Juve we włoszech jest nie do ruszenia. Fakt, że Juve nie moze być zdegradowane do SerieB (lub niżej) można podważyć jeszcze z jednego powodu. Juventus może tylko zdegradować zarząd Calcio, jednak oni lwią część finansów czerpią dzięki Juve. Jeżeli Juve by spadło, Calcio straciło by nie tylko dużo kasy (która jak wiemy wszędzie jest ważna), ale i mocno by jej to pojechało na renomie. Tak więc jest dużo powodów dla których Juve nie może być zdegradowane. No ale same wykroczenia aż się proszą o ukaranie, no ale na tym stracili by nie tylko winowajcy ale i piłkarze (których czasem tak wyklinamy), którzy w głównej mierze zapracowali na te sukcesy. Taka kara nie powinna wg mnie być egzekfowana. Moim zdaniem powinno się skończyć na minusowych punktach i karze pieniężnej (która dla Juve nie jest tak wielka).
Trzeba mieć nadzieję, a jaki wyrok zapadnie to się okarze.
Trzeba mieć nadzieję, a jaki wyrok zapadnie to się okarze.