Egzaminy gimnazjalne

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 12:21

Dokładnie, zamknięte bardzo łatwe. :) Ja liczę na około 45 punktow. :) Historii było mało, nie wiem jak mi się udało rozwiąć te zadania, pod wierszem za 1 punkt. Szkoda, że wyniki dopiero w czerwcu..

Ma ktoś juz test z odpowiedziami?

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 12:21

Ta czesc byla latwa. Pytania zamkniete latwe, otwarte tez, tylko mi nie przypadlo do gustu opracowywania wiersza...nie lubie poezji. Jesli rozprawka mi siadzie(choc swoja droga jak dla mnie polecenie bylo idiotycznie skonstruowane, pisałem o ogrodach babilonskich, Łazienkach i wspomnialem o ogrodach sredniowiecznych) to powinno byc 40pare pkt. Zobaczymy. Byle tylko jutro nie bylo za trudno, bo skoro dzis bylo latwo.

NeBu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 12:24

względnie łatwe. Dobrze, że nie było historii (apropo: z czym sie zbiegło? z zastojem gospodarczym czy z rozwojem kulturowym?). Na szczęście była stara dobra rozprawka, chodciaż temat był troche nudny (jeśli chodzi o przykłady, to Tekst I, Tajemniczy ogród^^ i Dobry rok). Jedna odpowiedz 'Włochy' była :D , reszta mało fascynująca. W zadaniach z interpretacji wiersza moge mieć jakieś błędy, nigdy nie lubie tego, trzeba wiedzieć, jak egzaminator chce, żebym myślała. Jak dla mnie najciekawsze było przyklejanie kodu zgodnie z ramką i rozrywanie naklejek.

'this crazy shine it never lets you die'
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 12:28

NeBu pisze: Dobrze, że nie było historii (apropo: z czym sie zbiegło? z zastojem gospodarczym czy z rozwojem kulturowym)
Z rozwojem kulturowym. Jak myslicie, jak ktos w rozprawce pisal o ogrodach babilonskich(byly w TI), Łazienkach i troszke wspomniał o sredniowiecznych ogrodach to uznaja prace jako "Na temat" czy nie? Bo szczerze, to ja tego polecenia nie rozumiem do konca... :|

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 12:33

W poleceniu o ile dobrze pamiętam było napisane aby odwołać się do literatury bądź sztuki. A z tego co widzę nie zobiłeś tego, bo napisałeś o ogrodach, które były opisane w Tekście I. Nie wiem co było takiego niezrozumiałego w poleceniu. :)

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 12:36

Szymek pisze:W poleceniu o ile dobrze pamiętam było napisane aby odwołać się do literatury bądź sztuki. A z tego co widzę nie zobiłeś tego, bo napisałeś o ogrodach, które były opisane w Tekście I. Nie wiem co było takiego niezrozumiałego w poleceniu. :)
Heh, a czy ogrody bablinoskie, jako cud swiata nie naleza do szutki, tak samo jak Łezienki?

http://bi.gazeta.pl/im/0/4084/m4084910.pdf <-- tutaj macie odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2007, 12:42 przez LordJuve, łącznie zmieniany 2 razy.

NeBu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 12:36

Z rozwojem kulturowym
uff, jak miło. Jak zaznaczyłeś dokładnie, że powołujesz sie na tekst pana jakiegoś tam"Magia Ogrodów" zapewne uznają. Ale jak niepodałeś i nie masz innych przykłądów z literatury ani sztuki, to poleci ci na pewno 1 pkt. za przykłady. Ale nie ma co sie martwić, oni maja takie klucze, ża sprawdzając próbny moja polonistka była zrozpaczona, bo musiała każde lanie wody punktować, bo nie miało błędów ortograficznych i było w jakiejś tam cześci zgodne z tematem...

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 12:51

Wedlug odpowiedzi z gazeta.pl mam 20/20 z zamkniętych, plus dobrze otwarte (ale tutaj to nigdy nic nie wiadomo) :dance:

NeBu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 13:02

ja mam też maxa z zamkniętych, ale z otwartych to lekko licząc bedzie 2 w plecy...

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 13:22

Heh u mnie jest ciekawa sytuacja bo jak bede mial szczescie i trafi mi sie jakis egzaminator na poziomie to moge miec nawet 48 pkt a jak szczescia nie bedzie to moge tez rownie dobrze miec 40 pkt. :)

Ja nie rozumiem jednego, jak my mozemy skladac podania do szkol, kiedy nie mamy OSTATECZNYCH wynikow egzaminu? Skad mozemy wiedziec, jakie REALNE szanse mamy aby sie gdzies dostac? Przeciez jesli dostaniemy pod koniec czerwca wyniki a moga byc takie sytuacje jakie opisałem wyzej(na 2 czesciach tych pkt mozna duzo stracic) to moze sie okazac, ze komus braklo tych 3 czy 2 pkt i nie mogl tego przewidziec, bo myslał, ze bedzie mial lepiej a nie mial i wtedy co? Jak dla mnie to jest idiotyczne...moze egzaminatorzy jakos naprostuja to podczas poprawiania i wykażą sie trzeźwym mysleniem, aby kazdy z nas mial raczej 48 pkt a nie 40 pkt. :wink:

NeBu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 13:37

Z elektronicznym systemem to nie ma problemu, składasz podania do 18 klas w 3 szkołach, ustalasz odpowiednią kolejność i przydziela cie do pierwszej klasy do której starcza ci punktów. A jak już nigdzie nie przyjmą, to u nas w Radomiu na ogrodniczej zawsze sa jakies miejsca...

Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 13:49

Ja z zamknietych mam 17/20 :think: W sumie średnio. Otwartych nie licze bo to zależy od egzaminatora... Ogólnie test nie był zły rozprawke mi podpasiła ale zadania do wiersza... tragedia :? licze na punkty w przedziale 35-40 i bedę zadowolony jako że jestem w klasie matematycznej :ok:

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 13:49

NeBu pisze:Z elektronicznym systemem to nie ma problemu, składasz podania do 18 klas w 3 szkołach, ustalasz odpowiednią kolejność i przydziela cie do pierwszej klasy do której starcza ci punktów. A jak już nigdzie nie przyjmą, to u nas w Radomiu na ogrodniczej zawsze sa jakies miejsca...
Wiesz, ale gorzej jest jak ty masz juz swój obrany kierunek, z ktorego nie chcesz rezygnowac, sa szasne, ze zostaniesz przyjety, zadowolony skladasz tylko tam, do jednej szkoly podanie(u nas tak jest, ze sie pisze na podaniu gdzie jeszcze skladales i podobno, jak tylko do jednej szkoly, to predzej cie przyjma jak ci bardzo zalezy), czekasz, czekasz, przychodzi czerwiec, oceny nawet, nawet, wyniki egzaminu, niby z kalkulacji bylo tak super a tu nagle okazuje sie, ze jakis zirytowany egzaminator poscinal ci pkt...noo coz, wtedy to juz nie wybierze sie mniejszego zła, czyli jakiejś gorszej szkoly, albo nie tak wymarzonej, ale trzeba wybrac najgorsze szkoly, bo tylko takie juz zostaja.
Widac nie wszedzie jest jeszcze elektroniczny system.

NeBu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 13:54

przychodzi czerwiec, oceny nawet, nawet, wyniki egzaminu, niby z kalkulacji bylo tak super a tu nagle okazuje sie, ze jakis zirytowany egzaminator poscinal ci pkt...noo coz, wtedy to juz nie wybierze sie mniejszego zła, czyli jakiejś gorszej szkoly, albo nie tak wymarzonej, ale trzeba wybrac najgorsze szkoly, bo tylko takie juz zostaja.
no to rzeczywiście nieciekawie
ale jak mawia mój brat: bez ryzyka nie ma zabawy

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2007, 14:09

NeBu pisze: no to rzeczywiście nieciekawie
ale jak mawia mój brat: bez ryzyka nie ma zabawy
Heh, a kto mowil, ze TO wszystko to jest zabawa :?: Twoj brat ma iscie makabryczne porownania, bo jesli dla niego caly ten chaos jest zabawa...podziwiam.

ODPOWIEDZ