Kolejny faszystowski gest piłkarza Lazio...

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2005, 22:16

No to już jest śmiech na sali :lol: Widać Wydział Dyscypliny uwział się na kapitanie biancocelestich ...

Graczom Lazio i przede wszystkim samemu Di Canio, w przypadku świętowania, czy dziękowania kibicom pozostaje podnosić do góry ... nogi :roll:

P.S
Obrazek

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2005, 08:36

Paolo_Rossi_1982 pisze:No to już jest śmiech na sali :lol: Widać Wydział Dyscypliny uwział się na kapitanie biancocelestich ...

Graczom Lazio i przede wszystkim samemu Di Canio, w przypadku świętowania, czy dziękowania kibicom pozostaje podnosić do góry ... nogi :roll:

P.S
Obrazek
Czy twoje zdjecie Paolo nie jest czasami wyjete z kontekstu, bo mi sie wydaje, ze Zambrotta nie pozdrawial fanow tylko chcial z kims "przybic piątkę".
Poza tym nie od dzis wiadomo, ze Lazio ma zapedy faszystowskie i wg mnie apel Johanssona, zeby karac kluby za hasla faszystowskie nawet karą usuniecia z europejskich pucharow, jest jak najbardziej sluszny!
I nie obchodzi mnie, ze wyciagnieta reka to pozdrowienie stosowane w starozytnym rzymie, ze sfastyka opiera sie na jakims tam znaku z czasow takich a takich. Kojarzone one sa jednoznacznie z faszyzmem, ktory byl plagą XX wieku i nalezy wszelkie tego objawy tępić!

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Martin B.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2005, 19:09

Ci z Lazio to faszyści, zarówno Di Canio jak i wszyscy kibice.......przynoszą krzyże faszystowskie na mecze

Tym powinna zająć się FIFA

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2005, 19:19

Martin B. pisze:Ci z Lazio to faszyści, zarówno Di Canio jak i wszyscy kibice.......przynoszą krzyże faszystowskie na mecze
Bez przesady :stop: Mysle, ze nie mozna mowic tu o wszystkich kibicach Lazio, bo zapewne i "normalni" ludzie przychodza na ich mecze :wink:
Zas konkretnie co do Di Canio, to mysle ze oczywistym jest, iz trzeba cos z tym zrobic :!: Jak nie pomoga kary finansowe, to mysle iz zostanie zdyskfalifikowany na jakis czas... tylko czy to cos da :think: Mysle, ze on i tak sie nie zmieni :?

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2005, 20:25

No ostatnio DiCanio coś takiego powiedział (ten link):

http://sport.wp.pl/kat,2193,wid,8132198 ... icaid=1c5d

Wg mnie to absurd... Przecież każdy wie, że faszyści to typowi rasiści, którzy usuwali rasy niearyjskie... DiCanio zaprzecza sam sobie, może u niego faszyzm przybiera inną formę... :? Zadziwia mnie ten człowiek, ale mniejsza z tym... Dobrze, że wreszcie FIFA się zajmie jego i innych wybrykami, licze na usunięcie tych przejawów propagowania idealogii całkowicie z futbolu, bez tego będzie o wiele piękniejszy... :pray:

blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2005, 20:41

http://sport.onet.pl/1218138,wiadomosci.html

Jednak faszyzm to nie nazizm. Niektórzy z was są w błędzie, bo włoski faszyzm to nie nazizm. Mussolini jest bardzo szanowany we Woszech, wyciągnąl kraj z dołka. O ile się nie mylę, to jego wnuczka jest we Włoszech jakimś ministrem.

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2005, 20:50

To co robi di canio (celowo pisze z małej litery :evil: ) to naprawde jakaś paranoja i jeszcze mówi ze jest faszystą nie rasisitą...a związek sie z nim cacka jak z dzieckie i daje mu po 10tys euro kary :rotfl: :rotfl: .Co to dla niego :?: On tyle kasy to wydaje rano w kiosku... :D .Gdybym to ja rzadził włoska piłka to juz dawno bym tego kolesia zdyskwalifikował...no ludzie czy we włoszech pokazywanie faszystowskich gestów jest wogole dozwolone :?: bo w polsce chyba jest zakaz...wszyscy wiemy kim byli i są faszysci... i niebede pisał co mysle o tym kolesiu bo mam juz 2 kartki a nieche bana wiec powiem tylko ze smieszy mnie ta cała sytuacja...dobrze ze wreszcie zajmie sie tym Fifa...chcociaz oni pewnie tez daja mu 10 tys kary i dalej se bedzie machał ręką...

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2005, 20:56

Jasiek-x pisze:
Przecież każdy wie, że faszyści to typowi rasiści,
Ja nie wiem
Jasiek-x pisze:
Dobrze, że wreszcie FIFA się zajmie jego i innych wybrykami, licze na usunięcie tych przejawów propagowania idealogii całkowicie z futbolu,
A zajmie sie wedlug ciebie lewakami z Livorno??
Jasiek-x pisze:
bez tego będzie o wiele piękniejszy... :pray:

To już twoje zdanie, ja nie ukrywam, lubię to, dodaje to smaczku futbolowi. Rozumiem jednak ze komuś może się to nie podobać i rozumiem chęci usunięcia tego ze stadionów. Ale jeśli już to sprawiedliwie :pray:

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2005, 22:09

Jasiek-x pisze:
Dobrze, że wreszcie FIFA się zajmie jego i innych wybrykami, licze na usunięcie tych przejawów propagowania idealogii całkowicie z futbolu,

A zajmie sie wedlug ciebie lewakami z Livorno??
powiedziałem to ogólnie co jest zaznaczony: "jego i innych...". Więc niech sie każdym zajmą, a dlaczego nie lubie komuchów to chyba nie musze tlumaczyć..

Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2005, 22:15

I znowu wychodzi na to, że muszę bronić faszystów :? Napewno nie jestem jednym z nich, ale czasem trzeba stanąć po stronie atakowanego.
Wg mnie to absurd... Przecież każdy wie, że faszyści to typowi rasiści, którzy usuwali rasy niearyjskie.

Ja podobnie jak herr braun nie wiem jak to z tymi faszystami jest. Niby rasiści a jednak chyba nie do końca. A to że faszyści usuwali rasy niearyjskie to już kompletne uogólnianie. Faszyzm powstał we Włoszech, a dopiero w Niemczech, po "przeróbkach" Hitlera zafascynowanego dziełami Nitschego (chyba dobrze pisze) i teorią ewolucji Darwina doszło do skonstruowania teorii wyższości narodu aryjskiego. Nie można obarczać eksterminacją narodów Mussoliniego i innych Włochów.
Jeszcze nie dawno zastanawiałbym się nad relacjami faszyzm-rasizm, ale po wymianie paru postów z nookiem sam już nie wiem jak to jest.

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2005, 22:32

Dobra z całym szacunkiem teraz coś zacytuje:
"do czasu wojny w propagandzie i praktyce nie stosowano rasizmu i jego kryteriów (antysemityzmu). Te fakty wielu obserwatorom nasuwały korzystną opinię o włoskim faszyzmie, np. wśród naszej endecji posiadał on potencjalnych naśladowców."
Szacunek dla nich za brak rasizmu, ale tu jest podkreślone do czasu wojny, no wtedy to jednak wpływy sie mieszaly, więc było różnie... Przeczytałem nawet, że włoski faszyzm miał dość dobry układ z Kościołem... Ale i tak nie jestem i nie bede zwolennikiem czy po prostu bede pobłażliwy dla faszyzmu, bo chociaż włoski to także i oni używali terroru wobec przeciwników politycznych (nie tylko lewicy) oraz niektórym osobom trzecim... wg mnie i tak DiCanio nie powinien tak sie wychwalac swoimi pogladami, bo to obraża wielu ludzi, których rodzinny cierpiały przez system... Aha i jeszcze jedno... na siłe zmieniali wszystkim nazwiska na typowo włoskie, więc jak wcześniej powiedziałem, eksterminacja była ogólnopaństwowa...

Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2005, 23:08

Jasiek-x pisze: ... także i oni używali terroru wobec przeciwników politycznych...
Jestem ciekawy jakie masz zdanie o Józefie Piłsudskim, który według wielu jest uważany za jednego z najwybitniejszych Polaków i dodam, że przeze mnie także. A pisze o nim bo może nie wiesz, że on także prześladował swoich przeciwników politycznych w latach 30-tych. Więc nie mów też o marszu na Rzym Mussoliniego, bo Piłsudski też miał zamach stanu na koncie.
Na pewno nie można porównywać nazistów do naszego marszałka. Ale radykalność działań włoskich faszytów już chyba tak.

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2005, 14:55

Reggie pisze:
Jasiek-x pisze: ... także i oni używali terroru wobec przeciwników politycznych...
Jestem ciekawy jakie masz zdanie o Józefie Piłsudskim, który według wielu jest uważany za jednego z najwybitniejszych Polaków i dodam, że przeze mnie także. A pisze o nim bo może nie wiesz, że on także prześladował swoich przeciwników politycznych w latach 30-tych. Więc nie mów też o marszu na Rzym Mussoliniego, bo Piłsudski też miał zamach stanu na koncie.
Na pewno nie można porównywać nazistów do naszego marszałka. Ale radykalność działań włoskich faszytów już chyba tak.
No dobra. Ale wiadomo, że on to robił dlatego bo musiał, zreszta dzisiaj też taki ktoś by sie przydał, który potrafiłby przemówić do rozumu naszym parlamentarzystom... Wg to z tym Piłsudskim troche naciągąłeś, bo on ma dla wielu niepodważalny autorytet i dlatego sie go nie sądzi... (Musollini dla niektórych też :wink: )... A dokładnie to możemy się spierać, ale i tak nie dojdziemy do konsensusu, bo we wszystkim jest zawsze troche racji i każdy ma inne spojrzenie na świat...

bączek_1989

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2005, 15:38

pamiętam jak kiedyś bramkarz ManU przykleił sobie wąsy w stylu adolfa! Za coś takiego wylądował na kilka dni w pace! tak powinni robić w całej europie. nie wolno pozwalać na coś takiego!!!!! :evil:

JUVE&GKS BLEDZEW&WIDZEW
KOPEĆ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2005, 23:28

jeśli już o Di Canio mowa, myślę że on na to wszystko...

Obrazek

:wink:

ODPOWIEDZ