Mecze Juve z satelity - SkyStar 2

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2006, 09:48

Na razie nie wygląda to zbyt dobrze. W środę zbierają się przedstawiciele klubów Serie B, aby przedyskutować sprawę transmisji.

Póki co można liczyć na Al Jazeera Sports. Ale nie wiadomo, czy będzie to na kanałach +1 i +2, które są szyfrowane na Hotbird i bez oryginalnej karty się ich nie obejrzy, czy na 1 i 2, które są nieszyfrowane, tyle że na 7W, więc można zapomnieć.

Podobno ma też lecieś na Abu Dhabi Sports. To można złapać niekodowane na 26E, życzę powodzenia w ustawianiu 2-metrowego talerza.

Obrazek
Cpt.Hook

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 września 2006, 15:12

Prawa do meczow Juve w serie b wykupilo sky italia

Yanoos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2007, 17:45

witam jak to teraz wyglada z ogladaniem meczy Juventusu!?

aha> wie ktos moze czy beda wymieniac karty c+ w wakacje bo słyszalem ze tak!?

ile wynioslby mnie zakupienie tego wszystkiego ss2 anteny itd. tak orientacyjnie?

piter_b

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2007, 23:33

wie ktos moze na jakich kanalach tv bedzie puszczany mecz Triestina-JUve?
znalazlem dwie stacje ale za cholere nie moge odnalesc ich na satelicie :(
to sa kanaly : PREMIERE SPORT PORTAL i MEDIASET PREMIUM 1
moze ktos zna jakies na ktorych bedzie mecz ??

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 00:44

Mediaset Premium 1
Sky Calcio 1
Sky Sport Italia 1

o meczu na Premiere Sport jeszcze nie mam informacji. Nie zmienia to jednak faktu, że wszystkie te kanały są płatne, a ich odbiór za free jest nielegalny :smile:

piter_b

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 07:06

a wiesz moze na jakiej platformie sa dostepne?? (cyfra+ , cyfrowy polsat , sky box ?? itp)

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 14:07

piter_b pisze:a wiesz moze na jakiej platformie sa dostepne?? (cyfra+ , cyfrowy polsat , sky box ?? itp)
O Polsacie lub Cyfrze nie ma co marzyć. Mediaset to Mediaset, Sky to Sky, a Premiere to Premiere. To osobne pakiety. Pierwsze dwa są na Hotbirdzie, a ostatni na Astrze. Za każdy trzeba osobno zapłacić. W Polsce nie są dostępne.

piter_b

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 18:42

mowisz ze sky to sky - a moze na sky box jest ??

ironone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 19:16

Mam pytanie, jesli kupie antene to muszę dokupic do niej dekoder? Czy wystarczy mi ten tuner SkyStar. Bo zamierzam to kupic i nie wiem czy tuner i satelita wystarczy, czy potrzebny jest również dekoder. Za odpowiedź z góry dziękuje.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2007, 19:24

piter_b pisze:mowisz ze sky to sky - a moze na sky box jest ??
Co masz na myśli pisząc Sky Box? Dekoder z pilotem? Jeśli tak to po prostu sprawdź jakie masz programy i porównaj...
ironone pisze:Mam pytanie, jesli kupie antene to muszę dokupic do niej dekoder? Czy wystarczy mi ten tuner SkyStar. Bo zamierzam to kupic i nie wiem czy tuner i satelita wystarczy, czy potrzebny jest również dekoder. Za odpowiedź z góry dziękuje.
komputer + SkyStar + kawałek kabla + satelita i nic więcej do szczęścia nie potrzeba :)

CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2007, 16:19

mam dekoder HotBird i ma takie dane na Mediaset:

pos 13.0 e / hotbird 7A / freq 11.334 H / symbol 27500 - 2/3 / enccryption Seca 2.

o co w tym chodzi? jak to na dekoderze ustawic? jestem totalnie zielony w tym temacie i bylbym wdzieczny za pomoc :)

CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2007, 15:13

jak bedzie z odbiorem meczow Juventusu w sezonie 2007/2008 przez SS2 ? bo sie zastanawiam czy jest sens kupic tą karte.. prosze o odp

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2007, 20:39

CzarnyZkultury pisze:jak bedzie z odbiorem meczow Juventusu w sezonie 2007/2008 przez SS2 ? bo sie zastanawiam czy jest sens kupic tą karte.. prosze o odp
Jeśli masz za dużo pieniędzy ( :P ) to się dwa razy nie zastanawiaj. Kupuj.

A tak bardziej poważnie... jedyne co mi wiadomo, to na pewno SKY ma wykupione pełne prawa do transmisji spotkań. Nie trzeba też mówić, jak trudno ten pakiet odbierać... Nie wiem co na to RAI oraz Premiere (Niemcy wykupili prawa do ligi hiszpańskiej, której w zeszłym sezonie nie mieli, więc może to oznaczać, że zrezygnowali z włoskiego calcio), które w zeszłym sezonie także pokazywały nasze mecze. Niestety nie mam za bardzo czasu, aby szukać informacji na ten temat, więc jeśli jesteś zainteresowany, możesz poprzeglądać strony tych stacji, a może coś znajdziesz i oczywiście podzielisz się informacjami :wink:

sAke20

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2007, 21:16

najlepszy sposób na oglądanie meczów to kupić tuner fergusona ,najtańszy model np:1118se kosztuje jakieś ok.100zł wgrać soft przez kabel rs32 ,liste kanałów i klucze i wszystko świeci. co jakiś czas trzeba wgrywać nowe klucze ale to żaden proglem to trwa pare sekund więc możesz oglądać takie platformy jak TPS .premiere. D+ . a jak ktoś chciałby mieś jeszcze polskie platformy cyfre + . i polsat(chociasz polsat co jakiś czas są dostępne klucze ostatnio bardzo często się pojawiały) można je oglądać przez sharing. dla zorientowanych wiedzą o co chodzi.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2007, 15:35

SkyStar czy nie SkyStar, dobra informacja dla odbiorcow Cyfry+
Pierwszy mecz JUVE w tym sezonie (z Livorno) zostanie pokazany na zywo na Canal+ Sport.

Nic, tylko szukac sharingu :wink:
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ