Oszust z allegro
- Andryk
- Juventino
Niestety ja też czekam na przesyłke już około 2 tygodnie i sie doczekać nie moge
zamówiłem dwie pary spodenek i również trafiłem na taki okres jak Dragon ... nagle sie zaczely pojawiac negatywy ;(
zapłaciłem 80 zł ... ciekawe czy dostane paczke bo od zeszłego piatku gość pakuje ale cos wysłać nie może...
Dragon nie jesteś sam....
pozdrawiam

zapłaciłem 80 zł ... ciekawe czy dostane paczke bo od zeszłego piatku gość pakuje ale cos wysłać nie może...

Dragon nie jesteś sam....
pozdrawiam
- Solaris
- Juventino
Ach Allegro... niby poważna firma a robią głupie błędy i nie chcą ich naprawiać. Sam natrafiłem na kolesia który nie wysłał mi tego co kupiłem i próbował mi wmówić że po prostu nie odebrałem. Dragon nie martw się, już kilka osób sie zdeklarowało że pomoże finansowo, ja do tej grupki się dołączam 8)
PS no chyba że koszulka doszła
PS no chyba że koszulka doszła
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Koszulki wciąż nie ma
Czytając komentarze, ludzie dostają je już po ....2 miesiącach, to kpiny :!: Jestem ogromnie zdenerwowany i mam ochotę przeklinać
Mimo, że kolega się nie martwił i mnei wspierał, to wytrzymałośc ludzka też ma granicę :?
Odpisał mi pajac, że koszulka będzie za ok 5 dni..... mineło 9, jak za 2 tyg. nie będzie to trzeba zacząć zbierać kasę..ehh
Już marzę by dostać tę koszulkę i wystawić temu nieodpowiedzielanemu typowi negatywa :evil:

Odpisał mi pajac, że koszulka będzie za ok 5 dni..... mineło 9, jak za 2 tyg. nie będzie to trzeba zacząć zbierać kasę..ehh

Już marzę by dostać tę koszulkę i wystawić temu nieodpowiedzielanemu typowi negatywa :evil:

- Andryk
- Juventino
mi też mówił ze za 3 dni spodeneczki będę miał a do tej pory ich nie mam !!! ciągle czekam bo może przyjdą;/ nie chce stracić 80 zł;/ :płaczę:Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Koszulki wciąż nie maCzytając komentarze, ludzie dostają je już po ....2 miesiącach, to kpiny :!: Jestem ogromnie zdenerwowany i mam ochotę przeklinać
Mimo, że kolega się nie martwił i mnei wspierał, to wytrzymałośc ludzka też ma granicę :?
Odpisał mi pajac, że koszulka będzie za ok 5 dni..... mineło 9, jak za 2 tyg. nie będzie to trzeba zacząć zbierać kasę..ehh![]()
- jammiq
- Juventino
Jak tak sobie czytam tą historię to naprawdę bardzo Tobie współczuję, że coś takiego Ci się przytrafiło. Przez ponad 4 lata wykonałem na allegro ponad 60 transakcji - mniej więcej pół na pół kupno/sprzedaż i nigdy nie miałem problemów. Towary to głównie elektronika więc kwoty rzędu kilkuset zł. Przesyłka zwykle pocztą (obowiązkowo ubezpieczony priorytet) lub kurierem, parę razy odbierałem/sprzedawałem osobiście (wtedy wiadomo że nie ma problemu), raz pofatygowałem się samochodem 100km po wzmacniacz (koszty mniejsze niż kurier). Zwykle od zakończenia aukcji do odbioru towaru i wystawienia komentarza nie mijało więcej niż tydzień. Ostatnio nawet trafiłem wręcz na wzorowego sprzedającego - 5 minut po zakonczeniu aukcji telefon, kilkanaście minut później wkonałem przelew i jeszcze tego samego dnia otrzymałem maila, że towar został wysłany. Następnego dnia miałem już go u siebie (priorytet). Tak więc naprawde miałeś strasznego pecha
Chciałem też zwrócić uwagę na jedną rzecz: to, że koszulki dochodzą, ale po dwóch miesiącach może być zagrywką "taktyczno/psychologiczną" ze strony sprzedającego oszusta. Wysyła jedną koszulkę w tygodniu, zadowolona osoba wystawia komentarz a pozostali czekają z nadzieją. Tymczasem chciałem zauważyć, ze po około dwóch, góra trzech miesiącach od zakończenia aukcji, strony aukcji zostają usunięte z bazy (pewnie lądują w jakims backupie) i nie ma już do nich bezpośredniego dostępu (pewnie tylko administratorzy) . W tym momencie zaczynają się problemy gdyż nie ma bezpośredniego dowodu (wiadomo jak jest z emailami). Najlepiej sobie wcześniej wydrukować/zapisać stronę aukcji (ale wtedy i tak nie ma dowodu że strona nie została spreparowana). Rozwiązanie jest jedno - nie czekać tylko jak najszybciej zgłaszać sprawę na policje, może uda się skorzystać z allegrowego programu ochrony kupujących (zwrot do 300zł).