Polska II liga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 listopada 2005, 16:54

Przyznam że kidyś jak byłem mały to byłem za Widzewem :? :angry:
Ale obecnie jako mieszkaniec RTK jestem kibicem ŁKS-u, który ostatnio gra coraz lepiej... (ŁKS - Piast 3:0 :bravo: ) :-D
Jak widać po rundzie jesiennej kto w tabeli jest na szczycie to uważam, że jak obie drużyny z Łodzi będą grały na wysokim poziomie, to I liga nasza :) (Wielki powrót Łodzi do I ligi :D :happy: )
Najlepszy Łódzki Klub Sportowy
Pozdro. dla wszystkich kibiców Łksu i Widzewa oraz Juve (który i tak jest najlepszy :wink: )

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2005, 17:10

Kame1988_Kornel pisze:Przyznam że kidyś jak byłem mały to byłem za Widzewem :? :angry: Ale obecnie jako mieszkaniec RTK jestem kibicem ŁKS-u, który ostatnio gra coraz lepiej...
No to jeszcze nie wiadomo, czy jak dorośniesz i zmienisz miejsce zamieszkania to czy nie zmienisz także swego ulubionego (miejscowego) klubu...:roll: :wink:
Kame1988_Kornel pisze: (ŁKS - Piast 3:0 :bravo: ) :-D
Jak widać po rundzie jesiennej kto w tabeli jest na szczycie to uważam, że jak obie drużyny z Łodzi będą grały na wysokim poziomie, to I liga nasza :) (Wielki powrót Łodzi do I ligi :D :happy:

No jeśli będą grały na wysokim poziomie to będą miały dużą szanse zagrać w 1 lidze.... Ale póki co nie zauważyłem, żeby grały na "wysokim poziomie". Chyba nie powiesz, że to co prezentuje np. ŁKS to jest wysoki poziom. Z czym do 1 ligi ?
Ja rozumiem, że na gre w 1 lidze zdecydowanie bardziej zasługuje taki ŁKS czy Widzew, niż Górnik Łęczna lub Heko Czermno (które ma takie aspiracje), ale z taką grą nie ma co się łudzić.

Niedawno ŁKS przyjechał do Radomia, na mecz o Mistrzostwo II Ligi. Co prawda wynik był korzystny dla gości (1:0 - bramka zdobyta z karnego), ale styl jaki pokazali Łodzianie to taka "średnia krajowa" ja bym powiedział, że nawet przeciętna.

Niestety Orange Ekstraklasa to nie Serie A czy Premiera Division więc poziom jest proporcjonalnie dużo niższy - np. Górnik Zabrze (1 liga) przyjeżdza do drugoligowego "średniaka" - Radomiaka Radom, i odjeżdza z bagażem trzech bramek (przegrywając 3:0 - taki dopisek dla mniej kumatych :) ). W dodatku strzelcem wszystkich trzech był czarnoskóry piłkarz Radomian - Abel Salami...
Co z tego wynika chyba pisać nie trzeba....

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 listopada 2005, 17:48

W tym sezonie w 2 lidze jest dużo niespodziewanych roztrzygnięć.Drużyny obstawiane jako faworyci grają w kratkę natomiast drużyny ze środka tabeli i walczące o utrzymanie ( biorąc pod uwagę przed sezonowe domysły ) radzą sobie całkiem nieżle.Poziom w 2 lidze bardzo się wyrównał i gra w niej kilka drużyn zasługujących na grę w 1 lidze bardziej niż kluby aktualnie pierwszoligowe.W tym sezonie nie ma tak jak w tamtym że po rundzie jesiennej odbiły widocznie 3 drużyny do ścisłej czołówki i a reszta mogła sie trudzić jedynie grą o baraż.Uważam że to wszystko bardzo uatrakcyjnia rozgrywki które przez wielu ludzi są uważane i tak za bardziej atrakcyjne pod względami np kibicowskimi niż rozgrywki 1 ligi.
Pozostaje czekać na rundę wiosenną i emocjonować się dalszymi rozstrzygnięciami.
Pzdr

youriz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 listopada 2005, 18:45

widze, że nie tylko ja jestem kibicem Widzewka i Juve
Różnica jest taka, że na Widzewku jestem prawie na każdym meczu a na Juve nie byłem jeszcze ani razu :płaczę:
To sie zmieni :-D
tylko musi być kolejna kumulacja :twisted:
Pozdrawiam

bączek_1989

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2005, 22:51

Zgadzam sie ze szykuje sie wielki powrót widzewa do I ligi łks nie wiem ale dobrze by było gdyby sie to im udało! Derby super rzecz!
Dzieli nas różnica skali: Widzew jest wielki wy jesteście mali!

JUVE&GKS BLEDZEW&WIDZEW
Sztuko

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2005, 11:56

Ja od zawsze kibicowałem Jagielloni i w tym sezonie idzie im bardzo dobrze (byli przez pewien czas na I miejscu) mam nadzieje że po długiej przerwie będę mógł oglądać Jagę w I lidze.

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2006, 22:30

No to startuje 2 liga. Po wielkich kłopotach z pogodą, które zresztą się nie skończyły czas na pierwsze spotkania:
Górnik Polkowice - Piast Gliwice
Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec,
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Śląsk Wrocław,
Zawisza Bydgoszcz (2) - Drwęca Nowe Miasto Lubawskie,
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Radomiak Radom

4 pozostałe spotkania zostały przełożone.
Po tej kolejce można się spodziewać wszystkiego, ale tak to już bywa kiedy aura nie dopisuje.

Mam nadzieję że znajdą się na tym forum jacyś fascynaci 2 ligą i będzie z kim dyskutować :wink:

seba

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 marca 2006, 00:55

Ja żyjąc w Łodzi już 20 lat nie pamiętam żebym kibicował innemu polskiemu klubowi niż Widzew. Pamiętam te mecze z Legią, występy w Lidze Mistrzów. To były czasy... teraz jest tylko nadzieja na odbudowę świetności tego klubu. Być może już w następnym sezonie I liga bedzie w Łodzi i być może będą kolejne derby tyle tylko że już w I a nie w II lidze.
steru pisze:4 pozostałe spotkania zostały przełożone.
Po tej kolejce można się spodziewać wszystkiego, ale tak to już bywa kiedy aura nie dopisuje.
Noi niestety do tych meczy zalicza się również spotkanie Widzewa z Lechią Gdańsk. Z nadzieją że mecz odbędzie się w terminie poszedłem dziś na stadion pomóc w odśnieżaniu ale niestety nic to nie pomogło. Przynajmniej w szkole nie siedziałem :D

Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2006, 08:22

Ja bardzo licze na mojego Piasta w tej rundzie, sparingi napawają dużym optymizmem, spośród bodaj 12 meczy sparingowych ani jednej porażki, a rywale nie byli słabi :) Inna rzecz ze liga to nie sparingi, dlatego zobaczymy jak to będzie dziś z Polkowicami, mam nadzieje ze 3 punkty zawitają do Gliwic, siłą Piasta moze być to ze Piast nie osłabił się w tym okienku, a doszło tylko dwóch piłkarzy czyli Adam Kompała (w Jadze grał piach, w sparingach Piasta najlepszy na boisku) i młody Łukasz Krzycki. To własnie zgranie Piasta moze być największą siłą zespołu bo w przeciwieństwie do większości klubów II ligi w Piaście nie zmieniło sie wiele jesli chodzi o kadre. No a teraz jest jeszcze montowane oświetlenie na stadionie :) :happy:

Hej GKS Piast !

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 01:19

A więc mecze w 2 lidze ruszyły pełną parą, czas na rundę wiosenną (początek zimowy :evil: )
Mecze które się odbyły z 20 kolejki:
:ball: Ruch Chorzów - Zagłębie Sosnowiec 0:0
Widzów 5 000
:ball: KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Radomiak Radom 3:1 (2:0)
Widzów 6 000. Kszo przycisneło i ma zamiar walczyć o I ligę.
:ball: Zawisza Bydgoszcz - Finishparkiet Nowe Miasto Lubawskie 0:0
Widzów 4 000. Tu jest mała niespodzianka, z fuzji z Kujawiakiem tylko remis z outsiaderem :think:
:ball: Podbeskidzie Bielsko-Biała - Śląsk Wrocław 0:0
Widzów 1 200. Śląsk traci punkty, a co za tym idzie traci szanse na awans :angry: (a szkoda, bo drużyna z Wrocławia w I lidze by się przydała... )
:ball: Górnik Polkowice - Piast Gliwice 1:2 (1:2)
Widzów 1 500. Piast musi walczyć o utrzymanie.
:ball: Widzew Łódź - Lechia Gdańsk 4:0 (3:0)
Widzów: 6 000. :bravo: Czy to Widzew taki dobry czy Lechia tak słaba :?:
Wszystko zobaczymy tylko jak zawodnicy "zza miedzy", poradzą sobie teraz ze Śląskiem :twisted:
Widzów ogółem : 23 700 (tak mniej więcej, kilka drużyn nie grało, i jak widać na II lige widzów sporo, ale wcale się nie dziwie, jak w I lidze są miasta typu: Wronki, Grodzisk Wielk., Wodzisław,Łęczna (przepraszam jak uraziłem osoby, które mieszkają lub kibicują drużyną z tych części Polski a w II lidze się plączą kluby z takich miast jak: Łódź, Wrocław, Gdańsk,Białystok,Chorzów,Bydgoszcz czy chociaż Radom, ech... :( Nom ale nie o to tu chodzi, tylko szkoda ze takie wielkie miasta są w II lidze. Moim skromnym zdaniem I liga powinna byc minimum do 18 drużyn, 16 drużyn w I lidze :?: Jak na Polske to moim zdaniem wstyd, nie ma też zbyt dużej rywalizacji. No ale niewazne...)
Wracając do 20 kolejki:
Mecze przełożone
Jagiellonia Białystok - HEKO Czermno (na 5 kwietnia)
Szczakowianka Jaworzno &#8211; ŁKS Łódź (na 5 kwietnia) (Czekam :twisted: )
Polonia Bytom - Świt Nowy Dwór Maz. (na 5 kwietnia).
...........................................................................................................
A już teraz zapowiedz 21 kolejki

Program 21. kolejki:

piątek, 31 marca:
ŁKS Łódź - Świt Nowy Dwór Mazowiecki (godz. 19.00) (Wkońcu na mecz, po długiej przerwie, mam nadzieje ze wynik będzie dobry, licze na 3:0 8) )

sobota, 1 kwietnia:
Lechia Gdańsk - Zagłębie Sosnowiec (14.00)
Piast Gliwice - KSZO Ostrowiec Św. (15.00)
Polonia Bytom - Górnik Polkowice (16.00)
Szczakowianka Jaworzno - Ruch Chorzów (16.00)
Śląsk Wrocław - Widzew Łódź (16.00) (Mam nadzieje że Śląsk "urwie" punkty liderowi :smile:

niedziela, 2 kwietnia:
Heko Czermno - Podbeskidzie Bielsko-Biała (13.00)
Radomiak Radom - Zawisza Bydgoszcz (13.00)
Finishparkiet Nowe Miasto Lubawskie - Jagiellonia Białystok (15.00)

dacar666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 09:03

co do meczu Piasta, to prezesi postanowili wpuscic kibicow za darmo. Raz na jakis czas jest taka akcja. Na pierwszym meczu za darmo (baraz z Unia Janikowo) bylo ponad 5 (a media podawaly ze i 6) tysiecy kibicow. To pokazuje, jaki glod pilki noznej jest w Gliwicach.

Co do wiesci z obozu Piasta: nie beda wpuszczani kibice przyjezdni. Powod jest prosty: klub postanowil postawic oswietlenie. Niestety, jeden z masztow oswietleniowych stanie w tej "klatce". Przykre, bo mecze bez kibicow gosci to nie mecze... (szczegolnie, ze tej rundy mialy przyjechac do nas Lechia Gdansk, Widzew i LKS z Lodzi oraz Jaga Bialystok). Bardzo szkoda.

Kibice w Gliwicach sa pelni nadzieji na utrzymanie bez barazy w II lidze (na dzien dzisiejszy Piast zajmuje ostatnie miejsce barazowe, po przyznaniu ujemnych punktow Ruchowi i Piastowi). Przypomnijmy, ze Piast jest ukarany odjeciem 10 punktow za "probe przekupstwa sedziego meczu Piast Gliwice - Swit Nowy Dwor Mazowiecki". Prawda jest taka, ze PZPN nie mial sie czego doczepic, a slaski football trzeba zniszczyc. Tak sie sklada, ze Piast ma najlepsza na slasku sytuacje. Klub jest stabilny finansowo, premie sa wyplacane dokladnie co do minuty.

Mysle, ze to tyle co chcielibyscie (albo i nie chcielibyscie) wiedziec co slychac w Gliwicach. Jezeli ktos "przez przypadek" bedzie mial czas w sobote o 15:00 to zapraszam na stadion przy Okrzei.

seba

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 20:07

Widzew dosyć dobrze się zaprezentował, ale gra się tak jak na to przeciwnik pozwala, a Lechia pozwolił na dużo. Mecz mimo wzystko był w wykonaniu Widzewa dobry a szybko strzelone bramki ustawiłu mecz. Po raz kolejny bramkę strzelił Grzelak który mierzy w koronę króla strzelców II ligi. Widzew opanował środek pola nie powalając przeciwnikowi nawiązać groźnych akcji. Obrona spisywała się dobrze konsekwentnie powstrzymując akcje Lechii. Prawdziwym sprawdzianem sił i dyspozycji Widzewa będzie mecz ze Śląskiem (liczę na zwyciestwo Widzewa 2:0).

Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 marca 2006, 21:49

ŁKS Łódź - Świt Nowy Dwór Mazowiecki 5:1 :!: :twisted: :happy:
:ball: 2' Sypniewski - :ball: 78' Chrobot
:ball: 52' Sypniewski
:ball: 60' Sypniewski
:ball: 76' Niżnik
:ball: 86' Mężyk
Widzów 6 000. (ale było zdecydowanie więcej, ŁKS jak i Widzew miał tylko wposcic niby do 6 tys. ale było znacznie wiecej... )
Mogło być 6:1 ale spalony... (a szkoda :( )
I Liga, I Liga ŁKS :!:

ULAT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2006, 09:52

Hmm albo jestem ślepy albo jeszcze żaden z kibiców Lechii się tu nie wypowiedział :D No więc będę pierwszy 8)
Po kompletnie zawalonej inauguracji rundy wiosennej (0-4 z Widzewem) dzisiaj gramy z Zagłębiem Sosnowiec. W poprzedniej rundzie był remis więc
ciężko tutaj wskazać faworyta. Mecz na pewno będzie zacięty ale mam nadzieję że to Lechia sięgnie po 3 punkty. Tylu nowych (ciekawych) zawodników sprowadzili że wypadałoby coś z nimi pograć a nie tylko baty dostawać.
DO BOJU LECHIJKO!!!! :dance:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2006, 10:19

No właśnie dziś Lechia-Zagłębie.Po nieudanym spotkaniu w Chorzowie ( wynik 0-0 ) Zagłębie musi zacząć wygrywać jeśli myśli o awansie.Mecz z Lechią będzie do tego okazją.Drużyna według mnie jak najbardziej do ogrania, powraca Marcin Lachowski, żadnych osłabień - dla mnie wniosek jasny tj. zwycięstwo.

Oj ten ŁKS mnie zaskakuje...I Sypniewski, który w moich oczach jest słabym piłkarzem strzela 3 bramki...Swoją drogą może to prima aprilis :P

ODPOWIEDZ