Jaki największy błąd popełnili działacze Juve?
- Juv
- Juventino
Jak dla mnie to działacze Juve coś za dużo popełniają tych błędów transferowych
Biorąc pod uwagę dzisiejszych zawodników to największy błąd to był Henry-dzisiaj najlepszy strzelec
Według mnie również nie ma sensu odsprzedawanie 50% karty zawodnika innym klubom bo wtedy zawodnicy się obrażają jak Maresca czy Miccoli
Biorąc pod uwagę dzisiejszych zawodników to największy błąd to był Henry-dzisiaj najlepszy strzelec
Według mnie również nie ma sensu odsprzedawanie 50% karty zawodnika innym klubom bo wtedy zawodnicy się obrażają jak Maresca czy Miccoli
- Spitfire
- Juventino
To Sorin u Nas grał??!!niewydaje mnie sieboniek85 pisze:Oddanie Christiana Vieri´ego (u nas grał wspaniale) i może Huana Pablo Sorína bylo dla mnie dziwne :?

ja nie wiem czy wogole popelniono jakies bledy,ale mysle ze bledem bedzie nazwanie stadionu od sponsora a nie Agniellego a takie plany tez byly

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
- Even
- Juventino
Sorki ale Zidane gral jeszcze w czasie kiedy gral u nas Trezeguet...KOPEĆ pisze:Tak ten sam Henry. Grał u nas słabo to go sprzedali - tak sie robi.
Z pieniędzy za Zidana kupiliśmy Thurama, Treze i Nedveda o ile sie nie myle więc to było opłacalne.
Dla mnie największym błędem było wywalenie Di Vaio i jak ktoś już wcześniej wspomniał ogólnie wyprzedanie rezerwy przed sezonem.
Za niego przyszli "Parmowicze" Thuram i nasz Godless Gigi ,i z Lazio N(iedzwiedz)edved
Henry byl błedem - tutaj sie zgadzam ,Merasca ,Miccoli tez.
- Skierosiek
- Juventino
Że Sorin był Juve to nei słyszałem-ciekawe kiedy?? poza tym pamiętajcie że każda sprzedana gwiazda była zastępowana--szkoda kiedyś było Dino Baggio bo akurat pokazywał siez dobrej strony-ale został szybko zastąpiony....tak jest i teraz...Henry grał w Juve na lewej pomocy!! i dlatego się nei sprawdzał-teraz szkoda ale ktoś tu wcześniej pisał że w Juve jego talent był niszczony-Miccoliego żal, Maresca to nawet nie pograł-teraz by mu pewnie Cappelo dał szanse-Lippi miałswoich ulubieńców co nei bardzo wpływało na rywalizację w klubie..zobaczymy kogo Luciano sprowadzi w letnich transferach..może jakiś suprise będzie ;-)
- Alek1982
- Juventino
Jezeli chodzi o moje zdanie to z pewnością najwiekszym błędem było nie poznanie się na talencie Henry`ego.Nie można mówić,że grał by on źle w lidze włoskiej.Nie dano mu nawet szansy aklimatyzacji.Wyobraźcie sobie atak Henry - Ibrahimovic.A co dopiero granie trzema napastnikami,gdzie Henry i Ibrahimovic oskrzydlali by takiego snajpera jak Trezeguet. Myśle,że to by było najlepsze rozwiązanie w kontekście braku w Juve kreatywnego środkowego pomocnika. Bo musimy spojrzeć prawdzie w oczy,ale Emerson ani Nedved w tym sezonie nie byli jakimiś wielkimi reżyserami gry (wogole Emerson to raczej typowy defensywny pomocnik). Całe szczęście,że z dobrej strony pokazał się w tym sezonie Camonaresi bo by nie było tak kolorowo. A przytaczas to wszystko do tego,że kolejnym wielkim błędem może być niesprowadzenie jakiegoś środkowego pomocnika w tym sezonie, mówiąc oczywiście o pomocniku kreującym grę. Jeżeli chcemy zdobyć w końcu Ligę Mistrzów to musimy mieć kogoś takiego. Ale kto? Milan ma Kake, Rui Coste,a nawet defensywnie grający Pirlo jest bardzo kreatywny, Barca Ronaldinho i Deco, Inter ma Stankovica i Veron. Myślę, że trzeba z tym coś zrobić, ale ponawiam pytanie kto (bo nie wierzę w Mozarta, Pizzaro z Udine czy Ladesme, a Gianichetta????kolejny beznadziejny rzemieślnik - zastępca dla równjie beznadziejnego Blasiego) ?????????
- tawiarz
- Juventino
Jeśli chodzi o mnię, to cała sprawa z Henrym to była pomyłka. włodarze Monaco robili problemy w pozyskaniu go latem i dlatego udało sie go wziąć dopiero zimą, miał zastępować kontuzjowanego Del Piero. Niestety nie mógł grać w Lidze Mistrzów, w Juve strzelił w 16 meczach 3 bramki. Czy to był błąd sprzedając go? Myślę, że w pewnym sensie tak, w tamtym czasie można było zaryzykować i sprzedać Inzaghiego. juz wtedy było wiadomo,że długo w Juve nie zostanie. Co do Zidanea, to moim zdaniem sprzedanie go było genialnym posunięciem. A jeśli chodzi o poprzedni sezon, to nie sądzę, żeby wyprzedaż ławki była błędem. Wtedy zaczął się proces odbudowy defensywy, a nie można tego było robić z tamtymi piłkarzami. teraz ten proces postępuje i potrwa jeszcze jakieś dwa lata. Co do Miccoliego, to mi go nie szkoda, Chiellini wróci na bank, a Maresca, no cóż, rola gwiazdy w Violi chyba troche mu posmakowała i przewróciła w głowie, on powinien zrozumieć, że w Juve nie grał by tyle co w Violi i ta decyzja była podyktowana jego dobrem. ja mam nadzieję, że jeszcze wróci. a co do największego błędu, to moim zdaniem jest to zbyt późne branie się za odmłodzenie składu, teraz to się dzieje, ale trzeba było to robić po tym przegranym finale z Milanem. To było szczyt mozliwości tamtego zespołu i wtedy trzeba było sprzedać Davidsa, iuliano, Conte i resztę.
- eLeM
- Juventino
Może już się w tym temacie wypowiadałem (nie pamiętam a całego mi się nie chce przegklądać po raz kolejny 8) ) ale wypadałoby się odnieść do minionego sezonu w kontekscie pomyłek (?) Można by powiedzieć że skrócenie ławki było jakimś błędem ale sezon jest udany i piękne perespektywy na przyszłość. Oczywiście szeroka ławka rezerwowych nie byłaby powodem do narzekań ale (Milan) nie gwarantuje ona sukcesów. Narzekacie na oddanie Miccolego czy Di Vaio ale kiedy brakowało nam napastników to Zalayetta grał jak złoto.
Jest jednak jedna rzecz która była czystą głupotą i której razej nie da się odwrócić
Chodzi mi mianowicie o Enzo Maresce. Szanse jego powrotu do Juve są raczej nikłe a szkoda bo talent z niego wielki. IMO jest lepszy od Blasiego i Appiaha razem wziętych... Szkoda że odszedł. To tyle. Kolejny dopis do tego tematu w grudniu kiedy będzie widać (lub nie - tfu tfu) efekty letniego Mercatto 
Jest jednak jedna rzecz która była czystą głupotą i której razej nie da się odwrócić

- Aniolek
- Juventino
Błedy jakie popelnili hmmm mnie sie wydaje ze sprzedanie Henrego
to był blad nobo teras on jest jednym z lepszych napstników na świecie a u nas był tylko sezon moze trzeba mu było dac wiecej czasu czyli jeszcze zostawic na jeden sezon i wteyd zobaczyc szkoda ze go niemamy
no i równiez sprzedza Zizou tesz to nie było zbyt dobre dla nas ale za niego Juve wzieło kupe kasy wiec tak w sumie to asz taki wielki bład nie było nobo kupili innych wartosciowych graczy za kase z Zidane 

- diego1989
- Juventino
co do Henry'ego to najwiekszy błąd popełnił Lippi, gdyż wystawiał go na lewej pomocy....za Zizou przyszedł Nedved tak wiec nie ma co sie martwićAniolek pisze:Błedy jakie popelnili hmmm mnie sie wydaje ze sprzedanie Henregoto był blad nobo teras on jest jednym z lepszych napstników na świecie a u nas był tylko sezon moze trzeba mu było dac wiecej czasu czyli jeszcze zostawic na jeden sezon i wteyd zobaczyc szkoda ze go niemamy
no i równiez sprzedza Zizou tesz to nie było zbyt dobre dla nas ale za niego Juve wzieło kupe kasy wiec tak w sumie to asz taki wielki bład nie było nobo kupili innych wartosciowych graczy za kase z Zidane
ja uważam za najwiekszy błąd tak łatwe oddanie Davidsa...kolejna wina Lippiego, bo wolał wystawiać Appiaha...co prawda Davids dzisiaj jest już niedocenianym dla wielu starconym piłkarzem myśle że przejście do Tottenhamu dobrze mu zrobi
- Lizard
- Juventino
Henry był w Juve, gdy nasz zespół prowadził jeszcze chyba Ancelotti, więc to on chciał przemianować Francuza na skrzydłowego z napastnikadiego1989 pisze:
co do Henry'ego to najwiekszy błąd popełnił Lippi, gdyż wystawiał go na lewej pomocy....za Zizou przyszedł Nedved tak wiec nie ma co sie martwić