Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- CzeczenCZN
- Juventino
To co z tego ale po ich rajdach, po przejęciach mogą chyba wpadać bramki? Chyba mogą schodzić do środka ze skrzydła w zależności od akcji. Nie rozumiem Cię trochę...Arbuzini pisze:To zbyt szałowo i tak nie jest. Nawet doliczając do niego Bernę i Cuadrado. W 4231 i tak cała trójka grać nie będzie, poza tym w tym ustawieniu skrzydłowi są szeroko rozstawieni, a spod linii bocznej dość ciężko strzela się bramki
.
- wagner
- Juventino
Odniosę się tu.
Poza tym nie wyobrażam sobie sytuacji w której zawodnik działałby na swoją niekorzyść. Mimo wszystko jestem zdania, że Alex Sandro nie potrafił utrzymać tak wysokiej dyspozycji w kolejnym sezonie, ale wpływu na to ewentualny transfer nie ma.
Bardzo zachwiana teoria. Teoretycznie jeśli będziemy chcieli go sprzedać to mimo słabej formy klub musi się starać podbijać jego wartość, chociaż by tym, że jest to uczestnik MŚ ze swoją reprezentacją, która jest stawiana w gronie faworytówjakku1 w temacie meczowym pisze:Pojawily sie ostatnio podobne plotki, ze transfer Sandro jest przesadzony latem i chcemy go sprzedac, a obecnie juz rozgladamy sie za jakims następcą. Nie jestesmy zadowoleni z jego postawy i formy i nie jest on nam w takiej dyspozycji potrzebny.
Jesli to prawda (w co jednak mi sie wierzyc nie chce), to Sandro strasznie ryzykuje, bo jesli zacznie grzać ławkę to jeszcze skonczy sie tak, ze nie pojedzie na MŚ w Rosji a jego miejsce jako zmiennika Marcelo zajmie Filipe Luis.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- wloski
- Juventino
Wg. Józka Sandro ma jakieś kłopoty osobiste, które przeszkadzają mu w byciu w super formie, nie potrafię słuchać tego jęczenia. Sandro od przybycia do Europy utrzymuje solidną formę, ba, on nawet w kiepskiej formie jest na poziomie Asy, to chyba świadczy dobrze o nim. Można teraz zachwycać się Ghańczykiem, ale tak naprawdę jaramy się tylko tym, że nie robi babolów, ale do przodu jest tragiczny, przykład to również wczorajsze spotkanie, gdzie otrzymując piłkę "wyruszał" do przodu i zaraz mocno zginając się wycofywał piłkę do Chielliniego. Ghańczyk od czasów poważnej kontuzji gra naprawdę tragicznie w ofensywie jak był na jakimś łańcuchu.wagner pisze:Odniosę się tu.Bardzo zachwiana teoria. Teoretycznie jeśli będziemy chcieli go sprzedać to mimo słabej formy klub musi się starać podbijać jego wartość, chociaż by tym, że jest to uczestnik MŚ ze swoją reprezentacją, która jest stawiana w gronie faworytówjakku1 w temacie meczowym pisze:Pojawily sie ostatnio podobne plotki, ze transfer Sandro jest przesadzony latem i chcemy go sprzedac, a obecnie juz rozgladamy sie za jakims następcą. Nie jestesmy zadowoleni z jego postawy i formy i nie jest on nam w takiej dyspozycji potrzebny.
Jesli to prawda (w co jednak mi sie wierzyc nie chce), to Sandro strasznie ryzykuje, bo jesli zacznie grzać ławkę to jeszcze skonczy sie tak, ze nie pojedzie na MŚ w Rosji a jego miejsce jako zmiennika Marcelo zajmie Filipe Luis.Poza tym nie wyobrażam sobie sytuacji w której zawodnik działałby na swoją niekorzyść. Mimo wszystko jestem zdania, że Alex Sandro nie potrafił utrzymać tak wysokiej dyspozycji w kolejnym sezonie, ale wpływu na to ewentualny transfer nie ma.
Sandro upora się z problemami i wróci do formy.
- CzeczenCZN
- Juventino
Sandro ma po prostu gorszy okres i stąd te wszystkie spekulacje. Gazety muszą z czegoś żyć. Ma on jakieś swoje problemy, nie mówi on o nich i już. To tylko człowiek. Spokojnie trochę czasu minie i to Asamoah nie podniesie się z ławki.
- wagner
- Juventino
Nawet nie masz pojęcia jakie to jednak jest proste. Otóż dla niewiedzących Hysaj ma wpisaną klauzule wykupu, która wynosi 50 mln, czy to dużo czy nie oceńcie sami.Arbuzini pisze:W miejsce Lichtsteinera widziałbym Hysaja, nawet chyba interesowaliśmy się nim w lecie, ale będzie to ciężki do przeprowadzenia transfer.
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Arbuzini
- Juventino
Tego nie wiedziałem. Kwota na pewno nie jest mała. Sandro, Kurzawa, Alonso - każdy z nich transferowany był za ok. 25 mln E. Raczej rzadko widuje się bocznych obrońców za więcej niż 30 mln E
Swoją drogą to teraz sprawdziłem i Faouzi Ghoulam nie przedłużył jeszcze kończącego się w czerwcu kontraktu. Taka ciekawostka w odniesieniu do plotek Tuttosportu.
Swoją drogą to teraz sprawdziłem i Faouzi Ghoulam nie przedłużył jeszcze kończącego się w czerwcu kontraktu. Taka ciekawostka w odniesieniu do plotek Tuttosportu.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Co do prawego obrońcy to ostatnio w odmętach internetu przewinęło mi się, że żegnamy się z Lichtem w zimie (Marsylia) i bierzemy Thomasa Meunier, który jeżeli nie zagra w ostatnim meczu z Bayernem jest wolny na LM. Tak tylko w ramach ciekawostki wrzucam.
- CzeczenCZN
- Juventino
Wiadomo takie newsy to tylko ciekawostki. My żadnych istotnych wzmocnień nie robimy zimą. Co do Emre Cana to zimą chce go ściągnąć Guardiola - wg tuttojuve. Zresztą Canowi to kontrakt się i w zeszłym roku kończył tylko został przedłużony o kolejny, na bank on do Juventusu nie trafi.
Swoją drogą: https://www.transfermarkt.pl/statistik/endendevertraege - naprawdę to rozpala wyobraźnie...
Swoją drogą: https://www.transfermarkt.pl/statistik/endendevertraege - naprawdę to rozpala wyobraźnie...
- Arbuzini
- Juventino
Trudno wyobrazić mi sobie lepszego kandydata na prawą obronę, ale biorąc pod uwagę, że gra w PSG to chyba prędzej przyszłoby nam dogadać się z Neapolem niż Francuzami.Poprostu pisze:bierzemy Thomasa Meunier
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Tyle, że on nie graArbuzini pisze:Trudno wyobrazić mi sobie lepszego kandydata na prawą obronę, ale biorąc pod uwagę, że gra w PSG to chyba prędzej przyszłoby nam dogadać się z Neapolem niż Francuzami.Poprostu pisze:bierzemy Thomasa Meunier

- juvemaroko
- Juventino
Tylko ze PSG musi sie pozbyc kilku pilkarze po dwoch drogich zakupach latem (Naymar i Mbape).Arbuzini pisze:Trudno wyobrazić mi sobie lepszego kandydata na prawą obronę, ale biorąc pod uwagę, że gra w PSG to chyba prędzej przyszłoby nam dogadać się z Neapolem niż Francuzami.Poprostu pisze:bierzemy Thomasa Meunier
Jesli Szwajcar odejdzie zima to jest szansa zeby Meunier byl zainteresowany zeby zagrac u nas poniewaz bedzie chcial grac przed MS.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Moim zdaniem Marotta nikogo nie kupi na prawą stronę, bo mamy De Sciglio, a z wypożyczenia wróci Pol Lirola.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Nie znam typa, ale staty robi fajne.Poprostu pisze:bierzemy Thomasa Meunier
Ghoulama u nas jak najbardziej propsuje. Z tym, ze on prawdopodobnie nie zagra juz do konca sezonu, a takich skontuzjowanych lubi podbierac MC.
Nie oszukujemy sie - Lirola, to nie jest chlop, ktory wyjdzie na Real, Bayern czy Chelsea i sie nie obsra... Chcialbym go miec w druzynie i zeby sie u nas rozwijal, ale na teraz potrzebujemy jakiegos pewniejszego zawodnika na prawa obrone. De Sciglio nalezy sprzedac.
Niestety Roma przedluzyla z Manolasem, ale to w sumie moze o niczym nie swiadczyc, bo sa informacje, ze klauzula w jego nowym kontrakcie wynosi 30-37mln. Euro. Aha, co do smakowitych kaskow, to niestety ale Gimenez tez juz przedluzyl z Atletico.