Mercato (Lato 2015)
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, Evra to na pewno lepszy gracz niż Peluso, a Romulo niż Isla i tutaj wątpliwości nie mam:) Pereyra dobre uzupełnienie pomocy, Luca będzie latał dziury w pomocy i obronie. W ataku dwóch młodych, może wypalą, może nie, Coman już się fajnie pokazał, na Moratę za bardzo nie liczę. Za rok zobaczymy kto będzie musiał odejść by zrobić miejsce dla Berardiego czy Gabbiadiniego, bo jest duża szansa,że któryś wypali. Zaze chyba też można odkupić za ok 15, tak przynajmniej pisali przy sprzedaży. Atak naprawdę wygląda obiecująco na przyszłość:)
- Virgil
- Juventino
Czy tak odejść ?
Nie wiadomo jak długo Apacz będzie w formie, zawsze Giovinco można wyrzucić w jego miejsce Berardi.
W 4-3-1-2 jeżeli w ogóle będziemy grali tą formacją
to
Tevez, Berardi, Morata, Llorente, Coman wygląda syto. 5 graczy na 3 pozycje więc każdy też pogra wszystko zależy od tego jak będzie grał Coman i jak Berardi w tym sezonie.
Nie wiadomo jak długo Apacz będzie w formie, zawsze Giovinco można wyrzucić w jego miejsce Berardi.
W 4-3-1-2 jeżeli w ogóle będziemy grali tą formacją
to
Tevez, Berardi, Morata, Llorente, Coman wygląda syto. 5 graczy na 3 pozycje więc każdy też pogra wszystko zależy od tego jak będzie grał Coman i jak Berardi w tym sezonie.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja nie wiem jakim cudem można to mercato oceniać jako dobre? nie przyszedł nikt, zupełnie nikt, to choć o kilka centymetrów podwyższył by naszą poprzeczkę, kto miałby wpływ na naszą jakość. Crunny, zauważ, że pierwsza jedenastka jaką podałeś nie różni się niczym od tej sprzed roku. Pisanie, że będzie Gabbiadini czy Berardi będą naszym zbawieniem to chyba jakiś żart. Ci piłkarze mogą powoli wchodzić do składu, przypominam, że taki Berardi ma za sobą tylko jeden sezon w Serie A, może będzie kiedyś wielki ale na 21 czy 22 latku nie możemy opierać całej naszej nadziei. Podniecamy się że wzmocniona została ławka, ale odpadnięcie z LM załatwił nam pierwszy skład a nie rezerwowi. My nie mamy kompletnej pierwszej jedenastki, grając jakimkolwiek systemem nie mamy a to skrzydłowych a to rozgrywającego.
Takie okno nie może się podobać bo zmiany są kosmetyczne, ileż taki Romulo czy Pereyra pogra (chociaż jest nadzieja że ten drugi trochę więcej)
Coman i Morata jedyni piłkarze którzy faktycznie może coś, w przyszłości ale tu i teraz?? Roma się zbroi, Fiorentina się zbroi bezlitośnie, nawet Napoli czy Inter robią jakieś bardziej przemyślane zakupy.
Ja uważam to okno za bardzo słabe, bo podkreślam to jeszcze raz nie jesteśmy najlepszą drużyną w Europie, nie wiem czy załapiemy się do pierwszej 10-tki, a my zamiast się wzmacniać, uzupełniamy ławkę rezerwowych.
Takie okno nie może się podobać bo zmiany są kosmetyczne, ileż taki Romulo czy Pereyra pogra (chociaż jest nadzieja że ten drugi trochę więcej)
Coman i Morata jedyni piłkarze którzy faktycznie może coś, w przyszłości ale tu i teraz?? Roma się zbroi, Fiorentina się zbroi bezlitośnie, nawet Napoli czy Inter robią jakieś bardziej przemyślane zakupy.
Ja uważam to okno za bardzo słabe, bo podkreślam to jeszcze raz nie jesteśmy najlepszą drużyną w Europie, nie wiem czy załapiemy się do pierwszej 10-tki, a my zamiast się wzmacniać, uzupełniamy ławkę rezerwowych.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Wojtek
- Juventino
Czy wzmacniając ławkę rezerwowych podnosimy jakość zespołu? Odpowiedź brzmi TAK.MishaAveJuve pisze:Ja nie wiem jakim cudem można to mercato oceniać jako dobre? nie przyszedł nikt, zupełnie nikt, to choć o kilka centymetrów podwyższył by naszą poprzeczkę, kto miałby wpływ na naszą jakość.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Jakie wzmocnienia, taka odmiana podstawowego składuMishaAveJuve pisze:Crunny, zauważ, że pierwsza jedenastka jaką podałeś nie różni się niczym od tej sprzed roku.

Niestety, ale w to Mercato ściągaliśmy graczy głównie z myślą o ławce lub dopiero walce o pierwszy skład (np. Evra z Asamoah czy Morata z Llorente).
- MishaAveJuve
- Juventino
Przepraszam bardzo, w jaki sposób?
z tego co ja wiem w dalszym ciągu będzie grało tych 11 piłkarzy którzy grali w tamtym roku. Przypominam też, że ostatnie lata omijały nas jeżeli chodzi o kontuzje a rezerwowi wchodzili niezwykle rzadko, a odpadnięcie w grupie z LM zapewniła nam pierwsza jedenastka a nie ławka. Nie mając żadnego skrzydłowego, ani rozgrywającego jaki jest sens zamieniać Romulo za Islę - zamienił stryjek siekierkę na kijek, skoro mamy jednak większe potrzeby.
No chyba że przepisy się zmieniły i teraz będą grali po 16 - to wtedy tak masz rację
To co mówisz jest tak niedorzeczne, że szkoda komentować, jednak zrobiłem co w mojej mocy, chociaż skoro do tej pory nie rozumiesz bezsensu wypisywanych przez siebie bzdur pewnie już nie zrozumiesz tego w ogóle
Do końca okna ja z odejścia Vidala tak bardzo bym się nie śmiał.
z tego co ja wiem w dalszym ciągu będzie grało tych 11 piłkarzy którzy grali w tamtym roku. Przypominam też, że ostatnie lata omijały nas jeżeli chodzi o kontuzje a rezerwowi wchodzili niezwykle rzadko, a odpadnięcie w grupie z LM zapewniła nam pierwsza jedenastka a nie ławka. Nie mając żadnego skrzydłowego, ani rozgrywającego jaki jest sens zamieniać Romulo za Islę - zamienił stryjek siekierkę na kijek, skoro mamy jednak większe potrzeby.
No chyba że przepisy się zmieniły i teraz będą grali po 16 - to wtedy tak masz rację
To co mówisz jest tak niedorzeczne, że szkoda komentować, jednak zrobiłem co w mojej mocy, chociaż skoro do tej pory nie rozumiesz bezsensu wypisywanych przez siebie bzdur pewnie już nie zrozumiesz tego w ogóle
Do końca okna ja z odejścia Vidala tak bardzo bym się nie śmiał.
- Virgil
- Juventino
Ok, ale nikogo nie sprzedaliśmy co jest ogromnym plusem, można narzekać że na to, iż pierwszy skład nie został wzmocniony.
Ale nadal nasza pomoc jest jedną z najlepszych w Europie, atak też prezentuje bardzo wysoki poziom. Znaki zapytania są odnośnie obrony ale czy Manolas/Nastasic by zmienili jej oblicze już teraz ? Wątpię.
Ławka została bardzo wzmocniona + skład trochę odmłodzony.
Ale po co nam skrzydłowy jeżeli nie będziemy pewnie grać w ogóle 4-3-3 ? Jeżeli Allegri zmieni taktykę na stałe na 4-3-2-1 albo 4-3-1-2 to de facto nie musimy grać trequaristą, tylko Tevezem, Comanem, Giovinco,Pereryrą, Pepe albo Moratą (podobno jako cofniętego widział go i Conte i widzi go Allegri ale to dosyć dziwne) więc nie jest źle.
Ale nadal nasza pomoc jest jedną z najlepszych w Europie, atak też prezentuje bardzo wysoki poziom. Znaki zapytania są odnośnie obrony ale czy Manolas/Nastasic by zmienili jej oblicze już teraz ? Wątpię.
Ławka została bardzo wzmocniona + skład trochę odmłodzony.
Ale po co nam skrzydłowy jeżeli nie będziemy pewnie grać w ogóle 4-3-3 ? Jeżeli Allegri zmieni taktykę na stałe na 4-3-2-1 albo 4-3-1-2 to de facto nie musimy grać trequaristą, tylko Tevezem, Comanem, Giovinco,Pereryrą, Pepe albo Moratą (podobno jako cofniętego widział go i Conte i widzi go Allegri ale to dosyć dziwne) więc nie jest źle.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
O ile wymiana Romulo na Islę, w sumie teraz na zero, ale Romulo wykup za 6, sprzedaż Isli za ok 10 jest na plus, Pereyre też na razie mamy praktycznie za darmo, to samo Coman i EvraMishaAveJuve pisze:Przepraszam bardzo, w jaki sposób?
Tyle,że problem był z transferami za większą gotówkę. Niestety ale zostało wydane ponad 30mln na graczy, którzy nawet na chwilę obecną nie podniosą poziomu ławki a co dopiero mówić o pierwszym składzie, Morata to nie jest lepszy gracz od Quaglii czy Vucinicia, Marrone od Ogbonny, poziom Padoina w pomocy, Sturaro w Juve nie ma, Isla to inwestycja, która może się zwrócić, a możemy zostać z kolejny graczem zbędnym,którego każdy będzie chciał tylko wypożyczać.Pasquato oczywiście w ramach dobrych relacji z Udinesse został wykupiony za 1,5mln, których w żaden sposób nie da się odzyskać.
Nie wiem jak można pisać o walce Llorente-Morata, to równie dobrze można pisać o walce Marrone- środkowy pomocnik, tak samo realne,że któryś z nich wywalczy miejsce w 11 bez plagi kontuzji.
Największym atutem Juve będzie zgranie, bo nie widzę drugiego klasowego zespołu,który będzie grał praktycznie tą samą 11 co sezon temu.A w Turynie w 3-5-2 jak wszyscy będą zdrowi będzie wyglądać identycznie.
Ostatnio zmieniony 01 września 2014, 19:38 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- MishaAveJuve
- Juventino
No właśnie, czy czasami sami siebie nie oszukujemy z tą naszą mocą? z tą niesamowitą pomocą, silnym atakiem, jedną z najlepszy obron? Prawda jest taka że piszemy to całkiem bezpodstawnie albo opierając się na wynikach w słabej włoskiej lidze, a gdy dochodzi do weryfikacji naszej siły w europie jest znacznie gorzej(baty z Galatą, remis z Kopenhagą, baty z Benficą, wymęczone zwycięstwo z Lyonem czy Fiorentiną- to nie jest jeden mecz, to nie jest przypadek). Myślę jednak, że słaba liga trochę deformuje nasze obiektywne spojrzenie na ten skład, przez co wyobrażamy siebie za niezwykle silny zespół. No albo to wina Conte który całkowicie nie radził sobie z Europie i strach paraliżował go przed rozsądnym myśleniem.
Pisanie, że wielkim sukcesem jest to, że nikogo nie sprzedaliśmy jest o tyle śmieszne, że my w dalszym ciągu jesteśmy Juventusem, i to że nie sprzedaje się kluczowych zawodników powinno być dla nas czymś normalnym, jak kupowanie bułki codziennie rano w sklepie, a nie pukanie się po plecach oi wychwalanie Marotty że nikogo nie sprzedał, to nie jest sukces to psi obowiązek!
Pisanie, że wielkim sukcesem jest to, że nikogo nie sprzedaliśmy jest o tyle śmieszne, że my w dalszym ciągu jesteśmy Juventusem, i to że nie sprzedaje się kluczowych zawodników powinno być dla nas czymś normalnym, jak kupowanie bułki codziennie rano w sklepie, a nie pukanie się po plecach oi wychwalanie Marotty że nikogo nie sprzedał, to nie jest sukces to psi obowiązek!
- Virgil
- Juventino

Nawet Real Madryt, City, Chelsea, Barcelony czy PSG sprzedają kluczowych zawodników.
Pirlo, Pogba,Vidal to świetna pomoc wystarczy spojrzeć jaką wartość rynkową ma Vidal i Pogba a jaką klasą dysponuje Pirlo. W formie jest to jedna z najlepszych pomocy na świecie.
- ballack13
- Juventino
i co zakładasz że reszta wielkich zespołów się nie wzmacnia? oglądałeś ubiegły rok LM? co my tam mieliśmy szukaćVirgil pisze:![]()
![]()
Nawet Real Madryt, City, Chelsea, Barcelony czy PSG sprzedają kluczowych zawodników.
Pirlo, Pogba,Vidal to świetna pomoc wystarczy spojrzeć jaką wartość rynkową ma Vidal i Pogba a jaką klasą dysponuje Pirlo. W formie jest to jedna z najlepszych pomocy na świecie.
wystarczy pomyśleć ile czekaliśmy na top napastnika i prawda jest taka że trafił do nas Tevez tylko dla tego że to była okazja...
a tak apropo sprzedaży zawodników przez real,city tip to zobacz że oni najpierw kupują a potem sprzedają i zawsze zakładają że sprzedaż jest dlatego że kupili na tą pozycje lepszego zawodnika.
- MishaAveJuve
- Juventino
Jeżeli uważasz, że rezerwowym Di Maria albo dziadek Alonso byli najlepszymi piłkarzami Realu to nie mamy o czym gadać przypominam tylko że za nich przyszli Rodriguez i Kroos
Jakoś Benzema, Ronaldo, Bale, Ramos nie odchodzą.
Kogo takiego sprzedało City? rezerwowego Negredo? (chociaż jeszcze do końca nie wiadomo? ławkowicza Richardsa? Nasri, Silva, Kompany, Toure, Aguero są cały czas o Obywateli - prawda?
PSG?? chyba nie masz na myśli Comana, Alexa ani Meneza? bo to chyba jedyni którzy odeszli.
Barcelona? odszedł tylko Valdes
Chelsea? Lampard za którego jest Fabregas, do tego Diego Costa i Luis Felipa Kasmirski.
Skoro tacy śietni jesteśmy czmy lały nas nawet w środku pola niemalże nastolatki albo nołnejmy z Benfiki? mieliśmy problem z bardzo słabym Lyonem, nie mówiąc już o Batach i remisie z Galatą ?? Skoro Vidal jest tak dobry to czemu - wg dzienikarzy, ManU dawał za niego 40 mln a za Di Marie 60 ?? Nie opieraj swoich wywodów na transfermarkt tylko przeanalizuj nasze występy w europie bo tam jest weryfikacja a nie na stronie internetowej

Kogo takiego sprzedało City? rezerwowego Negredo? (chociaż jeszcze do końca nie wiadomo? ławkowicza Richardsa? Nasri, Silva, Kompany, Toure, Aguero są cały czas o Obywateli - prawda?
PSG?? chyba nie masz na myśli Comana, Alexa ani Meneza? bo to chyba jedyni którzy odeszli.
Barcelona? odszedł tylko Valdes
Chelsea? Lampard za którego jest Fabregas, do tego Diego Costa i Luis Felipa Kasmirski.
Skoro tacy śietni jesteśmy czmy lały nas nawet w środku pola niemalże nastolatki albo nołnejmy z Benfiki? mieliśmy problem z bardzo słabym Lyonem, nie mówiąc już o Batach i remisie z Galatą ?? Skoro Vidal jest tak dobry to czemu - wg dzienikarzy, ManU dawał za niego 40 mln a za Di Marie 60 ?? Nie opieraj swoich wywodów na transfermarkt tylko przeanalizuj nasze występy w europie bo tam jest weryfikacja a nie na stronie internetowej
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Rozumiem, że powinniśmy byli kupić Falcao i sprzedać Teveza, sprowadzić Negredo i opchnąć Llorente, oddać Pirlo w zamian za Alonso, za hajs z Vidala wyciągnąć Di Marie, no i wymiana Pogba-Veratti. Wisienką na torcie byłoby sprowadzenie Benatii kosztem Chielliniego.
#SuperWzmocnienia, #KosmiczneTransfery, #JuventusWydajeHajsy, #MarottaKrul
Tak miałoby wg. was wyglądać znaczące wzmocnienie pierwszego składu? :doh:
Zakładając nawet, że zamiast Moraty i Sturaro mamy te 30 mln € na ręce. Na co chcielibyście je wydać? Wygrać z United walkę o Rojo, podkupić Romie Manolasa, zaklepać wcześniej Cerciego, przepłacić za Rabiota czy spłacić pierwszą ratę za Falcao?
Sam nie jestem specjalnie zadowolony i obrałbym zupełnie inny kierunek niż Marotta, ale to czy mielibyśmy 10/15/20 mln w dzisiejszych czasach nie gwarantuje, że przyjdzie do nas Reus, Aguero czy ktokolwiek, doraźnie wzmacniający to, co na tą chwilę mamy.
#SuperWzmocnienia, #KosmiczneTransfery, #JuventusWydajeHajsy, #MarottaKrul
Tak miałoby wg. was wyglądać znaczące wzmocnienie pierwszego składu? :doh:
Zakładając nawet, że zamiast Moraty i Sturaro mamy te 30 mln € na ręce. Na co chcielibyście je wydać? Wygrać z United walkę o Rojo, podkupić Romie Manolasa, zaklepać wcześniej Cerciego, przepłacić za Rabiota czy spłacić pierwszą ratę za Falcao?
Sam nie jestem specjalnie zadowolony i obrałbym zupełnie inny kierunek niż Marotta, ale to czy mielibyśmy 10/15/20 mln w dzisiejszych czasach nie gwarantuje, że przyjdzie do nas Reus, Aguero czy ktokolwiek, doraźnie wzmacniający to, co na tą chwilę mamy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!