LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 22:17

W przerwie meczu Lazio z Interem przełączyłem na Valencię z Villarrealem i komentatorzy bardzo jadą po Gomesie. Według nich rozegrał dzisiaj najsłabszy mecz w słabym sezonie i się dziwili, że Juventus i Manchester United się nim interesują. Jednak komentatorzy zazwyczaj nie mają pojęcia o czym mówią, więc puściłem to mimo uszu. Zdania na temat tego zawodnika nie mam, bo dzisiaj po raz pierwszy widziałem go w akcji.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 22:19

Vimes pisze:W przerwie meczu Lazio z Interem przełączyłem na Valencię z Villarrealem i komentatorzy bardzo jadą po Gomesie. Według nich rozegrał dzisiaj najsłabszy mecz w słabym sezonie i się dziwili, że Juventus i Manchester United się nim interesują. Jednak komentatorzy zazwyczaj nie mają pojęcia o czym mówią, więc puściłem to mimo uszu. Zdania na temat tego zawodnika nie mam, bo dzisiaj po raz pierwszy widziałem go w akcji.
Nie wiem kto komentował, ale mozna to sprawdzic, ale tydzień temu komentatorzy Eleven, zachwycali się GOmesem (mimo według mnie jego słabego meczu) i stwierdzili, że to jedyny zawodnik Valencii, który w tym sezonie nie zawiódł, wiec to komentator to ma inny pogląd na danego zawodnika.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 18:52

Atleti przegrywa z Levante i już odpada z walki o mistrzostwo. W ostatniej kolejce okaże się czy Real czy Barca. Szkoda tego Atletico, oby sobie odbili to w LM :prochno:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 18:58

Jak widać nie tylko Ajax potrafił dzisiaj sfrajerzyć :D Porażka z pewnym spadkowiczem, a katem Giuseppe Rossi, który okrężną drogą wrócił do La Liga. Niezły zjazd od czasu gry w Villareal, które zagra w el. do CL.
Robaku pisze:Gomes zanotował asystę drugiego stopnia[...]

ALeż bramka Gomesa, trzecie uderzenie zza pola karnego i wreszcie bramka. Piekny strzał.
Asysta drugiego stopnia :D Myślałem, że podał piłkę do kolegi, który zaliczył asystę. Okazało się, że gość posłał słabiutkie płaskie dośrodkowanie, które tragicznie wybił Varane. Co do gola, faktycznie soczyście ukąsił.

Swoją drogą, gol na 2-0 Benzemy nie powinien się zdarzyć. Chwilę wcześniej gra powinna zostać przerwana, ponieważ Francuz był na ewidentnym spalonym :roll:
Ostatnio zmieniony 08 maja 2016, 19:31 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 19:25

Ale Atletico dało pupy :facepalm:

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 20:47

Druga linia Atletico wyraznie zmeczona i dzis nie miala zadnych argumentow.
Droga Colchoneros w LM byla bardzo kosztowna stad dzis slaba dyspozycja i porazka.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2016, 13:59

W tej historii trzeba zacząć od tego, że Quique Pina, prezes Granady, to dobry współpracownik José Maríi del Nido, byłego prezesa Sevilli. Mówi się, że ostatnie spotkanie między tymi zespołami, które Granada wygrała 4:1 na wyjeździe i które dało jej utrzymanie, miało być jednym z dwóch etapów porozumienia między klubami. Drugim ma być porażka Granady z Barceloną, która da Katalończykom mistrzostwo, a Sevilli zapewni udział w dwumeczu o Superpuchar Hiszpanii niezależnie od wyniku finału Pucharu Króla.
http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=66682

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2016, 14:00

Mały powiem tak,

ja nie wiem jak ty, ale ja w 47 sekundzie słyszałem strzaly.

Ludzie maja watpliwości, to są od tego organy,zeby takie rzeczy zgłaszac.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2016, 15:40

jackop pisze:Jak widać nie tylko Ajax potrafił dzisiaj sfrajerzyć :D Porażka z pewnym spadkowiczem, a katem Giuseppe Rossi, który okrężną drogą wrócił do La Liga. Niezły zjazd od czasu gry w Villareal, które zagra w el. do CL.
Robaku pisze:Gomes zanotował asystę drugiego stopnia[...]

ALeż bramka Gomesa, trzecie uderzenie zza pola karnego i wreszcie bramka. Piekny strzał.
Asysta drugiego stopnia :D Myślałem, że podał piłkę do kolegi, który zaliczył asystę. Okazało się, że gość posłał słabiutkie płaskie dośrodkowanie, które tragicznie wybił Varane. Co do gola, faktycznie soczyście ukąsił.

Swoją drogą, gol na 2-0 Benzemy nie powinien się zdarzyć. Chwilę wcześniej gra powinna zostać przerwana, ponieważ Francuz był na ewidentnym spalonym :roll:
Można się czepiać, ale moim zdaniem Valencia zaczęła grać zdecydowanie lepiej w drugiej połowie, kiedy Gomes pojawił się na boisku. Sam piłkarz oddał ze dwa groźne strzały zza pola karnego. Nie jestem jakimś wielkim fanem familiady, mecze zacząłem oglądać, bo wykupiłem sobie Eleven, ale widziałbym Portugalczyka w Juve.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2016, 16:37

Maly pisze:
W tej historii trzeba zacząć od tego, że Quique Pina, prezes Granady, to dobry współpracownik José Maríi del Nido, byłego prezesa Sevilli. Mówi się, że ostatnie spotkanie między tymi zespołami, które Granada wygrała 4:1 na wyjeździe i które dało jej utrzymanie, miało być jednym z dwóch etapów porozumienia między klubami. Drugim ma być porażka Granady z Barceloną, która da Katalończykom mistrzostwo, a Sevilli zapewni udział w dwumeczu o Superpuchar Hiszpanii niezależnie od wyniku finału Pucharu Króla.
http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=66682
Tymczasem do piłkarzy Granady dotarła walizka od Pereza z pieniędzmi za ewentualne zwycięstwo.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2016, 21:24

dogadali się z Sevilla więc mogą się teraz z Realu śmiać :)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2016, 20:03

Za pół godziny wjeżdża Valencia (na Eleven także), więc dalej można poobserwować Gomesa, choć ostatnio ucichło, no ale jednak...
A Andre gra dzisiaj od 1 min.

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 19:01

CAMPEONE!!
Niesamowicie cieszy mnie ten triumf. Jeszcze 10 kolejek temu Barcelona miała miażdżącą przewagę nad reszta stawki, ale mecze z Villareal, Realem, Socciedad, Valencia sprawiły że liga nabrała rumieńców do samego końca. Biorąc pod uwagę ban w letnim oknie na transfery, jestem niesamowicie uradowany. Myślę, że Suarez z największa liczba asyst i goli w lidze zasługuje na piłkarza sezonu la liga :)

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 22:03

joy pisze:CAMPEONE!!
Niesamowicie cieszy mnie ten triumf. Jeszcze 10 kolejek temu Barcelona miała miażdżącą przewagę nad reszta stawki, ale mecze z Villareal, Realem, Socciedad, Valencia sprawiły że liga nabrała rumieńców do samego końca. Biorąc pod uwagę ban w letnim oknie na transfery, jestem niesamowicie uradowany. Myślę, że Suarez z największa liczba asyst i goli w lidze zasługuje na piłkarza sezonu la liga :)
Zdecydowanie tak. Suarez zdobył połowę bramkę dla Barcelony w tym sezonie. 40 trafień + 16 asyst przy 112 golach całej drużyny to niebywałe statystyki. Nie bardzo pamiętam jak sobie Messi w swoim najlepszym sezonie poradził. Zechciałbyś joy przywołać jakieś statystyki ?

Achh, a kiedyś były ploty o Suarazie w Juve :think:

Obrazek
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2016, 01:11

Jeśli chodzi o Messiego i ligę to z tych lepszych od Suareza (56 kanadyjska):

14/15
46 goli 18 asyst (64) 58,2% udział wszystkich goli

12/13
46 goli 12 asyst (58) 50,4%

11/12
50 goli 15 asyst (65) 57%

Natomiast Ronaldo 2x w Realu miał lepsze staty pod tym kątem.

Jednak Suarezowi udało się przełamać ten strzelecki duopol w lidze i cieszę się, że otrzyma złotego buta.

ODPOWIEDZ