Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 listopada 2015, 20:46

Od Di Marzio:
- Lavezzi to gorący temat, w ciągu 15 dni ma dojść do spotkania z jego agentem Mazzonim żeby całkowicie dogadać sprawę jego kontraktu;
- w przypadku przyjścia Lavezziego na wylocie będzie Zaza;
- Rugani nie jest na liście transferowej, jeśli sam piłkarz będzie naciskał na zmianę otoczenia to góra może zostać wypożyczony do lata.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2015, 21:28

pablo1503 pisze: PS. Czuję w kościach, że Pogba nie odejdzie tego lata.
Też tak myślę tym bardziej, że lista chętnych się skurczyła...teraz kiedy Pogba nie ma odpowiedniego wsparcia pokazuje "potencjał", który może odstraszyć chętnych do wyłożenia grubych milionów...

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 listopada 2015, 21:33

No jak to? Przecież katalońskie dzienniki całe lato przekonywały wszystkich naokoło, że Barca już ma z nami deal zawarty po cichu i w lato wykłada 100 mln i ma Pogbę :smile: Niech teraz płacą, chyba, że "więcej niż klub" danego słowa do3mać nie umie.

Btw, ponoć Allegri zdecydował się grać 4-3-3 i stąd temat Lavezziego nabrał tempa.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2015, 22:00

Wojtek pisze:
AdiJuve pisze:Dybala i skrzydło z jego szybkością i ilością strat? :hellyes: Nawet pogubiony Allegri jeszcze nie wpadł na tak durny pomysł.
No tak, bo Morata lepiej tam gra :lol:
Ale czy ja coś takiego napisałem? To,że Morata tam gra słabo to jedno, ale jakieś te predyspozycje ma czego o Dybali już powiedzieć nie można.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2015, 22:13

RICTOR pisze:No jak to? Przecież katalońskie dzienniki całe lato przekonywały wszystkich naokoło, że Barca już ma z nami deal zawarty po cichu i w lato wykłada 100 mln i ma Pogbę :smile: Niech teraz płacą, chyba, że "więcej niż klub" danego słowa do3mać nie umie.

Btw, ponoć Allegri zdecydował się grać 4-3-3 i stąd temat Lavezziego nabrał tempa.
To niech lepiej "(mniej)więcej niż klub" zapomni o posiadaniu "Więcej niż Piłkarza" Niech Sobie zapłacą, za Reusa czy innego De Bruyne

433 ? Wiesz, zawsze spoko jest mieć piłkarzy do tego ustawienia!

Haris pisze:...

Vrsaljko?! :facepalm: Do tego podstawa?! Niech nie straszą nawet, takimi pomysłami! :facepalm: Nie no! Przecież Lichtsteiner go miażdży, jest lepszy bez porównania !!! :C My się osłabiać mamy? :C
Młody Chorwat jako odpowiednik Alexa Sandro ale z drugiej strony - nieeee, Broń Boże - Uchować Panie!!! :C
To te skrzydła by się przechylały - Bo Brazol to gracz Światowej Klasy, tamten to jest dobry na średniaka Serie A - w którym gra zresztą.Dobra wiem że mają NARAZIE 5 - skończą w środku tabeli :C
Dla mnie Sime to przeciętniak. Nie chce tego nieogolonego Chorwata XD :smile:
Alex Sandro i Vrsaljko - zmiana flanek - jak Piszczek i Wawrzyniak :ahsisi:

A Tak w ogóle nie mogę znaleźć tego artykułu z tym ustawieniem :doh:

Lavezzi :ok:

:juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve:

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 00:44

Pelle...Jezusie Miłosierny. Największe wzmocnienie to będzie jak nasi posadzą Chielliniego na ławce bo facet jest tak daremny, że szkoda gadać. Podejrzewam, że z Ruganim byłoby dużo spokojniej. Jeszcze te kontuzje... :facepalm: wystarczy, że ktokolwiek pierdnie obok naszego zawodnika by ten coś sobie zrobił. Dramat. Jeszcze jak widzę grającego w podstawie Evre, a na ławie siedzi 26 mln to śmiać mi się chce.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 08:45

AdiJuve pisze:
Wojtek pisze:
AdiJuve pisze:Dybala i skrzydło z jego szybkością i ilością strat? :hellyes: Nawet pogubiony Allegri jeszcze nie wpadł na tak durny pomysł.
No tak, bo Morata lepiej tam gra :lol:
Ale czy ja coś takiego napisałem? To,że Morata tam gra słabo to jedno, ale jakieś te predyspozycje ma czego o Dybali już powiedzieć nie można.
Otóż to. Mam wrażenie, że Dybalę kupiliśmy jednak nie jako następcę Teveza, tylko... nową '9' kiedy odejdzie Morata do Realu. Pytanie czy było to zamierzone i nie udało się ostatecznie kupić tej '10' (Draxler?) czy też zarząd widział w Dybali potencjał na rozgrywającego.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 10:41

Haris pisze:Rozumiem, że dążymy do tego

Obrazek

Czyli chyba jest jakiś pomysł na grę.
Krótko mówiąc: planem na zimę jest osłabienie :ok: W sumie patrząc na nasze ostatnie transferowe pomysły nic mnie już nie zdziwi, nawet największy absurd. Mieliśmy stworzonego do gry na skrzydle Comana to żeśmy go męczyli ciasną grą środkiem, nakazując mu być odwróconym tyłem do bramki rywala. Odszedł Francuz, przyszedł Dybala (który bardziej nadaj się na second strikera a nie na wingera) to żeśmy dostąpili idei gry skrzydłami :hellyes: O próbie zastąpienia Vidala Leminą, grą registą bez registy czy operacji pt Hernanes już nawet nie ma sensu się szerzej rozwodzić.

Także powodzenia na zimę.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 11:17

Czy tylko ja jestem przeciwny transferowi Lavezziego?

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 11:33

Lavezzi to max rezerwowy, rozumiem ściąganie graczy, którzy są po słabszym sezonie, mają trudny okres w karierze i mogą się u nas odbudować (Pirlo, Tevez), ale Lavezzi nigdy topem nie był i nie będzie, był ponadprzeciętnym zawodnikiem bazującym na dynamice. Oczywiście przez fakt totalnego braku zawodników o jego charakterystyce w naszym zespole jestem daleko od bycia przeciwnym sprowadzeniu Argentyńczyka, ale to powinno być uzupełnienie składu a nie transfer do pierwszej jedenastki. Zresztą śmieszy sprowadzania skrzydłowych, gdy mamy w składzie 4 napastników za których kilka miesięcy temu wydaliśmy krocie.

W lato przychodzi Berardi, zostaje Cuadrado dochodzi Lavezzi i mamy skrzydła jako takie, jeżeli kogoś z pary Berardi Cuadrado nauczymy grać na lewej stronie. Do tego sprzedajemy Morate i mamy Dybale, Mandzukica, Zazę na jedną pozycję w zależności od taktyki.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 11:43

pumex :ok: Zero ladu i skladu w naszych poczynaniach. Wszystkie transfery sa nieprzemyslane. O tym ile wydal Marotta kasy na Mandzu, Zaze i Hernanesa, czy Sandro ktory grzeje lawe nawet nie chce mi sie pisac. Jedyne wyjscie to 433 z Cuadrado i Dybala na skrzydlach schodzacymi do srodka. W takim ustawieniu Hernanes powinien grac wysuniety, a Max go ustawia na regiscie. Za trojka napastnikow Pogba/Hernanes, a z tylu Khedira i Markiz.

Teraz dojdzie kolejny Lavezzi, czyli zawodnik nie na pierwszy sklad, a kontrakt dostanie ala Hernanes...

Co do Vrslajko to tak jak Lavezzi, nie jest zawodnik na pierwszy sklad, a my nie potrzebujemy wzmocnien lawki.

Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 12:14

pumex pisze:
Czyli chyba jest jakiś pomysł na grę.Krótko mówiąc: planem na zimę jest osłabienie :ok: W sumie patrząc na nasze ostatnie transferowe pomysły nic mnie już nie zdziwi, nawet największy absurd. Mieliśmy stworzonego do gry na skrzydle Comana to żeśmy go męczyli ciasną grą środkiem, nakazując mu być odwróconym tyłem do bramki rywala. Odszedł Francuz, przyszedł Dybala (który bardziej nadaj się na second strikera a nie na wingera) to żeśmy dostąpili idei gry skrzydłami :hellyes: O próbie zastąpienia Vidala Leminą, grą registą bez registy czy operacji pt Hernanes już nawet nie ma sensu się szerzej rozwodzić.

Także powodzenia na zimę.
Dokładnie tak. Mam wrażenie, że nasze strategie na mercato na ten moment wyglądają podobnie jak ustalanie składu i taktyki przed kolejnym spotkaniem, czyli jak ktoś już to zgrabnie tu ujął: "bęben maszyny losującej jest pusty, zaczynamy losowanie".
Przez cały pierwszy sezon Maxa skrzydłami zagraliśmy może 2-3 razy w pucharze Włoch, a jak wszyscy wiemy, Allegri dążył do wprowadzenia 4-3-1-2 z treqiem z prawdziwego zdarzenia. Tymczasem jeden okazyjnie sprowadzony pod sam koniec okienka Cuadrado (który jest jedynym naszym skrzydłowym na ten moment) wywraca całą koncepcję klubu do góry nogami i doprowadza do takich absurdów jak Morata na lewym skrzydle i Dybala pomiędzy środkowymi obrońcami przeciwnika. Gdyby jeszcze on grał tak świetnie, że to 4-3-3 byłoby pewniakiem...Trudno mi uciec wrażeniu, że teraz podobnie każda okazja na rynku transferowym może spowodować małe trzęsienie ziemi w naszej drużynie, tym bardziej jeśli dalej nasza gra nie będzie miała jakiegokolwiek stylu ani charakteru jak teraz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 12:22

pumex pisze:O próbie zastąpienia Vidala Leminą, grą registą bez registy czy operacji pt Hernanes już nawet nie ma sensu się szerzej rozwodzić.
Alexinhio-10 pisze: Wszystkie transfery sa nieprzemyslane. O tym ile wydal Marotta kasy na Mandzu, Zaze i Hernanesa, czy Sandro ktory grzeje lawe nawet nie chce mi sie pisac. .
Ciekaw jestem kto jest odpowiedzialny za taki stan rzeczy... :think:
Urbi27 pisze:Lavezzi to max rezerwowy...
Poważnie Ty tak...:jaw:
Urbi27 pisze:W lato przychodzi Berardi, zostaje Cuadrado dochodzi Lavezzi i mamy skrzydła jako takie, jeżeli kogoś z pary Berardi Cuadrado nauczymy grać na lewej stronie. Do tego sprzedajemy Morate i mamy Dybale, Mandzukica, Zazę na jedną pozycję w zależności od taktyki.

Muszę przyznać, że wyobraźnie to masz... :whistle:

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 12:31

Alexinhio-10 pisze:Co do Vrslajko to tak jak Lavezzi, nie jest zawodnik na pierwszy sklad, a my nie potrzebujemy wzmocnien lawki.
No OK ale jak kupować młodego gracza - Vrsaljko rocznik 1991 - to nie z myślą o ławce tylko o pierwszym składzie, vide Evra i Alex Sandro. Ktoś klasy Lichtsteinera tyle że młodszy i z wrzutką :C

Tom_my pisze:Cuadrado (który jest jedynym naszym skrzydłowym na ten moment) wywraca całą koncepcję klubu do góry nogami
Tyle że dobrze jest mieć opcjonalnie zawodników do różnych taktyk. W ogóle najlepszych, to sztuką jest ustawić ich na boisku - Di Maria w Realu M grał w 3 pomocników...

Skrzydłowy takiej klasy jak Cuadrado zawsze jest wzmocnieniem. :P

:think: A tak w ogóle Cuadrado w 4312 nie mógł by zagrać z przodu?
Np Atak - Morata Cuadrado za nimi powiedzmy Hernanes/Pereyra :think:
U nas pozycją najbardziej obsadzoną jest środek pomocy - zamiast tylu pomocników lepiej mieć 2 skrzydłowych (obojętnie czy kwalifikowany jako pomocnicy (Cuadrado, Pereyra?) czy Boczni napastnicy (Lavezzi).

Także ten, trequatista z prawdziwego zdarzenia - jest konieczny! (Hernanes się nie odbuduje raczej :angry:
Ale ławka w postaci Lavezzi + Cuadrado - zwiększa możliwość zaskoczenia rywala
W ogóle każdy klub z czołówki ma i OP i Skrzydłowych:P
Ale mniej ŚP :P

:juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve:

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2015, 13:25

stahoo pisze:Mam wrażenie, że Dybalę kupiliśmy jednak nie jako następcę Teveza, tylko... nową '9' kiedy odejdzie Morata do Realu
Raczej nie, a nawet na pewno nie - tak można mówić o Mandżu. A dlaczego przy trójkącie Morata-Dybala-Cuadrado to Argentyńczyk gra na środku? Gdyby był prawonożny, to on biegałby z lewej strony. Tylko tyle i aż tyle.
ForzaItanimulli3vujcm pisze: :think: A tak w ogóle Cuadrado w 4312 nie mógł by zagrać z przodu?
Nie, skuteczność ma fatalną, a jego jedynym atutem jest drybling i szybkość - ergo skrzydło.

Także ten, trequatista z prawdziwego zdarzenia - jest konieczny!
Pytanie, czy taki jest na rynku... Bo to o tyle niewdzięczna pozycja, że żeby tam grać musisz być naprawdę dobry (przykład Diego to dobitnie udowodnił). A de Bruyne czy Hazarda nie wyciągniemy przecież.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Zablokowany