Mercato (Lato 2016)
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Od Di Marzio:
- Lavezzi to gorący temat, w ciągu 15 dni ma dojść do spotkania z jego agentem Mazzonim żeby całkowicie dogadać sprawę jego kontraktu;
- w przypadku przyjścia Lavezziego na wylocie będzie Zaza;
- Rugani nie jest na liście transferowej, jeśli sam piłkarz będzie naciskał na zmianę otoczenia to góra może zostać wypożyczony do lata.
- Lavezzi to gorący temat, w ciągu 15 dni ma dojść do spotkania z jego agentem Mazzonim żeby całkowicie dogadać sprawę jego kontraktu;
- w przypadku przyjścia Lavezziego na wylocie będzie Zaza;
- Rugani nie jest na liście transferowej, jeśli sam piłkarz będzie naciskał na zmianę otoczenia to góra może zostać wypożyczony do lata.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Też tak myślę tym bardziej, że lista chętnych się skurczyła...teraz kiedy Pogba nie ma odpowiedniego wsparcia pokazuje "potencjał", który może odstraszyć chętnych do wyłożenia grubych milionów...pablo1503 pisze: PS. Czuję w kościach, że Pogba nie odejdzie tego lata.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No jak to? Przecież katalońskie dzienniki całe lato przekonywały wszystkich naokoło, że Barca już ma z nami deal zawarty po cichu i w lato wykłada 100 mln i ma Pogbę
Niech teraz płacą, chyba, że "więcej niż klub" danego słowa do3mać nie umie.
Btw, ponoć Allegri zdecydował się grać 4-3-3 i stąd temat Lavezziego nabrał tempa.
Btw, ponoć Allegri zdecydował się grać 4-3-3 i stąd temat Lavezziego nabrał tempa.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ale czy ja coś takiego napisałem? To,że Morata tam gra słabo to jedno, ale jakieś te predyspozycje ma czego o Dybali już powiedzieć nie można.Wojtek pisze:No tak, bo Morata lepiej tam gra :lol:AdiJuve pisze:Dybala i skrzydło z jego szybkością i ilością strat? :hellyes: Nawet pogubiony Allegri jeszcze nie wpadł na tak durny pomysł.
- CzeczenCZN
- Juventino
To niech lepiej "(mniej)więcej niż klub" zapomni o posiadaniu "Więcej niż Piłkarza" Niech Sobie zapłacą, za Reusa czy innego De BruyneRICTOR pisze:No jak to? Przecież katalońskie dzienniki całe lato przekonywały wszystkich naokoło, że Barca już ma z nami deal zawarty po cichu i w lato wykłada 100 mln i ma PogbęNiech teraz płacą, chyba, że "więcej niż klub" danego słowa do3mać nie umie.
433 ? Wiesz, zawsze spoko jest mieć piłkarzy do tego ustawienia!
Haris pisze:...
Vrsaljko?!

Młody Chorwat jako odpowiednik Alexa Sandro ale z drugiej strony - nieeee, Broń Boże - Uchować Panie!!! :C
To te skrzydła by się przechylały - Bo Brazol to gracz Światowej Klasy, tamten to jest dobry na średniaka Serie A - w którym gra zresztą.Dobra wiem że mają NARAZIE 5 - skończą w środku tabeli :C
Dla mnie Sime to przeciętniak. Nie chce tego nieogolonego Chorwata XD
Alex Sandro i Vrsaljko - zmiana flanek - jak Piszczek i Wawrzyniak

A Tak w ogóle nie mogę znaleźć tego artykułu z tym ustawieniem :doh:
Lavezzi

:juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve:
- Shadow Marshall
- Juventino
Pelle...Jezusie Miłosierny. Największe wzmocnienie to będzie jak nasi posadzą Chielliniego na ławce bo facet jest tak daremny, że szkoda gadać. Podejrzewam, że z Ruganim byłoby dużo spokojniej. Jeszcze te kontuzje...
wystarczy, że ktokolwiek pierdnie obok naszego zawodnika by ten coś sobie zrobił. Dramat. Jeszcze jak widzę grającego w podstawie Evre, a na ławie siedzi 26 mln to śmiać mi się chce.

- stahoo
- Juventino
Otóż to. Mam wrażenie, że Dybalę kupiliśmy jednak nie jako następcę Teveza, tylko... nową '9' kiedy odejdzie Morata do Realu. Pytanie czy było to zamierzone i nie udało się ostatecznie kupić tej '10' (Draxler?) czy też zarząd widział w Dybali potencjał na rozgrywającego.AdiJuve pisze:Ale czy ja coś takiego napisałem? To,że Morata tam gra słabo to jedno, ale jakieś te predyspozycje ma czego o Dybali już powiedzieć nie można.Wojtek pisze:No tak, bo Morata lepiej tam gra :lol:AdiJuve pisze:Dybala i skrzydło z jego szybkością i ilością strat? :hellyes: Nawet pogubiony Allegri jeszcze nie wpadł na tak durny pomysł.
- pumex
- Juventino
Krótko mówiąc: planem na zimę jest osłabienieHaris pisze:Rozumiem, że dążymy do tego
Czyli chyba jest jakiś pomysł na grę.

Także powodzenia na zimę.

- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Lavezzi to max rezerwowy, rozumiem ściąganie graczy, którzy są po słabszym sezonie, mają trudny okres w karierze i mogą się u nas odbudować (Pirlo, Tevez), ale Lavezzi nigdy topem nie był i nie będzie, był ponadprzeciętnym zawodnikiem bazującym na dynamice. Oczywiście przez fakt totalnego braku zawodników o jego charakterystyce w naszym zespole jestem daleko od bycia przeciwnym sprowadzeniu Argentyńczyka, ale to powinno być uzupełnienie składu a nie transfer do pierwszej jedenastki. Zresztą śmieszy sprowadzania skrzydłowych, gdy mamy w składzie 4 napastników za których kilka miesięcy temu wydaliśmy krocie.
W lato przychodzi Berardi, zostaje Cuadrado dochodzi Lavezzi i mamy skrzydła jako takie, jeżeli kogoś z pary Berardi Cuadrado nauczymy grać na lewej stronie. Do tego sprzedajemy Morate i mamy Dybale, Mandzukica, Zazę na jedną pozycję w zależności od taktyki.
W lato przychodzi Berardi, zostaje Cuadrado dochodzi Lavezzi i mamy skrzydła jako takie, jeżeli kogoś z pary Berardi Cuadrado nauczymy grać na lewej stronie. Do tego sprzedajemy Morate i mamy Dybale, Mandzukica, Zazę na jedną pozycję w zależności od taktyki.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
pumex
Zero ladu i skladu w naszych poczynaniach. Wszystkie transfery sa nieprzemyslane. O tym ile wydal Marotta kasy na Mandzu, Zaze i Hernanesa, czy Sandro ktory grzeje lawe nawet nie chce mi sie pisac. Jedyne wyjscie to 433 z Cuadrado i Dybala na skrzydlach schodzacymi do srodka. W takim ustawieniu Hernanes powinien grac wysuniety, a Max go ustawia na regiscie. Za trojka napastnikow Pogba/Hernanes, a z tylu Khedira i Markiz.
Teraz dojdzie kolejny Lavezzi, czyli zawodnik nie na pierwszy sklad, a kontrakt dostanie ala Hernanes...
Co do Vrslajko to tak jak Lavezzi, nie jest zawodnik na pierwszy sklad, a my nie potrzebujemy wzmocnien lawki.

Teraz dojdzie kolejny Lavezzi, czyli zawodnik nie na pierwszy sklad, a kontrakt dostanie ala Hernanes...
Co do Vrslajko to tak jak Lavezzi, nie jest zawodnik na pierwszy sklad, a my nie potrzebujemy wzmocnien lawki.
- Tom_my
- Juventino
Dokładnie tak. Mam wrażenie, że nasze strategie na mercato na ten moment wyglądają podobnie jak ustalanie składu i taktyki przed kolejnym spotkaniem, czyli jak ktoś już to zgrabnie tu ujął: "bęben maszyny losującej jest pusty, zaczynamy losowanie".pumex pisze:
Czyli chyba jest jakiś pomysł na grę.Krótko mówiąc: planem na zimę jest osłabienieW sumie patrząc na nasze ostatnie transferowe pomysły nic mnie już nie zdziwi, nawet największy absurd. Mieliśmy stworzonego do gry na skrzydle Comana to żeśmy go męczyli ciasną grą środkiem, nakazując mu być odwróconym tyłem do bramki rywala. Odszedł Francuz, przyszedł Dybala (który bardziej nadaj się na second strikera a nie na wingera) to żeśmy dostąpili idei gry skrzydłami :hellyes: O próbie zastąpienia Vidala Leminą, grą registą bez registy czy operacji pt Hernanes już nawet nie ma sensu się szerzej rozwodzić.
Także powodzenia na zimę.
Przez cały pierwszy sezon Maxa skrzydłami zagraliśmy może 2-3 razy w pucharze Włoch, a jak wszyscy wiemy, Allegri dążył do wprowadzenia 4-3-1-2 z treqiem z prawdziwego zdarzenia. Tymczasem jeden okazyjnie sprowadzony pod sam koniec okienka Cuadrado (który jest jedynym naszym skrzydłowym na ten moment) wywraca całą koncepcję klubu do góry nogami i doprowadza do takich absurdów jak Morata na lewym skrzydle i Dybala pomiędzy środkowymi obrońcami przeciwnika. Gdyby jeszcze on grał tak świetnie, że to 4-3-3 byłoby pewniakiem...Trudno mi uciec wrażeniu, że teraz podobnie każda okazja na rynku transferowym może spowodować małe trzęsienie ziemi w naszej drużynie, tym bardziej jeśli dalej nasza gra nie będzie miała jakiegokolwiek stylu ani charakteru jak teraz.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
pumex pisze:O próbie zastąpienia Vidala Leminą, grą registą bez registy czy operacji pt Hernanes już nawet nie ma sensu się szerzej rozwodzić.
Ciekaw jestem kto jest odpowiedzialny za taki stan rzeczy...Alexinhio-10 pisze: Wszystkie transfery sa nieprzemyslane. O tym ile wydal Marotta kasy na Mandzu, Zaze i Hernanesa, czy Sandro ktory grzeje lawe nawet nie chce mi sie pisac. .

Poważnie Ty tak...:jaw:Urbi27 pisze:Lavezzi to max rezerwowy...
Urbi27 pisze:W lato przychodzi Berardi, zostaje Cuadrado dochodzi Lavezzi i mamy skrzydła jako takie, jeżeli kogoś z pary Berardi Cuadrado nauczymy grać na lewej stronie. Do tego sprzedajemy Morate i mamy Dybale, Mandzukica, Zazę na jedną pozycję w zależności od taktyki.
Muszę przyznać, że wyobraźnie to masz...

- CzeczenCZN
- Juventino
No OK ale jak kupować młodego gracza - Vrsaljko rocznik 1991 - to nie z myślą o ławce tylko o pierwszym składzie, vide Evra i Alex Sandro. Ktoś klasy Lichtsteinera tyle że młodszy i z wrzutką :CAlexinhio-10 pisze:Co do Vrslajko to tak jak Lavezzi, nie jest zawodnik na pierwszy sklad, a my nie potrzebujemy wzmocnien lawki.
Tyle że dobrze jest mieć opcjonalnie zawodników do różnych taktyk. W ogóle najlepszych, to sztuką jest ustawić ich na boisku - Di Maria w Realu M grał w 3 pomocników...Tom_my pisze:Cuadrado (który jest jedynym naszym skrzydłowym na ten moment) wywraca całą koncepcję klubu do góry nogami
Skrzydłowy takiej klasy jak Cuadrado zawsze jest wzmocnieniem.

Np Atak - Morata Cuadrado za nimi powiedzmy Hernanes/Pereyra

U nas pozycją najbardziej obsadzoną jest środek pomocy - zamiast tylu pomocników lepiej mieć 2 skrzydłowych (obojętnie czy kwalifikowany jako pomocnicy (Cuadrado, Pereyra?) czy Boczni napastnicy (Lavezzi).
Także ten, trequatista z prawdziwego zdarzenia - jest konieczny! (Hernanes się nie odbuduje raczej

Ale ławka w postaci Lavezzi + Cuadrado - zwiększa możliwość zaskoczenia rywala
W ogóle każdy klub z czołówki ma i OP i Skrzydłowych:P
Ale mniej ŚP

:juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve: :juve:
- Łukasz
- Juventino
Raczej nie, a nawet na pewno nie - tak można mówić o Mandżu. A dlaczego przy trójkącie Morata-Dybala-Cuadrado to Argentyńczyk gra na środku? Gdyby był prawonożny, to on biegałby z lewej strony. Tylko tyle i aż tyle.stahoo pisze:Mam wrażenie, że Dybalę kupiliśmy jednak nie jako następcę Teveza, tylko... nową '9' kiedy odejdzie Morata do Realu
Nie, skuteczność ma fatalną, a jego jedynym atutem jest drybling i szybkość - ergo skrzydło.ForzaItanimulli3vujcm pisze:A tak w ogóle Cuadrado w 4312 nie mógł by zagrać z przodu?
Pytanie, czy taki jest na rynku... Bo to o tyle niewdzięczna pozycja, że żeby tam grać musisz być naprawdę dobry (przykład Diego to dobitnie udowodnił). A de Bruyne czy Hazarda nie wyciągniemy przecież.Także ten, trequatista z prawdziwego zdarzenia - jest konieczny!