LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2016, 13:43

zbysioJuve pisze:
juvemaroko pisze:Od dawna kibicuje Atletico Madrid ! Od czasow Paolo Futre.
Pewnie Malo kto kojarze!
Widzę, że chyba jesteśmy w podobnym wieku kolego ;) . Bo ja go dobrze kojarzę, ale nie z tego, że może byłem jakimś jego fanem czy powiedźmy kibicem Atletico, ale po prostu z gazet a przeważnie z Przeglądu Sportowego, który to w tamtych czasach czytało się hurtowo. No i muszę przyznać, że chyba pierwszy mój obejrzany Puchar Europy obejrzany w TV był też z jego udziałem, a mianowicie niespodziewane zwycięstwo Porto nad Bayernem 2-1 z 1987 r. W którym to jedną z bramek strzelił zawodnik z kraju Maghrebu bodajże był to Algierczyk Madżer (polska wymowa nazwiska) niekonwencjonalnym zagraniem piętką no a w bramce "portowców" stał mój rodak J. Młynarczyk.

Żeby jednak nie było offtopu to od dwóch dni pisze się u nas, że Atletico może być do końca sezonu już bez Simeone na ławce. Podobno coś przeskrobał w ostatnim meczu z Malagą.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,459.html
Tez pamietam ten final w 1987 roku.
Wracajac do Atletico Madrid to druzyna ktora zawsze pozostala w cieniu lokalnego rywala Real oraz Barcelona.
Bardzo tez lubilem ogladac Colchoneros kiedy tam wystepowal Kosecki to byl swietny pilkarz ale nie mial w reprezentacji moim zdaniem z kim grac.
W spotkanie Atletico - Malaga umknylo mi moment kiedy Simeone zostal wyrzucony z boiska. Kilka razy pokazali go podczas drugiej polowie na trybunach.
Glownym problemu Atletico Madrid pod koniec sezonu bedzie przed wszystkim ze zagraja dwoch ciezkich spotkanie z Bayerem. Poza tym musza liczyc na wpadke Barcelona w co watpie po dwoch ostanich spotkanie.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2016, 18:03

Real ucieka spod topora i wygrywa 1:0 po golu Bale'a w 80 min. Tym samym zachowuje teoretyczną szansę na mistrzostwo na 2 kolejki przed końcem sezonu.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2016, 18:11

jackop pisze:Real ucieka spod topora i wygrywa 1:0 po golu Bale'a w 80 min. Tym samym zachowuje teoretyczną szansę na mistrzostwo na 2 kolejki przed końcem sezonu.
Ale ich gra wyglądała naprawdę słabiutko, jeśli się nie obudzą to w środę z City może być ciekawie.

pimbek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2016, 18:38

Z taką grą Real nie zasługują na finał. Może w końcu sprawiedliwości stanie się zadość. :whistle:
Ciekawe jak wtedy potraktują Zidana bo jak na razie był pod ochronnym płaszczem, nawet brukowce nie pluły w jego stronę jadem.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2016, 19:13

squinter pisze:Ale ich gra wyglądała naprawdę słabiutko, jeśli się nie obudzą to w środę z City może być ciekawie.
Włączyłem sobie, żeby leciało sobie w tle, także nawet nie bardzo wiedziałem jak skomentować ich postawę.

Nie dziwię się, że zarówno James jak i Isco (liczyłem, że zobaczę go w akcji dłużej niż 13 minut :prochno:) są wyłącznie rezerwowymi... Hiszpan naprawdę rzadko otrzymywał regularnie minuty, więc jego forma specjalnie nie dziwi. Za to Kolumbijczyk zaliczył niesamowity zjazd - na tyle wielki, że jego pozycji jako gracza pierwszego składu nie ratuje bycie jednym z pupilków Pereza.

Atletico też dzisiaj w mocno rezerwowym składzie, aczkolwiek Rayo nie powinno stanowić niebezpiecznej przeszkody.

Obrazek
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2016, 19:25

Atletico nie bedzie mial latwego spotkanie, Rayo walczy o utrzymanie i tydzien temu prowadzili 2-0 z Realem ale nie zdobyli nawet jednego punkta.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2016, 20:09

Griezmann strzela zwycięskiego gola minutę po wejściu na boisko. Simeone nie ryzykował. Francuz i Torres odpowiednio w 54 i 55 minucie + Koke od początku drugiej połowy.

Została Barcelona, którą w Sewilli podejmuje Betis.

Obrazek
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2016, 21:21

Barcelona tez po 45 min 0-0
Zle w drugiej polowie pewnie Cos strzela skoro Betis gra w 10 chyba ze ktos z Barce tez wyleci zwlaszcza ze ich 3 pilkarze maja juz ziolta kartka.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 21:18

Ilu obrońców Valencii potrzeba by zatrzymać dwóch graczy Villareal przed zdobyciem gola? Na pewno więcej niż pięciu. Nietoperzom wyraźnie brakuje równowagi między obroną, a atakiem. 0 balansu i organizacji gry co skutkuje takimi, a nie innymi wynikami.

Postanowiłem dać szansę Andre Gomesowi i ponownie obejrzeć go w akcji. No... nie. Portugalczyk jest bardziej anonimowy niż Marchisio w trybie 'ninja'. Nie wiem jak opisać jego występ w pierwszej połowie, bo gość po prostu nic nie gra. Snuje się po tym boisku jak mucha w smole, czasem kopnie piłkę. Niczym się nie wyróżnił. Niczego nie rozegrał, nikogo nie przedryblował, nic nie wywalczył. Nic. W defensywie człowiek-widmo. Kto ogląda ten widzi.

Nie mam pojęcia gdzie kibice z Mestalla mają oczy, twierdząc, że to ich najbardziej wartościowy zawodnik :think: Gdzie jakikolwiek ułamek jakości za którą trzeba wyłożyć 30-50 milionów euro?

Cieszy mnie, że Żółta Łódź Podwodna ma się dobrze. Fajnie oglądało się ich popisy za czasów Riquelme, Forlana i Senny. W takiej formie ponowne pyknięcie Liverpoolu i awans do finału LE będzie formalnością.

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 21:22

jackop pisze: Postanowiłem dać szansę Andre Gomesowi i ponownie obejrzeć go w akcji. No... nie. Portugalczyk jest bardziej anonimowy niż Marchisio w trybie 'ninja'. Nie wiem jak opisać jego występ w pierwszej połowie, bo gość po prostu nic nie gra. Snuje się po tym boisku jak mucha w smole, czasem kopnie piłkę. Niczym się nie wyróżnił. Niczego nie rozegrał, nikogo nie przedryblował, nic nie wywalczył. Nic. W defensywie człowiek-widmo. Kto ogląda ten widzi.

Nie mam pojęcia gdzie kibice z Mestalla mają oczy, twierdząc, że to ich najbardziej wartościowy zawodnik :think: Gdzie jakikolwiek ułamek jakości za którą trzeba wyłożyć 30-50 milionów euro?
Bo Fani Valencii kompletnie nie znają się na piłce. Cieszę się, że jeszcze raz obejrzałeś Gomesa w akcji i w pełni sobie wyrobiłeś o nim zdanie. Teraz już wiemy, że nie jest wart tych pieniędzy. Kibice Valencii kompletnie nie znają się na piłce. Pomyśl, że goście oglądają każdy mecz Gomesa od dwóch lat, a Tobie wystarczyły dwa mecze, żeby lepiej poznać piłkarza :)

Trzymam kciuki, żeby Marotta był równie ogarnięty jak Ty.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 21:32

Dzięki, też się cieszę. W ciągu 2 lat obejrzałem nawet więcej niż 2 spotkania Valencii, co również Tobie proponuję ;) Będziemy mogli porozmawiać, o meczach Andre Gomesa. A Sterling był wart 49 mln funtów.

Cierpliwie czekam na spotkanie, w którym udowodni swój talent, potencjał i umiejętności, by zasługiwać na taką wycenę :) Mówimy tu oczywiście o standardach obecnego Juventusu, a nie drużyny która skończy sezon między 8 a 12 miejscem w lidze.
Szikit pisze:Trzymam kciuki, żeby Marotta był równie ogarnięty jak Ty.
Również trzymam kciuki. Mielibyśmy fajną pakę w przyszłym seznie :hellyes:
Ostatnio zmieniony 01 maja 2016, 21:57 przez jackop, łącznie zmieniany 5 razy.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 21:49

jackop pisze:Dzięki, też się cieszę. W ciągu 2 lat obejrzałem nawet więcej niż 2 spotkania Valencii, co również Tobie proponuję ;) Będziemy mogli porozmawiać, o meczach Andre Gomesa. A Sterling był wart 49 mln funtów.

Cierpliwie czekam na spotkanie, w którym udowodni swój talent, potencjał i umiejętności, by zasługiwać na taką wycenę :) Mówimy tu oczywiście o standardach obecnego Juventusu, a nie drużyny która skończy sezon między 8 a 12 miejscem w lidze.
jackop a myslisz, ze Marotta z Paraticim obejrzeli 2 czy 1,5 meczu GOmesa i chca wydac na niego ok. 30-40 mln?

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 21:58

Robaku pisze:a myslisz, ze Marotta z Paraticim obejrzeli 2 czy 1,5 meczu GOmesa i chca wydac na niego ok. 30-40 mln?
Nie wiem, możesz zapytać. Ciekawi mnie ile spotkań duetu Isla, Asamoah obejrzeli by wydać na nich 30 milionów, ta sama ciekawość w przypadku Hernanesa czy Pereyry :P

Rozumiem, że podobnie jak Szikit oglądasz Valencię na tyle, by ze mną podyskutować o Andre Gomesu? Śledzisz spotkanie przeciwko Villareal na przykład? Pewnie jak większość nabijasz się z GorszejCzęściMediolanu przegrywającej z Lazio :smile:
Ostatnio zmieniony 01 maja 2016, 22:06 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 22:05

Jackop...
serio, ale chciałbym uzyc takiego frazesa, że żal mi ciebie, ale nie użyje.
Zwróce tylko uwagę na kilka kwestii:
Asa przez dwa lata robił świetną robotę na wahadle. Bylismy wszyscy nim zachwyceni i jaralismy się jego grą niesamowicie. Ze wydolność, że waleczność, ze technika i uniwersalność.
Perreyra poprzedni sezon miał całkiem niezły i wydane na niego ok. 17 baniek bo tamtym sezonie to nie był zły pomysl. Teraz wiadomo kontuzja i pewnie zostanie odstrzelony gdyby nie te problemy zdworotne to być może to on bylby pierwszym rezerwowym.

Co do Isli to jasne fuckup, polegajacy na zaufaniu, ze po zerwaniu jakoś chłopak sie ogarnie. A Hernanes - prosta sprawa, okienko sie zbliza do końca, a my jestesmy w dupce bo Gotze i Drax nas wystawili wiec bralismy mniejsze zło i to mniejsze zło kosztowało 9 baniek. Zaliczył 20 spotkań, sieknął jedną bramkę i koniec.
Fajnie, ze kiedys kupowalismy te mniejsze zła za cene 5 baniek (Peluso, Padoin) teraz jest taka sytuacja, ze mozemy spokojnie zainwestowac 10 mln, w zawodnika, ktory jest rezerwowa opcji rezerwowej opcji.

Co do Gomesa - ufam Szalonookiemu.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2016, 22:09

Broń Boże nie twierdzę, że jestem nieomylny ;) Właśnie po to oglądam mecz, by dowiedzieć się czy faktycznie piłkarz potwierdza umiejętności, o jakich się pisze w mediach czy na forach internetowych. Dzięki temu jestem w stanie wyrobić sobie o kimś opinię, zamiast polegać wyłącznie na źródłach zewnętrznych. Poza tym, ja zazwyczaj jestem bardziej krytyczny wobec piłkarzy i staram się restrykcyjnie odsiać ziarno od plew :D Nawet jeśli nie mam racji i ktoś zaskoczy pozytywnie/negatywnie, mam przynajmniej jakieś usprawiedliwienie i mogę się podeprzeć argumentem obejrzanych spotkań. Z resztą ten czynnik też nie czyni ze mnie wyroczni i czasami nie jest decydujący, przy ocenie danego zawodnika, czy zasadności jego transferu.
Robaku pisze:Jackop...
serio, ale chciałbym uzyc takiego frazesa, że żal mi ciebie, ale nie użyje.
Spoko, wrzucę sobie do kolekcji razem z
panlider pisze:jackop z całym szacunkiem, ale marny z Ciebie kibic Juve.
:prochno:

Wątek o La Liga, także nie będę dalej off-topował :)

Obrazek
ODPOWIEDZ